Ottawa – Calgary 5:1 (kon.) | Florida – Carolina 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 0:4 (kon.)
Vegas – Minnesota 5:4 (po pr.) | Edmonton – Toronto 0:3 (kon.) | Anaheim – St. Louis 4:5 (kon.)
San Jose – Colorado 6:2 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Úterý 02.03.2021, 01:07 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:16)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 46 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Chris Driedger (FLA) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 61:59
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 44 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 61:34

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +2 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 18:46
    Martin Nečas (CAR) – 1+2, +2 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 11:58

    Tři hvězdy utkání

    1. Martin Nečas (CAR) – 1+2
    2. Alex Nedeljkovic (CAR) – 44 zákroků, úspěšnost 95,7%
    3. Chris Driedger (FLA) – 26 zákroků, úspěšnost 89,7%
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 817 diváků.
     
    Střetnutí mezi Floridou a Carolinou přineslo znovu velké drama, které ukončil stejně jako v prvním případě Martin Nečas. Utkání dospělo za stavu 2:2 do prodloužení, v němž se odehrály necelé dvě minuty. Český útočník vytěžil ze spolupráce s Ahem a po vítězném nájezdu z přecházejícího zápasu tentokráte vsítil gól i v prodloužení. Panteři soupeře v závěrečném dvacetiminutovce střelecky převálcovali, ale ani tato skutečnost jim nestačila na více než jeden bod.

    Carolina se posunula na třetí příčku Centrální divize a na první Floridu ztrácí jeden bod. Panteři se i přes fakt, že poprvé v sezóně prohráli dvakrát za sebou, vyšvihli do čela tabulky, na Tampu s Hurikány mají již zmíněný bod k dobru.
     
    Konec zápasu.
    61:59 Martin NEČAS - 2:3
     
    61:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zápas znovu rozhoduje MARTIN NEČAS! Český útočník si vyměnil puk s Ahem na malém prostoru mezi třemi protivníky, aby posléze z forhendové strany bez větších problémů poslal kotouč do poloodkryté brány, Driedger byl bez šance. Asistence: Sebastian Aho a Dougie Hamilton.
     
    61:21
    Svečnikov hrál pár vteřin bez hole, ale domácí této skutečnosti nevyužili. Mezi kruhy si najel Jonathan Huberdeau, bekhendem vypálil nepřesně.
     
    60:42
    Andrej Svečnikov nastartoval své motory, ale až za záda Weegara se neprobojoval. Obránce ruského forvarda odcouval a pomohl si nahrávkou gólmanovi.
     
    60:15
    První buly prodloužení zvládl lépe Dougie Hamilton. Po pravé lajně nastartoval Jordana Staala, nahrávku na Trochecka zastavil pozorný Ekblad.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Florida s Carolinou si podruhé během tří dnů zopakují prodloužení. Panteři ve třetí třetině prolomili kouzlo Nedeljkovice, ve 45. minutě vyrovnal Frank Vatrano. Domácí dokonali obrat v 57. minutě, kdy se trefil Eetu Luostarinen, avšak jeho gól nebyl vítězný, protože o minutu a půl později poslal utkání do nastaveného času Vincent Trocheck, ten skóroval už při hře bez brankáře.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:33
    Ale byli to hosté, kteří vyhráli buly a Andrej Svečnikov po levém mantinelu přejel útočnou modrou čáru, načež zápěstím vystřelil vysoko nad.
     
    59:16
    Rovněž druhé střetnutí mezi Floridou a Carolinou směřuje do prodloužení. Ale čas na rozhodnutí ještě nějaký je, po zakázaném uvolnění Caroliny se bude hrát před Nedeljkovicem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:27 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    58:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje, hráči Canes vrací stav do nerozhodné podoby! Nečas našel za brankou Niederreitera, který mezi kruhy našel VINCENTA TROCHECKA a americký útočník v době, kdy už byl Nedeljkovic na střídačce, propálil Driedgera střelou z první! Asistence: Nino Niederreiter a Martin Nečas.
     
    57:30
    Hosté to nyní budou mít velmi složité. Ve třetí třetině tahají za kratší konec provazu, domácí jsou v závěrečném dějství všude o krok napřed.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 45. Vatrano (Barkov, Verhaeghe), 57. Luostarinen (Marchment) – 14. Pesce (Bean, Nečas), 59. Trocheck (Niederreiter, Nečas), 62. Nečas (Aho, D. Hamilton)


    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad (A), Weegar, Yandle, Strälman, Gudas, Connauton – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, B. McGinn – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: St. Pierre, Lambert – Kelly, Gawryletz

    Diváci: 3 817
    thejrc.org