Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:1 (4:0, 2:0, 1:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 11.03.2021, 02:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:56:09)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 22 | Přesilová hra: 2/4 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mike Smith (EDM) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 60:00
    Matt Murray (OTT) – 29 zákroků, 7 OG, úspěšnost 80,6%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Leon Draisaitl (EDM) – 3+2
    2. Connor McDavid (EDM) – 1+2
    3. Darnell Nurse (EDM) – 1+1
     
    Edmonton navázal na úterní vítězství nad Ottawou ve velkém stylu. Stejného soupeře a na stejném ledě převálcoval vysokým rozdílem 7:1.

    Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. Olejáři během první třetiny vstřelili čtyři góly a bylo prakticky po zápase. Domácí postupně navyšovali skóre až na 7:0, načež alespoň čestný zásah vstřelil Jevgenij Dadonov, který zhatil Smithovi plány na čisté konto. Vítězství, jak je již zvykem, režírovala především dvojice Leon Draisaitl, Connor McDavid. První jmenovaný zaznamenal svůj třetí kariérní hattrick v NHL, k tomu přidal ještě dvě asistence. Jeho kanadský spoluhráč sám jeden gól dal a na dva nahrál. Dominanci edmontonského dua potvrzuje i fakt, že jsou zase na čele celého bodování soutěže, Draisaitl díky povedenému večeru přeskočil Kanea o čtyři body, na kolegu z útoku ztrácí bodů šest.

    Svěřenci kouče Tippetta se po vítězství posunuli v Severní divizi na druhé místo před Winnipeg, ten má však odehráno o tři zápasy méně. Ottawa zůstává beznadějně poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Nahození Tysona Barrieho se zastavilo ve změti těl stojících před brankou. Raynovi Murraymu se puk ztratil z dohledu, ale měl štěstí, ve finále totiž proskákal mimo tři tyče.
     
    59:21
    A další přečíslení! Patrick Russell bekhendem přihrál Jesse Puljujärvimu, jenž na nic nečekal a vypálil z první. Kotouč poslal těsně nad břevno.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Zvoní tyč! Jujhar Khaira řešil přečíslení dvou na jednoho střelou na bližší tyčku, Murrayho dnes podruhé zachránila branková konstrukce.
     
    58:15
    Thoams Chabot poměrně dlouho váhal s rozehrávkou za brankou, načež jej tvrdým hitem počastoval James Neal. Přesto zvládl obránce po mantinelu nahrát Zajcevovi.
     
    57:56
    Domácí se zase osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Alex Chiasson sice nepříjemně dotíral na Reillyho, ten však konkurenta udržel na zádech.
     
    57:20
    Hra se v závěrečné fázi utkání přelévá ze strany na stranu. Arťom Anisimov vyzkoušel pozornost Smithe z velkého úhlu, kanadský gólman zasáhl a puk raději podržel.
     
    56:57
    Střeleckou listinu mohl rozšířit Jesse Puljujärvi. Finský forvard natáhl ke střele zápěstím, jež skončila na vnější straně levé části brankové konstrukce.
     
    56:14
    Na druhé straně zahrozil Chris Tierney. Pohlednou individuální akci zakončil svižnou střelou zápěstím, puk trefil gólmana do masky.
     
    55:55
    Connor McDavid mohl střílet, ale akci chtěl ještě vyšperkovat nahrávkou na Draisaitla. Ten z velkého úhlu trefil jen boční oblouk brány.
     
    55:17
    Drake Batherson umí vystřelit, ale v tomto případě Smith proti jeho pokusu zasahovat nemusel. Situaci za něj vyřešil obětavým blokem Kris Russell.
     
    54:44
    S vypětím všech sil Connor Brown udržel útočnou třetinu. Ne na dlouho, sám proti třem byl totiž bez šance na úspěch. Obral jej Larsson.
     
    54:05
    V souboji v rohu kluziště uspěl Darnell Nurse, jenže vzápětí se zachoval zbrkle. Nevšiml si, že Neal odjíždí střídat, jeho nahrávka tak doletěla až za bránu soupeře. Zakázané uvolnění.
     
    53:45
    Ofsajdové postavení Jevgenije Dadonova zhatilo ruskému útočníkovi cestu za druhým vstřeleným gólem v utkání. Na modré byl až příliš netrpělivý Batherson.
     
    53:22
    Mike Smith musel zasahovat poté, co od pravého mantinelu nahodil Tim Stützle. Střelu vykopl pravým betonem, dorážku znemožnil Stützlemu pozorný Barrie.
     
    52:49
    Connor McDavid ani Leon Draisaitl nechtějí šetřit síly a na led naskakují v pravidelných časových intervalech. Nyní se mezi sebou dvě hvězdy Edmontonu nedohodly, rozehrávku vystihl Chabot.
     
    52:17
    Adam Larsson zaváhal na modré čáře, nahozením trefil jen před sebou stojícího Tkachuka. Čistým hitem ale soupeři zabránil v jízdě do brejku.
    51:11 Jevgenij DADONOV - 7:1
     
    51:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Smith se čistého konta nedočká, senátoři zaznamenávají čestný zásah a mírní debakl. Střílenou Riellyho nahrávku Watson sklepl pro JEVGENIJE DADONOVA, tomu pouze stačilo nastavit hokejku a poslat kotouč do poloodkryté svatyně. Asistence: Austin Watson a Mike Reilly.
     
    50:54
    Leon Draisaitl vyřešil přečíslení dvou na jednoho přihrávkou na Yamamota. Tomu ovšem puk nesedl ideálně na hůl, střelu po ledě Murray pokryl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Náskok Edmontonu se ve třetí třetině ještě o jeden gól navýšil, olejáři si nadále dělají se soupeřem co se jim zachce.
     
    49:44
    Z otočky vyzkoušel pozornost domácího strážce svatyně Erik Brännström. Mike Smith byl připraven. Z výstroje mu puk sice vypadal, ale bleskově ho přikryl rukavicí.
     
    49:14
    Postavení mimo hru vrací hru do středního pásma. James Neal se diví rozhodnutí muže v pruhovaném, ale nahrávku skutečně přebíral až v útočném pásmu.
     
    48:24
    Po Colinu Whiteovi to vypadá, že se Ottawě zranil další hráč. Ryan Dzingel odjíždí na střídačku jen s pomocí spoluhráčů, nemůže došlápnout na pravou nohu.
    47:35 Leon DRAISAITL - 7:0
     
    47:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kdyby byli na stadiónu fanoušci, už by na led létaly čepice. Ale nejsou, tak si musí LEON DRAISAITL užít radost z hattricku pouze se svými spoluhráči. Skvělou zadovkou jej uvolnil McDavid, levé křídlo první lajny následně z pravého kruhu prostřelilo brankáře mezi betony. Asistence: Connor McDavid a Tyson Barrie.
     
    47:19
    Čestný zásah Ottawy měl dnes už podruhé na holi Brady Tkachuk. V prvním případě trefil brankovou konstrukci, nyní narazil na pravý beton brankáře.
     
    47:02
    Ještě troufalejší rozehrávku předvedl domácí strážce svatyně vyrážečkou. Z obou stran jej zablokovali soupeři, proto nahrál středem Draisaitlovi.
     
    46:40
    Mike Smith zariskoval, nechtěl přerušovat hru zbytečně. Střelu Bathersova vyklepal z lapačky a za bránu nahrál Barriemu.
     
    46:07
    Další icing, znovu se o něj postarali hosté. Thomas Chabot pod tlakem vsadil na nejjistější řešení, nahrát navíc ani neměl komu.
     
    45:31
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Matta Murrayho. Arťom Anisimov po vyhození Zajceva ještě zabral, ale v rychlostním souboji s Krisem Russellem prohrál.
     
    45:00
    Nejprve tělem Ryan Nugent-Hopkins odmítl Reillyho, aby posléze nabil na modrou Adamu Larssonovi. Dělovka urostlého švédského beka se mezi tři tyče nevešla.
     
    44:35
    Kailer Yamamoto vyrazil do přečíslení společně s Draisaitlem. Nahrávku na německého spoluhráče neprotlačil, Arťom Zub ji zblokoval pod lapačku Murrayho.
     
    44:19
    Za zmínku stojí letošní výkony Tima Stützleho, jenž je jako nováček v dresu trápících se senátorů hodně vidět. Nyní chtěl přidat sedmý zásah v sezóně, avšak trefil jen vyrážečku gólmana.
     
    43:59
    Obránce Darnell Nurse zabojoval, avšak černou gumu na útočné modré neudržel. Zacouval až do vlastního obranného pásma, aby měl širší pole působnosti pro rozehrávku.
     
    43:09
    James Neal v rychlostním souboji přebruslil Norrise. Projel až před gólmana, avšak z rovnováhy ho drobným háčkem vyvedl Zajcev. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    42:46
    Hosté jsou v úvodu třetí třetině jednoznačně aktivnějším týmem. Smith znovu musel dávat velký pozor, ale zasahovat nemusel, pokus Bathersona zblokoval Barrie.
     
    42:22
    Příležitost Bradyho Tkachuka již vypadala o poznání zajímavěji. Švihem vypálil prudký projektil pod břevno, sedmatřicetiletý Kanaďan zasáhl lapačkou v poslední chvíli.
     
    41:50
    Úspěšný zákrok už má za sebou rovněž Mike Smith. Nahození Thomase Chabota od modré čáry mu příliš starostí nenadělalo, černou gumu podržel ve výstroji.
     
    41:19
    Elitní lajna olejářů si protáhla pobyt na ledě. Znovu to byl McDavid, jenž zkoušel štěstí, tentokráte od levého mantinelu. Místečko u zadní tyčky minul.
     
    40:41
    Do zajímavé příležitosti se probojoval Connor McDavid, jenž obdržel mezi kruhy nahrávku od Yamamota. Forhendovým zakončením trefil pravý beton Murrayho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka se bude hrát spíše jen z povinnosti. Mike Smith určitě bude chtít udržet nulu až do závěrečné sirény, jeho spoluhráči by určit ještě rádi přidali alespoň jeden gól.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:04.
     
    V utkání mezi Edmontonem a Ottawou zbývá vyřešit poslední otázku. Ne kdo zvítězí, ale o kolik to bude. Domácí pokračují v dominantním výkonu a v prostředním dějství přidali další dvě branky, momentálně tak nad senátory vedou už rozdílem šesti gólů. Při chuti je především Leon Draisaitl, jenž se ve 28. minutě podruhé prosadil v přesilové hře a celkově zapsal čtvrtý bod v zápase. O minutu později se trefil James Neal, jehož pokus na lapačku Murray podcenil a nedokázal ho zastavit. Alespoň v závěru druhé části se hra vyrovnala a Ottawa si dokonce zahrála i přesilovku, ale Mike Smith zůstává nepřekonán, na kontě má deset úspěšných zákroků.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 28 – 10
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Dvakrát během pár vteřin domácí chybovali v rozehrávce a výsledkem bylo zakázané uvolnění. Hosté těchto zaváhání využít nedokázali, Josh Norris byl v obou případech na buly neúspěšný.
     
    39:19
    Leon Draisaitl očekával nahrávku do jízdy, ale Connor McDavid se rozhodl hrát na sebe. A to byla chyba, protože tím sebe vystavil do ofsajdu, německý spoluhráč byl totiž už dávno za modrou čárou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    38:35
    Nástřel ještě ze středního pásma nenadělal Smithovi žádné problémy, zkušený Kanaďan pravým betonem přikopl puk k Barriemu. Další útok může rozjet Edmonton.
     
    38:12
    Obránce Kris Russell zaváhal při rozehrávce, což Drake Batherson nedokázal potrestat. Kotouč si sice výborně zpracoval, ale posléze vypálil nepřesně.
     
    37:42
    Jujhar Khaira je zpátky na ledové ploše. V průběhu jeho pobytu na trestné lavici musel Mike Smith vytáhnout dva zákroky, ten druhý před malou chvilkou lapačkou proti střele Norrise.
     
    37:03
    Nakonec se Smithova družina dočkala a probojovala se do útočné třetiny. Brady Tkachuk napříč pásmem našel hokejku Nicka Paula, střela z voleje skončila v lapačce brankáře.
     
    36:36
    Trápení Ottawy pokračuje. Ani napodruhé, dokonce ani napotřetí se do útočného pásma neprobojovali. Olejáři se brání bez větších problémů.
     
    36:00
    Úvod přesilovky hráčům v bílých dresech nevyšel. Arťom Anisimov nezvládl buly, načež úspěšně vyhodil přes všechny čáry Adam Larsson.
     
    35:42
    Senátoři si zahrají premiérovou početní převahu v utkání. Na lavici hanby beze slova odjíždí autor druhého gólu Jujhar Khaira, jenž zahákoval Stützleho.
    35:34 Střelu Bradyho Tkachuka zastavila tyč
     
    35:34
    Domácí defenziva si vůbec nevšímala Bradyho Tkachuka, jenž po dlouhé nahrávce Chabota ujel do úniku. Křižnou střelu zastavila levá tyčka!
     
    34:57
    Do ofenzivy vystartoval Nikita Zajcev. Ruský obránce se pěknou kličkou zbavil Barrieho, ale na střelu mu nezbyly síly, slabý pokus po ledě byl snadným soustem pro Smithe.
     
    34:22
    O poznání tvrdší a nebezpečnější ránu vyprodukoval na domácí straně James Neal. Dělovka příklepem jen těsně minula prostor u levé tyčky.
     
    33:52
    Dlouho s pukem na holi váhal Ryan Nugent-Hopkins. Nakonec vypálil, ale pokus postrádal razanci i přesnost. Murray jej ukryl ve výstroji.
     
    33:11
    Rychlý protiútok vedl středem kluziště Kailer Yamamoto. Sám akci také zakončil, švihem trefil Nikitu Zajceva do chráněných míst.
     
    32:38
    Hosté se sice usadili v útočném pásmu, ale ke střele se neprobojovali. Za brankou Tyson Barrie odstavil od kotouče bezmocného Bathersona.
     
    32:17
    Jesse Puljujärvi na dlouhou nahrávku Joshe Norrise nedosáhl, avšak nemusel smutnit. Nejblíže touši totiž měl Nurse a rozhodčí proto odpískali zakázané uvolnění.
     
    31:42
    Poprvé o sobě dal výrazněji vědět dánský forvard Patrick Russell. Pěkně se proháčkoval až před bránu, v klíčový okamžik mu ale sjel puk z čepele hole.
     
    31:20
    Na druhé straně Mike Smith se po většinu času spíše nudí. Doposud má na kontě šest zákroků a to v době, kdy e utkání ve své druhé polovině.
     
    30:43
    Domácí vyrazili na zteč ve čtyřech hráčích. Leon Draisaitl nahrál k pravému mantinelu McDavidovi, jeho ránu švihem Murray vytěsnil mimo tři tyče.
     
    30:21
    Leon Draisaitl chtěl přidat pátý bod v utkání a zaznamenat hattrick. Na dorážku z první si netroufl, střílel až po otočce ze bekhendu do betonu Murrayho.
     
    29:39
    Po delší době si zachytal Mike Smith. Osmatřicetiletá Kanaďan si smlsnul na střele zápěstím, o kterou se postaral Erik Gudbranson.
     
    29:10
    To nevypadá vůbec dobře. Po souboji v rohu kluziště zůstal na ledě ležet Austin Watson a zřejmě půjde o problém s levým kolenem s kolenem. Americký forvard míří do útrob stadiónu za podpírání od členů lékařského týmu.
    28:03 James NEAL - 6:0
     
    28:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ve tvářích hráčů Ottawy je vidět obrovský zmar a to v době, kdy inkasovali šestý gól. Po vhazování si nabruslil do útočného pásma JAMES NEAL a střelou na lapačku překvapil Murrayho. Gól jde na konto brankáře. Ten toho dnes už také má viditelně dost, spoluhráči mu vůbec nepomáhají. Asistence: Alex Chiasson.
     
    27:45
    Ihned po vhazování domácí obsadili útočné pásmo znovu. Hráči Ottawy jsou na ručník, dnes jsou ve velkém stínu výborně hrajícího soupeře.
    27:01 Leon DRAISAITL - 5:0
     
    27:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí završují populárního "bůra!" Pochvalu zaslouží Nugent-Hopkins, který měl mezi kruhy ideální palebnou pozici, spoluhráč Neal dokonce uskakoval, aby jej kolega netrefil. Ale kanadský útočník zachoval chladnou hlavu a po pravé ruce nahrál volnému LEONU DRAISAITLOVI. Německý útočník střelou do prázdné brány přidal svůj druhý gól v utkání a čtvrtý bod. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
     
    26:51
    Na ledě podle očekávání operuje elitní přesilovková formace Darnell Nurse udržel prudkou nahrávku McDavida ještě před modrou čáru, kombinace může pokračovat.
     
    26:10
    Při vlastní přesilovce si zahrál rovněž Mike Smith, jenž za brankou zastavil dlouhé vyhození Chabota. Nikam přehnaně nespěchal, kotouč přenechal Barriemu.
     
    25:48
    Trápení senátorů pokračuje. Po dvou ubráněných oslabeních přichází třetí. Nedorozumění při střídání vedlo k příliš mnoho hráčům na ledě.
     
    25:39
    Ryan Dzingel je zpět na ledové ploše. Americký útočník raději opustil hrací plochu hned po svém návratu, aby znovu nevybouchl.
     
    24:48
    Na další zákrok se kanadský gólman ve službách Ottawy připravoval u své levé tyčky, ale eon Draisaitl nevystřelil, smolně mu podjel touš pod hokejkou.
    24:00 Povedený zákrok Murrayho proti střele Draisaitla
     
    24:00
    Matt Murray předvedl parádní zákrok lapačkou, když se přemístil proti Draisaitlovi, ten jen smutně pohlédl ke stropu haly. Gólmanovi se tímto momentem určitě alespoň míně zvýšilo sebevědomí.
     
    23:29
    Svěřenci kouče Tippetta budou hrát druhou početní převahu v krátkém časovém sledu. Frustrovaný Ryan Dzingel shodil rukavice, ačkoli se Chiasson viditelně prát nechtěl. Dvě minuty za hrubost.
     
    23:18
    Zakázané uvolnění vrátí hru do obranného pásma hostujícího celku. Arťom Zub přecenil rychlostní schopnosti Watsona, ten na černou gumu nedosáhl.
     
    22:46
    Navýšit již tak výrazné vedení mohl Jesse Puljujärvi, jenž byl nejrychleji u vyraženého pokusu Nurseho. Forhendem po ledě však zamířil těsně vedle levé tyčky.
     
    22:35
    Druhá početní převaha olejářů je minulostí. Brady Tkachuk spěchá vypomoci spoluhráčům v obraně, domácí se drží v útočném pásmu.
     
    21:59
    Nahození Barrieho ztlumil Chabot, kotouč ale stále směřoval na hostující svatyni. O zakončení se přihlásil Alex Chiasson, ale na Murrayho nevyzrál.
     
    21:19
    Úvod druhého oslabení přestáli hosté bez újmy. Výborně zapracoval Mike Reilly, který vybojoval puk proti Draisaitlovi a vyhodil přes všechny čáry.
     
    20:35
    Druhá přesilovka pro Edmonton. Na trestnou lavici si na dvě minuty jde odpočinout Brady Tkachuk, jenž mimo dění hry nedovoleně atakoval Draisaitla.
     
    20:10
    Druhá třtina je v plném proudu! Na buly byl opět úspěšnější Connor McDavid a Edmonton určitě nebude chtít polevit na své aktivitě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:07.
     
    První třetinu si podmanil Edmonton, který má skvěle nakročeno k druhému vítězství nad Ottawou v řadě. V průběhu úvodní dvacetiminutovky vstřelil čtyři góly, zatímco Smith nadále drží čisté konto. Skóre utkání otevřel ve 4. minutě Darnell Nurse skrytou střelou od modré čáry. O dvě minuty později se trefil v přečíslení dvou na brankáře Jujhar Khaira. Posléze olejáři využili první přesilovou hru, krásnou individuální akcí se prezentoval Leon Draisaitl. Prosadil se i nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid, ten ve 14. minutě využil nahrávky Draisaitla od levého mantinelu, německý hokejista je dnes už tříbodový. Bylo by velkým překvapením, pokud by si Tippettovi svěřenci ještě nechali proklouznout vítězství mezi prsty, zatím jsou totiž jasně lepší.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 16 – 4
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Poslední minuta proběhla celá v obranném pásmu senátorů. To nakonec odvrátili pátý gól ve své síti, Matt Murray levým ramenem zastavil projektil Barrieho.
     
    19:19
    Ofenzivní složku podpořil Kris Russell. Z druhé vlny si najel na přihrávky Shoreho mezi kruhy, ránou příklepem prověřil tvrdost Murrayho betonu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:49
    Josh Norris pasem napříč pásmem našel Tima Stützleho, jenže ten si kotouč zpracoval na bekhend. Přesto zkusil vystřelit, ale se slabým pokusem neměl Smith vážnější starosti.
     
    18:20
    Po střetu mezi Khairou a Gudbransonem skončila hrací předmět na domácí střídačce. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže bráně Murrayho.
     
    17:45
    Mezi střelce utkání se chtěl zapsal Ryan Nugent-Hopkins. Prokličkoval se až před bránu, avšak bekhendové zakončení mezi betony se nesetkalo s úspěchem.
     
    17:16
    Další akci hostujícího celku zastavil hvizd čárového rozhodčího. Drake Batherson doplatil na svou netrpělivost, Brännströma vystavil ofsajdu.
     
    16:58
    Výborným zákrokem lapačkou se prezentoval Mike Smith. Počkal si, kam Ryan Dzingel vystřelí, touš schoval v připravené lapačce.
     
    16:25
    Leon Draisaitl chtěl zopakovat svůj počin před třetím gólem, ale obrana Ottawy si nyní dala o poznání větší pozor, za záda jej nepustil Thomas Chabot.
     
    15:47
    Člen elitní obranné dvojice počkal na prostřídání a vzápětí přenechal kotouč za brankou Barriemu. Dvoubodový bek si jel sám odpočinout na střídačku.
     
    15:26
    Hokejisté v oranžových dresech uklidňují hru, cílem je zřejmě udržet čisté konto minimálně do konce úvodní dvacetiminutovky. Za vlastní branku ujel Nurse.
     
    15:12
    Chvilku klidu dopřál hostujícímu celku James Neal, který nahodil tak nešikovně, že touš skončil v ochranné sítě. Vhazování proběhne v středním pásmu.
     
    14:30
    S posledním celkem Severní divize to nevypadá vůbec dobře. Vypadá to, že po první třetině bude po zápase, dominance olejářů je do očí bijící.
    13:26 Connor MCDAVID - 4:0
     
    13:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Demolice pokračuje! Draisaitl si udělal prostor u levého mantinelu a najel blíže bráně, posléze mezi kruhy našel volného CONNORA MCDAVIDA. Nejproduktivnější hráč soutěže střelou z první trefil mezírku mezi brankářovou pravou rukou a tělem. Asistence: Leon Draisaitl a Darnell Nurse.
     
    12:30
    Skoro to vypadá, jako by už bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí dominují a využívají skoro každou větší příležitost, zatímco Mike Smith na druhé straně zatím drží čisté konto.
    12:08 Leon DRAISAITL - 3:0
     
    12:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Tippettova družina odskakuje do tříbrankového náskoku! LEON DRAISAITL vzal akci na vlastní pěst a byla z toho parádní branka! Z vlastního obranného pásma přejel do útočného, bez problémů se uvolnil přes Reillyho a tváří v tvář Murraymu zvedl forhendem puk do levého horního rohu. Asistence: Tyson Barrie a Mike Smith.
     
    11:32
    Domácí vyhráli buly a spustili kolotoč v útočném pásmu. Murray pravým betonem vykopl střelu Draisaitla, dorážku McDavida v poslední chvíli zblokoval Chabot.
     
    11:09
    První přesilovou hru v utkání si zahrají hokejisté Edmontonu. Za nedovolené bránění brankáři je na trestnou lavici poslán Austin Watson.
     
    10:49
    Za Ottawu rozjel slibnou akci Brady Tkachuk. Proháčkoval se kolem Larssona až do levého kruhu, aby posléze nahodil před bránu. Smith zasáhl a měl velké štěstí, že kotouč udržel, na dorážku číhal Josh Norris.
     
    10:20
    Domácí znovu ujeli do přečíslení, ale tentokráte byli neúspěšní. James Neal vzal situaci na sebe, což možná byla chyba, z úhlu přestřelil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:55
    Connor McDavid zakombinoval s Draisaitlem a ve finále akce byl on tím, kdo vypálil z vrcholku levého kruhu. Murray zapisuje do statistik další zákrok.
     
    09:05
    Po krátké časové odmlce sobě dal znovu vědět Connor McDavid. V těžké pozici dokázal nahrát k levému mantinelu Larssonovi, proti střele z první se Murray stihl přesunout.
     
    08:47
    Zdá se, že hosté se z brzkých dvou úderů dokázali rychle otřepat a zase začali útočit. Austin Watson nabil Paulovi, rána forhendem rozezvučela zadní mantinel.
     
    08:21
    Hru zklidňuje za vlastní svatyní Thomas Chabot. Kanadský obránce táhne produktivitu Ottawy, je vůbec nejvíce bodujícím hráčem týmu.
     
    07:57
    Na druhé straně zahrozila Ottawa Timem Stützlem. Německý mladík se z pravého křídla probojoval před bránu, ale přes Barrieho se ke střele nedostal.
     
    07:11
    Domácí jsou všude o krok napřed. James Neal přebruslil Josha Norrise a od levého mantinelu vyzkoušel štěstí, Murray tentokráte úspěšně zasáhl.
     
    06:58
    Mie Smith drží čisté konto i po střeleckém pokusu Connora Browna. Na kotouč viděl od samého počátku, bezpečně jej ukryl v lapačce.
     
    06:21
    Hodně krutý úvod pro Ottawu. Ta do utkání vstupovalo s poměrně velkým sebevědomím, to je ale po úvodních minutách na bodu mrazu.
    05:57 Jujhar KHAIRA - 2:0
     
    05:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Druhý úder v průběhu dvou minut, Edmonton je při chuti! Shore vystihl rozehrávku obránce a ujel do brejku. Naznačil kličku do bekhendu, načež přihrál doleva JUJHARU KHAIROVI, jenž bez větších problémů přehodil pravý beton ležícího Murrayho. Asistence: Devin Shore.
     
    04:30
    Senátorům nezbývá, než se zvednout a co nejrychleji zabojovat o vyrovnání. Porážka by jen prodloužila trápení a zase o něco snížila již také šance na postup do play-off.
    03:52 Darnell NURSE - 1:0
     
    03:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají brzkého vedení! Úřadovala elitní formace, která zamkla soupeře v jeho vlastním obranném pásmu. Po nahrávce Draisaitla si zpracoval kotouč a následně vypálil od modré čáry DARNELL NURSE. Murray neviděl vůbec nic, nepomohla mu ani teč jednoho ze spoluhráčů, jež puk zpomalila. Touš spatřil až v síti. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
     
    03:08
    V permanenci musel být i na druhé straně chytající Mike Smith. Velezkušený osmatřicetiletý Kanaďan bez větších problémů udržel ve výstroji pokus Bathersona.
     
    02:47
    Zajímavý pokus vymyslel James Neal, jenž se kličkou navíc směrem od brány vytlačil z ideálního střeleckého úhlu. Přesto ještě zkusil vypálit, ale hostující gólman se překvapit nenechal.
     
    02:20
    Poprvé zaútočili senátoři. Mladičký německý útočník Tim Stützle poprvé ukázal svou šikovnost, když se proháčkoval přes Barrieho, následně vystřelil zápěstím nepřesně.
     
    01:46
    Nahození ze středního pásma splnilo svůj účel. Darnell Nurse trefil prostor brány a Matt Murray si už netroufl rozehrát, černou gumu přidržel v lapačce.
     
    01:12
    Domácí bezesporu budou chtít ukázat, že jejich hra není založená jen na produktivní dvojici. Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Jesse Puljujärvi, bekhendem mezeru mezi betony Murrayho nenašel.
     
    00:31
    A byl to právě kanadský útočník, který nahodil puk za bránu a kotouč si sám dojel. Zkusil si od zadního mantinelu stáhnout puk před bránu a bleskově zakončit, což se mu nepodařilo.
     
    00:10
    Zápas mezi Edmontonem a Ottawou má za sebou první vteřinky! Na ledě je Connor McDavid, dnes v jedné formaci i s Draisaitlem. Obrana Ottawy musí zbystřit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, K. Russell, Bear, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), Draisaitl (A) – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Ennis – D. Shore, Khaira, P. Russell – Chiasson, Haas, Neal.

    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Reilly, Gudbranson (A), Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, Stützle, Co. Brown – Tierney, Dzingel, Watson – White, Anisimov, N. Paul.

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Shewchyk, Nansen.
     
    Česká a slovenská účast

    Bez české a slovenské účasti
     
    Ottawa Senators

    Ottawa si v posledních letech prochází herní krizí a ta se jim bohužel nedaří zahnat ani v letošní sezóně. Senátoři sehráli 28 zápasů, v nichž nasbírali slabých 19 bodů, což je beznadějně řadí na poslední příčku Severní divize, na šesté Calgary mají manko už šesti bodů, na postup pak bodů deset. Svěřenci kanadského kouče Smithe ale na své poměry v posledních zápasech nepředvedli zas tak špatné výkony. V šesti zápasech dvakrát zvítězili, ale je třeba zmínit, že obě vítězství vybojovali proti Calgary, které je v tabulce předposlední. Týmovou produktivitu vede obránce Thomas Chabot s devatenácti body.
     
    Edmonton Oilers

    Cílem hokejistů Edmontonu pro letošní sezónu je bezesporu postup do play off a zatím se jim tento cíl daří plnit na jedničku. Po odehraných 27 okupují třetí příčku Severní divize, přičemž na Winnipeg ztrácí jeden bod, na vedoucí Toronto bodů šest. Pokud se podíváme na druhou stranu, tak náskok na pátý Vancouver, který by za současné situace byl prvním nepostupujícím, čítá šest bodů. Forma Olejářů není vůbec špatná, v posledních deseti utkáních si vybrali jen jednu slabší chvilku, kdy prohráli třikrát za sebou, jinak sedmkrát vyhráli. Aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě. Produktivitu podle očekávání táhne dvojice Connor McDavid a Leon Draisaitl. První jmenovaný nasbíral 45 bodů a vede produktivitu celé soutěže, Němec je za kolegou rozdílem osmi bodů.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Edmontonem a Ottawou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Nurse (Draisaitl, Barrie), 6. Khaira (D. Shore), 13. Draisaitl (Barrie, M. Smith), 14. McDavid (Draisaitl, Nurse), 28. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 29. Neal (Chiasson), 48. Draisaitl (McDavid, Barrie) – 52. Dadonov (Watson, Reilly)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, K. Russell, Bear, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), Draisaitl (A) – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Ennis – D. Shore, Khaira, P. Russell – Chiasson, Haas, Neal.
    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Reilly, Gudbranson (A), Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, Stützle, Co. Brown – Tierney, Dzingel, Watson – White, Anisimov, N. Paul.

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Shewchyk, Nansen
    thejrc.org