Real Madrid – Real Sociedad 1:1 (kon.)
konec
Real Madrid
1:1 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Pondělí 01.03.2021, 21:00 • Estadio Alfredo Di Stefano (Madrid) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:03:01)
     
    Dohrávka 25. kola španělské La Ligy mezi Realem Madrid a Realem Sociedad skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

    V prvním poločase měli mírně navrch domácí, kteří si vypracovali i jednu gólovou příležitost, avšak Díaz ve velké šanci hlavičkoval jenom do břevna. Druhou půli začali aktivněji hosté a odměnou jim byl vedoucí gól, hlavou se prosadil paradoxně nejmenší hráč na trávníku Cristian Portugués. Fotbalisté bílého baletu po inkasované brance zabrali a nakonec se dočkali zaslouženého vyrovnání, v 89. minutě uklidil Vázquezův centr do brány střídající Vinícius Júnior.

    Remíza je pro svěřence trenéra Zidana ztrátou. Zůstali třetí za Barcelonou, která má stejný bodový zisk, ale lepší skóre. Ani postavení Realu Sociedad se nezměnilo, je pátý s odstupem šesti bodů na Sevillu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední příležitost, jak strhnout vedení na svou stranu, měli domácí po centru od rohového praporku. Ale Varana přehlavičkoval Aihen Muñoz.
     
    90+2
    Vinícius Júnior chtěl ke gólu přidat i asistenci. Adresátem centru byl Hugo Duro, jenž v záklonu poslal kulatý nesmysl pár decimetrů nad břevno.
     
    90+1
    Domácí se nespokojí s remízou, chtějí víc. Balónu se chopili poměrně brzy po soupeřově rozehrávce a už znovu kombinují na útočné polovině.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Bílý balet se dočkal, je vyrovnáno! Asensio patičkou vrátil míč Vázquezovi, na jehož centr Duro nedosáhl, ale za ním byl připravený VINÍCIUS JUNIOR. Brazilský mladík trefil jednoho z obránců, od nějž se balón odrazil do sítě.
     
    88
    Vinícius Júnior kličkou po pravé straně obelstil Zubeldiu, jenž okamžitě zatáhl za záchrannou brzdu a soka fauloval. Domácí borec rychle rozehrál, není nač čekat.
     
    87
    Výměna balónu Mendyho s Durem nebyla úspěšná, ale z druhé vlny kulatý nesmysl sebral Casemiro. Z mírné otočky vypálil nad břevno.
     
    86
    S útočnou agresivitou to nyní přehnal Ander Guevara. V momentě, kdy se odpoutával od Casemira, zatáhl brazilského protihráče za dres, což arbitr Gil dobře viděl.
     
    85
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Silva, přichází Aihen Muñoz.
     
    84
    Rodrygo si na pravé straně narazil s Valverdem a vzápětí už uvnitř šestnáctky vypálil přízemní ránu, která proletěla o kousek vedle pravé tyčky.
     
    83
    Slibný protiútok fotbalistů v černých dresech překazil Raphaël Varane. Kapitán přečetl, že Oyarzabal bude přihrávat po lajně a ve skluzu sebral míč pro sebe.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Andoni Gorosabel, přichází Modibo Sagnan.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Carlos Fernández.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Real Sociedad zuby nehty drží velmi cenné vedení, ale tlak bílého baletu sílí.
     
    80
    Centr Toniho Kroose od rohového praporku směřoval na Casemira, ale ještě před ním zvládl míč odhlavičkovat mimo nebezpečí Igor Zubeldia.

    Milan Huppert

    Branky: 89. Vinícius Júnior (L. Vázquez) – 55. Portugués (Monreal)

    Karty:   76. Gorosabel (RSC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:10.
    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Varane (C), Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić (76. Valverde), Casemiro, Kroos – Asensio (61. Rodrygo), M. Díaz (61. Duro), Isco (61. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Arribas, Duro, Chust, Marcelo, Odriozola Arzallus, Vinícius Júnior, Rodrygo, Valverde.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (82. Sagnan), Zubeldia, Le Normand, Monreal – Guevara, Zubimendi – Portugués (72. Barrenetxea), D. Silva (85. Muñoz), Oyarzabal (C) – Isak (82. C. Fernández).
    Náhradníci: Marrero – Barrenetxea, C. Fernández, González, Guridi, Januzaj, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Sagnan.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org