Třinec – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 04.03.2021, 18:00 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu dohrávané padesáté kolo a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC VERVA Litvínov.
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí po nepříliš vydařeném období z ledna prožili skvělý únor, ve kterém se katapultovali na první příčku extraligové tabulky. Hráči s drakem na prsou ale v posledních dvou kolech prohráli a umožnili tak druhé Spartě se přiblížit na rozdíl jediného bodu. Především dva prohrané vzájemné zápasy s pražským rivalem mohou Oceláře mrzet o to více. Tři kola před koncem však svěřenci trenéra Václava Varadi drží jednobodový náskok a vše tak mají ve svých rukou.

    "Z prohry jsme samozřejmě zklamaní, ale pořád máme před Spartou v tabulce jednobodový náskok. Situaci tak máme ve svých rukou, porážku hodíme za hlavu a budeme se soustředit na další zápasy,“ hodnotil hlavní trenér Václav Varaďa poslední duel.

    Poslední zápas Ocelářů

    HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

    Branky a nahrávky:
    11. Řepík (Horák), 20. Sobotka (Řepík, Horák), 25. Sukeľ (Polášek, Říčka), 52. Forman (Sukeľ, Košťálek) – 15. O. Kovařčík (Chmielewski, Gernát), 22. Kundrátek (M. Kovařčík, O. Kovařčík)

    Sestava Ocelářů v minulém utkání: Štěpánek – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Hrňa.
     
    HC Verva Litvínov

    Litvínov prožívá velice vydařené období. Severočeši zvítězili v posledních čtyřech duelech, přitom třikrát se radovali na kluzišti soupeře. Tři kola před koncem drží Verva jedenáctou příčku, ztráta na osmou Kometu ale je šestibodová, pravděpodobně tak svěřenci trenéra Vladimíra Országa v předkole budou začínat venkovním duelem.

    Litvínovští si v posledním kole poradili s Mladou Boleslaví, přičemž ve druhé třetině skórovali hned pětkrát. "Dáváme docela dost gólů, daří se nám i venku. Dobře napadáme a hrajeme do obrany, navíc Godlič chytá výborně. Celý tým do jednoho hráče maká, jednou se to muselo zlomit. Musíme v tom pokračovat a dobře se připravit na play off," říká útočník František Lukeš.

    Poslední zápas Litvínova

    HC Verva Litvínov – BK Mladá Boleslav 6:3 (0:1, 5:1, 1:1)

    Branky a nahrávky:
    22. F. Lukeš, 25. Irving (F. Lukeš), 31. V. Hübl (F. Lukeš, Balinskis), 31. Irving (Jarůšek, M. Hanzl), 35. P. Zdráhal (Jarůšek), 60. Pospíšil (F. Lukeš, Irving) – 10. Flynn (P. Kousal, Najman), 25. Fillman (A. Zbořil), 56. Jääskeläinen (Šťastný, Ševc)

    Sestava Litvínova v minulém utkání: Godla – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.
     
    Utkání mezi Oceláři a Litvínovem se ve čtvrtek kvůli tragické události v rodině Petra Vrány neuskutečnilo a bylo přeloženo na čtvrtek 4. 3. 2021 a začátek byl stanoven na osmnáctou hodinu.
     
    Duel se odehraje na zimním stadionu v Litvínově s tím, že jako domácí celek bude veden právě tým třineckých Ocelářů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (C), Špaček, M. Stránský – Rodewald, Marcinko (A), Kurovský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Hrňa, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Čermák) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka, Irving, Kudla – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – P. Svoboda, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Hlavatý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Třinečtí Oceláři se hned v úvodu utkání nastěhovali do litvínovského teritoria, ale před Šimonem Zajíčkem nezakončili. Posléze puk získali domácí a míří do útočného pásma.
     
    00:55
    Oceláři opět velmi rychle přenesli hru na opačnou stranu, ale Aaron Irving dobrým obranným zákrokem soupeři puk sebral.
     
    01:16
    Verva zakládala útočnou akci, ale ta skončila kvůli ofsajdovému postavení velmi rychle. Vhazuje se ve středním pásmu, blíže brance Ondřeje Kacetla.
     
    01:35
    Velká šance na straně Litvínova. Ve spolupráci Hübla s Tomášem Pospíšilem pálil na pravé straně druhý jmenovaný a jeho hodně nebezpečná střela skončila po zákroku Kacetla na tyčce.
     
    02:44
    A další pokus hráčů Litvínova, kteří se natlačili před Kacetla, jejich počínání před ním ale dostala pod kontrolu obrana Třince a ten míří před Zajíčka.
     
    03:22
    Na Šimona Zajíčka si sjížděl Tomáš Marcinko, ale zblízka litvínovského brankáře nepřekonal. Nicméně akce Ocelářů pokračuje i nadále.
     
    03:57
    Michal Kovařčík na pravém kruhu zakončil z bekhendu, Šimon Zajíček však jeho střelecký pokus uhasil pohotovým zákrokem a hned nechal hru plynout rozehrávkou puku na spoluhráče.
     
    04:38
    Zakázané uvolnění Třince, hra se stěhuje zpět před Ondřeje Kacetla, kde se bude vhazovat.
     
    05:11
    Nepřesná rozehrávka Litvínova v pásmu soupeře znamenala ztrátu kotouče a rýsuje se tak další třinecká akce.
     
    05:39
    Nakonec z ní ale sešlo a hráči Litvínova ve středním pásmu vybojovali puk zpět a už jsou opět před Kacetlem.
     
    05:45
    Hra je přerušena, po dalším zákroku Ondřeje Kacetla spadla brankáři Třince maska. Buly bude za chvíli znovu před jeho svatyní.
     
    06:46
    Jack Rodewald vybojoval v rohu útočného pásma touš, nakonec ale nemohl zakončit, Aaron Irving ho odzbrojil a opět se hra přenáší před klec Ondřeje Kacetla.
     
    07:32
    Martin Látal z těžšího úhlu prověřil pozornost Ondřeje Kacetla, ten si místo u pravé tyče pohlídal a poté hned raději nechal hru přerušit.
     
    07:32
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    08:47
    Od modré čáry střílel Jan Ščotka, jeho střelu si však Ondřej Kacetl pohlídal.
     
    09:10
    Na opačném konci kluziště zakončoval Miloš Roman, ale jeho pokus k bližší tyči pokryl Šimon Zajíček. Poté je hra přerušena, vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    09:20
    Matěj Stránský nezpracoval dobře puk, o ten se postaral Milan Doudera a ještě udržel útočné pásmo.
     
    09:41
    Litvínovští ale opět dokázali vybojovat puk na svou stranu a už se zase dostávají před Kacetlovu branku, kam se také velmi rychle vrací obrana Třince.
     
    10:33
    Tomáš Marcinko vyslal do rychlého úniku Daniela Kurovského, který těsně před Šimonem Zajíčkem zakončil mezi betony brankáře Litvínova, ale ten je sklapl a kotouč za svá záda nepustil.
     
    10:58
    Uvis Janis Balinskis vyslal od modré čáry přízemní pokus, ale ten se otřel o holenní chránič jednoho z Ocelářů a ti hned na to dostali touš do středního pásma.
     
    13:02
    Další komerční přestávka.
     
    13:24
    Patrik Zdráhal se vystavil ofsajdové pasti a hra se vrací znovu zpět do neutrální zóny. Vhazuje se blíže brance třineckých Ocelářů.
     
    13:47
    Mezi kruhy se chtěl ke střele dostat Patrik Zdráhal, ale hráči Třince nic takového nedovolili a hned přenesli hru před branku Šimona Zajíčka.
     
    14:27
    Zakázané uvolnění Litvínova.
     
    14:45
    Litvínovští dostali z obranného pásma puk ven, ovšem Oceláři se vrátili zpět a Martin Gernát svou střelou vyzkoušel pozornost Šimona Zajíčka. Z bekhendu zakončil mezi betony, ale brankář Vervy přiložil hůl a opět svůj tým podržel.
     
    15:27
    A další nebezpečí před Šimonem Zajíčkem, Freibergsovu střelu ale znovu kryje pozorný brankář Litvínova. Před dotěrným soupeřem pak raději hru zastavuje.
     
    15:55
    František Lukeš si sjel do lepší střelecké pozice, ale jeho následný pokus byl obranou Třince sražen do ochranné sítě. Hra je tedy opět přerušen, buly po pravé ruce Ondřeje Kacetla.
     
    16:04
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kontrola videa byla velmi rychlá, nebylo shledáno nic, co by bránilo branku uznat. František Lukeš dostal puk na VIKTORA HÜBLA, který byl nikým nehlídán v těsné blízkosti Kacetla a poté ho zblízka překonal – 0:1. Třinečtí tak musejí v závěru první třetiny dohánět jednobrankové manko. Asistence: František Lukeš a Tomáš Pospíšil
    16:04 Viktor HÜBL - 0:1
     
    16:35
    Třinečtí byli hned po vhazování ve středovém kruhu nebezpeční před Šimonem Zajíčkem, kterému ale pomohla obrana a ta dostala puk do bezpečí.
     
    16:48
    Martin Růžička u zadního hrazení v pásmu Litvínova sice nejprve vybojoval kotouč, ale beci Vervy ho získali k sobě a hned ho vytěsnili do neutrální zóny.
     
    17:43
    Hrehorčák nahodil od pravého mantinelu puk před litvínovskou klec, kde ho nebezpečně dorážel Martin Růžička, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    18:34
    Janis Uvis Balinskis lehkou střelou spíše nahodil kotouč před třineckou klec, ale tam se o něj postarali hráči Třince, kteří tak ještě pádí do útočné akce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Patrik Zdráhal skrze obránce Třince vystřelil na pravém kruhu, ale nedokázal dostat kotouč za záda Kacetla, kterém právě obrana Ocelářů pomohla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dohrávaného zápasu mezi Třincem a Litvínovem je minulostí. K vidění byl hodně svižný hokej na obou stranách, oba celky si připravily nebezpečné situace, ale gólmani drželi svá čistá konta. Až na začátku sedmnácté minuty se zblízka prosadil matador a rekordman Litvínova Viktor Hübl a ten tak poslal svůj celek do vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští navyšují hned na začátku druhé třetiny své vedení. Po převzetí kotouče od Gerháta si do dobré střelecké pozice na pravý kruh sjel PAWEL ZYGMUNT a zamířil k protější tyči a poté vymetl roh Kacetlovy branky – 0:2. Asistence: František Gerhát a Jan Ščotka.
    20:24 Pawel ZYGMUNT - 0:2
     
    21:10
    Třinečtí se dostali k Zajíčkovi a jejich pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    22:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., hákování).
     
    23:09
    Oceláři mají šanci dostat se zpět do zápasu a kontaktní brance. Jako první mají k dispozici přesilovou hru a už se tlačí před branku Šimona Zajíčka.
     
    23:51
    Martin Gernát se dostal ke střele mezi kruhy, ale jeho následný pokus šel jen do obrany Litvínova. Nicméně třinečtí Oceláři stále kombinují před Zajíčkem.
     
    24:22
    Navíc se Verva dostala na kotouč a na druhé straně ve vlastním oslabení vystřelil Filip Helt, ale Ondřej Kacetl vše dobře jistil.
     
    24:53
    Litvínov je v plném počtu.
     
    25:23
    Oceláři ještě těží z tlaku, který měli v závěru přesilové hry, ale znovu to ke kontaktní brance nevedlo. Poté vytěsnili touš do středního pásma hráči litvínovské Vervy.
     
    25:45
    Na pravé straně z bekhendu zakončoval Richard Jarůšek, ale nechal jen vyniknout Ondřeje Kacetla, jenž si připsal další přesný zákrok.
     
    26:37
    Po Hrehorčákově přihrávce se pokusil zaskočit Šimona Zajíčka Marian Adámek, ale mladý gólman Vervy má puk pod kontrolou a hra je zastavena.
     
    26:37
    Následuje také další komerční přestávka.
     
    26:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní se už Ocelárům povedlo snížit a vrací se tedy zpět do zápasu. Od modré čáry pálil Marian Adámek, mezi kruhy pak nastavil hůl MILOŠ ROMAN a jeho teč pak skončila v litvínovské síti – 1:2. Asistence: Marian Adámek a Patrik Hrehorčák.
    26:49 Miloš ROMAN - 1:2
     
    27:41
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Uvis Janis Balinskis – 2 min., podrážení).
     
    28:17
    Michal Kovařčík nabral na levé straně rychlost, ale následně pak nedokázal před Zajíčkem přesněji zakončit. Verva se po zisku puku bleskově osvobozuje.
     
    28:55
    Další výhoz puku až před Ondřeje Kacetla a Litvínovští opět ukrajují cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    29:41
    Litvínov zvládl i své druhé oslabení a už je v plném počtu.
     
    30:06
    Jack Rodewald se dostal do nebezpečného zakončení před Zajíčkem, ale jeho pokus neskončil v síti Vervy. Na druhé straně pak zakročil proti jedovce Demela Ondřej Kacetl.
     
    30:35
    Ondřej Kovařčík zadovkou hledal bratra Ondřeje, jenž ale neměl dobrou střeleckou pozici a Šimona Zajíčka tak neohrozil. Následně pak míří zase dopředu litvínovská Verva.
     
    31:27
    Jan Jaroměřský prověřil Šimona Zajíčka střelou mezi kruhy, ale i s ní si brankář Litvínova poradil a rozehrávkou nechává hru plynout.
     
    32:11
    Martin Látal číhal na přihrávku od Pawla Zygmunta, ale tahle souhra nevyšla a naopak přišla ztráta kotouče. Třinečtí tak hodně rychle přenášejí dění na ledě před branku Zajíčka.
     
    33:17
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje opět před Šimona Zajíčka. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    33:38
    Na Cibulskise dotíral Marcinko, ale neúspěšně. Poté se na druhé straně prezentoval střelou z levé strany Richard Jarůšek, ale znovu ztroskotal na zákroku Ondřeje Kacetla, jenž nechal hru zastavit.
     
    33:38
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:52
    Lapačka Ondřeje Kacetla byla připravena i nyní. Po pokusu Richarda Jarůška pod ní ukryl puk a před dotěrnými hráči Litvínova pak nechal hru raději opět pozastavit.
     
    34:15
    Nyní si musel dávat pozor Šimon Zajíček, na něhož mířila střela Martina Gernáta od modré čáry, ale s ní si gólman Vervy poradil a kotouč má ve své moci.
     
    34:41
    A další pokus Třince o srovnání. Šimon Zajíček se ale zase prezentoval dobrým zákrokem a zlikvidoval dorážku třineckého hráče.
     
    35:27
    František Lukeš se natlačil před Ondřeje Kacetla, ale zblízka ho překonat nedokázal. Nyní zase byli Litvínovští blízko navýšení skóre, hokejisté Třince to však nedovolili.
     
    36:19
    Zakázané uvolnění Třince, hra je přestěhována do pásma Ocelářů, buly bude vhozeno po pravici Ondřeje Kacetla.
     
    36:53
    Litvínov si zahraje první přesilovou hru. Hosté špatně střídali a byli v šesti hráčích. Stránský už míří na trestnou lavici, kde trest odpyká.
     
    36:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matěj Stránský.
     
    37:04
    V oslabení si udělal výlet do útočného pásma Daniel Kurovský, ale před Šimonem Zajíčkem nezakončil přesně.
     
    37:32
    Jan Ščotka dorážel před Ondřejem Kacetlem pokus spoluhráče, ale Třinečtí si poradili a následně puk vyhodili až před branku Šimona Zajíčka.
     
    37:58
    Patrik Hrehorčák byl v další šanci Třince ve vlastním oslabení, ale Litvínov si znovu svého soupeře pohlídal. Následně se dostal do akce, ale v ní ztratili puk a ten letí opět před Zajíčka.
     
    38:53
    Třinec je v plném počtu.
     
    38:53
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jack Rodewald – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    39:40
    Verva se uhnízdila v pásmu soupeře a na Ondřeje Kacetla mířilo několik střel. Ovšem ta poslední byla hodně nebezpečná, protože orazítkovala tyč jeho branky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V jednadvacáté minutě poslal Litvínov do dvoubrankového náskoku Pawel Zygmunt, jenž vymetl roh třinecké klece. O šest minut později pak ale Oceláři snížili na rozdíl jediné branky a vrátili se tak zpět do zápasu. Díky teči Miloše Romana puk změnil směr a skončil v síti Šimona Zajíčka. Čeká nás tak hodně zajímavá třetí třetina, ve které bude Třinec usilovat o vyrovnání, Litvínov naopak chce vedení navýšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Verva dohrává svou přesilovou hru, kterou přerušila druhá siréna v utkání.
     
    40:35
    Balinskis střílel na Kacetla, těsně před ním ještě tečoval kotouč František Lukeš, leč neúspěšně. Nicméně Litvínova nadále kombinuje před Ondřejem Kacetlem.
     
    41:15
    Třinečtí vyhodili puk až před branku Litvínova a tohle oslabení Oceláři už určitě zvládnou.
     
    41:26
    Třinec je v plném počtu.
     
    42:08
    Richard Jarůšek se dostal ke střele mezi kruhy a mířil mezi betony Ondřeje Kacetla, ale jeho pokus se za jeho záda nedostal.
     
    42:45
    Zakázené uvolnění Litvínova přestěhovalo hru před Šimona Zajíčka, poté se před ním dostali ke střeleckému pokusu hráči Třince, ale ta byla nepřesná.
     
    43:00
    Další slibně se rodící akci Litvínova zastavilo postavení mimo hru a ta se vrátila zpět do středního pásma, kde se za malou chvíli bude vhazovat.
     
    43:24
    David Musil musel spěchat do obranného pásma za kotoučem, aby znemožnil další akci litvínovskému celku. Hned na to pak zakládá další třineckou akci.
     
    44:17
    František Gerhát unikal do útočného pásma, ale třinečtí hráči si ho pohlídali a nepustili domácího forwarda do žádného zakončení.
     
    44:30
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Uvis Janis Balinskis – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. Začíná se tak znovu od začátku. Martin Růžička našel na pravém kruhu volného ERIKA HRŇU, jenž střelou z první pověsil kotouč pod víko Zajíčkovy branky – 2:2 . Asistence: Martin Růžička a Ralfs Freibergs.
    44:53 Erik HRŇA - 2:2
     
    45:28
    Viktor Hübl dostával přihrávku od Františka Lukeše, ale přeskočil mu kotouč čepel hole a rázem tak bylo po slibné akci litvínovského celku.
     
    46:00
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., podrážení).
     
    46:12
    Aaron Irving střílel směrem na branku soupeře, ale Ondřej Kacetl jeho pokus zastavil. Ocelářům se však nepovedlo touš vyhodit ze svého teritoria.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost).
     
    46:40
    Irving přihrál puk na lépe postaveného Patrika Demela, ale ten svůj pokus nezamířil mezi tři tyče.
     
    47:03
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marian Adámek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    47:03
    Litvínov má k dispozici přesilovou hru pět na tři, která může trvat sedmapadesát vteřin.
     
    47:34
    Zatím se jim ale nedaří usadit se v pásmu Ocelářů a ti se už naopak dvakrát dokázali osvobodit a vyhodili puk do neutrální zóny.
     
    48:00
    Třinec je ve čtyřech hráčích.
     
    48:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V momentě, kdy už byl třinecký tým ve čtyřech hráčích, využili přesilovku pět na čtyři hráči Litvínova a opět strhávají vedení na svou stranu. Patrik Demel poslal kotouč od modré čáry křižně na levý kruh, kde se pohotovou střelou prosadil AARON IRVING. Ten hodně svižnou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:3 Asistence: Patrik Demel a Patrik Zdráhal.
    48:03 Aaron IRVING - 2:3
     
    49:20
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martin Růžička – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    49:58
    Kurovský si sjel těsně před Šimona Zajíčka, ale brankář Litvínova si poradil a kotouč za svá záda nepustil. Třinečtí jsou ale stále hodně nebezpeční.
     
    50:11
    Oceláři se usadili v pásmu Litvínova, Gernátův pokus se však neujal. Hned na to se pak na druhou stranu dostávají opět hráči Vervy.
     
    51:11
    Aaron Irving se vrátil do středního pásma pro kotouč, aby vrátil hru před branku Třince.
     
    51:20
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    51:39
    Z levé strany hodně nebezpečně pálil Martin Růžička, elitní snajpr Ocelářů ale nasměroval kotouč jen vedle protější tyče. Stále však hráči Třince tlačí před Šimona Zajíčka.
     
    53:01
    Jack Rodewald tvrdě střílel na Šimona Zajíčka, tomu ale pomohla obrana Litvínova. Puk pak vytěsnila do neutrální zóny a za ním už spěchají hráči Vervy.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    53:23
    Oceláři jsou uhnízdění v litvínovském pásmu a na Šimona Zajíčka už šla jedovatá střela z hole Erika Hrni. Z menšího tlaku se ale Verva ubránila a vyhodila puk až před Kacetla.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martin Růžička – 2 min., krosček).
     
    53:50
    Síly na ledě se srovnaly a uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    54:16
    Tomáš Pospíšil se po přihrávce od Františka Lukeše dostal k zakončení před Ondřejem Kacetlem, ale ten svou branku zamknul a nedovolil soupeři navýšit své vedení.
     
    55:12
    Litvínov je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    55:36
    Z vrcholu mezi kruhy střílel Patrik Demel, ale trefil jen obránce Třince před ním. Následně pak se Oceláři osvobozují.
     
    55:50
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    56:05
    Velký závar před brankou Šimona Zajíčka, který si poté musel povyjet ze svého brankoviště. Chvíli tak byla před Oceláři prázdná klec, ale obrana Vervy tuto situaci zvládla a dostala puk do bezpečí!
     
    56:25
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Aron Chmielewski – 2 min., sekání).
     
    56:40
    Martin Hanzl posunul puk na Patrika Demela, jenž hledal přihrávkou Aarona Irvinga. Tato souhra ale nevyšla a následně pak se Oceláři osvobozují.
     
    57:20
    Znovu se dostali Oceláři k puku a zavezli ho až před branku Šimona Zajíčka. A dokonce se na chvíli zdrželi v pásmu Litvínova a proti Romanově střele musel zakročit Zajíček a přerušil hned hru.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Aron Chmielewski je na ledové ploše a Třinec je tedy v plném počtu.
     
    58:40
    Ondřej Kacetl je na střídačce, Oceláři to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:18
    Po tlaku Třince se k puku dostal Martin Látal a na druhé straně pak zakončoval skrze obránce soupeře a puk jen těsně minul tyčku soupeřovy klece.
     
    59:51
    A znovu zkoušeli hráči Vervy dostat puk do prázdné klece, tentokráte ji těsně ze středního pásma minul Patrik Zdráhal. Je z toho zakázané uvolnění a Třinec si ještě bere oddechový čas.
     
    59:51
    Devět vteřin před koncem třetí části hry se vhazuje po pravé ruce Šimona Zajíčka.
     
    59:59
    Vteřinu před vypršením řádné hrací doby ještě hodně nebezpečně střílel Erik Hrňa, ale na Šimona Zajíčka nevyzrál. Tohle už bude ze zápasu vše.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Velmi pohledné utkání z obou stran nakonec vyznělo lépe pro Litvínov, jenž v průběhu třetí třetiny strhl vedení na svou stranu. O výsledek se ale Verva klidně mohla obávat, Oceláři byli hodně nebezpeční, ale i s pomocí obrany a zákroků Šimona Zajíčka se soupeři vyrovnat nepovedlo. Litvínov tak zapisuje pátou výhru v řadě za sebou a jen potvrzuje před vyřazovacími boji formu jako hrom.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:21:22)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Miloš Roman (M. Adámek, Hrehorčák), 45. Hrňa (Martin Růžička, Freibergs) – 17. V. Hübl (F. Lukeš, Pospíšil), 21. Zygmunt (Gerhát, Ščotka), 49. Irving (Demel, P. Zdráhal)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (C), Špaček, M. Stránský – Rodewald, Marcinko (A), Kurovský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Hrňa, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Čermák) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka, Irving, Kudla – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – P. Svoboda, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Hlavatý
    thejrc.org