Martin – SR 18 1:7 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:7 (1:2, 0:3, 0:2)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
sk Neděle 28.02.2021, 14:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Feneš (tréner Slovensko U18): "Z našej strany hodnotím stretnutie ako jedno z vydarených. Sme si vedomí toho, aký súper proti nám nastúpil. Sú to chalani, ktorí nemajú tento rok skoro nič odohrané. Na ich hre to bolo i vidieť. Nás však teší náš výkon, keďže pozeráme na seba. Máme nastavený určitý program, ktorým chceme hráčov výkonnostne dvíhať. Sme preto radi, že je to v zápasoch vidieť. Hráči dokazujú svoju kvalitu. Momentálne sú to tí najlepší spomedzi Dorastencov, ktorých si môžeme vybrať. Hráme síce proti zmiešaným dorasteneckým a juniorským tímom. Presne o tom to ale je, že naši hráči musia svoju kvalitu v týchto zápasoch dokazovať a výsledkovo potvrdzovať. V prípade konfrontácie v rámci Slovenskej hokejovej ligy nás ešte čakajú štyri zápasy. Smerom ku koncu marca – začiatku apríla riešime medzinárodný program, ktorým by sme radi nahradili zrušené Majstrovstvá sveta. Ako tím sa teda pripravujeme na to, čo nás najbližšie čaká. Túto sezónu by sme mali končiť dvojzápasom s tímom Českej republiky, ktorý odlieta na Majstrovstvá sveta so začiatkom 26. apríla. Tieto stretnutia by sa mali odohrať týždeň pred týmito Majstrovstvami, čím vlastne zakončíme túto sezónu."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Do zápasu sme nevstúpili dobre. Inkasovali sme gól z presilovej hry. Následne sme opäť hrali v oslabení, tentoraz sme ale neinkasovali. Možnosť presilovej hry sa ponúkla v úvodnej tretine niekoľkokrát aj nám, nedokázali sme ale využiť ani hru o dvoch hráčov. Aj napriek tomu sa nám podarilo vyrovnať, v závere sme ale inkasovali druhý gól. Tretina, ktorá sa z mojej strany javila ako najhoršia, napokon bola z pohľadu zápasu najlepšou. Súper bol silnejší na puku, kombinačnejší ako aj aktívnejší. Hráči sú stále spolu. Z pohľadu predchádzajúcich zápasov boli v najsilnejšom zložení. Ak sme sa aj dostávali do istých momentov, tieto sme nevedeli využiť. Posledné štyri mesiace nám chýbala zápasová prax, to sa prejavilo aj pri streleckom inštinkte či reakciách v jednotlivých herných situáciách. Nemali sme sa v akej konfrontácii v uplynulých mesiacoch zlepšovať, čo bolo vidieť. Škoda, že sme inkasovali v záverečnej tretine ešte dva góly, súper však zaslúžene zvíťazil. Rýchlostne i fyzicky sme dnes na neho nestačili. Pred desiatimi dňami sme sa dozvedeli, že tento zápas budeme hrať. Pripraviť sa naň veľmi nedalo. Základné systémové veci sme sa síce snažili na tréningoch nacvičiť, základom každej hry je ale rýchlosť, čo platí najmä v hokeji. Ak vám idú ruky aj nohy, je to základ všetkého. Ak ste o krok pozadu, ťažko sa riešia aj najzákladnejšie veci. Škoda aj presilových hier počas ktorých sme nič nedokázali. Tieto sme ale nenacvičovali, nemôžeme preto dostatočne reagovať. Škoda inkasovaných gólov, ak by ich bolo menej, asi by sa nám stretnutie hodnotilo pozitívnejšie. Vo štvrtok by sme mali nastúpiť do bubliny. Ak to pôjde dobre, vo štvrtok by sme mali trénovať a v piatok, sobotu a nedeľu odohrať zápasy. Zatiaľ vieme, že našimi súpermi by mali byť Trenčín, Banská Bystrica a pravdepodobne Zvolen. V stredu budeme testovaní PCR testami, pri odchode antigénovými. Rizikom je, že ak by sa objavil pozitívny prípad, všetci by sme museli ísť do karantény. Verím ale, že táto situácia nenastane a všetky stretnutia odohráme a v pondelok sa opäť uvidíme. Pre hráčov je to vítaná zápasová prax, najmä ak sme za uplynulé štyri mesiace takúto možnosť nemali. V úvode súťaže sme odohrali štyri zápasy, toto bol piaty."

    Servác Petrovský (útočník Slovensko U18): "Zápas sa nám vydaril. Podali sme dobrý výkon. Čo sme si pripravili na tréningoch, to sme ukázali i v samotnom zápase. Výsledok teda odráža dianie na ľade. V stretnutí som dvakrát skóroval. Vždy sa mi ale puk odrazil tak, že som triafal odkrytú bránku. Vďaka preto patrí najmä spoluhráčom. Súpera sme dnes naozaj k ničomu nepustili. Program máme z našej strany určite náročný, nakoľko hráme zápasy na klziskách súperov. Vždy je ale dôležitý prístup k stretnutiu. Nemôžeme nič podceniť a po každom zo zápasov dostatočne zregenerovať. Sme však radi, že môžeme v tejto dobe hrať zápasy. Väčšina tímov nielenže nehrá, ale ani netrénuje. Túto sezónu sme preto vďační za každý zápas, za každý tréning, pričom naďalej zbierame skúsenosti."

    Šimon Fázik (útočník HK Martin): "Tím Slovenskej reprezentácie bol dnes určite lepším tímom. Pôsobia v bubline, spolu trénujú, pripravujú sa na stretnutia, aj ich analyzujú. V našom prípade o stretnutiach nemôžeme hovoriť. Tlaku súpera sme nedokázali odolať, inkasovali sme sedem gólov, čo hovorí za všetko. Ako tím spolu trénujeme od pondelka do soboty. Pripravujeme sa, hernú prax nám to však nenahradí. O to je to ťažšie nastúpiť do stretnutia, proti tímu, ktorý má toho za sebou podstatne viac. Určite sme ale mali v zápase viac zabrať. Sme sklamaní, očakávali sme skôr vyrovnanejšie stretnutie, rozdiel maximálne dva góly. Ako tím nie sme nadšení z pokračujúcej pandémie, ktorá nám bráni v tom, odohrať súťaž. Nedávno sa objavila myšlienka hrávať zápasy v bubline v Námestove s možnosťou odohrania aspoň časti sezóny vo forme turnajov. Uvidíme, či to bude možné zrealizovať a ako to prebehne. Na akýkoľvek reštart sezóny sa pripravuje dvadsať hráčov a dvaja brankári. Niektorí hráči sú tu i tri dni, keďže okrem tréningov treba myslieť i na školu. Je to hlavne o tom, aby sme ako tím boli čo najdlhšie pohromade." (18:17:14)
     
    Mladé výbery na oboch stranách dnes dostali príležitosť zahrať si. Martin napokon podľahol Reprezentačnému výberu do 18 rokov 1:7. Góly: 14. Fázik (Ulbricht) – 3. Šotek (Molnár, Štrbák), 19. Žlnka (Eperješi, Petrovský), 21. Petrovský (Žabka, Žlnka), 30. Honzek (Suchý, Zöld), 36. Petrovský (Žlnka, Žabka), 48. Molnár (Stümpel, Šotek), 59. Šotek (Groch, Molnár).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Stročka už len vyváža puk z pásma. Domáci sa ho budú snažiť držať na svojich hokejkách.
     
    59:30
    Dej s Demekom ešte zamestnali domáceho brankára. Ten doloval puk aj za bránkou.
     
    58:42
    Slovensko U18 dalo gól!
    Využitá presilová hra. ALEX ŠOTEK najskôr nastrelil protihráča. Pri opakovanom pokuse už trafil presne. Asistenciu pri góle si pripisuje Šimon Groch. Druhú asistenciu si pripisuje Ondrej Molnár.
     
    58:34
    Ondrej Grega (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:48
    Kočalka dostáva prihrávku spoza bránky od Kráľa. Strela z prvej sa nevydarila.
     
    57:12
    Hostia v plnom počte. Sokoli na ľadovej ploche.
     
    56:48
    Belica od modrej. Vedľa bránky.
     
    56:12
    Rešetár padá za hosťujúcou bránkou po súboji so Štrbákom. Domáci naďalej s pukom na hokejkách.
     
    55:44
    Juraško si nerozumel s Lavičkom. Puk v strednom pásme.
     
    55:11
    Patrik Sokoli (SVK18) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    54:46
    Repčík z prvej. Nebezpečenstvo pre domácu bránku ešte trvá.
     
    54:25
    Lavička nad bránku. Hra je prerušená.
     
    53:44
    Obranný zákrok Sokoliho. Hostia puk dostali z pásma.
     
    53:04
    Rešetár hľadajúci Fázika. Tomu puk ušiel.
     
    52:31
    Čatlošom nahodený puk do rohu klziska. Je tam aj Kovačka.
     
    52:01
    Dej sa zoči – voči brankárovi nepresadil. Lednický svoju pozíciu uhájil.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 14. Fázik (Ulbricht) – 3. Šotek (Molnár, Štrbák), 19. Žlnka (Eperješi, Petrovský), 21. Petrovský (Žabka, Žlnka), 30. Honzek (Suchý, Zöld), 36. Petrovský (Žlnka, Žabka), 48. Molnár (Stümpel, Šotek), 59. Šotek (Groch, Molnár)


    HK VITAR Martin: Lednický (Jendreas) – Lavička, Štekláč – Juraško, Belica – Kovačka, Thomka – Huba, Bohunčák – Rešetár, Sleziak, Vaculík – Grega, Kočalka, Kráľ – Ulbricht, Grega, Fázik – Kubala, Stročka, Čatloš
    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Eliáš (Kubiridžák) – Groch, Štrbák – Žabka, Miklovič – Bečár, Chromiak – Eperješi, Kmec – Šotek, Stümpel, Molnár – Repčík, Petrovský, Žlnka – Dej, Demek, Sokoli – Zöld, Suchý, Honzek

    Rozhodčí: Tornay, Čahoj – Kovalčík, Rehák, Jurčiak (inštruktor)
    ocianews.com