Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:1 (4:0, 2:0, 1:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 11.03.2021, 02:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:11 Jevgenij DADONOV - 7:1
     
    51:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Smith se čistého konta nedočká, senátoři zaznamenávají čestný zásah a mírní debakl. Střílenou Riellyho nahrávku Watson sklepl pro JEVGENIJE DADONOVA, tomu pouze stačilo nastavit hokejku a poslat kotouč do poloodkryté svatyně. Asistence: Austin Watson a Mike Reilly.
    47:35 Leon DRAISAITL - 7:0
     
    47:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kdyby byli na stadiónu fanoušci, už by na led létaly čepice. Ale nejsou, tak si musí LEON DRAISAITL užít radost z hattricku pouze se svými spoluhráči. Skvělou zadovkou jej uvolnil McDavid, levé křídlo první lajny následně z pravého kruhu prostřelilo brankáře mezi betony. Asistence: Connor McDavid a Tyson Barrie.
    28:03 James NEAL - 6:0
     
    28:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ve tvářích hráčů Ottawy je vidět obrovský zmar a to v době, kdy inkasovali šestý gól. Po vhazování si nabruslil do útočného pásma JAMES NEAL a střelou na lapačku překvapil Murrayho. Gól jde na konto brankáře. Ten toho dnes už také má viditelně dost, spoluhráči mu vůbec nepomáhají. Asistence: Alex Chiasson.
    27:01 Leon DRAISAITL - 5:0
     
    27:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí završují populárního "bůra!" Pochvalu zaslouží Nugent-Hopkins, který měl mezi kruhy ideální palebnou pozici, spoluhráč Neal dokonce uskakoval, aby jej kolega netrefil. Ale kanadský útočník zachoval chladnou hlavu a po pravé ruce nahrál volnému LEONU DRAISAITLOVI. Německý útočník střelou do prázdné brány přidal svůj druhý gól v utkání a čtvrtý bod. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
    13:26 Connor MCDAVID - 4:0
     
    13:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Demolice pokračuje! Draisaitl si udělal prostor u levého mantinelu a najel blíže bráně, posléze mezi kruhy našel volného CONNORA MCDAVIDA. Nejproduktivnější hráč soutěže střelou z první trefil mezírku mezi brankářovou pravou rukou a tělem. Asistence: Leon Draisaitl a Darnell Nurse.
    12:08 Leon DRAISAITL - 3:0
     
    12:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Tippettova družina odskakuje do tříbrankového náskoku! LEON DRAISAITL vzal akci na vlastní pěst a byla z toho parádní branka! Z vlastního obranného pásma přejel do útočného, bez problémů se uvolnil přes Reillyho a tváří v tvář Murraymu zvedl forhendem puk do levého horního rohu. Asistence: Tyson Barrie a Mike Smith.
    05:57 Jujhar KHAIRA - 2:0
     
    05:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Druhý úder v průběhu dvou minut, Edmonton je při chuti! Shore vystihl rozehrávku obránce a ujel do brejku. Naznačil kličku do bekhendu, načež přihrál doleva JUJHARU KHAIROVI, jenž bez větších problémů přehodil pravý beton ležícího Murrayho. Asistence: Devin Shore.
    03:52 Darnell NURSE - 1:0
     
    03:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají brzkého vedení! Úřadovala elitní formace, která zamkla soupeře v jeho vlastním obranném pásmu. Po nahrávce Draisaitla si zpracoval kotouč a následně vypálil od modré čáry DARNELL NURSE. Murray neviděl vůbec nic, nepomohla mu ani teč jednoho ze spoluhráčů, jež puk zpomalila. Touš spatřil až v síti. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Nurse (Draisaitl, Barrie), 6. Khaira (D. Shore), 13. Draisaitl (Barrie, M. Smith), 14. McDavid (Draisaitl, Nurse), 28. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 29. Neal (Chiasson), 48. Draisaitl (McDavid, Barrie) – 52. Dadonov (Watson, Reilly)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, K. Russell, Bear, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), Draisaitl (A) – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Ennis – D. Shore, Khaira, P. Russell – Chiasson, Haas, Neal.
    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Reilly, Gudbranson (A), Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, Stützle, Co. Brown – Tierney, Dzingel, Watson – White, Anisimov, N. Paul.

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Shewchyk, Nansen
    thejrc.org