Litvínov – Motor ČB 7:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:4 (kon.)
Liberec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (0:3, 0:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 05.03.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:15 Jan VESELÝ - 2:5
     
    54:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak že by Hradec přeci jen sebral dech na heroický obrat? Rozdíl ve skóre se právě ztenčil na tři góly! Od plzeňské střídačky vyslal střílenou nahrávku Jakub Lev, přičemž před bránou předvedl jemnou teč JAN VESELÝ, který nechytatelně usměrnil puk pod horní tyč – 2:5. Asistence: Jakub Lev, Radek Smoleňák.
    50:52 Radek PILAŘ - 1:5
     
    50:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak Východočeši s nulou neodejdou, povedlo se jim prolomit hostují hradbu a snižují soupeřův náskok! Kevin Klíma pálil z mezikruží a kotouč se od tyče odrazil k RADKU PILAŘOVI, kterému se povedlo jej uklidit do odkryté části brány – 1:5. Asistence: Kevin Klíma, Kelly Klíma.
     
    46:30
    Tahle přesilovka je zatím nejlepší v podání domácích. Střela Vladimíra Růžičky prošla skrz Frodla, před brankovou lajnou ji ale stihl odpálit jeden z obránců.
     
    45:21
    David Jiříček je potrestán za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    45:21
    Kevin Klíma se ocitl před soupeřovou brankou a Frodl si lehl na led, ani tak se domácím nepovedlo skórovat. Ale budou hrát další přesilovou hru!
     
    42:42
    Kevin Klíma zakopl od hokejku Tomáše Mertla, jenž je vyloučen za podrážení. Povede se Hradci tuto přesilovku už využít?
     
    39:59
    Po zakázaném uvolnění Hradce je tu vteřinu před sirénou ještě vhazování u Lukeše a Plzeň ukazuje svou pohodu tím, že odvolává gólmana!
    38:28 Milan GULAŠ - 0:5
     
    38:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni teď ukázali soupeři, jak se správně hraje přesilovka, v početní výhodě završili bůra! Petr Kodýtek narýsoval nahrávku na levý kruh, kde stál úplně osamocený MILAN GULAŠ. A jeho bomba neomylně zapadla do odkryté části hradecké svatyně – 0:5. Asistence: Petr Kodýtek, Vojtěch Budík.
     
    37:50
    Štěpán Lukeš si vykoledoval trest za podrážení a Plzeň hraje v přesilovce.
     
    37:50
    Štěpán Lukeš vyjel z brány a chtěl rozehrát, jenže puk přeskočil a zmocnil se ho Tomáš Mertl. Ten nedokázal couvajícího Lukeše překonat, vybojoval ale faul.
    34:01 Sebastíán MALÁT - 0:4
     
    34:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Plzeň z protiakce skóruje! Východočeši dovolili soupeři přečíslení a Petr Straka našel na pravém kruhu úplně volného SEBASTIÁNA MALÁTA, který z první trefil místo mezi tyčí a přesunujícím se brankářem – 0:4. Asistence: Petr Straka, David Kvasnička.
     
    33:48
    Tohle byla slibná hradecká akce! Smoleňák pěkně našel křížem Lva, který posunul do brankoviště na hůl Kellho Klímy, v přiťuknutí mezi betony mu ale zabránila brankářova výstroj.
     
    30:00
    Větší přinesl pokus Jakuba Sklenáře, kterého musel Frodl vychytat u pravé tyče! Hosté pak vyhodili na icing.
     
    26:14
    A daří se jim to náramně, Petr Straka mohl ze samostatného úniku dokonce navýšit. Jeho rychlou fintu si ale Lukeš pohlídal betony!
     
    25:29
    Tvrdý náraz vedle Frodlovy svatyně utržil Marek Zachar, z ledu se ale zvedl rychle. Rozhodčí zákrok Viktora Langa posoudili jako nedovolený a udělili mu trest za vysokou hůl, další přesilovka pro domácí.
     
    25:07
    Ve středním pásmu získali indiáni puk a otočili hru do přečíslení, které zakončil Milan Gulaš zprava. Kotouč skončil v ochranné síti!
     
    23:58
    Jan Veselý dobře pálil z mezikruží, Dominik Frodl vystavil krásnou stopku lapačkou!
     
    21:32
    Luboš Rob se na obranné modré dopustil nedovoleného bránění, na dvě minuty je tedy ze hry a Lvi mají početní výhodu.
     
    19:58
    Viktor Lang si sjel až na levý kruh a chtěl pálit za přesunujícího se gólmana, puk ale napálil do ležícího bránícího hokejisty.
     
    16:18
    A pro Hradec to teď bude znovu těžké, Radek Pilař si totiž dvě minuty posedí na trestné lavici za faul kolenem.
    15:45 Petr KODÝTEK - 0:3
     
    15:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Východočeši dnes již poněkolikáté propadli v obraně a indiáni navyšují už na rozdíl tří branek! V rychlé akci našel z pravého kruhu Luboš Rob PETRA KODÝTKA, jenž se s ničím nepáral a zavěsil pod horní tyč – 0:3. Asistence: Luboš Rob, Vojtěch Budík.
    14:38 Jan EBERLE - 0:2
     
    14:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hradec se zapomněl ještě na komerční přestávce a Plzeň toho využila k navýšení vedení! Nedlouho po buly přiťukl Martin Dočekal zpoza brány kotouč na hůl JANE EBERLEHO, který nechal v prostoru brankoviště hůl na ledě a tečoval hrací předmět mezi betony – 0:2. Asistence: Martin Dočekal.
     
    10:41
    Východočeši si zahrají v přesilové hře, Jaroslav Kracík jde totiž pykat za podrážení.
     
    10:34
    Petr Straka se Sebastiánem Malátem se bleskově dostali do přečíslení dva na půl hokejisty (bránící hráč šel na led a byl trochu pozadu), akci po nahrávce okamžitě zakončoval druhý jmenovaný. Štěpán Lukeš ale vystavil svou lapačkou skvělý semafor!
     
    09:00
    K trestnému střílení se rozjel Radek Smoleňák a zkusil střelu mezi betony, toto místo měl Frodl dobře pokryté!
     
    09:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matěj Stříteský – trestné střílení, krosček).
     
    09:00
    Jordann Perret svým rychlým bruslením předjel protihráče a v zakončení před brankářem byl faulován, je nařízeno trestné střílení!
     
    08:09
    Tak Filip Pavlík to stihl za minutu dvanáct a odpálil Strakovu střelu pryč včas, gól to dle videorozhodčího nebyl!
     
    08:09
    Z opakovaných záběrů, které máme k dispozici, je patrné, že situace byla opravdu velmi těsná, horní pohled ale bohužel nevidíme, a tak si budeme muset počkat na verdikt rozhodčích.
     
    08:03
    O nebezpečné šance nemáme nouzi, nyní tu byla další! Petr Straka propálil Lukeše a kotouč z brankové čáry vystřelil pryč Filip Pavlík, rozhodčí jdou volat, jestli puk nepřešel brankovou lajnu!
     
    07:07
    Luboš Rob mohl skórovat teď rovnou dvakrát! Nejdřív byla jeho střela z pravého kruhu tečována obráncem a Lukeš ji při vyrážení musel hledat, také dorážku stejného indiána dokázal záhy Štěpán Lukeš pokrýt!
     
    05:49
    Až teď se Lvi dokázali dostat na druhý konec hřiště a vůbec to nebylo špatné! Po Graňákově střele se po dorážce natahoval Kelly Klíma, kousek mu ale k úspěšnému zákroku chyběl.
     
    04:29
    A teď předvedl Štěpán Lukeš parádní zákrok! Sebastián Malát totiž skoro mířil do prázdné brány, když natáhl puk za gólmana, který byl na ledě, Lukeš však stihl natáhnout lapačku a kotouč vyrazit mimo tři tyče!
    03:05 Milan GULAŠ - 0:1
     
    03:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tenhle gól si domácí brankář za rámeček nedá, to hostům ale nevadí. Poměrně rychle totiž vedou! Vypadalo to, že hradečtí hráči dobře napadají a mají situaci ve svém obranném pásmu po d kontrolou, nevšimli si ale za bránou stojícího MILANA GULAŠE. Ten obdržel puk, udělal pár kroků na čáru a z velkého úhlu našel neutěsněné místo u bližší tyče – 0:1. Asistence: Viktor Lang, Pavel Musil.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 51. R. Pilař (Kevin Klíma, Kelly Klíma), 55. J. Veselý (Lev, Smoleňák) – 4. Gulaš (V. Lang, P. Musil), 15. Eberle (Dočekal), 16. Kodýtek (Rob, Budík), 35. Malát (Straka, Kvasnička), 39. Gulaš (Kodýtek, Budík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – F. Pavlík (A), Nedomlel (A), Graňák, Šalda, Gaspar, Čáp, Kukla – Jergl, Kevin Klíma, Perret – M. Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – J. Veselý, Lev, Smoleňák (C) – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, L. Kaňák, V. Lang, Vráblík – Gulaš (C), Mertl (A), P. Musil – Rob, Kodýtek, Suchý – Malát, Kracík, Straka (A) – Eberle, Přikryl, Dočekal.

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Zíka, Šimánek
    ocianews.com