Pittsburgh – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Washington – New Jersey 5:4 (po pr.) | Columbus – Florida 2:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:2 (po pr.)
Toronto – Winnipeg 3:4 (kon.) | Detroit – Tampa 3:4 (po pr.) | Dallas – Chicago 6:1 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:2 (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Nashville Predators
Středa 10.03.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:05:18)
    Děkovačka nemohla chybět
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 23 | Přesilová hra: 2/6 – 0/5 | Trestné minuty: 10 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (CAR) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 64:15
    Pekka Rinne (NSH) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 64:25

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 14:58

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Staal (CAR) – 2+0
    2. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    3. Vincent Trocheck (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Zápas mezi Carolinou a Nashvillem dospěl až do prodloužení, v němž dokonal obrat domácího mužstva kapitán Jordan Staal. Ten na sebe vzal zodpovědnost v poslední minutě nastaveného času a v přečíslení dvou na jednoho prostřelil marně se natahujícího Rinneho.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili pošesté v řadě, díky čemuž se udrželi v tabulce Centrální divize na druhém místě za Tampou. Predátorům se zase o malý krůček vzdálil postup do play-off, jeden získaný bod je vzhledem k průběhu utkání málo.
     
    Konec zápasu.
    64:25 Jordan STAAL - 3:2
     
    64:25
    Carolina právě vstřelila branku!
    V prodloužení vítězí domácí! JORDAN STAAL potrestal špatné zpracování Järnkroka a z vlastního obranného pásma přejel po levém mantinelu až do útočného, načež křižnou střelou forhendem prostřelil Rinneho mezi levou rukou a betonem. Asistence: Jaccob Slavin.
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta prodloužení.
     
    63:45
    Andrej Svečnikov si narazil s Ahem, ale ani tento ruský útočník nedokázal rozhodnout! Forhendem posunul kotouč těsně vedle pravé tyčky.
     
    63:20
    Sebastian Aho nastartoval Pesceho, který si jako obránce netroufl podstoupit souboj s Forsbergem. Hru přenesl do útočného pásma zpět na finského spoluhráče.
     
    62:48
    Postavení mimo hru zastavilo slibně se rozvíjející útočnou akci Caroliny. Matt Benning si počínal velmi zkušeně, když natlačil do útočné třetiny Aha.
     
    62:23
    Hosty dělily od vítězství centimetry! Slavin před Järnkrokem ustupoval tak dlouho, až se švédský útočník rozhodl vypálit a příklepem rozezvučel pravou část brankové konstrukce!
     
    61:42
    Na ledě je Martin Nečas, který letos skóroval v prodloužení už dvakrát. Na českého útočníka si obrana Nashvillu musí dát speciální pozor.
     
    61:14
    Viktor Arvdisson měl podruhé během pár minut na holi rozhodnutí! Při bekhendovém zakončení ale zaškobrtl a prázdnou bránu trestuhodně minul!
     
    60:31
    Po pravém mantinelu nastartoval své motory Sebastian Aho. Mattias Ekholm sokovi rychlostně nestíhal, ale skočil mu pod nohy a čistým způsobem mu kotouč vypíchl.
     
    60:10
    Prodloužení může začít! Hra ve třech na obou stranách slibuje velké množství zajímavých příležitostí, rozhodovat může každá chybička!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině gól nepadl a to znamená jediné, půjde se do prodloužení. Jak domácí, tak hosté pojali závěrečnou dvacetiminutovky v hodně opatrném duchu, dávali si především pozor na zbytečné chyby. Výsledkem je pouze deset střel na bránu v průběhu třetí části, přičemž hned o osm se postarali svěřenci kouče Brind'Amoura. Byli to ale hosté, kteří měli největší šanci, Viktor Arvidsson vypálil z pravého kruhu do břevna.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 35. J. Staal (Aho, Trocheck), 38. Aho (D. Hamilton, Trocheck), 65. J. Staal (Slavin) – 22. Benning (Tolvanen, Borowiecki), 34. Johansen (Fabbro, F. Forsberg)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Foegele, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Martinook (A), Lorentz, Paquette.
    Nashville Predators: Rinne (Kaskisuo) – Fabbro, Ekholm (A), Benning, Borowiecki, A. Carrier, Davies – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg (A) – Järnkrok, Pitlick, Mikael Granlund – Tolvanen, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Trenin.

    Rozhodčí: Lambert, Chmielewski – Racicot, Pancich

    Diváci: 2 924
    thejrc.org