Essen – Kiel 0:3 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Středa 03.03.2021, 20:45 • Red Bull Arena, Lipsko • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:51:37)
     
    Třetím semifinalistou německého poháru se stalo Lipsko. Svěřenci kouče Nagelsmanna na domácí půdě potvrdili roli favorita a Wolfsburg vyřadili výsledkem 2:0.

    Vítězství druhého celku Bundesligy se ovšem nerodilo vůbec lehce. V prvním poločase měl velkou šanci strhnout vedení na stanu Vlků Wout Weghorst, jenže při penaltě podklouzl a vysoko přestřelil. Góly padaly až ve druhé polovině utkání. Ten první vsítil v 63. minutě Yussuf Poulsen, jenž tváří v tvář Casteelsovi uspěl střelou k pravé tyči. Domácí byli i nadále lepším celkem a odměnou jim byla pojistka v 88. minutě, Hwang Hi-čchan dorazil do brány gólmanem vyraženou střelu Forsberga.

    Lipsko doplnilo v semifinále Borussii Dortmund a druholigový Kiel. Poslední semifinalista vzejde z utkání Regensburg – Brémy.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední vteřinky střetnutí tráví fotbalisté Wolfsburgu útočením. Se zajímavým centrem přišel z levé strany Otávio, avšak Haïdara byl tím, kdo se vyšponoval nejvýše.
     
    90+3
    Přeci jen Vlci ještě jednou a zřejmě naposledy navštívili pokutové území protivníka. Wout Weghorst hledal prostor ke střele, leč přes Upamecana jej nenašel.
     
    90+2
    Zápas se pouze dohrává. Domácí drží kulatý nesmysl na kopačkách a kombinují převážně na vlastní polovině. Soupeř už ani nepresuje.
     
    90+1
    Alexander Sörloth měl prsty v obou gólech domácího mužstva, nyní chtěl sám jeden vstřelit. Křižný přízemní pokus ovšem zamířil mimo tři tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    88. Hwang HI-ČCHAN - 2:0
     
    88
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, do semifinále německého poháru postoupí Lipsko! Sörloth se uvolnil přes Brookse, načež vybídl ke skórování Forsberga, tomu ale zkazil gólovou radost skvělým zákrokem Casteels. Jenže balón se odrazil k HWANG HI-ČCHANOVI, jihokorejský fotbalista bez problémů poslal balón podél obránce Mbabua do sítě.
     
    87
    Exekuce přímého kopu se chopil sám faulovaný Švéd Forsberg. Technický pokuse se vykroutil vedle pravé části brankové konstrukce, Casteels celou situaci hlídal.
     
    86
    Emil Forsberg je po příchodu na trávník hodně vidět. Stahovačkou se zbavil Maximiliana Arnolda, stejný hráč se posléze dopustil faulu.
     
    85
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Bartosz Białek.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    83
    Christopher Nkunku dosáhl přesně toho, čeho chtěl. Proti Schlagerovi si postavil před balón tělo a počkal na nedovolený zákrok soka, ten skutečně přišel.
     
    82
    Váhající stoper Lacroix si zadělal na problémy, když pod tlakem kopl balón jen ke kopačkám Forsberga. Švédský reprezentant se z levého křídla protáhl až do vápna, nahrávku Sörloth tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    81
    Na rohový kop domácího mužstva už se stopeři ani nevytahovali. Prořídlého vápna využil brankář Casteels, jenž vystartoval a ze vzduchu sebral míč pro sebe.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Emil Forsberg.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Benjamin Henrichs.

    Milan Huppert

    Branky: 63. Poulsen, 88. Hwang Hi-čchan

    Karty:   20. Kampl (RBL), 21. Olmo (RBL), 25. Nkunku (RBL) – 5. Otávio (WOF), 35. Lacroix (WOF)

    Neproměněná penalta: 26. Weghorst (WOF), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:12.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Upamecano, Orban (46. Haïdara), Klostermann – Kampl, Adams – Kluivert (61. Sörloth), Olmo (80. Henrichs), Nkunku (84. Hwang Hi-čchan) – Poulsen (80. Forsberg).
    Náhradníci: Martínez – Forsberg, Haïdara, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Konaté, Novoa Ramos, Samardžić, Sörloth.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – Schlager (85. Białek), Arnold – Baku (72. Philipp), Gerhardt (72. Victor), Steffen (72. Brekalo) – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Victor, Mehmedi, Phillip, Pongračić.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    thejrc.org