Pittsburgh – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Washington – New Jersey 5:4 (po pr.) | Columbus – Florida 2:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:2 (po pr.)
Toronto – Winnipeg 3:4 (kon.) | Detroit – Tampa 3:4 (po pr.) | Dallas – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0) Stav série: 1:0
HC VERVA Litvínov
Středa 10.03.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Kevin Klíma byl nejblíže vyhození kotouče, což se mu sice nepovedlo, zbytek střídání však neskutečně odjezdil, podobně jako zbylá pětice hráčů. Je konec, Litvínov nesnížil a Lvi berou první bod v sérii!
     
    58:19
    Hübl dostal opět přihrávku křížem na pravý kruh, Mazanec ale předvedl fantastický zákrok a následně stihl ještě vyhodit! Parádní výkon domácího gólmana.
     
    57:36
    Bohumil Jank (MHK) předvedl nebetyčnou klukovinu, po níž stráví dvě minuty na trestné! Hokejku, která vypadla Jarůškovi z ruky, totiž Jank postrčil dále od hostujícího hráče a pozorní rozhodčí ho posílají ven!
     
    57:29
    Lvi měli ohromnou kliku, když před brankou kotouč všemožně poskakoval a Jarůšek s Hüblem měli ideální prostor na dorážku do prázdné, ani v jednom případě ale Litvínov gól nedal!
     
    57:13
    Hosté hrají bez brankáře a mají tlak v útočném pásmu!
     
    54:36
    V přerušené hře do sebe šli Richard Nedomlel (MHK) a Tomáš Pospíšil (LIT). Aktivnější byl ve výměně Nedomlel, který pěstmi seslal Pospíšila k ledu. Oba buřiči ale dostávají 2+2 minuty za hrubost. Dále se hraje 5 na 5.
     
    54:09
    Tomáš Pospíšil mohl snížit, když dostal křížem přihrávku na pravý kruh, jeho zakončení nakonec míjí levou tyč a Verva na branku stále čeká!
     
    51:48
    A mohlo to být už 3:0, když Jakub Lev ujel obráncům a z pravého kruhu zakončoval, rozezvučel však vzdálenější tyčku Godlovy klece!
    51:34 Kelly KLÍMA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po chybě Litvínova v rozehrávce dává Hradec druhý gól a blíží se první výhře v sérii! Jerglova střela po zisku kotouče z levého kruhu sice do branky vůbec neletěla, odraz od zadního mantinelu ale příhodně využil KELLY KLÍMA, který v nesnadné pozici zametl puk do oblasti, kam se nemohl Godla již přesunout – 2:0! Asistence: Aleš Jergl, Richard Nedomlel.
     
    48:49
    Po komerční přestávce rozehraje Hradec přesilovou hru! Tomáš Pospíšil (LIT) byl hokejovou policií sebrán za porušení pravidel, a to konkrétně za podrážení.
     
    43:11
    A tak se i stalo, Dominik Graňák (MHK) poslal puk do ochranné sítě zpoza vlastní branky a dostává menší trest za tento incident.
     
    42:06
    Smoleňák zapracoval na levém křídle a vystřelil na branku, Godla však pokus neudržel a následoval prostor pro dorážku od Koukala, který pravou tyč hostující branky těsně míjí!
     
    39:15
    Hradec v posledním střídání měl několik šancí z předbrankového prostoru a nejblíže brance byl Perret poté, co Smoleňák dostrkal puk do brankoviště, jenže Perret nedokázal obranný blok před Godlou, složený z hráčů obou celků, prostřelit!
     
    38:08
    Zdráhal se rozjel k trestnému střílení a zakončoval ho na vyrážečku Mazance, kterého však prostřelit nedokázal! Pokračujeme dále za stavu 1:0 pro Hradec.
     
    38:08
    Propad hradecké obrany nastartoval brejk Látala, kterého musel podrazit Bohumil Jank ve finální fázi! Rozhodčí tak nařizuje pro Litvínov jednoznačné trestné střílení!
     
    36:30
    Richard Jarůšek (LIT) ukončuje o čtyři sekundy dříve přesilovku Vervy. Po vhazování se dopustil podrážení a Hradec za čtyři sekundy čeká 1:56 5 na 4.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Filip Pavlík – 2 min., hákování).
     
    34:34
    Verva v signalizované výhodě měla velmi solidní tlak, který mohl skončit klidně brankou! Hübl měl možnost dorážky do prázdné branky, Mazanec se ale fantasticky přesunul a jeho pokus srazil mimo tři tyče!
     
    30:59
    Kuriózní vyloučení, které osazenstvo stadionu vidělo snad poprvé! František Lukeš (LIT) byl tlačen u domácí střídačky Smoleňákem, kterému znemožnil Lukeš střídat.

    Řešení situace tak vzešlo z Lukešovy iniciativy, který se prošel jednoduše přes domácí střídačku na tu svojí. Pravidla však hovoří tak, že Lukeš střídal v nepovolené zóně a naskakující hráč za něj byl jako šestý na ledě. Proto dvě minuty za příliš mnoho hráčů!
     
    26:26
    Perret dnes kvůli zranění v obličeji startuje s košíkem na helmě, to mu ale vůbec nevadí a po jeho rychlé akci to mohlo být 2:0! Na brankové čáře vzal puk a rychlým objetím kasy chtěl překvapit slovenského brankáře Vervy. Chvíli to vypadalo, že by to přinést branku mohlo, Godla měl ale puk po střele Perreta pod kontrolou!
     
    24:26
    Kevin Klíma proskočil mezi kruhy v útočném pásmu mezi dvěma obránci a rázem byl sám před Godlou. Zblízka ale nedokázal zakončení nasměrovat za brankovou čáru, Godla vyrazil a krátce nato přišlo přerušení z důvodu postavení Klímy v brankovišti!
     
    23:43
    Na pravém kruhu z pohledu Godly došlo k souboji, po kterém si chtěl Kelly Klíma (MHK) vzít hokejku z područí Patrika Demela (LIT). Rozhodčí Hodek vyhodnotil agresi Klímy jako nadměrnou a dává mu dvojku za hrubost, Demel pak bere dvě minuty za držení. Hraje se tak 4 na 4.
     
    23:12
    Hosté jsou však v prvních minutách třetiny mnohem živější! Cibulskis našel před brankou zcela volného Hanzla, jehož teč nakonec míjí vzdálenější tyč Mazancovy branky!
     
    19:01
    Viktor Hübl se dostal do velké šance, když jeho agilní průnik po křídle přinesl hned dvě nepříjemné střely na Mazance. První dokázal Mazanec pokrýt, ta druhá ale přicházela po odrazu do prostoru, kde domácí brankář vůbec nebyl. V poslední chvíli se ale i tam dokázal přesunout a Hüblovi tak radost z další trefy neumožnil!
     
    15:33
    Za brankou Hradce dostal nepříjemně kotoučem na koleno rozhodčí Pražák, dokázal to však rozjezdit a o pár chvil později koukal na další akci domácích, po které byl v předbrankovém prostoru sám Kelly Klíma, zblízka ale Godlu neprostřelil!
     
    12:26
    Hübl dal rychlou přihrávku na pravé křídlo a Lukeš prodlužoval na Pospíšila, který po objetí branky okamžitě dával křížem zpět Lukešovi. Mazanec se ale dobře k protější tyči přesunul a utěsnil prostor!
     
    11:20
    Richard Nedomlel (MHK) za brankou podrazil Hanzla a rozhodčí mu signalizuje trest. Za podrážení tak putuje řízný bek Východočechů na dvě minuty vychladnout.
     
    08:59
    Ohromný závar před brankou Litvínova gólem nekončí! Všechno to započal Smoleňák, jehož střela z kruhu propadla za Godlu a Koukal byl nejblíže dorážce, avšak to měl na dlouhou hůl a nedokázal protlačit kotouč za brankovou čáru. Aktivní byl i Pilař, to už ale dobruslili hráči Vervy a udrželi stav 1:0!
     
    07:58
    Lev pořádně vystrašil Godlu, když obral Balinskise o puk a sjížděl si od mantinelu ke střele z pravého kruhu. Zkoušel najít prostor mezi betony a hostující gólman si nebyl vůbec jistý, kde kotouč má, nakonec mu vyplaval v brankovišti a odšoural se pryč!
    02:19 Aleš JERGL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po 10 sekundách Hradec přesilovou hru využívá a bere tak vedení, které mohutně slaví i partneři ve skyboxech! Na modré měl hodně prostoru Blain, který si vyměnil dvakrát puk s ALEŠEM JERGLEM. Podruhé se již Jergl z levého kruhu odhodlal ke střele a propálil Godlu, který toho moc přes clonu neviděl – 1:0! Asistence: Jeremie Blain.
     
    02:09
    První vyloučení v sérii. Aaron Irving (LIT) u boxu trestoměřičů připravil o hůl Smoleňáka nešikovným zákrokem a za nedovolené bránění si jde odpočinou na trestnou lavici.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Jergl (Blain), 52. Kelly Klíma (Jergl, Nedomlel)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Demel, D. Zeman, Balinskis, Cibulskis, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – P. Svoboda, Gerhát, Látal – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – M. Havelka, Žejdl, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Ganger, Klouček
    Mountfield HK 3 0 Litvínov
    #1 Středa 10.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:0
    #2 Čtvrtek 11.03.2021 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 3:1
    #3 Sobota 13.03.2021 • 18:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:5
    thejrc.org