Schalke – Mohuč 0:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:0 (0:0)
1. FSV Mohuč 05
Pátek 05.03.2021, 20:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V zápase dvou nejhorších celků Bundesligy jsme se gólu nedočkali. Týmy si za bezgólovou remízu rozdělily každý po jednom bodu. A je nutno říct, že zaslouženě. Mohuč vyslal sice až devatenáct střel, ovšem zakončení bylo katastrofální. Jen dvě z těchto střel mířily na branku a pro gólmana to byly rutinní zákroky. Oproti tomu Schalke vyslalo pouze dvě střely za celý zápas. Obě však na branku a obě byly nebezpečné. Mustafiho hlavičku v prvním poločase se štěstím nohou vyrazil hostující gólman, Serdarovu zakroucenou ránu k tyči v 82. minutě už Zentner zlikvidoval skvělým zákrokem.

    Pro dnešek je to vše. přeji vám příjemný večer. (22:32:11)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:2.
    Střely mimo: 0:17.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:16.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Oba týmy už hrají těžký beton. Míč stahují až k brance, kde si ho jen vyměňují v rámci své defenzivní linie. Jsou už s bodem z dnešního zápasu smířeny.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Benito Raman, přichází Bastian Oczipka.
     
    90+2
    Schalke se dostávalo dopředu, jeden z hráčů centroval za obranu, ale Serdar se k míči nedostal a tak akce skončila v podstatě ještě v zárodku.
     
    90+1
    Oba týmy se zatahují a vypadá to, že nebudou bojovat o strhnutí vedení na svou stranu, ale spíš se soustředit na obranu jednoho bodu za remízu.
     
    90
    Sudí k tomuto poločasu nastavil ještě pět minut, což asi není tolik, kolik by mělo být nastaveno. Pravděpodobně měl nastavit spíš tři minutky.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Kevin Stöger.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Robin Quaison.
     
    87
    Mustafi na hranici malého vápna u bližší tyčky provedl skvělou defenzivní práci, když zablokoval míč, který mířil na Burkardta, který by ho mohl jen dorazit do odkryté branky.
     
    86
    Mohuč kombinovala před vápnem. Jeden z hráčů se dostal dovnitř pokutového území a tam následně v souboji padl k zemi! Sudí ale tuto situaci nevyhodnotil jako faul a tak se penalta nepíská.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Omar Mascarell (FC Schalke 04).
     
    83
    Mustafi se v souboji pravděpodobně lehce zranil. Nyní sedí na trávníku u svého vápna a protahuje si nohu. Lékaře odvolal, pokračovat asi bude, ale není ve stoprocentní kondici.
     
    82
    Z ničeho nic se Schalke dostalo do velmi dobré příležitosti! Serdar si udělal prostor a vypálil zatočený přízemní míč k pravé tyči. V největší šanci zápasu ale zasáhl brankář Zentner, který míč tygřím skokem vyrazil.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny da Costa, přichází Daniel Brosinski.
     
    80
    Burkardt byl ve vápně a chtěl pálit. Sudí ale hru zastavil. Viděl totiž, že útočníkovi se při zpracování míč otřel o ruku. Burkart to sice nechtěl přijmout, ale sudí mě pravdu.
     
    79
    Mohuč vybojovala po dvou hrubkách domácího týmu míč. V obou případech ho centrovala, ale v ani jednom nenašla ve vápně adresáta.
     
    78
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Omar Mascarell.

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   9. Kolašinac (SCH), 84. Mascarell (SCH) – 47. Bell (MAI), 50. Ádám Szalai (MAI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 0:17. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:16.
    FC Schalke 04: Rönnow – Becker, Mustafi, Thiaw – William, Serdar, Bozdogan (46. Stambouli), Kolašinac (78. Mascarell), Calhanoglu – Hoppe (61. Schuler), Raman (90+3. Oczipka).
    Náhradníci: Langer – Mascarell, Mercan, Oczipka, Schöpf, Schuler, Stambouli, Flick.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell, Niakhaté, D. da Costa (81. Brosinski), Kohr – Barreiro (89. Stöger), Latza (46. Boëtius), Mwene – Ádám Szalai (75. Glatzel), Burkardt (88. Quaison).
    Náhradníci: Dahmen – Boëtius, Brosinski, Glatzel, Hack, Kunde Malong, Öztunali, Quaison, Stöger.

    Rozhodčí: F. Brych (Německo)
    thejrc.org