Frankfurt – Stuttgart 1:1 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 0:3 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
4:2 (2:2)
Borussia Dortmund
Sobota 06.03.2021, 18:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z napínavého střetnutí Bayernu s Dortmundem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:30:19)
     
    Bayern se vrací na první pozici v bundesligové tabulce, naopak Dortmund bude mít co dělat, aby v závěru sezony skončil na příčkách zaručující postup do Ligy mistrů, aktuálně drží až šestou pozici.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 16:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:13.
     
    Tři nastavené minuty vypršely a zápas končí! Bayern Mnichov se v třaskavém Der Klassiker raduje z vítězství nad Borussií Dortmund 4:2!

    První poločas začal v obrovském tempu a již ve druhé minutě se poprvé měnilo skóre. Chybu Kimmicha před vápnem potrestal tečovanou ránou Erling Haaland. Neuběhlo ještě ani deset minut od úvodního hvizdu a Dortmund vedl v Allianz Areně už 2:2, když parádní akci z pravé strany vyšperkoval Hazard přihrávkou k Haalandovi a norský útočník už měl snadnou pozici před prázdnou brankou. Od té doby se ale v prvním poločase hrálo převážně na Marwina Hitze. Saného hlavička se ještě stočila nad břevno, ale v 27. minutě už se Bayern radoval se snížení. Právě Sané prudkou nahrávkou obelstil obranu Borussie a našel skvěle postaveného Lewandowského. A polský snajpr také těsně před přestávkou srovnal krok, když proměnil penaltu po faulu na Comana.

    Po změně stran tempo duelu o poznání opadlo. Hazardův volej po přetaženém centru pouze tečoval boční síť, následně si říkal o penaltu Marco Reus, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Až v samotném závěru mnichovský gigant rozhodl. Po Müllerově zblokované střele se odrazil balon k Leonu Goretzkovi, který z voleje napálil pokus k tyči. V 90. minutě už bylo definitivně rozhodnuto, když Daviesovu nahrávku využil ke zkompletování hattricku Robert Lewandowski.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zpoza pokutového území to ještě zkusil z nepřipravené pozice Niklas Süle, ale střela bez razance a lepšího umístěné gólmana Dortmundu nepřekvapila.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Lucas Hernández.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    90
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern potvrzuje své dnešní vítězství! Davies přihrával Sanému, ten ale pustil míč mezi nohama do pohybu ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který ještě udělal několik rychlých kroků a pohotovou ránou k levé tyči završil dnešní hattrick.
     
    89
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern se těsně před koncem zápasu dostává do vedení! Müllerovu ránu dokázala obrana Dortmundu ještě zblokovat, ale balon se odrazil přesně k nohám LEONA GORETZKY, který z voleje se štěstím překonal bezmocného Marwina Hitze.
     
    89
    Po Daviesově dloubáčku do vápna bojoval o balon Müller, v pohybu byl i Goretzka, ale ani jeden ze zmiňované dvojice se do zakončení neprosadil.
     
    88
    Dortmund už se dostává jen k dalekým obranným odkopům. Defenziva hostujícího celku zůstává těsně před vlastním vápnem a čeká na další a další útok soupeře.
     
    87
    Ani v samotném závěru se domácím nedaří proniknout do obrany Dortmundu. Ani dva rohové kopy v krátkém čase Borussii nepřekvapily.
     
    86
    Souboj střídajících fotbalistů vyzněl o poznání lépe pro Martíneze, napadající Steffen Tigges se dopustil faulu přímo před zrakem hlavního rozhodčího.
     
    85
    Hummelsova rozehrávka trefila do hrudníku Gnabryho. Domácí se snadno dostali k míči, ale právě Gnabryho centr už zcela osamoceného Lewandowského minul o pořádný kus.
     
    84
    Joshua Kimmich opět rozehrával od rohového praporku. Tentokrát nadýchaným centrem sice našel hlavu Niklase Süleho, ale pětadvacetiletý obránce Hitze nezaměstnal.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Der Klassiker i nadále pokračuje s nerozhodným stavem 2:2.

    Vít Schück

    Branky: 27. Lewandowski (Sané), 44. Lewandowski (pen.), 89. Goretzka, 90. Lewandowski (A. Davies) – 2. Haaland (Delaney), 9. Haaland (T. Hazard)

    Karty:   28. Lewandowski (BAY) – 29. Meunier (DOR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 16:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:13.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng (70. Javi Martínez), Alaba, A. Davies – Kimmich, Goretzka – Sané (90+1. Lucas Hernández), T. Müller (90+1. Choupo-Moting), Coman (67. Gnabry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hoffmann – Gnabry, Javi Martínez, Choupo-Moting, B. Sarr, Lucas Hernández, Roca, Dantas, Musiala.

    Borussia Dortmund: Hitz – Meunier, Hummels, Zagadou (70. Morey), N. Schulz – Can, Delaney (70. Bellingham) – Reus (C) (76. Reinier), Dahoud, T. Hazard (60. Brandt) – Haaland (60. Tigges).
    Náhradníci: Bürki – Bellingham, Tigges, Ł. Piszczek, Brandt, Passlack, Morey, Reinier, Moukoko.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    bahis siteleri