NY Islanders – Pittsburgh 2:0 (kon.) | Chicago – Detroit 7:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
7:2 (2:1, 0:0, 5:1)
Detroit Red Wings
Pondělí 01.03.2021, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či příjemné vstávání. (03:46:55)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) – 0+1, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 13:31
    Dominik Kubalík (CHI) 1+0, +2 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:09
    Filip Hronek (DET) 0+1, -3 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 23:14
    Filip Zadina (DET) 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:12
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Kane (CHI) 1+2
    Alex DeBrincat (CHI) 1+3
    Kevin Lankinen (CHI) 44 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 60 minut
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kevin Lankinen (CHI) 44 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 60 minut
    Thomas Greiss (DET) 25 zákroků, 7 OG, úspěšnost 78,1%, odchytal 60 minut
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 46
    Zblokované střely: 14 – 12
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 1/1 – 1/1
    Úspěšnost vhazování: 50% – 50%
    Hity: 28 – 26
     
    Chicago si nakonec připisuje proti Detroitu naprosto bezproblémové vítězství, i když to po druhé přestávce vypadalo na velmi vyrovnaný závěr utkání. Blackhawks však v závěrečné periodě vycházelo všechno, na co sáhli, takže nakonec nasázeli pět branek, přičemž všechny byly výborně zakončené. Red Wings tak sice v konečném součtu soupeře přestříleli, ale vzhledem k dobrému výkonu Kevina Lankinena a hlavně kvůli špatným střeleckým pokusům, které moc nebezpečné nebyly, tak odcházejí z ledu bez bodu a hlavně s další potupnou porážkou, tentokrát 2:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ryan Carpenter se ještě pokusil zkompletování hattricku bekhendovou střelou, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    59:13
    Chicago má pořád kotouč pevně v moci a i v poslední minutě hledá cestu k zakončení. Tu našel Pius Suter, ale netrefil se mezi tyče.
     
    58:43
    Patrick Kane vystihl přihrávku protihráče a následně tak rozjíždí další útočnou akci, kterou zakončil ránou od modré čáry Nikita Zadarov, ale Thomas Greiss je připraven.
     
    58:04
    Hosté ještě také něco zkouší vymyslet u brány soupeře, ale Blackhawks jim nedávají vůbec žádný prostor, takže se nakonec bez problémů osvobodili.
     
    57:27
    Philipp Kurashev by se také rád zapsal na listinu střelců, takže šikovně dostal kotouč do útočné třetiny, ale při kombinaci se k němu už nevrátil.
     
    56:52
    Mathias Bromé se zkoušel prodrat za nahozeným kotoučem, ale to mu Ian Mitchell nedovolil a naprosto bez problémů rozehrál.
     
    56:23
    Chicago pořád zůstává při chuti a po vyhraném vhazování se pokouší o další branku, ale kombinace mu v útočném pásmu moc dlouho nevydržela.
    55:23 Alex DEBRINCAT - 7:2
     
    55:23
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Gólový stroj Chicaga se v třetí třetině točí na plné obrátky, protože je tu další branka! O tu se zasloužil ALEX DEBRINCAT, který z levé strany také vymyslel dokonalou ránu k tyče, na kterou nestihl Thomas Greiss zareagovat. Brankář Detroitu následně dal najevo svou frustraci rozmlácením hokejky, protože mu obrana příliš nepomáhá. Asistence: Calvin de Haan, Patrick Kane.
    54:14 Dominik KUBALÍK - 6:2
     
    54:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DOMINIK KUBALÍK se dnes nakonec také dočkal! Velice snadný gól mu připravil Brandon Hagel, který u pravého hrazení získal kotouč, následně předvedl parádní zrychlení a dostal se tak až do pravého kruhu, odkud poslal puk před odkrytou klec, kde už to měl český forvard dost jednoduché. Asistence: Brandon Hagel.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 12. Zadorov (Kämpf), 18. Carpenter (Mitchell, Highmore), 42. Suter (P. Kane, DeBrincat), 48. Carpenter (DeBrincat, Boqvist), 50. P. Kane (DeBrincat), 55. D. Kubalík (Hagel), 56. DeBrincat (de Haan, P. Kane) – 18. Gagner (Merrill, Naměstnikov), 53. Svečnikov (Hronek, Erne)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Keith (A), Mitchell, de Haan, Boqvist, Zadorov, C. Murphy – DeBrincat (A), Suter, P. Kane (A) – Janmark, Söderberg, Kurashev – D. Kubalík, Wallmark, Hagel – Highmore, Kämpf, Carpenter.
    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – DeKeyser, Hronek, M. Staal, Merrill, Djoos, Biega – B. Ryan, Filppula, Mantha – Zadina, Naměstnikov, Gagner – Helm, Glendening (A), Erne – Svečnikov, Nielsen (A), Bromé.

    Rozhodčí: Dwyer, Syvret – Alphonso, Suchánek
    ocianews.com