Frankfurt – Stuttgart 1:1 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 0:3 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:2 (kon.)
konec
SC Freiburg
0:3 (0:1)
RB Lipsko
Sobota 06.03.2021, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Lipsko vybojovalo další tři body a v nedohraném kole jde zatím na špici ligy. Bayern si může čelo tabulky vzít zpět dnešním soubojem s Dortmundem. Druhý poločas byl jasně pod taktovkou Lipska, které vládlo útoku, drželo míč mnohem víc než soupeř, a hlavně dokázalo přidat další dvě branky. Freiburg nějakých dvacet minut úplně stanoval, pak se sice trošku nabudil, ale jejich naděje zamítl Forsberg gólem na 0:3. Domácí vyslali za celý zápas jen jednu střelu na branku. (17:23:59)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:9.
    Střely mimo: 4:5.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:13.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    K druhému poločasu se bude nastavovat jen jedna minutka. Sice se asi vyplýtvalo trošku více času, ale sudí už nechce domácí trápit.
     
    89
    Hosté vhazovali u pokutového území soupeře. Následně předvedli hezkou kombinaci, kterou zakončil Kampl, ale ta nakonec brankou neskončila.
     
    87
    Mukiele chtěl odkopnout z voleje míč, který nacentroval do pokutové území jeden z hostů. Srazil se však kopačkou se soupeřem a s bolestivou grimasou dopadl na zem.
     
    86
    Lipsko kombinuje u vápna soupeře a vůbec Freiburgu nepůjčuje míč. Už se ale taky nikam nežene. Tři branky už domácí dneska vstřelit nezvládnou.
     
    85
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Lazar Samardžič.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Benjamin Henrichs.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Ibrahima Konaté.
     
    83
    Freiburg branka hodně srazila. Zkusil ještě vystřídat dva hráče a pokusit se alespoň o čestný úspěch, ale dnes je prostě jednoznačně horším týmem.
     
    81
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Woo-Jong Džong.
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Keven Schlotterbeck.
     
    80
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují potřetí a definitivně tak rozhodují o dnešní výhře. EMIL FORSBERG po přesné asistenci od Sorlotha vyslal pozemní ránu k pravé tyči, na kterou gólman absolutně nemohl zareagovat.. Asistence: Alexander Sörloth.
     
    79
    Schmid se protáhl do velkého vápna a na jeho pravé straně mu spoluhráč poslal načechraný centr. Jenže obrana Lipska okamžitě zareagovala a akci zabrzdila.
     
    78
    Lipsko se snaží rychlou kombinací před vápnem překvapit Freiburg. Ten ale semkl obranu a jako v prvním poločase zase velice dobře brání.
     
    76
    Freiburg se snaží presovat a získávat míče od Lipska. jako by se najednou probudil a s výsledkem chtěl něco udělat. Jestli už ale není pozdě.. Do konce zbývá bez nastavení necelých patnáct minut.
     
    75
    První "žluťas" i pro hosty. Hwang Hi-čchan (RB Lipsko) velmi nehezky zezadu narazil do běžícího hráče a poslal ho k zemi.
     
    74
    Haidara šel do hlavičkového souboje po rohu, který zahrál Nkunku. Souboj sice vyhrál, ale následně spadl k zemi hlavou napřed a dopadl velmi nepříjemně. Bude muset zamířit do zámezí na ošetření.
     
    73
    Hwang se prezentoval skvělou individuální akcí, kdy se dostal do úniku, setřásl dotírajícího se obránce a následně dvakrát oklamal gólmana, jenž ale nakonec míč při zakončení Hwanga vyrazil.

    Jiří Polášek

    Branky: 42. Nkunku (Y. Poulsen), 64. Sörloth (Nkunku), 80. Forsberg (Sörloth)

    Karty:   53. Höfler (FRE) – 75. Hwang Hi-čchan (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    SC Freiburg: F. Müller – Kübler (81. K. Schlotterbeck), Lienhart, Heintz, Günter – Schmid, Santamaría (66. Sallai), Höfler (69. Petersen), Grifo (81. Džong) – Demirović (70. Til), Höler.
    Náhradníci: Uphoff – Gulde, Haberer, Džong, Petersen, Sallai, K. Schlotterbeck, Til.

    RB Lipsko: Gulácsi – Adams (84. Henrichs), Mukiele, Upamecano, Klostermann (84. Konaté) – Haidara, Kampl – Y. Poulsen (62. Hwang Hi-čchan), Olmo (62. Forsberg), Nkunku (85. Samardžič) – Sörloth.
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Forsberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Konaté, Samardžič.

    Rozhodčí: G. Winkmann (Německo)
    thejrc.org