Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:1, 2:0, 0:0) Stav série: 2:0
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 11.03.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera z liduprázdné ČPP Arény. Věřím, že si najdete čas, abyste sérii sledovali i v sobotu po přesunu do Litvínova. Někdy příště se pak budu opět těšit, na počtenou. (20:27:38)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 4 (22)
    HC VERVA Litvínov – 11 (29)
     
    Utkání mezi Hradcem a Litvínovem končí! Rozhodující byla v tomto duelu druhá třetina, kdy se Mountfield dostal do dvoubrankového vedení, které si už v třetím dějství nenechal vzít. Poklonu zaslouží znovu pečlivá defenziva Lvů v čele s Markem Mazancem, který v této sérii pustil jediný gól z sedmašedesáti střel, které na něj soupeři vyslali! Verva se ve třetí dvacetiminutovce snažila, ale na dokonalou past Východočechů ve středním pásmu nedokázala najít potřebnou zbraň. Série se tak přesouvá na sever Čech za stavu 2:0 pro svěřence Vladimíra Růžičky. Uvidíme, zda se v sobotu podaří Chemikům srovnat, či celé předkolo skončí v nejkratší možné době, tedy hned po třech utkáních.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Pospíšil se ještě dostal k několika dorážkám z bekhendu, Mazanec ale kotouč pod rukavicí udržel. Následná potyčka mezi Koukalem a Gerhátem, který přišel o helmu, už byla po uplynutí poslední vteřiny. Zápas končí a Hradec vede v sérii 2:0 na zápasy!
     
    59:44
    Pospíšil vystřelil z ostrého úhlu, Mazanec srazil puk před sebe a přikryl jej lapačkou, do které mu útočník Vervy kopnul. Přesto brankář Hradce udržel kotouč pod rukavicí.
     
    59:35
    Godla je pochopitelně zase na střídačce, skvělou práci odvedl Blain, jenž za svou bránou zvládl bránit dva soupeře najednou, Verva je ale stále v pásmu!
     
    59:28
    Vladimír Országh a Václav Sýkora si vybírají oddechový čas. Jejich svěřencům však zbývá na vstřelení dvou branek jen dvaatřicet sekund. To se jeví jako málo na to, aby byl Mazanec dvakrát pokořen.
     
    59:28
    Důležitý zákrok Marka Mazance! Lukáš Žejdl vypálil z pravé strany od modré čáry. Před brankářem Hradce byl chumel hráčů, on však přesto dokázal zasáhnout lapačkou, ve které touš udržel!
     
    59:15
    Lvi napadají rozehrávku Vervy, kotouč se jim sice nepodařilo ukořistit, nicméně jejich past ve středním pásmu už je zase postavená!
     
    59:02
    Závěrečný nápor Vervě nevychází. Nahození Balinskise na levou stranu končí zakázaným uvolněním. Godla je zpět na svém místě.
     
    58:45
    Mazanec nechce přerušovat, nahození na svou klec zastavil holí a puk posunul za svou svatyni, odkud jeho spoluhráči rozehrají.
     
    58:16
    Vypadá to na závěrečný tlak Vervy, která odvolává brankáře! Irving ale pasem do mezikruží žádného ze spoluhráčů nenašel!
     
    58:05
    Vyhození Vervy rychle dostihl Filip Pavlík, jenž poslal hrací předmět zase na opačnou stranu hrací plochy, kde jej sebral Irving.
     
    57:33
    Buly před Godlou dopadlo lépe pro Lvy, kteří se ale delší dobu v nebezpečném prostoru nezdrželi. Rychle jej však do něj vrátil Zachar a Lev se s Graňákem málem dostali ke střele z mezikruží.
     
    57:05
    Orsava se po levé straně protáhl do útočného pásma, kde poslal kotouč za bránu soupeře do moci obránců Vervy, kteří jej bleskově vyslali přes všechny čáry. Píská se icing.
     
    56:27
    Verva se drží v útočném pásmu, nahození Demela z pravé strany od modré čáry zasáhl Jarůšek svou čepelí. Kotouč ale poslal na opačnou stranu než by si přál.
     
    56:05
    Zdráhal nyní kombinoval podél hrazení, odkud chtěl zase najít Irvinga, jeho pas přeskočil hůl Kellyho Klímy a nakonec i jeho spoluhráče.
     
    55:48
    Buly na obranné modré Východočechů vyznělo lépe pro hokejisty z Ltivínova, Irving ale nedosáhl na kolmou přihrávku kupředu a následně se málem srazil se Zdráhalem.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 15. Šalda (V. Růžička, F. Pavlík), 25. Orsava (Lev), 39. Koukal (Nedomlel, Smoleňák) – 20. Pospíšil (P. Svoboda)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, Žejdl, F. Lukeš (C) – P. Svoboda, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: Bez diváků
    Mountfield HK 3 0 Litvínov
    #1 Středa 10.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:0
    #2 Čtvrtek 11.03.2021 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 3:1
    #3 Sobota 13.03.2021 • 18:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:5
    thejrc.org