Martin – Humenné 4:0 (kon.) | Vlci Žilina – Pov. Bystrica 3:2 (2:1 po s.n.) | Spišská N. Ves – Levice 4:0 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:0 (0:0, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0
HC 19 Humenné
sk Středa 10.03.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Milan Staš (tréner HC 19 Humenné): "Čo sme si povedali pred zápasom sme dokázali plniť v úvodnej tretine. Domácim sme toho veľa nedovolili, naopak sme mali ako prví v zápase veľkú príležitosť. Škoda aj ďalších nevyužitých šancí. V druhej tretine sme sa dopustili niekoľkých individuálnych chýb, za ktoré nás súper trestal. Za stavu 3:0 sa už len stretnutie dohrávalo. S výsledkom sme ešte chceli niečo urobiť, súper však kontroloval hru a do ničoho nás nepustil. Síce sme mali ešte niekoľko dobrých príležitostí, na tie sa ale nehrá a bez streleného gólu nemôžeme myslieť na dobrý výsledok. Domáci zaslúžene zvíťazili. Rozdiel medzi tímami bol dnes v nasadení. Nás však stáli zápas individuálne chyby. Prihráme domácim na hokejku, čo sa v play-off nemôže stávať. Domáci si dávali pozor, nedokázali sme ich prinútiť takpovediac k nevynúteným chybám. Samozrejme, spomenúť treba aj efektivitu. Pri treťom góle zostal prekvapený aj brankár. Odohrali sme lepšie stretnutie ako naposledy v piatok. Je však potrebné sa vrátiť k úvodnej tretine a skúsiť prekvapiť. V tretej tretine inkasoval pukom do hlavy náš kustód. Je tu podozrenie na otras mozgu. Odpadol, chvíľu bol v bezvedomí. Našťastie sa prebral, po rozhodnutí lekára bol však odvezený do nemocnice. Stáva sa to. Na striedačke boli hráči, ktorí sa stihli uhnúť, on však nie. Našťastie mal na hlave čiapku, keďže som videl šrám po jej odstránení. Aspoň, že nemá tržnú ranu, iba odtlačok. V Martine zostávame. Oddýchneme si tu, zajtra je nový zápas. Stav je 1:0, zajtra sa však začína od nuly. Určite musíme zlepšiť určité veci, byť efektívnejší a dávať si pozor na chyby. K chybám musíme prinútiť súpera. Stavať chceme na dobrom výkone brankára a pokúsiť sa zvíťaziť. Určite sa musíme vyvarovať toho, aby mladý hráč z rohu klziska prihral priamo súperovi na hokejku. Je to neskúsenosť, iných ale nemáme."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "Úvod bol typický pre zápasy play-off. Nikdy nebýva jednoduchý, najmä z pozície papierového favorita. Bolo badať kus nervozity, nebolo to ono. Postupom času sme sa zlepšovali. Naberalo to lepšiu fazónu, najmä v druhej tretine, počas ktorej sme strelili tri góly. Mohli sme pridať aj ďalšie, hrali sme ale dobre. Teší ma, že aj smerom dozadu. Boli sme disciplinovaní, nemali sme veľa vylúčených. Súpera sme nepúšťali do vyložených príležitostí. Isté chyby sa síce objavili, neinkasovali sme ale gól. Takto sa má hrať v play-off. Defenzíva je najdôležitejšia, keďže sme tímom, ktorý vie streliť góly. Dnes sme sa prezentovali kolektívnym výkonom, ktorý očakávam aj v zajtrajšom dueli. Bude to však nový deň, nový zápas. Pre všetkých zúčastnených bol určite nepríjemným momentom ten, kedy kustód hostí inkasoval pukom do hlavy. Osobne som to zažil ako tréner ešte vo Zvolene. Strelu pukom z troch metrov vtedy inkasoval náš masér. Sú to mimoriadne nepríjemné záležitosti. Dúfam, že bude zdravý. Držíme mu palce, aby bol v poriadku. V play-off je každý zápas iný. Súperi sa poznajú. Vedia, čo už môžu jeden od druhého očakávať. Budú teda skúšať všetko možné. Opäť musíme hrať disciplinovane. Presne takto to bude každé stretnutie. Dôležité bude to, kto pôjde do vedenia. Ako tím musíme nadviazať na náš výkon od desiatej minúty. Zo začiatku bolo padať nervozitu, potom to už bolo v poriadku. Aktuálne je naďalej mimo hry Rastislav Špirko. Dá sa povedať, že sme takmer v plnej sile. Teraz záleží skôr od formy. Kto ju bude mať, bude hrať. Niektorí však stoja kvôli kvóte piatich cudzincov na zápas."

    Jaroslav Šiňanský (útočník HC 19 Humenné): "Úvodná tretina bola z našej strany dobrá. Mali sme niekoľko príležitostí, ktoré sme, žiaľ – nevyužili. Naopak, súper v druhej tretine svoje premenil. Zápas sa priklonil na stranu domáceho tímu. Do tretej tretiny sme vstupovali s úmyslom znížiť a vrátiť sa do zápasu. Opäť sme ale inkasovali a stretnutie sa už len dohrávalo. Všetci však teraz myslíme na nášho kustóda Dominika Hnáta, ktorý bol počas tretej tretiny zranený pukom. Prajeme mu všetko dobré, aby sa k nám čo najskôr vrátil. Všetci sme videli, ako na nás letí puk. Kričali sme, pozor! Dominik bol však za nami, pričom nestihol reagovať. Ostatní sa uhli, on to nestihol. Po tom ako omdlel nastala panika, stres. Všetci kričali lekár. Ja sám som nič nevidel. Hľadal som lekára, ktorý bol podo mnou. Srdce sa mi zastavilo, dúfam, že bude v poriadku. Na stretnutie sme sa pripravovali. Do Martina sme už pricestovali včera. Nič sme nepodcenili. Už po úvodnom striedaní sme sa mohli dostať do vedenia, netrafili sme prázdnu bránku. Kvalitný súper následne trestal naše chyby. Odskočil nám na rozdiel troch gólov, pričom je veľmi ťažké v takomto zápase doháňať súpera. Taký je šport. Zbrane neskladáme a hovorí sa, že bič plieska na konci. Do Martina sme prišli zvíťaziť v jednom zápase, zajtra urobíme všetko pre splnenie tohto cieľa. Všetci veríme vo víťazstvo."

    Miloš Fafrák (útočník HK Martin): "Splnili sme to, čo sme si predsavzali. Výhra doma je vždy dôležitá. Je jedno, či je to víťazstvo 3:2 po predĺžení alebo 4:0. Myslím si, že tri body za gól a dve asistencie dnes nezodpovedali môjmu výkonu. V ďalších zápasoch sa musím snažiť oveľa viac. Únik pri strelenom góle bol síce pekný, dnes som však strácal priveľa pukov, čo by som chcel do ďalšieho priebehu play-off zlepšiť, a to i vrátane pozičnej hry. Čo sa týka puku smerujúceho v tretej tretine na striedačku hostí, zachytil som najmä ten moment, kedy jeden z hráčov na striedačke chytil nášho lekára pod krk, čo by sa nemalo stávať. Určite by sa týmto momentom mali zaoberať rozhodcovia. Nemôžeme sa však vracať k tomuto momentu, ale k tomu, čo nás čaká najbližšie. Všetci prajeme kustódovi hostí, aby sa z tohto nepríjemného otrasu dostal. V zajtrajšom dueli si musíme určite dať pozor na úvod. Ak by sa dnes súperovi podarilo premeniť svoje príležitosti v prvej tretine, bol by to iný zápas. Zajtra nemôžeme nič podceniť. Ideálne by bolo streliť dva – tri rýchle góly a hrať svoju hru. Play-off je úplne iná súťaž, o čom nás už dnes presvedčili Žilina a Považská Bystrica. Play-off je nevyspytateľné a nemôžeme sa podriaďovať hre súpera. Jednoznačným cieľom je zvíťaziť aj v zajtrajšom stretnutí. Je jedno, akým výsledkom." (22:28:09)
     
    Humenné dnes nestačilo na Martin, ktorému podľahlo 4:0. Góly: 23. Dírer (Barto), 32. Poliaček (Fafrák), 34. Murček (Fafrák, Themár), 44. Fafrák (Murček).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Puk v pásme domáceho tímu. Záverečné sekundy.
     
    59:12
    Fafrák nastrelil Šimčáka. Puk v strednom pásme.
     
    58:44
    Tentoraz si už domáci hráči rozumeli. Prihrávka na hokejku Babku a máme to pokus do priestoru bránky.
     
    58:11
    Themár v rohu klziska. Themár ďaleko od ideálnej pozície.
     
    57:28
    Barto dokončuje domácu akciu. Rabčan zasahuje.
     
    56:35
    Solomonchak osamotený v útočnom pásme. Musí si počkať na spoluhráčov.
     
    55:46
    Súboj v rohu klziska. Hostia sa ešte pokúšajú aspoň o čestný úspech.
     
    55:23
    Kukumberg z prvej. Pokus z diaľky.
     
    54:56
    Stretnutie sa nám už len dohráva. Perrott vyčkáva s pukom za vlastnou bránkou.
     
    54:26
    Burzík zastavený Krajňákom. Puk na hokejkách domácich hráčov.
     
    53:41
    Povolané sú nosidlá. Je potrebná aj asistencia domácich usporiadateľov.
     
    53:41
    Jeden z členov realizačného tímu hostí kolabuje na striedačke, pravdepodobne po strele pukom. Okamžite je pri ňom domáci lekár, ktorý je ale z nepochopiteľného dôvodu jedným z hráčov hostí vyháňaný.
     
    53:21
    Fedorkov pokus sa obtrel o Bernáta. Ten sa takmer postaral o vlastný gól.
     
    52:57
    Šiňanský z prvej. Hra je prerušená.
     
    52:34
    Perrott do stredného pásma. Domáci hráči striedajú.
     
    51:47
    Toma po individuálnej akcii skončil v rohu klziska. Ešte náznak prihrávky.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 23. Dírer (Barto), 32. Poliaček (Fafrák), 34. Murček (Fafrák, Themár), 44. Fafrák (Murček)


    HK VITAR Martin: Bernát (Krasanovský) – Shepelev, Čížek – Burzík, Perrott – Dvořák, Cebák – Jurášek, Ligas – Fafrák, Murček, Poliaček – Antonov, Kukumberg, Murtazin – Barto, Toma, Dírer – Paulíny, Babka, Themár
    HC 19 Humenné: Rabčan (Spodniak) – Serov, Kondratev – Valečko, Kaščák – Woolley, Hopkovič – Markuš, Maury – Vaško, Markuš, Fedorko – Solomonchak, Šimčák, Velichkin – Borov, Krajňák, Horvát – Šiňanský, Pulščák, Stripai

    Rozhodčí: Kalina, Krajčík – Valo, Drblík, Gajan st. (inštruktor)
    Martin 4 0 Humenné
    #1 Středa 10.03.2021 • 17:00
    Martin - Humenné 4:0
    #2 Čtvrtek 11.03.2021 • 18:00
    Martin - Humenné 3:1
    #3 Neděle 14.03.2021 • 17:00
    Humenné - Martin 1:2
    #4 Pondělí 15.03.2021 • 17:00
    Humenné - Martin 2:5
    thejrc.org