Litvínov – Motor ČB 7:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:4 (kon.)
Liberec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 05.03.2021, 18:00 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:43 Patrik ZDRÁHAL - 7:3
     
    55:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Při přečíslení dva na jednoho na levé straně poslal přihrávku na pravý kruh pro PATRIKA ZDRÁHALA. Martin Hanzl a prvně jmenovaný pak poslal kotouč do částečně odkryté hostující klece – 7:3. Asistence: Martin Hanzl a Richard Jarůšek.
    48:03 Roman PŘIKRYL - 6:3
     
    48:03
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté znovu snižují ztrátu a je to už o tři góly. ROMAN PŘIKRYL nejprve vystřelil, jeho pokus vyrazil Denis Godla jen před sebe, ale stejný hráč pak zakončil z dorážky a dostává kotouč za brankáře Litvínova – 6:3. Bez asistence.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., hrubost).
    41:38 Vít JONÁK - 6:2
     
    41:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení. Do rychlého protiútoku se dostal VÍT JONÁK, jenž udělal ještě pár kroků navíc a zblízka pak svižnou ranou nedal Denisi Godlovi žádnou šanci – 6:2. Asistence: Martin Novák a Šimon Kubíček.
     
    41:00
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
    38:42 Filip HELT - 6:1
     
    38:42
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nakonec to domácí nemuselo mrzet, hned z další akce pak sám FILIP HELT prosadil. Našel si odražený kotouč a ten poté zblízka tvrdou ranou dostal za záda brankáře Motoru – 6:1. Asistence: Denis Zeman a Pawel Zygmunt.
    33:54 Jan ŠČOTKA - 5:1
     
    33:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Čepice na led! Po krásném pasu z rohu útočného pásma vyzval těsně před Markem Čiliakem Viktor Hübl JANA ŠČOTKU a ten poté u bližší tyče sklepl puk za jeho záda – 5:1. Obránce domácích tak zkompletoval svůj hattrick! Asistence: Viktor Hübl a Uvis Janis Balinskis.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., sekání).
    32:14 Jan ŠČOTKA - 4:1
     
    32:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Od modré čáry střílel Pawel Zygmunt a znovu se před brankou hostů dobře postavil JAN ŠČOTKA, který další tečí prostřelil Marka Čiliaka a je tedy také dvougólovým střelcem – 4:1. Asistence: Pawel Zygmunt a Viktor Hübl.
     
    24:14
    Závar před domácí brankou, nadvakrát se snažil dorážet puk za Denise Godlu Jan Štencel, ale neuspěl. Brankář Litvínova přikryl touš pod lapačku a hra je zastavena.
     
    22:12
    Sám na Marka Čiliaka se řítil František Gerhát, který poté tváří v tvář v těsné blízkosti hostujícího brankáře nepřekonal!
     
    20:36
    František Lukeš nabil najíždějícímu Aaronu Irvingovi, po jehož pokusu dorážel kotouč před Čiliakem Jan Ščotka a ten orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    19:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Matěj Toman – 2 min., držení).
     
    18:39
    Látal šel ve vlastním oslabení s pukem před hostující branku, na pravé straně pak nebezpečně z otočky střílel Viktor Hübl a ohrozil Čiliaka. Na hattrick zatím nedosáhl, gólmana hostů ale donutil k zákroku a zastavení hry.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Filip Helt – 2 min., hákování).
    15:20 Viktor HÜBL - 3:1
     
    15:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla neskutečná paráda domácího kapitána, který je v tuto chvíli dnes dvougólový. Po převzetí puku od Františka Lukeše nabral na levé straně rychlost VIKTOR HÜBL, jenž z levého kruhu prostřelil Čiliaka kolem jeho levého betonu k protější tyči, kde vymetl pavučiny – 3:1. Asistence: František Lukeš a Oskars Cibulskis.
    11:41 Jan ŠČOTKA - 2:1
     
    11:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovka domácích je využita a ti jdou zase zpět do vedení. František Lukeš střílel v roli coby falešného obránce, v mezikruží pak nastavil hůl JAN ŠČOTKA a puk změnil směr, poté zaplul za záda Marka Čiliaka – 2:1. Asistence: František Lukeš a Uvis Janis Balinskis.
     
    11:04
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hákování).
     
    07:50
    Lavička Motoru si bere oddechový čas.
     
    07:01
    Hosté mají šanci otočit zápas na svou stranu. Zahrají si totiž přesilovku pět na tři, která může trvat minutu a čtrnáct vteřin!
     
    07:01
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Oskars Cibulskis – 2 min., hákování).
     
    06:15
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Havelka – 2 min., hákování).
    06:08 Daniel VOŽENÍLEK - 1:1
     
    06:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté během chvilky smazali své manko a je vyrovnáno. Ve skrumáži před Denisem Godlou se nejlépe zorientoval DANIEL VOŽENÍLEK, jenž zasunul kotouč do téměř odkryté domácí klece. Ještě si domácí vzali trenérskou výzvu, zda nedošlo k postavení útočícího hráče v brankovišti, ale nic takového se nepotvrdilo a gól byl záhy potvrzen. Asistence: René Vydarený a Miroslav Holec.
    04:44 Viktor HÜBL - 1:0
     
    04:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se v páté minutě hry ujímají vedení. Po střele od modré čáry se kotouč odrazil k obránci hostů, poté se k němu dostal VIKTOR HÜBL, jenž svou střelou z mezikruží Marka Čiliaka překonal – 1:0. Kapitán domácího celku tak znovu ukazuje, že je stále ve formě a pálí mu to. Asistence: Denis Zeman.
     
    04:16
    Jan Štencel nebezpečně vystřelil na pravém kruhu a jeho nepříjemnou střelu zlikvidoval Denis Godla, který svůj tým podržel.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. V. Hübl (D. Zeman), 12. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis), 16. V. Hübl (F. Lukeš, Cibulskis), 33. Ščotka (Zygmunt, V. Hübl), 34. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 39. Helt (D. Zeman, Zygmunt), 56. P. Zdráhal (M. Hanzl, Jarůšek) – 7. D. Voženílek (Vydarený, Holec), 42. Jonák (M. Novák, Kubíček), 49. R. Přikryl


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Vydarený (C), Plášil, Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman (A), Z. Doležal – Karabáček, R. Přikryl, Gilbert – Alderson.

    Rozhodčí: Horák, Šindel – Brejcha, Pešek
    thejrc.org