Everton – Southampton 1:0 (kon.)
konec
Everton FC
1:0 (1:0)
Southampton FC
Pondělí 01.03.2021, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přeci jenom nabídlo jedinou branku, o kterou se v samotném úvodu zápasu postaral domácí Richarlison. Druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, i tentokráte jsme sledovali spíše bojovnou podívanou, která nabízela minimum vyložených šancí. Everton byl většinu času na míči a soupeře tak nepouštěl do ničeho vážnějšího. Svatí se navíc do první gólovky dostali až v závěru zápasu, Djenepovi se ovšem nepovedlo zamířit přesně, navíc ho v neproměněné šanci napodobil také Vestergaard, který odmítl vyrovnání. (22:53:43)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:9.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Stále se hraje, nakonec z toho bude autové vhazování pro hosty na útočné polovině.
     
    90+2
    Do konce tohoto zápasu nezbývá moc času. Evertonu se navíc daří držet míč na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    90+1
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Joshua King.
     
    90+1
    Vestergaard ve skluzu mohl dopravit míč za brankáře Pickforda, avšak ten dokázal podržet svůj celek a bude z toho pouze rohový kop.
     
    90
    Tři minut nad rámec.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednou branku. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Nathan Redmond, přichází Callum Watts.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Alex Iwobi.
    85. Djenepo mířil vedle.
     
    85
    Málem bylo vyrovnáno! Southampton se až nyní dostal do vyložené šance, do které se prodral Djenepo, který pravačkou ale minul branku.
     
    85
    Do útočného snažení se navíc zapojil také Doucouré, který ovšem narazil pouze do kopačky protihráče. Tellovi se poté povedlo zavézt míč na levou stranu.
     
    84
    Navíc z toho byl zisk dalšího autového vhazování pro domácí celek. Digne pochopitelně nikam nespěchal, nakonec se mu ke spolupráci nabídl Sigurdsson.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Southampton si před malým momentem vybojoval další roh, který ale odvracel Gomes.
     
    82
    Nedovoleným způsobem si nyní pomohl také Calvert-Lewin, z jehož strany se jednalo spíše o taktický faul. Everton ovšem v posledních minutách nehraje dobře.
     
    81
    Southampton si vyzkoušel další standardní situaci, která se i tentokráte nebezpečně snášela k hranici malého vápna, kde ovšem včas zakročil protihráč.
     
    80
    V krátkém časovém sledu tu máme další kartu, vyfasoval jí hostující Tella, který si nakonec pomohl nedovoleným zákrokem.

    David Suchý

    Branky: 9. Richarlison (G. Sigurdsson)

    Karty:   77. Armstrong (SOT), 80. Tella (SOT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:9.
    Everton FC: Pickford – Godfrey, M. Keane, Holgate, Digne – A. Doucouré, Allan, A. Gomes (87. Iwobi) – G. Sigurdsson (C) – Calvert-Lewin, Richarlison (90+1. J. King).
    Náhradníci: Virginia – John, Astley, Broadhead, Onyango, J. King, Iwobi, Bernard, Nkounkou.

    Southampton FC: Forster – Salisu (63. Tella), Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Djenepo, Armstrong, Ward-Prowse (C), Redmond (88. Watts) – Adams (77. N'Lundulu), Ings.
    Náhradníci: A. McCarthy – Tella, Watts, J. Stephens, Ramsay, N'Lundulu, Chauke, Jankewitz, Ferry.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Smart
    thejrc.org