Trnava – Spišská N. Ves 0:3 (kon.) | Skalica – Vlci Žilina 3:4 (kon.) | Dubnica – Levice 3:2 (kon.)
Topoľčany – Pov. Bystrica 3:4 (kon.) | Martin – Humenné 8:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
8:3 (3:2, 4:1, 1:0)
HC 19 Humenné
sk Pátek 05.03.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Milan Staš (tréner HC 19 Humenné): "Špecifický zápas, ktorý z našej strany nič neriešil. Predovšetkým sme chceli odohrať slušný zápas. Samozrejme, netvrdím, že sme nechceli zvíťaziť. V prvom rade sme chceli, aby boli všetci hráči v zápasovom tempe a nikto sa nezranil. Viac sme z našej strany nechceli ukázať. Nastupujeme proti sebe v play-off, tromfy tak vytiahneme až v tejto časti hry. Inkasovali sme síce viac gólov, ako by sme chceli, robili sme však chyby, ktoré súper trestal. Všetci hráči dnes dostali príležitosť, boli teda v zápasovej praxi. V nedeľu ešte máme zápas s Reprezentáciou do 18 rokov. Tu však nastúpia hráči zo štvrtej päťky, ďalej hráči, ktorí dnes nenastúpili a Juniori z Michaloviec. Hráčov necháme aj oddýchnuť, sme však v prvom rade spokojní s tým, že sme sa dostali do play-off. Cieľ, ktorý sme si ako nováčik súťaže stanovili pred sezónou – postúpiť do vyraďovacej súťaže, sme splnili. V play-off chceme byť nepríjemným súperom. V úvode sezóny nám po prvom zápase uzatvorili štadión. Netrénovali sme, boli sme bez kondície. Na ľade sme začali trénovať od druhej polovice septembra. V ďalšom mesiaci sme od 13. – 26. absolvovali karanténu. V tejto sezóne sme zažili množstvo problémov, ktoré vplývali na našu výkonnosť. V Novom roku sme zažili 11-zápasovú šnúru, počas ktorej sme bodovali. Bolo vidieť istý obrat k lepšiemu. Postup do play-off sme si mohli zabezpečiť už skôr a hrať s kľudnou hlavou, pokazili sme však niekoľko zápasov, z ktorých sa musíme poučiť. V play-off chceme ťažiť z dobrých vecí, tie zlé chceme hodiť za hlavu. Na play-off sa tešíme, je snom každého tímu. Nielen hráčov, ale aj trénerov. Kto ho nehrá, je mimo hry. Sezónu si chceme predĺžiť čo najdlhšie. Začína sa od nerozhodného stavu. Martin má výhodu domáceho prostredia, a to vrátane rozhodujúceho zápasu. Škoda, že na zápasy nemôžu prísť diváci, keďže play-off je nielen po finančnej, ale najmä športovej stránke, tá najzaujímavejšia časť. Hudba, ktorá je púšťaná počas stretnutí je hlučná a umelá, postrádajúca zmysel."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "Vedeli sme, že ak chceme skončiť po základnej časti na druhom mieste, musíme toto stretnutie vyhrať. Som rád, že sa nám to podarilo. Druhé miesto sme si chceli postrážiť. S hrou smerom dopredu musíme byť spokojní. Okrem strelených gólov sme mali aj viacero ďalších príležitostí. Smerom dozadu existujú určité výčitky. Postrácali sme množstvo pukov, na čo si musíme dávať pozor. S výsledkom sme spokojní, najmä však s víťazstvom, ktoré sme potrebovali. Zápas teda hodnotím kladne. Základná časť bola v tejto sezóne vyrovnaná, a to nielen v prípade tímov na prvých siedmich miestach. Súťaž ukázala, že môže zvíťaziť každý nad každým. V play-off každý z tímov začína od nuly. Bodové rozdiely z tabuľky tu nehrajú rolu. Ak chcem ísť hore, musíme byť ostražití. Prvý z cieľov, ktorým bolo druhé miesto, sme splnili. Teraz nás čaká druhý, ktorým je postup zo štvrťfinále. Pomaličky chceme ísť ďalej. Humenné hrá v tejto sezóne naozaj dobre. Prezentuje sa jednoduchými prihrávkami, aktívne smerom dopredu, na čo si musíme dávať pozor. Niekedy je to na úkor defenzívy, súpera však musíme za tieto chyby trestať. V najbližšom zápase musíme byť ostražitejší smerom dozadu. Chýb a ponúknutých príležitostí pre súpera sa musíme jednoducho vyvarovať. Z odohraného zápasu si musíme zobrať ponaučenie, nakoľko víťazstvo môže zvádzať. Som rád, že sa do útoku vrátil Toma, ktorý si veľmi dobre sadol s Bartom a Dírerom. Ich formácia zaznamenala šesť gólov. Hrali naozaj dobre, z čoho sa veľmi teším. Čakáme ešte na návrat Špirka. Dúfam, že už pred prvými zápasmi play-off budeme pohromade. Uvidíme, ale čo prinesú najbližšie dni. Adam Paulíny mal ešte menšie šrámy, do stredy by ale mohol byť v poriadku. Možno až na jednu výnimku by sme mohli byť kompletní."

    Kristián Horvát (útočník HC 19 Humenné): "Z našej strany jedno nevydarené stretnutie. Inkasovali sme veľa gólov, súper nás prekorčuľoval a bol oveľa rýchlejší. Takisto bol dôraznejší pred bránkou a využíval svoje príležitosti. Výsledok je preto odrazom toho, čo sa dialo na ľade. Určite mrzí osem inkasovaných gólov. Ak by Martin premenil aj ďalšie svoje príležitosti, je to ešte vyšší rozdiel. Play-off musíme hrať zo zabezpečenej obrany a využívať brejky. Sústrediť sa musíme predovšetkým na obranu, keďže Martin má kvalitné mužstvo a okrem toho, že si vie prihrať, dokáže aj využiť ponúknuté príležitosti. S každým súperom musíte držať krok, ak chcete uspieť. Nielen moji spoluhráči, takisto ja som mal v úvodnej tretine príležitosť, po ktorej sme mohli ísť do vedenia 2:3. Vzápätí však skórovali domáci a od tohto momentu už svoje vedenie dokázali udržať. Z našej strany by stačilo jedno či dve striedania, po ktorých by sme vedeli ísť do vedenia, to sa ale nestalo. Dnes sme nedokázali dodržať náš systém hry. Za Humenné som ešte proti Martinu doteraz nehral. V tejto sezóne je však úplne jedno, proti komu hráte. Dôležité je, že sa táto časť môže vôbec odohrať. Veľmi sa na zápasy tešíme pričom spokojní sme aj s tým, že sme do play-off postúpili. Až do posledných kôl sme nemali istotu postupu, teraz sa však môžeme zregenerovať a sústrediť sa na najbližší zápas."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Z našej strany kvalitný zápas, i napriek niekoľkým chybám. Súper ich v úvodnej tretine dokázal využiť. V play-off si tak musíme dať pozor na prečíslenia, straty pukov či zlé pokrytie hráčov. Toto nás môže stáť zápas. Akonáhle sme ale do stretnutia šliapli, mali sme v ňom navrch. Hetrik ma potešil, keďže je mojim prvým v mužskom hokeji. Na tento moment som čakal veľmi dlho. Som rád, že to konečne vyšlo. Pred zápasom sme nekalkulovali. Boli sme stotožnení s tým, že sa proti nám tento tím postaví aj v play-off. Určite to budú iné zápasy, tak trochu aj iná súťaž. Začína sa od nuly. Hostia budú určite na tom psychicky aj fyzicky lepšie. Ak chceme postúpiť do finále, nemôžeme nikoho podceniť. Základná časť bola v tejto sezóne vyrovnaná. V prípade, ak by sme dnes zaváhali, Spišská Nová Ves ide pred nás. V play-off sa už chyby neodpúšťajú. Náboj budú mať jednotlivé stretnutia slušný. Samozrejme, treba sa poučiť aj z tohto posledného stretnutia v základnej časti. Po tom, ako som nepremenil svoju príležitosť, išiel dopredu súper, ktorý skóroval. Potvrdilo sa tak pravidlo: Nedáš – dostaneš. Dúfam, že sa takýchto momentov v ďalšej časti súťaže vyvarujeme." (21:23:38)
     
    V zápase napokon padlo jedenásť gólov. Martin zvíťazil nad Humenným 8:3. Góly: 8. Murček (Poliaček, Shepelev), 11. Barto (Burzík, Dírer), 17. Dírer (Barto, Toma), 28. Barto (Shepelev), 28. Barto (Burzík, Dírer), 34. Dírer (Toma, Ligas), 37. Burzík (Barto), 43. Fafrák (Poliaček, Babka) – 12. Horvát (Borov, Krajňák), 14. Vaško (Markuš, Fedorko), 29. Kondratev.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Murtazin od modrej. Tvrdá strela do brankára.
     
    59:36
    Solomonchak v súboji s Babkom. Puk vyhodený z pásma.
     
    59:20
    Smidžárova strela zrazená Hopkovičom. Vhadzovanie pred Glosárom.
     
    59:07
    Zakázané uvoľnenie na hosťujúcej strane. Hopkovič sa k puku nedostal.
     
    58:42
    Fafrák vykázaný z útočného pásma. Postavenie mimo hry.
     
    58:20
    Vaško za domácou bránkou. Nemá voľného spoluhráča.
     
    57:48
    Tomova strela zblokovaná Valečkom. Posledné minúty zápasu.
     
    57:18
    Šimčák to skúša sám. V závere už nemajú hostia čo stratiť.
     
    56:47
    Dvořákova zrážka s Mackom. Určite si už treba začať dávať aj pozor na prípadné zranenia.
     
    55:56
    Ligas v súboji so Serovom. Hosťujúci útočník dokázal vystreliť.
     
    55:23
    Krajňák za bránkou. Ťažko mu je zobrať puk.
     
    54:56
    Fafrák na Tomu. Semafor Glosára.
     
    54:51
    Hostia v plnom počte. Šimčák na ľadovej ploche.
     
    54:17
    Poliaček bez puku. Domáci i napriek tomu držia útočné pásmo.
     
    53:57
    Čížek z prvej. Posunutá bránka hostí.
     
    53:24
    Solomonchak vyhadzuje puk. Len do stredného pásma.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Murček (Poliaček, Shepelev), 11. Barto (Burzík, Dírer), 17. Dírer (Barto, Toma), 28. Barto (Shepelev), 28. Barto (Burzík, Dírer), 34. Dírer (Toma, Ligas), 37. Burzík (Barto), 43. Fafrák (Poliaček, Babka) – 12. Horvát (Borov, Krajňák), 14. Vaško (Markuš, Fedorko), 29. Kondratev


    HK VITAR Martin: Bernát (Krasanovský) – Shepelev, Čížek – Perrott, Cebák – Burzík, Ligas – Dvořák, Müller – Fafrák, Murček, Poliaček – Murtazin, Kukumberg, Themár – Barto, Toma, Dírer – Jurášek, Babka, Smidžár
    HC 19 Humenné: Glosár (Spodniak) – Novický, Kondratev – Valečko, Kaščák – Wooley, Hopkovič – Serov, Maury – Vaško, Markuš, Fedorko – Solomonchak, Šimčák, Velichkin – Macko, Krajňák, Horvát – Šiňanský, Borov, Pulščák

    Rozhodčí: Píšťanský, Vido – Staššák, Ševčík, Chudada (inštruktor)
    thejrc.org