Brest – Dijon 3:1 (kon.) | Lyon – Rennes 1:0 (kon.) | Méty – Angers 0:1 (kon.)
Nice – Nîmes 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Lens 2:3 (kon.) | Bordeaux – PSG 0:1 (kon.)
Lille – Marseille 2:0 (kon.) | Montpellier – Lorient 1:1 (kon.) | Nantes – Remeš 1:2 (kon.)
Štrasburk – Monaco 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (1:0)
Nîmes Olympique
Středa 03.03.2021, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:56:08)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:8. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.
     
    Zajímavý zápas mezi Nice a Nimes končí vítězstvím tabulkově lépe postaveného mužstva. Domácí měli v prvních pětadvaceti minutách jasně navrch a od Gouriho trefy disponovali náskokem 1:0. Od té doby šlo Nimes nahoru a zejména po změně stran se masivně tlačilo za vyrovnáním. Na to z dorážky Ripartovy dosáhl Landre, jenže Nice si v divokém závěru přece jenom zajistilo tři body gólem Claudea-Maurice. Za smolaře se dá označit střídající Nicklas Eliasson, jenž chvíli před vítězným gólem trefil na druhé straně břevno. V nastavení ho pak ještě vychytal Benítez.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Běží už sedmá minuta čtyřminutového nastavení. Asi poslední kop měl na svědomí Lamine Fomba, jenž z dálky přestřelil Benítezovu bránu.
     
    90+6
    Ferhat byl na nosítkách odnesen rovnou do útrob stadionu. Rozhodčí zápas ale neukončili a do šance se tak ještě hnal Dolberg, kterého zradila přesnost zakončení.
     
    90+4
    Zinedine Ferhat zůstává ležet na trávníku. Jordan Lotomba ho podle všeho trefil kopačkou do rozkroku, což mu nikdo nezávidíme.
    90+3. Niclas Eliasson (NOQ)
     
    90+3
    Rozhodčí nechali být zákrok na svíjejícího se Ferhata. Domácí ale pokračovali a Roux výborně odcentroval z levého kraje. Obránce míč podskočil a pustil ho na Eliassona, kterému se ve velké šanci postavil do cesty Benítez.
     
    90+2
    Kelyan Guessoum se ve středu hřiště provinil faulem na Gouiriho. Ve druhé ze tří nastavených minut dostal kartu a rovněž připravil Nimes o cenný čas.
     
    90+2
    Benítez plnohodnotně nevyboxoval centr z pravého křídla. Míč se poté odrazil na zadní tyč, ale Ueda odkrytou část branky z nepřipravené pozice minul. Navíc bylo pískáno.
     
    90+1
    Nicklas Eliasson po neúspěšném rohu dostal šanci na reparát, ale míč i ve druhém případě jenom proletěl předbrankovým prostorem.
     
    90
    Centr Harise Duljeviće odmítl Lotomba, který za několik dalších vteřin pomohl míči na rohový kop. Ten může být jednou z posledních šancí pro Nimes.
     
    89
    Khéphren Thuram se dlouhým a rychlým krokem posunul až do pozice na střelu, nicméně zpoza pokutového území přiměl Reyneta jen k rutinnímu zákroku.
     
    88
    Kamara, Todibo a Saliba si vyměnili několik přihrávek na obranné polovině. Nice se zkušeně blíží tříbodovému zisku.
     
    87
    Nově příchozí Nolan Roux se uvedl faulem, který na postranní čáře odnesl Amine Gouiri. S blížícím se koncem jsou hosté logicky hodně nervózní.
     
    86
    Dolberg se dobře uvolnil a mohl tak postupovat dále k pokutovému území. Roztažení na pravou stranu se ale zdaleka nepovedlo podle představ, vhazuje Meling.
     
    85
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Renaud Ripart, přichází Nolan Roux.
     
    84
    V nefotbalové pozici skončil také Niclas Eliasson, který dobíhal do vápna pro přihrávku z otevřené levé strany. O nedovolený zákrok ale určitě nešlo.

    Michal Břuchanský

    Branky: 4. Gouiri (Schneiderlin), 75. Claude-Maurice – 50. Landre

    Karty:   54. Atál (NIC), 79. Schneiderlin (NIC) – 54. Meling (NOQ), 60. Fomba (NOQ), 90+2. Guessoum (NOQ)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:8. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.
    OGC Nice: Benítez – Daniliuc (61. Lotomba), Todibo, Saliba, Kamara – Maolida (76. Thuram), Claude-Maurice, Búdawí (46. Lees-Melou), Schneiderlin, Atál (61. Dolberg) – Gouiri.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Dolberg, Lees-Melou, Lotomba, Ndoye, N'Soki, Sellouki, Thuram.

    Nîmes Olympique: Reynet – Burner (80. Paquiez), Guessoum, Landre (80. N. Ueda), Meling – Ripart (C) (85. Roux), Fomba, Cubas, Benrahou (70. Eliasson), Ferhat – Koné (70. Duljević).
    Náhradníci: Nazih – Ahlinvi, Ben Amar, Duljević, Eliasson, Paquiez, Roux, N. Ueda, Valério.

    Rozhodčí: El Hadj – Benkemouche, Lombard
    bahis siteleri