Pittsburgh – Philadelphia 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 1:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:2 (kon.)
Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Dallas – Tampa 0:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Carolina Hurricanes
Středa 03.03.2021, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:52:28)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 2/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 8 zákroků, 2 OG, úspěšnost 80%, odchytal 19:44
    Pekka Rinne (NSH) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 39:31
    James Reimer (CAR) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 16:50

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
    2. Steven Lorentz (CAR) – 1+0
    3. Mattias Ekholm (NSH) – 1+1
     
    Carolina zakončila pětizápasovou šňůru na venkovních kluzištích vítězstvím na stadiónu Nashvillu v poměru 4:2.

    Hurikáni nakročili za vítězstvím už v první třetině. Ve 13. minutě se nejprve při hře čtyři na čtyři prosadil po Nečasově nahrávce Sebastian Aho, o tři minuty později navýšil náskok v přesilové hře Vincent Trocheck. V prostředním dějství Canes odskočili už do tříbrankového vedení, to když svůj premiérový zásah v NHL zaznamenal Steven Lorentz. Avšak domácí se nevzdali a ve třetí dvacetiminutovce snížili zásluhou Švédů Calleho Järnkroka a Mattiase Ekholma na rozdíl jediného gólu. Kýženého vyrovnání ovšem nedosáhli, do prázdné brány naopak pojistil vítězství Caroliny svou druhou trefou Sebastian Aho.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se posunuli v Centrální divizi na druhou příčku před Floridu, lepší zůstává už jen o skóre Tampa. Nashville je šestý, ztráta na čtvrté Chicago se po dnešku nezměnila, stále čítá osm bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Sebastian AHO - 2:4
     
    59:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí i v oslabení zkusili hru bez brankáře, hrálo se tedy pět na pět. K vyrovnání nedošlo, naopak vítězství Caroliny zpečetil střelou do prázdné brány SEBASTIAN AHO. Ze středního pásma zamířil neomylně. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Je rozhodnuto? Andrej Svečnikov si o mantinel hodil puk podél Josiho, který následně soka zastavil nedovoleným způsobem a míří na trestnou lavici. Vyrovnat v oslabení bude pro Predátory hodně těžkým oříškem.
     
    58:30
    Domácí pokračují v kombinaci v útočném pásmu a Hynes odvolává Pekku Rinneho na střídačku. Domácí zkouší poweplay.
     
    58:17
    Nejproduktivnější hráč Nashvillu Filip Forsberg si levou bruslí přikopl puk do jízdy a následně vystřelil forhendem. Z velkého úhlu zamířil mimo tři tyče.
     
    57:40
    Svou rychlost ukázal Aho. Jako blesk se protáhl kolem Benninga, ale hned za ním číhal ještě Harpur. Přes něj Fin vystřelil jenom do výstroje brankáře.
     
    57:11
    Tlak Predátorů se opět začíná navyšovat. Podruhé v krátkém časovém sledu musel Reimer předvést těžší zákrok, pravým betonem vykopl ránu Sissonse.
     
    56:57
    Od levého mantinelu nahazoval před bránu Roman Josi. Adresátem byl Filip Forsberg, jenž čekal na puk marně, těsně před ním zakročil Pesce.
     
    56:07
    James Reimer měl plné ruce práce se zakončením, které vyprodukoval Eeli Tolvanen. Finský mladík mířil přes obránce do pravého horního rohu, avšak narazil na lapačku gólmana.
     
    55:33
    Sebastian Aho udělal otočku kolem Ekholma, načež nabil na modrou Bradymu Skjeiovi. Tvrdá rána skončila v připravené Rinneho lapačce.
     
    55:09
    Postavení mimo hru určitě není něco, co by hosty v současnosti mělo mrzet. Hurikáni dosáhli přerušení hry a zlidnění situaci, od vítězství je dělí už jen necelých pět minut.
     
    54:31
    Střelecké statistiky chtěl rozšířit Haydn Fleury. Dělová rána od pravého mantinelu nebyla vůbec špatná, jen proletěla těsně vedle.
     
    54:00
    Neočekávaný oraz kotouče od zadního mantinelu překvapil Pekku Rinneho, nikoliv však Josiho. Švýcar zabral a před Ahem odpálil kotouč do rohu kluziště.
     
    53:41
    Eriku Haulovi bylo odpískáno postavení mimo hru. Hokejista, který ještě v loňské sezóně oblékal dres Caroliny, přejel útočnou modrou příliš brzy.
     
    53:02
    Dlouho se Predátoři v útočné třetině neudrželi. Sebastian Aho na vhazování přetlačil Duchenea a byl to Hamilton, kdo vyhodil touš do bezpečné vzdálenosti.
     
    52:46
    Zakázané zvolnění vrátí hru před Jamese Reimera. Jaccob Slavin si situaci špatně vyhodnotil, za branku soupeře nahodil ještě před přejetím středové čáry.
     
    52:14
    Hosté, alespoň na pár chvil, otupili tlak soupeře, který je po dvou vstřelených gólech psychicky hodně nahoře. Hra probíhá ve středním pásmu.
     
    51:48
    Krátce po buly pálil produktivní švýcarský obránce Roman Josi. Příklepem poslal černou gumu těsně nad horní tyčku, Reimer toho moc neviděl.
     
    51:28
    Matt Duchene nabral velkou rychlost a z pravého křídla se probojoval až před Reimera. Z bezprostřední blízkosti na něj forhendovým zakončením nevyzrál.
     
    50:29
    Sebastian Aho byl tvrdě, ale v rámci pravidel, dohrán za brankou soupeře Ekholmem. FInský útočník naštěstí bude v pořádku, z ledu se zvedl okamžitě.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina vede už jen o gól, Nashville střetnutí pěkně zdramatizoval a může reálně pomýšlet i na bodový zisk.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:38
    Nedohoda mezi Josim a Haulou plyne v zakázané uvolnění. Nejblíže měl k puku Pesce, který se nenechal dobruslit rozjetým Arvidssonem.
     
    49:21
    Opaření hosté kupí jednu chybu za druhou. Tu doposud poslední mohl potrestat Filip Forsberg, který se stahovačkou zbavil Foegela, ale vzápětí vypálil příliš vysoko.
    48:17 Mattias EKHOLM - 2:3
     
    48:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Hynesova družina udeřila podruhé v rozmezí dvou a půl minut a rázem je na dostřel! MATTIAS EKHOLM nahodil puk na bránu od levého mantinelu. Puk zpomalil blokující Martinook, což paradoxně Reimerovi ublížilo, na změnu směru letu puku totiž přes clonu těl před sebou nestihl zareagovat a puk spatřil až v síti. Asistence: Dante Fabbro a Erik Haula.
     
    48:01
    Nino Niederreiter se chopil volného kotouče a odrazem o mantinel jej poslal za záda na modré stojícího Harpura. Domácí opět musejí začínat z vlastního obranného pásma.
     
    47:33
    V permanenci musel být rovněž Pekka Rinne. S vysokým nahozením Hamiltona neměl žádné problémy, avšak obránce dosáhl přesně toho, čeho chtěl, a sice vhazování v útočném pásmu.
     
    47:03
    Domácí mužstvo vstřelený gól viditelně nakopl. Na kontakt chtěl Predátory přiblížit Roman Josi, ale se střelou po ledě si Reimer věděl rady.
     
    46:44
    Nechybělo moc, aby byl rozdíl ve skóre zase tříbrankový. Před branku obdržel nahrávku Martin Nečas, rána z voleje prosvištěla těsně vedle pravé tyče.
    46:00 Calle JÄRNKROK - 1:3
     
    46:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři využívají přesilovku a dramatizují utkání! Od levého mantinelu vyslal střílenou nahrávku Cousins ideálně do hokejky CALLEHO JÄRNKROKA, jemuž stačilo pouze zpevnit ruce a usměrnit touš do odkryté klece. Asistence: Nick Cousins a Mattias Ekholm.
     
    45:34
    Druhé úspěšné vyhození v krátkém časovém sledu, postaral se o něj Jaccob Slavin. Roman Josi se za pukem natahoval marně.
     
    45:02
    Úvod oslabení zvládli hokejisté v bílých dresech na jedničku. Warren Foegele získal touš proti Olivierovi, načež po mantinelu poslal kotouč do středního pásma.
     
    44:46
    Výsledkem tlaku Nashvillu je faul obránce Bretta Pesceho. Šestadvacetiletý americký bek hákováním zabránil ve střele Ducheneovi.
     
    44:28
    Dougie Hamilton se dlouho nerozmýšlel a krátce po získání kotouče vyhodil přes všechny čáry i z cenu zakázaného uvolnění. Spoluhráčům dopřál alespoň pár vteřin odpočinku.
     
    43:54
    Tlak domácího mužstva pokračuje. Před branku si najel Eeli Tolvanen, povedenou nahrávku Forsberga však tečoval vysoko nad.
     
    43:19
    Za Jamesem Reimera zazvonila branková konstrukce poté, co od levého mantinelu nahodil puk Roman Josi. Velké štěstí teď stálo při brankář hostů!
     
    42:47
    Svěřenci kouče Brind'Amoura zatím hrají přesně to, co potřebují. Drží puk daleko od své brány, do ofenzivy se už přehnaně netlačí.
     
    42:12
    Proti přesile měl Nino Niederreiter jen málo šancí na úspěch. Švýcarský forvard se statečně pral o kotouč, ale proti třem protihráčům nakonec byl nucen kapitulovat.
     
    41:45
    Ben Harpur si na Svečnikova nepřišel. Snaha o tvrdý hit se obrátila proti němu, protože ruský útočník se zapřel a na ledě skončil obránce.
     
    41:11
    Predátoři určitě nedají svou kůži lacino. Mattias Ekholm hledal před brankou Grimaldiho, toho udržel na uzdě Jaccob Slavin.
     
    40:36
    Právě teď se domácí obránce znovu zapojil do hry. Hurikáni se ani nestihli probojovat do útočného pásma, Aho nahrával Svečnikovovi nepřesně.
     
    40:10
    Třetí třetina střetnutí mezi Nashvillem a Carolinou má za sebou první vteřinky. Hosté ještě budou hrát něco málo přes dvacet vteřin přesilovku z důvodu vyloučení Fabbra.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:00.
     
    Svěřenci kouče Brind'Amoura ve druhém dějství ještě zvýšili svůj náskok přiblížili se třetímu vítězství v řadě. Ve 25. minutě se postarala o třetí branku Hurikánů čtvrtá útočná formace, premiérový gól v nejlepší hokejové lize světa vstřelil Steven Lorentz. Domácím nelze upřít snaha, soupeře dokonce ve druhé třetině těsně přestříleli, ale Reimer ve spolupráci s defenzivou zatím nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 21
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Dougie Hamilton opět nahazoval na teč, ale úspěšným blokem se prezentoval Roman Josi. Vincent Trocheck z otočky střílel forhendem po ledě nepřesně.
     
    39:06
    jak rychle Carolina o útočné pásmo přišla, tak rychle se do něj vrátila. Na ledě kombinuje elitní přesilovková lajna, jež se postarala o druhý gól.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Warren Foegele se od pravého mantinelu natlačil až před bránu, avšak forhendovým zakončením nevyzrál na Rinneho. Kanadský útočník byl při střele zahákován Fabbrem, hosté si tak zahrají druhou přesilovku.
     
    38:02
    Tlak Hynesových svěřenců ještě pár vteřin pokračoval. Volný puk v před brankovém prostoru si našel Mattias Ekholm, ze zápěstí vypálil těsně nad.
     
    37:32
    Martin Nečas se přispěl o udržení čistého konta. Reimer totiž neustál stabilitu po zákroku pravým betonem a byl to právě český útočník, kdo odpálil touš před Forsbergem.
     
    37:00
    Na druhou stranu vystartoval Viktor Arvidsson, jenž dnes patří k nejaktivnějším domácím hokejistům. Místo očekávané nahrávky pálil z velkého úhlu jen do připraveného brankáře.
     
    36:44
    Predátoři měli velké štěstí, že neinkasovali čtvrtou branku. Sebastian Aho vzal situaci na sebe. Dostal se do útočného pásma, vyměnil si puk se Svečnikovem a trefil levou část brankové konstrukce.
     
    36:09
    Sebastian Aho ve spolupráci s Ninem Niederreierem neudrželi pevnou pozici v útočném pásmu. Druhému jmenovanému projelo vyhození Josiho pod hokejkou.
     
    35:55
    James Reimer raději přerušil hru, poté, co k němu Slavin zblokoval nepovedenou nahrávku Cousinse. Před Arvidssonem si netroufl rozehrát.
     
    35:20
    V sestavě Hurikánů se zabydlel Jake Bean, jenž v posledních zápasech předvádí výborné výkony. Nyní čistým hitem odstavil od puku Granlunda.
     
    34:36
    V situaci dva na dva Brock McGinn naznačil přihrávku, vzápětí ale švihem rychle vystřelil nad ledem. Zasáhl pouze připravený levý beton Rinneho.
     
    34:05
    Z velkého úhlu pálil Mattias Ekholm. Střelecký pokus vyslaný pod tlakem neměl šanci na úspěch, navíc jej zblokoval Hamilton ještě před doletem k bráně.
     
    33:43
    Martin Nečas zavezl kotouč do útočného pásma, načež nabil na modrou Brettu Pescemu. Dělovka defenzivně laděného hokejisty proletěla nad brankou.
     
    33:13
    Obránce Haydn Fleury upadl po kontaktu s Grimaldim, přesto ještě zvládl po mantinelu přihrát volnému McGinnovi. Hosté se opět bez problémů ubránili.
     
    32:24
    Snahu o rychlý protiútok domácího mužstva zastavilo postavení mimo hru. Mathieu Olivier totiž zpracovával touš až za modrou čárou.
     
    32:01
    Brady Skjei ještě s vypětím všech sil udržel touš na útočné modré čáře. Nahodil za bránu, kde byl Aho, proti přesile ovšem dlouho puk neudržel.
     
    31:30
    Rinne si po nástupu do hry rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Teď jej prozkoušel Nino Niederreiter, puk skončil ve výstroji brankáře.
     
    31:11
    Domácí gólman by v domnění, že po zakončení Paquetta má puk mezi betony. Nebyla to pravda, černá guma zůstala ve hře. Měl štěstí, že se jí chopil spoluhráč Ekholm.
     
    30:27
    Matt Benning musel zabrat, rozhodčí totiž zakázané uvolnění pískat nebudou. Kanadský obránce volil sázku na jistotu, vyhození po mantinelu do středního pásma.
     
    30:02
    Český útočník si protáhl střídání. Místo za končení pro změnu přihrával Pescemu, jehož křižná rána zápěstím těsně minula prostor u pravé tyčky.
     
    29:25
    Poté, co Martin Nečas přejel útočnou modrou, vypálil švihem na zadní tyč. Pekka Rinne zasahovat nemusel, touš vyletěl vysoko nad.
     
    29:07
    Jamese Reimera málem nachytal v nedbalkách překvapivým bekhendem pokusem po ledě Filip Forsberg. Kanaďan srazil betony k sobě na poslední chvíli.
     
    28:42
    Avšak k dalšímu zakončení mezi tři tyče nedošlo. Andrej Svečnikov totiž podebral černou gumu až příliš, vyhodil ji až do ochranné sítě.
     
    28:01
    Warren Foegele v útočném pásmu zatlačil na Ekholma a švédský obránce skutečně chyboval. Výstřel po mantinelu zachytil Svečnikov, hosté ještě pár vteřin v útočné třetině pobudou.
     
    27:19
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry Brett Pesce. Domácí strážce svatyně zůstal v pozoru a znovu se postaral o přerušení hry.
     
    27:15
    Další zákrok pro již osmatřicetiletého Pekku Rinneho. Zkušený Fin si našel prostor, odkud viděl na nahození Slavina. To bez problémů podržel.
     
    26:58
    Zakázané uvolnění vrátí hru do obranného pásma domácích. Za prudkým nahozením Josiho natahoval Rocco Grimaldi hokejku marně.
     
    26:32
    Sama naopak útočí a bojuje o navýšení náskoku. Daleko nebyl kapitán Jordan Staal, jehož pokus zápěstím vytěsnil Rinne koncem lapačky.
     
    25:30
    Stahovat tříbrankové manko bude pro Predátory velmi těžké. Carolina hraje s velkou chutí a soupeře zatím do šancí moc nepouští.
    24:48 Steven LORENTZ - 0:3
     
    24:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Čtvrtá formace posílá Canes do vedení o tři góly. Zmatky v defenzivě domácího mužstva potrestal centr STEVEN LORENTZ, který, na rozdíl od protihráčů, sledoval vysoko letící puk po zblokovaném pokusu Martinooka. Po jeho dopadu na led rychle zareagoval a forhendem jej pověsil do pravého horního rohu. Pro kanadského útočníka se jedná o první kariérní gól v NHL, také mu už spoluhráči schovávají puk na památku. Asistence: Jordan Martinook a Cédric Paquette.
     
    24:00
    Nyní byl kanadský brankář ve službách Caroliny o poznání jistější. Z pravé strany najíždějícímu Granlundovi zmenšil střelecký úhel a kotouč pokryl ve výstroji.
     
    23:30
    Nejproduktivnější hráč Nashvillu v sezóně Filip Forsberg vyprodukoval nebezpečný projektil forhendem z mezikruží. Reimer lapačkou pouze vyrazil touš před sebe, ve spolupráci se Slavinem však udržel čisté konto.
     
    23:04
    Útoky Predátorů zatím nejsou příliš nebezpečné a protivník si s nimi zatím bez větších problémů ví rady. Nyní se hráči ve žlutém sami v akci zamotali, výsledkem je ofsajd.
     
    22:35
    Hostující kapitán chtěl zaskočit Rinneho obtočením branky a zasunutím kotouče k bližší tyči. V zakončení soupeři zabránil pozorný Benning.
     
    22:27
    Martin Nečas dnes znovu dostává od trenéra hodně volného prostoru na ledě. Český mladík udržel kotouč na holi proti Josimu, následně přihrál za bránu Staalovi.
     
    21:40
    Přesilovka domácího mužstva je minulostí. Z trestné lavice se vracející Nino Niederreiter se dostal do přečíslení, ale při snaze o brzdu podklouzl.
     
    21:06
    Do útočného pásma s pukem nabruslil Mikael Granlund, ale vydržel v něm jen pár sekund. Následně mu černou gumu vypíchl krajan Aho, který vyrazil do protiútoku. Nahrál za sebe Svečnikovovi, s jehož pokusem měl Rinne velké starosti.
     
    20:20
    Ještě minutu bude trvat, pokud ji nevyužijí, přesilová hra domácího mužstva. Zatím ale útočí Caroliny, nového gólmana prověřil Andrej Svečnikov.
     
    20:01
    Trenér Hynes se o přestávce mezi třetinami rozhodl k zajímavému kroku, a sice změně v brankovišti. Místo Sarose nastupuje do prostředního dějství zkušený Pekka Rinne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    Carolina po první třetině vede na stadiónu Nashvillu o dvě branky a má skvěle nakročeno k úspěšnému uzavření pětizápasové série utkání na kluzištích soupeřů. Do vedení se Hurikáni dostali ve 13. minutě při hře čtyři na čtyři, kdy parádní Nečasův pas uklidil do sítě Sebastian Aho. Do dvoubrankového náskoku hosté odskočili pro změnu v přesilové hře, Hamiltonovo nahození tečoval mimo dosah gólmana pohotový Vincent Trocheck. Predátoři musejí v zbývajících třetinách zabrat, výkonnostně se zatím soupeři nemohou rovnat.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 10
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Nino Niederreiter je potrestán za přílišné zdržování hry před vhazováním. Rozhodčí posoudili situaci jako nesportovní chování, Švýcar sedí na lavici hanby dnes podruhé.
     
    19:36
    Tentokráte bylo vše v pořádku a domácí mohli pokračovat v kombinaci v útočném pásmu. Změnu stavu ovšem Reimer nepřipustil, rady si věděl s pokusem Josiho, stejně tak s dorážkou Arvidssona.
     
    19:05
    Slibně vypadající útok domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Rocco Grimaldi vystavil Oliviera do ofsajdu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Ani útok na druhé straně neměl dlouhého trvání. Andrej Svečnikov v rychlostním souboji nestáhl ztrátu na Ekholma, který se vysvobodil vyhozením po mantinelu.
     
    18:18
    Erik Haula si poradil s dotírajícím Slavinem a po mantinelu přenesl hru na Forsberga. Nejproduktivnější hráč Nashvillu proti přesile přišel o touš.
     
    17:42
    Do brejku vystartoval Viktor Arvidsson. Švédský útočník nevymýšlel nic složitého, prostře vystřelil. James Reimer však na pokus dobře viděl a zasáhl lapačkou.
     
    17:29
    S Predátory mohlo být ještě hůře. Sebastian Aho našel z levé strany ve druhé vně najíždějícího Foegela, jenže tomu se kousla brusle, forvard skončil na ledě.
    16:13 Vincent TROCHECK - 0:2
     
    16:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikánům stačilo na využití přesilovky pouhých šest vteřin! Po vítězném buly Staala se puku chopil Hamilton, jehož nahození šikovně tečoval mimo dosah bezmocného brankáře VINCENT TROCHECK. Asistence: Dougie Hamilton a Jordan Staal.
     
    16:07
    Martin Nečas vybojoval pro Carolinu premiérovou početní převahu v utkání. Zatlačil na Danteho Fabbra, který pod tlakem vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku plexiskla.
     
    15:42
    Na ledě se opět dvojice Olivier, Paquette, jež před pár minutami šla kvůli potyčce na trestnou lavici. Opět to mezi nimi jiskřilo, ale situace se obešla bez dalšího zbytečného přerušení.
     
    15:00
    Pod velkým úhlem zkoušel střílet Vincent Trocheck. Juuse Saros mohl být v klidu, pokus forvarda totiž zblokoval obránce Mattias Ekholm.
     
    14:41
    Další přerušení hry, po němž následuje komerční přestávka. Od modré čáry vypálil švýcarský kapitán Roman Josi, obětavě padající Pesce srazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    14:21
    Hra už pokračuje v tradičním počtu pět na pět. Svěřenci trenéra Hynese se bleskově snažili odpovědět, pokus Forsberga ukryl Reimer v lapačce.
     
    13:30
    Tak více prostoru na ledě evidentně prospělo hostům, kteří odskočili do těsného náskoku. Bude zajímavé sledovat, jak si Predátoři s touto situací poradí.
    12:36 Sebastian AHO - 0:1
     
    12:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hra v menším počtu hráčů na ledě, to je něco pro Martina Nečase a SEBASTIANA AHA! Tato dvojice rozhodla prodloužení na Floridě a nyní při hře čtyři na čtyři udeřila znova. Český útočník od levého mantinelu z otočky milimetrově přesně našel finského spoluhráče před bránou, rána forhendem pod břevno následně neměla chybu. Asistence: Martin Nečas.
     
    12:06
    Pod tlakem hrající Matt Benning jen vyhodil za svatyni soupeře. Reimer jemným dotykem přisunul kotouč k Hamiltonovi, hrát mohou znovu Hurikáni.
     
    11:40
    Celky si tak vyzkoušejí hru ve čtyřech. Jako první zaútočili hosté, Andrej Svečnikov zpoza brány přenesl hru na Skjeie. Rána z první skončila v Sarosově výstroji.
     
    11:24
    Mimo dění hry se do sebe pustili Mathieu Olivier a Cédric Paquette. Domácí hokejista povalil soupeře na led. V minisouboji vyhrál, ale trest mají oba stejný. Dvě minuty za hrubost.
     
    10:55
    Premiérový start v letošní sezóně si kroutí Alexandre Carrier. Bleskově se chtěl zapsat na listinu střelcům, avšak zápěstím přestřelil.
     
    10:28
    Pěkný hit předvedl Viktor Arvidsson proti Svečnikovovi. Ruský útočník na poslední chvíli mírně zabočil do strany, proto neschytal ránu na celé tělo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:52
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou James Reimer. Po mantinelu vyhodil kotouč podél forčekujícího Cousinse, přesně na hůl Hamiltona.
     
    09:14
    Další útok Canes zastavilo postavení mimo hru. Netrpělivý Warren Foegele přejel útočnou modrou čáru dříve než s pukem jedoucí Staal.
     
    08:59
    Andrej Svečnikov nabral velkou rychlost, dojel až za svatyni soupeře. Následně zkusil obtočit bránu, což se mu ovšem nepodařilo.
     
    08:36
    Tvrdým hitem se na polovině hřiště prezentoval Jake Bean. Překvapený Mathieu Olivier zůstal na ledě, ale bude v pořádku.
     
    07:54
    Tlak Predátorů přerušil až James Reimer. Při zranění Mrázka jednička týmu se včas přesunula proti Arvidssonovi, jemuž zamezila ve skórování.
     
    07:15
    Nino Niederreiter je zpátky ne ledové ploše. Okamžitě se rozjel vypomoci spoluhráčům do defenzivy, domácí stále drží útočné pásmo.
     
    06:57
    Od modré čáry vypálil tvrdou dělovku Mattias Ekholm. Švédský zadák se mezi střelce zápasu nezapíše, nemířil totiž přesně.
     
    06:30
    Filip Forsberg najel s kotoučem do útočné třetiny, odkud zkoušel vymyslet cokoliv zajímavého. Nahrávku mezi kruhy na Haulu vypíchl Slavin.
     
    05:40
    Domácí hlasatel je při chuti a povzbuzuje hokejisty Nashvillu, těm se ale zatím vůbec nedaří usadit v útočném pásmu. Hosté dvakrát v krátké časové době vyhodili.
     
    05:15
    První přesilovou hru si zahrají domácí hráči. Nino Niederreiter je trestán za prohřešek v útočném pásmu, když nedovoleně atakoval rozehrávajícího brankáře.
     
    04:45
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Sebastian Aho. Sám se zbavil dvou protihráčů, ale pas nebyl povedený, vystihl jej Harpur.
     
    04:21
    Jaccob Slavin byl první, který dobruslil ke kotouči ve vlastní obranné třetině. Podél hokejky forčekujícího Benninga přihrál Hamiltonovi.
     
    03:44
    Střela Foegela se odrazila nebezpečně od zadního mantinelu zpátky před bránu. O dorážku se přihlásil Jordan Staal, z velkého úhlu na gólmana nevyzrál.
     
    03:24
    Martin Nečas v posledních střetnutích hraje ve velké pohoda. Po pravé straně uvolnil Jordana Staala, střelu zápěstím udržel Saros.
     
    02:56
    Muži v pruhovaném jsou zatím bez práce, protože nebyl jediný důvod k přerušení. Jaccob Slavin ujel za vlastní svatyni, počkal na vystřídání, posléze rozehrál na volného Beana.
     
    02:31
    Do utkání vstoupila obě mužstva ve velkém tempu. Nyní zase útočili Predároři, ofenzivní choutky Arvidssona však včas zastavil Fleury.
     
    01:52
    Na druhé straně se rozjel do rychlého protiútoku bek Dougie Hamilton. Podobně jako Tolvanen střílel příklepem, ani on nenašel prostor mezi třemi tyčemi.
     
    01:06
    Hokejisté ve žlutých dresech vyzráli na ofsajdovou past, Filip Forsberg se do ní chytit nenechal. Tolvanen mohl pokračovat ve hře, příklepem těsně přestřelil.
     
    00:34
    Andrej Svečnikov hledal napříč pásmem Warrena Foegela. Kanadský útočník se k puku nedostal, protože těsně před ním zasáhl Ekholm.
     
    00:10
    Zápas mezi Nashvillem a Carolinou právě odstartoval! Úvodní buly ovládl kapitán Hurikánů Jordan Staal, hosté už jsou v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Jeannot.

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Niederreiter – Fast, Trocheck, Svečnikov – Nečas, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Baker, Suchánek.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Carolina Hurricanes

    Na rozdíl od dnešního soupeře mohou být Hurikáni s průběhem sezóny spokojení nadmíru. Aktuálně se pohybují na třetí příčce se stejným bodovým ziskem jako druhá Tampa a jen s jednobodovou ztrátou na lídra z Floridy. Carolina proti Predátorům ukončí pětizápasovou šňůru na kluzištích soupeřů. Bilance je vyrovnaná, nejprve hráči Canes dvakrát prohráli na ledě Tampy, následně ovšem v obou duelech zvítězili na Floridě. Týmovou produktivitu mužstva vede dvojice Vincent Trocheck, Sebastian Aho, oba nasbírali po osmnácti bodech.
     
    Nashville Predators

    Hokejisté Nashvillu byli před sezónou pasováni do role týmu, který by měl z Centrální divize postoupit do vyřazovací části. Tento cíl se ale Predátorům zatím nedaří vůbec naplňovat. Momentálně okupují šestou příčku, přičemž ztráta na čtvrté Chicago činí už osm bodů. Svěřenci amerického kouče Hynese ale určitě udělají všechno pro to, aby ještě o postup zabojovali. O tom svědčí i poslední zápasy, v předešlých pěti prohráli pouze 2:5 v Detroitu, jinak si připsali čtyři vítězství. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Filip Forsberg s devatenácti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Nashvillem a Carolinou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 46. Järnkrok (Cousins, Ekholm), 49. Ekholm (Fabbro, Haula) – 13. Aho (Nečas), 17. Trocheck (D. Hamilton, J. Staal), 25. Lorentz (Martinook, Paquette), 60. Aho (J. Staal, Slavin)


    Nashville Predators: Saros (21. Rinne) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Jeannot.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Niederreiter – Fast, Trocheck, Svečnikov – Nečas, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Baker, Suchánek
    thejrc.org