Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:1, 2:0, 0:0) Stav série: 2:0
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 11.03.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera z liduprázdné ČPP Arény. Věřím, že si najdete čas, abyste sérii sledovali i v sobotu po přesunu do Litvínova. Někdy příště se pak budu opět těšit, na počtenou. (20:27:38)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 4 (22)
    HC VERVA Litvínov – 11 (29)
     
    Utkání mezi Hradcem a Litvínovem končí! Rozhodující byla v tomto duelu druhá třetina, kdy se Mountfield dostal do dvoubrankového vedení, které si už v třetím dějství nenechal vzít. Poklonu zaslouží znovu pečlivá defenziva Lvů v čele s Markem Mazancem, který v této sérii pustil jediný gól z sedmašedesáti střel, které na něj soupeři vyslali! Verva se ve třetí dvacetiminutovce snažila, ale na dokonalou past Východočechů ve středním pásmu nedokázala najít potřebnou zbraň. Série se tak přesouvá na sever Čech za stavu 2:0 pro svěřence Vladimíra Růžičky. Uvidíme, zda se v sobotu podaří Chemikům srovnat, či celé předkolo skončí v nejkratší možné době, tedy hned po třech utkáních.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Pospíšil se ještě dostal k několika dorážkám z bekhendu, Mazanec ale kotouč pod rukavicí udržel. Následná potyčka mezi Koukalem a Gerhátem, který přišel o helmu, už byla po uplynutí poslední vteřiny. Zápas končí a Hradec vede v sérii 2:0 na zápasy!
     
    59:44
    Pospíšil vystřelil z ostrého úhlu, Mazanec srazil puk před sebe a přikryl jej lapačkou, do které mu útočník Vervy kopnul. Přesto brankář Hradce udržel kotouč pod rukavicí.
     
    59:35
    Godla je pochopitelně zase na střídačce, skvělou práci odvedl Blain, jenž za svou bránou zvládl bránit dva soupeře najednou, Verva je ale stále v pásmu!
     
    59:28
    Vladimír Országh a Václav Sýkora si vybírají oddechový čas. Jejich svěřencům však zbývá na vstřelení dvou branek jen dvaatřicet sekund. To se jeví jako málo na to, aby byl Mazanec dvakrát pokořen.
     
    59:28
    Důležitý zákrok Marka Mazance! Lukáš Žejdl vypálil z pravé strany od modré čáry. Před brankářem Hradce byl chumel hráčů, on však přesto dokázal zasáhnout lapačkou, ve které touš udržel!
     
    59:15
    Lvi napadají rozehrávku Vervy, kotouč se jim sice nepodařilo ukořistit, nicméně jejich past ve středním pásmu už je zase postavená!
     
    59:02
    Závěrečný nápor Vervě nevychází. Nahození Balinskise na levou stranu končí zakázaným uvolněním. Godla je zpět na svém místě.
     
    58:45
    Mazanec nechce přerušovat, nahození na svou klec zastavil holí a puk posunul za svou svatyni, odkud jeho spoluhráči rozehrají.
     
    58:16
    Vypadá to na závěrečný tlak Vervy, která odvolává brankáře! Irving ale pasem do mezikruží žádného ze spoluhráčů nenašel!
     
    58:05
    Vyhození Vervy rychle dostihl Filip Pavlík, jenž poslal hrací předmět zase na opačnou stranu hrací plochy, kde jej sebral Irving.
     
    57:33
    Buly před Godlou dopadlo lépe pro Lvy, kteří se ale delší dobu v nebezpečném prostoru nezdrželi. Rychle jej však do něj vrátil Zachar a Lev se s Graňákem málem dostali ke střele z mezikruží.
     
    57:05
    Orsava se po levé straně protáhl do útočného pásma, kde poslal kotouč za bránu soupeře do moci obránců Vervy, kteří jej bleskově vyslali přes všechny čáry. Píská se icing.
     
    56:27
    Verva se drží v útočném pásmu, nahození Demela z pravé strany od modré čáry zasáhl Jarůšek svou čepelí. Kotouč ale poslal na opačnou stranu než by si přál.
     
    56:05
    Zdráhal nyní kombinoval podél hrazení, odkud chtěl zase najít Irvinga, jeho pas přeskočil hůl Kellyho Klímy a nakonec i jeho spoluhráče.
     
    55:48
    Buly na obranné modré Východočechů vyznělo lépe pro hokejisty z Ltivínova, Irving ale nedosáhl na kolmou přihrávku kupředu a následně se málem srazil se Zdráhalem.
     
    55:34
    Po pravé straně se vydal bleskovou rychlostí kupředu Martin Látal, jeho bekhendový pokus končí na betonu Mazance. Následuje komerční pauza.
     
    55:19
    Přesilovka Hradce končí, Lvi se v ní větší šanci nepřipravili, ale jde jim hlavně o to, aby se hrálo dál. František Gerhát si na adresu soupeře neodpustil pár ostrých slov.
     
    54:50
    Puk je znovu za klecí Hradce a Vladimír Růžička mladší jej rozvážně rozehrál na pravou stranu, po níž se Lvi dostali až na druhou stranu kluziště.
     
    54:20
    Filip Pavlík rozjel další akci Mountfieldu, který je tentokrát úspěšnější. Růžičkovo nahození do předbrankového prostoru ale nikdo netečoval.
     
    54:05
    Verva se zvládla osvobodit a Hradec musí rozehrát zpoza vlastní klece. Kelly Klíma se při dalším výpadu přes útočnou modrou nedostal.
     
    53:40
    Buly před Godlou vyznělo lépe pro Lvy, kteří se drží v útočném pásmu. Kevin Klíma přihrává na zadní mantinel, kde operuje Jakub Lev.
     
    53:20
    Litvínov si komplikuje cestu za kýženým gólem. Dosti nešikovným způsobem se nyní prezentoval Martin Havelka, jenž podtrhl Jergla u klece Mountfieldu a fasuje dvě trestné minuty.
     
    52:59
    Severočeši se ještě chvilku zdrželi v útočném pásmu, nakonec jsou ale vytlačeni zpět až ke své svatyni a Kudla musí znovu rozehrát.
     
    52:30
    Verva se žene za zdramatizováním duelu, Aaron Irving vypálil z pravé strany od modré čáry, Mazanec zasáhl betonem a poslal puk do rohu.
     
    51:58
    Martin Hanzl dostal zpětnou přihrávku do druhé vlny, objel beka a vypálil. Mazanec šel ale skvěle kupředu, zmenšil úhel a kotouč jej trefil do hrudi!
     
    51:26
    Rána Patricka Kudly z levé strany vypadla Mazancovi z náruče a Kevin Klíma byl nakonec rád, že si nesrazil kotouč do vlastní klece.
     
    51:05
    Výpad Zachara středem hřiště byl zastaven už v zárodku, na druhou stranu se tak může rozvážně vydat Patrick Kudla.
     
    50:38
    Cheza bude rozehrávat zpoza vlastní svatyně, její hráči střídají a Godla nabádá své spoluhráče k tomu, aby si pospíšili.
     
    50:15
    Buly ve středu kluziště vyznělo lépe pro Lvy. Jakub Orsava ale nezvládl kotouč udržet delší dobu na čepeli, kupředu tak může Verva.
     
    49:59
    Lvi se dostávají do útočného pásma, kde však ztrácí puk a Litvínov rozehrává zpoza vlastní brány. Po souboji ve středu hřiště Pawel Zygmunt ztrácí touš, který zamířil mimo mantinely.
     
    49:20
    Za bránou Mountfieldu se do sebe tvrdě opřeli Filip Pavlík a Lukeš, oba tvrďáci souboj ustáli a pokračuje se ve hře.
     
    49:05
    Buly před Godlou vyznělo lépe pro Hradec, kotouč se dostal na čepel Smoleňáka, který jej spíš posunul do rohu hřiště. Toto zakončení za zakončení označit nelze.
     
    48:50
    Godla si připisuje další ze snazších zákroků proti zakončení z pravé strany. Strkanici s nepostradatelným Smoleňákem sudí rozhánějí a následuje komerční pauza.
     
    48:26
    Kevin Klíma spěchá na pravém hrazení napadat rozehrávku Litvínova, která nyní opravdu působí bezradně, Hradec už zase staví svou klasickou past ve středním pásmu.
     
    47:58
    Hrajeme delší dobu bez přerušení. Verva je kompletní. Kelly Klíma vysokým obloukem vyhodil puk na obrannou modrou k Aleši Jerglovi.
     
    47:27
    Lvi drží kotouč za svou klecí a čekají, až si formace nabruslí do ideálního postavení na rozehrávku. Jejich výpad ale neměl delšího trvání.
     
    46:57
    Lvi se chtěli ohřát v útočném pásmu, ale moc se jim to nepovedlo, jejich přesilovku lze hodnotit jako nepovedenou. Mazanec chytá vyhození Litvínova.
     
    46:05
    Velká příležitost Litvínova! Z ničeho nic se Pawel Zygmunt dostal k zakončení z předbrankového prostoru. Mazanec však svými betony zlikvidoval první i druhé zakončení forvarda Ltivínova!
     
    45:45
    Provinil se Uvis Janis Balinskis, který už usedá na trestnou lavici. Jeho proviněním je hákování, za které odsedí dvě trestné minuty.
     
    45:45
    Kevin Klíma se hnal po levé straně do velké šance, nakonec byl rozhozen drobným háčkem soupeře a proto skončil zabořený jako šipka v zadním hrazení.
     
    45:05
    Verva se nyní zasekla na útočné modré, když se Jarůšek příliš dlouho zdržel v ofsajdovém postavení a Lvi tak mohli pohodlně rozehrát.
     
    44:50
    Jarůšek byl nyní dost důrazný na brankovišti, kam vypálil Zdráhal a kotouč se chvilku vznášel ve vzduchu. Mazanec jej ale zvládl dostat do bezpečí.
     
    44:38
    Sudí se omlouvají za další chybu, když předčasně zaduli do svých píšťalek. Buly před Mazancem, respektive po jeho levé ruce.
     
    44:25
    Souboj těžkých vah v rohu, kde se do sebe opírají Filip Pavlík s Richardem Jarůškem. Beci Mountfieldu nakonec zvládli kotouč vyšťouchnout a mohou rozehrát.
     
    44:19
    Filip Pavlík se nyní motal s pukem na útočné modré jako vítr v bedně. Chvíli to vypadalo, že puk na čáře udržel, nakonec se píská ofsajd.
     
    44:10
    Dlouhá přihrávka z obranného pásma na Lukeše nyní končí icingem. Forvard Litvínova ji nedokázal zpracovat a Pilař jej v pohodě přesprintoval.
     
    43:49
    Lukeš si sjel s pukem na pravou stranu, ale ideální čas na ránu prováhal. Jeho tým se ale stále drží v prostoru před Mazancem.
     
    43:09
    Chemici se nyní držív útočném pásmu, Filip Helt posunul kotouč po hrazení až na modrou, Cibulskis ale hradbu hráčů před Mazancem neprostřelil.
     
    42:49
    Godla chytil lehčí nahození a ještě stihl vyhodit puk svým bekům. Ti jej poslali přes všechny čáry. Sudí se omlouvají za špatně odpískaný icing.
     
    42:15
    Šance pro Jordanna Perreta, ke kterému nahodili kotouč jeho spoluhráči. Francouzský útočník ale nedokázal v předbrankovém prostoru tečovat.
     
    41:48
    Nyní Lvi dokonce zakombinovali v útočném pásmu. Šaldovu vyraženou střelu chtěl dorážet Kevin Klíma, puk se mu ale zapletl pod bruslemi.
     
    41:05
    Také další nahození zvládla obrana Hradce zpracovat, přes půlící čáru nyní poslal kotouč Orsava, jenž jde následně střídat.
     
    40:49
    Litvínov znovu nahodil ktkouč na zadní mantinel, Hanzl však nebyl u puku dříve než Graňák, který jej odpálil do bezpečí.
     
    40:16
    Verva vyhrála úvodní vhazování třetí části a s pukem zamířila za svou klec, Lukeš na útočné modré nedokázal prostrčit kotouč skrz obrannou hradbu Lvů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, stejně tak sudí. Třetí třetina může začít. Smoleňák se ještě hecuje s Nedomlelem.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 11 (18)
    HC VERVA Litvínov – 7 (17)
     
    Důležitá druhá dvacetiminutovka je už jen vzpomínkou z historie. Klíčová je zejména pro Lvy, kteří se dostali do dvoubrankového trháku, ačkoliv hra je nadále vyrovnaná a oba celky si tu a tam vytvoří šanci, i když defenziva hraje stále prim. Chemici budou muset ve třetí třetině otevřít hru, pokud chtějí pomýšlet na dnešní srovnání série. Klíčový okamžik přišel nejprve v 25. minutě, kdy Jakub Orsava v přesilovce parádní ranou z levého kruhu vymetl vzdálenější horní růžek branky Godly. Litvínov se snažil srovnat, ale neúspěšně. Naopak sám inkasoval 101 sekund před druhou sirénou, kdy se šikovnou tečí prosadil Petr Koukal. Mountfield tak drží dvoubrankový náskok a lze očekávat, že se ve třetí třetině ještě více zaměří na poctivou obranu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Také Hradečtí se ještě jednou převedli, když Pilař šikovně zavezl kotouč do předbrankového prostoru a Veselý jej bekhendem nasměroval do betonů Godly, jenž je ale udržel na ledě.
     
    39:26
    Veselý šikovně vyhodil kotouč o hrazení, Litvínov rychle otočil hru a Filip Helt ještě vypálil z levého kruhu na přední tyč, kterou ale minul.
     
    38:58
    Oba celky nyní střídají, Lvi musejí vyklidit pásmo soupeře, protože je jim signalizován ofsajd. Verva toho využila a přesunula hru k Mazancovi, kde se ale delší dobu nezdržela.
    38:19 Petr KOUKAL - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává gól do šatny a jde do dvoubrankového trháku! Nedomlel dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a vypálil. Kotouč tečoval na vrcholu kruhů PETR KOUKAL, jenž posílá Lvy do důležitého vedení! Asistence: Richard Nedomlel, Radek Smoleňák.
     
    37:38
    Kotouč je znovu zašlápnutý v rohu kluziště, kde na něm stojí čtveřice hráčů a sudí i hráči se povzbuzují ke hře. Asistent trenéra Hradce David Kočí volá na sudí, že vidí faul, čímž upozorňuje na dřívější vyloučení Veselého. Úsměvný moment.
     
    37:18
    Demel poslal kotouč po levém hrazení do pásma Mountfieldu, beci však byli u puku včas. Filip Pavlík se z rohu vymotal tak šikovně, že Pospíšil z jeho kliček upadl na led.
     
    36:58
    Verva je také kompletní a dokonce se hnala po levé straně kupředu, průnik Lukeše ale zastavuje postavení mimo hru.
     
    36:27
    Hradec hraje kratinkou přesilovku, během níž se bude snažit hlavně dostat do pásma. Balinskis ale nahození na Orsavu pohlídal.
     
    36:15
    Buly před brankářem Litvínova jeho spoluhráči zvládli lépe než soupeř. S pukem ale nikam nespěchají. Čekají na to, až budou Lvi kompletní a oni budou moci vyhodit přes všechny čáry.
     
    35:56
    Hradečtí se trochu se štěstím dostali po pravé straně před Godlu, když Jergl našel puk pod svými bruslemi. Z ostrého úhlu ale gólmana Vervy nepropálil.
     
    35:27
    Jarůšek se při hře ve čtyřech šikovnou kličkou dostal přes útočnou modrou a celou akci Vervy zakončil Jan Ščotka ranou z pravého kruhu. Mazanec jeho tvrdý projektil chytil!
     
    34:59
    Nyní si Godla dobře poradil s ránou Filipa Pavlíka z pravé strany od modré čáry krátce po vhazování. Další dobrý zákrok brankáře Litvínova v tomto utkání.
     
    34:45
    Přesilovka Litvínova nebude mít delšího trvání. Jordann Perret pláchl po levém hrazení a František Lukeš se neštítil využít svou hůl k tomu, aby jej zastavil. Naprosto jasné dvě minuty za hákování.
     
    34:13
    Sudí si v podle mě vyrovnaném souboji vybírají zákrok Jana Veselého, který fasuje dvě trestné minuty za hrubost. Přesilovka pro Vervu, ačkoliv tentokrát se sudími zcela nesouhlasím.
     
    34:06
    Východočeši zašlápli kotouč v rohu kluziště u brány Vervy a nyní se snaží vyčkat, než dojedou další spoluhráči.
     
    33:55
    Buly u obranné modré Vervy vyznělo lépe pro Lvy, Jakub Lev nahodil kotouč do útočného pásma. Na zadním mantinelu byl první Jan Ščotka.
     
    33:38
    Lvi se znovu snažili o rychlý přechod hřiště, jejich pas je však sražen na střídačku a probíhá komerční pauza, která je o něco delší než obvykle. Hrálo se teď v divokém tempu.
     
    33:30
    Východočeši se dostali přes obrannou modrou a poté, co jejich nahození skončilo skoro až u Godly mohou vystřídat.
     
    32:59
    Verva se vymanila z tlaku soupeře a nyní honí kotouč po hrazení v útočném pásmu, do palebné pozice se dostal Filip Helt, jeho pokus od pravého hrazení k Mazancovi neprošel.
     
    32:30
    Lvi však přesto zvládli ještě zatopit, myslím, že to byl Orsava, kdo se proháčkoval před klec Litvínova a zakončil bekhendem z bezprostřední blízkosti! Godla připraven!
     
    31:49
    Východočeši prohodili kotouč na útočnou modrou, kde šel Jergl do situace dva na jednoho s Kevinem Klímou, pas prvního jmenovaného si jeho parťák nezvládl dobře zpracovat. Zakončení skoro nestálo za řeč.
     
    31:37
    Celou akci Mountfieldu nakonec zakončil Jeremie Blain, jenž vypálil z levého kruhu, Godlu ale zasáhl do hrudníku. Následnou pošťuchovanou Smoleňáka s beky Litvínova sudí rozehnali.
     
    31:10
    Hradec vyhrál buly a Mazanec posunul puk Perretovi za svou klec. Lvi se následně dostali do dobré pozice, ale Filip Pavlík prováhal ideální čas k přihrávce.
     
    30:53
    Šermovačka holemi na obranné modré Mountfieldu, Ščotka nakonec vyškrábl puk a následně zpoza modré vyslal letící kotouč, který ale Mazanec velice pohodlně sebral ze vzduchu svou rukavicí. Buly po jeho levici.
     
    30:20
    Souboj v rohu kluziště za klecí Mazance, kde na puku stojí asi čtveřice hráčů, která se snaží vydolovat puk. Beci Mountfieldu byli úspěšnější.
     
    29:49
    Chemici vyhodili kotouč přes všechny čáry, takže Blain musel rozehrát zpoza vlastní klece. Ani jeho spoluhráči se před Godlou nezdrželi delší časový úsek.
     
    29:15
    Chvíli to vypadalo, že Kelly Klíma půjde se svým bratrem do přečíslení dva na jednoho. Byli však dostiženi soupeři a pas prvního jmenovaného byl zastaven.
     
    28:52
    Severočeši nahodili kotouč do útočného pásma, kde se ale prosadit nedokázali a nyní se musí zase stáhnout zpět ke své kleci.
     
    28:28
    Verva se nyní dostala do velké šance, kdy šel Hanzl sám na bránu Lvů. Předcházel tomu však ofsajd Litvínova, takže vzrušení je zbytečné.
     
    28:25
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro Vervu, Patrick Kudla ale nepropálil Perreta, jenž následně uháněl na klec soupeře, byl však dostižen trojicí protihráčů a zastaven.
     
    28:03
    Verva sebrala puk a po zaváhání hráčů Hradce ve středním pásmu šla do situace dva na jednoho! Lukáš Žejdl však prudkou přihrávku svého parťáka zkrotit nedokázal. Následuje komerční pauza.
     
    27:38
    Hra má strmější tempo než v první třetině, přesto nejsme svědky vyložených šancí. Zachar se snažil nahodit puk do předbrankového prostoru, Veselý jej ale nedokázal tečovat.
     
    27:05
    Lvi dokázali v rohu kluziště za svou klecí udržet puk a nakonec se vydali kupředu. Rána Lva z pravé strany od modré čáry minula klec soupeře o slušných pár metrů.
     
    26:49
    Vhazování dopadlo lépe pro Hradec, Pilař ale ranou od modré trefil prvního bránícího hráče, kterým byl Martin Látal.
     
    26:26
    Nyní se rozehrávka svěřencům Vladimíra Országha nepovedla. Hradec postavil svou klasickou past s pěti lidmi ve středním pásmu a jsme svědky zakázaného uvolnění. Následně se celá situace opakovala znovu. Buly po levé ruce Godly.
     
    25:59
    Verva nikam nespěchá, drží kotouč za vlastní klecí a snaží se vymyslet, kudy by se dostala kupředu. Navíc jí ještě dostřídávají hráči.
     
    25:30
    Verva se nacpala před klec Mazance a brankář Hradce musel řešit několik ošemetných situací včetně rány Martina Hanzla, kterou vykopl betonem!
    24:50 Jakub ORSAVA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početná výhodu a bere si své vedení zpět! JAKUB ORSAVA nyní ukázal, jak to má vypadat, když obrana soupeře propadne a útočník jde sám na bránu. Lev vyslal kupředu svého dřívějšího spoluhráče z Komety, který si na levém kruhu nebral servítky a parádní ranou na zadní tyč vymetl vzdálenější šibenici! 2:1 pro Hradec! Asistence: Jakub Lev.
     
    24:16
    Severočechům se povedlo vyvézt kotouč po pravém hrazení až do pásma Lvů. Také druhý výpad Mountfieldu byl odražen a Pawel Zygmunt se ještě málem dostal do šance!
     
    24:00
    Po třech vyloučeních v řadách Mountfieldu přichází první přesilovka Hradeckých. Prvním hříšníkem Vervy je František Lukeš, jenž inkasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    23:51
    Radim Šalda dostal kotouč od Kevina Klímy na modrou čáru k levé straně a tvrdě vypálil na přední tyč. Godlovi puk vypadl, proskákal kolem tyče k zadnímu hrazení.
     
    23:10
    Dvojitý souboj u hrazení, kde se u střídaček střetla čtveřice hokejistů. Hrací předmět nakonec vydolovali beci Vervy a mohou rozehrát.
     
    22:39
    V první třetině bychom přerušovali ani pětkrát, teď zase ani jednou. Nahozený kotouč sbírá Godla svou širokou holí a pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    22:13
    Jarůšek se na pravé straně poněkud kostrbatě, ale nakonec přece jen dostal přes útočnou modrou. Litvínov zde ale dlouho nepobyl.
     
    21:45
    Lvi jdou kupředu díky Filipu Pavlíkovi, jenž ale nakonec pouze nahodil od pravého hrazení na Godlu a jde se svou formací střídat.
     
    21:13
    Verva kombinuje v útočném pásmu, Balinskis nahodil kotouč na zadní mantinel. Při druhém pokusu o nahození podklouzl, přesto stihl touš odehrát.
     
    20:40
    Orsava dostal střílený pas od hrazení a v předbrankovém prostoru jej tečoval. Godla však měl betony pevně přitisknuté k ledové ploše a zasáhl.
     
    20:09
    Severočeši vyhráli úvodní vhazování a Lukeš se dostal na levé straně k nahození před bránu, které však žádný z jeho spoluhráčů nedokázal usměrnit na bránu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, stejně tak čtveřice sudích. Druhá třetina tak může za malou chvilku odstartovat. Otevřou oba celky trochu hru, nebo budeme nadále sledovat taktickou bitvu?
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 7
    HC VERVA Litvínov – 9
     
    První dějství duelu mezi Mountfieldem a Vervou skončilo. Je jasně vidět, že oběma celkům jde o hodně, snaží se hrát na jistotu a vyvarovat se jakýchkoli chyb. I proto jsme viděli v první třetině snad největší počet zakázaných uvolnění, jaké jsem měl tu možnost při hokejovém utkání kdy sledovat. O něco více šancí si vytvořil Litvínov, který však paradoxně první inkasoval po životní akci Radima Šaldy, jenž prošel mezi třemi bránícími hráči a vsítil nádherný gól parádní ranou do vzdálenějšího horního rohu! Severočeši srovnali až 14 sekund před první sirénou, kdy parádní přihrávkou našel Svoboda Tomáše Pospíšila, jenž zacílil přesně k zadní tyči a ztrestal tak zbytečný faul Smoleňáka. Do druhé dvacetiminutovky tak vstoupíme znovu za nerozhodného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Východočeši ještě vyhráli vhazování a snažili se o bleskovou branku, kterou by zlomili zápas ihned zpět na svou stranu, to se jim už ale nepodaří, nemají dost času.
    19:46 Tomáš POSPÍŠIL - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:46
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nádherný hokejový moment v podání Litvínova, máme srovnáno a troufám si tvrdit, že zaslouženě! Hloupý faul Smoleňáka je potrestán a přesilovka využita! Svoboda si na pravé straně uvědomil, že je již příliš blízko brance, otočil se a krásně poslal kotouč na osu hřiště do druhé vlny, kde se TOMÁŠ POSPÍŠIL opřel do puku a ranou na zadní tyč nedal Mazancovi šanci – 1:1! Asistence: Přemysl Svoboda.
     
    19:27
    Východočeši dokázali vyhodit přes všechny čáry. Mazanec pak zachytil nahození Vervy na svou klec a Blain zvládl poslat touš znovu přes všechny čáry.
     
    19:06
    Radek Smoleňák se následně úplně zbytečně proviňuje faulem u brány soupeře, kde jednoho z protivníků zasáhl vysokou holí, za což fasuje příslušný trest.
     
    18:49
    Životní zápas zatím hraje Šalda, který nyní dvakrát zkoušel prohodit kotouč do předbrankového prostoru na Smoleňáka. Druhý pokus byl úspěšný. Kapitán Hradce ale zakončit nedokázal.
     
    18:27
    Východočeši nahodili kotouč do útočného pásma, beci Vervy však byli za svou klecí první a od hrazení nepustili touš dál do hry.
     
    17:49
    Graňák šikovně počkal s rozehrávkou, Sklenář ale nezvládl puk na útočné modré udržet a na druhé straně se kupředu vydal Cibulskis. Střela obránce Litvínova z levého kruhu zaduněla o tvrzené sklo za klecí Hradce!
     
    17:25
    Oba celky se nyní střídaly na puku nějakou dobu, nikdo ale nic většího nevymyslel. Nakonec se svěřenci Vladimíra Růžičky dostali do postavení mimo hru.
     
    16:36
    Uvis Janis Balinskis nyní předvedl úsměvný moment a trochu připomněl včerejší vyloučení Vervy. Čepel se mu zasekla ve výstroji soupeře, který šel střídat a on sám visel nějakou dobu na hrazení u střídačky Lvů. Nakonec zvládl utéct na tu svou.
     
    16:05
    Jan Ščotka se snažil od hrazení dostat na osu hřiště, což se mu povedlo. Když chtěl vystřelit, zvedl mu šikovně Kevin Klíma hůl a střele zabránil.
     
    15:28
    Lev se po vhazování dostal k puku a okamžitě jej poslal přes všechny čáry. Verva se sice vrátila hned do pásma, ale kotouč je zašlápnut u hrazení.
     
    15:09
    Jordann Perret je vyloučen na dvě minuty za sekání a Litvínov tak rychle dostává šanci se vrátit do zápasu.
    14:53 Radim ŠALDA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec v ojedinělé šanci střílí branku a otevírá skóre utkání! RADIM ŠALDA dostal ve středním pásmu puk od Růžičky a projel trojicí bránících hráčů jako nůž máslem! Na levém kruhu pak natáhl ke střele a parádní ránou vymetl vzdálenější horní roh branky Litvínova! Životní akce beka Hradce! Asistence: Vladimír Růžička, Filip Pavlík.
     
    14:16
    Šmrdlačka v rohu kluziště v pásmu Mountfieldu. Na puku stojí šest hráčů a Richard Nedomlel kope bruslí do čepele s pukem u hrazení. Zatím bez výsledku.
     
    13:49
    Na druhé straně se snažil do šance probít Kevin Klíma, ke kterému se sjela trojice soupeřů a kotouč mu odebrala, z příležitosti tak nebylo nic.
     
    13:27
    Buly před brankářem Vervy vyznělo lépe pro hokejisty Litvínova, kteří zatáhli kotouč za vlastní klec a následně se vydali po pravé straně vpřed. Gerhát se ale přes Graňáka na střed hřiště nenatlačil.
     
    13:10
    Šalda se nyní šikovně vytočil na levém kruhu a ocitl se ve slibné pozici. Jeho rána však šla Godlovi přímo na hrudník a brankář Litvínova s ní neměl žádné větší potíže. Následuje další komerční pauza.
     
    12:38
    Kombinaci v mezikruží Vervy nakonec uťal Nedomlel, který poslal podél hrazení kotouč na opačný konec hrací plochy, přerušovat se nebude.
     
    12:15
    Zachar byl u puku v obranném pásmu včas, vyhodit jej ale nezvládl, takže Verva dál tlačí na Mountfield, zatím bez střeleckých pokusů.
     
    11:34
    Takřka z rohu kluziště nyní vypálil Aaron Irving, jeho pokus ale zaduněl jen o zadní hrazení, Lvi se pak dostali přes obrannou modrou.
     
    11:16
    Východočeši prohodili kotouč na útočné modré až na zadní mantinel, tam ho ale nedokázali vybojovat a musí se zase vrátit ke své kleci.
     
    10:47
    Po tvrdém střetu ve středním pásmu se ozvalo několik hlasů, které volaly po vyloučení. Sudí ale pískají až icing Vervy. Buly před Godlou.
     
    10:36
    František Gerhát vystřelil z levé strany nebezpečně na vzdálenější tyč a Mazanec musel vytěsnit tento pokus vyrážečkou!
     
    10:25
    Šalda udržel Svobodu na svých zádech, zavezl kotouč do rohu a odtamtud ho bekhendem hodil opět přes všechny čáry, takže se píská další icing. Rekord na počet zakázaných uvolnění v utkání začíná být ohrožen.
     
    10:09
    Blainovo vyhození zpoza vlastní klece bylo sraženo ve středním pásmu, odkud Svoboda vystřelil, Mazanec takový pokus pochopitelně pohodlně chytil.
     
    09:50
    Severočeši se drželi delší dobu před Mazancem a snažili se najít vhodný palebný prostor, který ale nakonec nenalezli a Mountfield opět posílá touš na zakázané uvolnění.
     
    09:20
    Chemici zakombinovali v útočném pásmu a z větší vzdálenosti to zkusil Patrik Zdráhal, jeho rána zaduněla o zadní mantinel za klecí Lvů.
     
    08:49
    Mazanec vypomohl svým bekům s rozehrávkou a Lvi tak bleskově přenesli hru z jednoho konce hrací plochy na druhý. Na konci akce byla nepřesná přihrávka Smoleňáka na Koukala.
     
    08:16
    Hradečtí se před Godlou příliš dlouho neohřáli a spěchají zpět. Pawel Zygmunt to zkusil z ostrého úhlu od hrazení, jeho střela je sražena do rohu.
     
    07:59
    Verva se nyní delší dobu drží v útočném pásmu. Helt předal šikovně kotouč u hrazení za sebe spoluhráči, toho ale beci Mountfieldu vytlačili za modrou čáru.
     
    07:35
    Cheza se zmocnila puku po buly před vlastním brankářem a znovu poslala kotouč kupředu. Filip Pavlík poslal kotouč šikovně za sebe, jeho parťák Šalda jej pak vyhodil přes všechny čáry. Icing.
     
    07:22
    Je vidět, že Verva chce hrát dnes opravdu ten nejjednodušší možný hokej a nebojí se vyhazovat puky o sto šest. Píská se jí další zakázané uvolnění.
     
    07:13
    Severočeši znovu několikrát zakombinovali ve středu kluziště, ale přes útočnou modrou se nedostali. Snaha svěřenců Vladimíra Országha končí dalším icingem.
     
    06:51
    Verva šla rychle do akce tři na dva, odražený kotouč se dostal na hůl Látala, jenž však trefil Gerháta v souboji před sebou, od něhož se kotouč odrazil do ochranné sítě za klecí Lvů.
     
    06:49
    Vhazovat se tentokrát bude ve středním pásmu. Koukal na buly proti Gerhátovi uspěl. Graňák nahodil kotouč po hrazení do útočné třetiny.
     
    06:24
    Další buly před brankářem Severočechů dopadlo lépe pro Vervu, která ale díky dobré práci Smoleňáka nerozehrála. Následně se přerušuje pro přihrávku rukou a proběhne první komerční přestávka.
     
    06:13
    Vhazování před Godlou znovu vyznělo lépe pro Mountfield. Zachar ale nedostal na pravé kruhu dost prostoru, takže nemohl střílet. Verva znovu vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    06:01
    Rána Šaldy od modré byla sražena do rohu hrací plochy. Hokejisté Severočechů následně opět poslali černou pryž přes všechny čáry a píská se icing.
     
    05:50
    Následně si svěřenci Vladimíra Országha nerozuměli při rychlém výpadu a jejich prudký pas končí zakázaným uvolněním a dalším vhazováním před Godlou.
     
    05:49
    Buly před gólmanem Hradce dopadlo lépe pro hokejisty Chezy. Ti se s pukem stáhli ke své kleci a Godla vypomáhá svým bekům s rozehrávkou.
     
    05:28
    Východočeši jsou kompletní poté, co ránu od modré vyslal Patrik Demel, Marek Mazanec se ale ve skrumáži před ním vyznal skvěle a pokus chytil do lapačky.
     
    05:05
    Litvínovští trpělivě kombinují a hledají vhodnou palebnou pozici! Nakonec to od modré zkusil Balinskis, do jehož rány padl obětavě Nedomlel. Kotouč se od něj odrazil na pravou stranu, kde byl znovu Svoboda, jenž tentokrát napálil břevno!
     
    04:38
    Přemysl Svoboda nyní dostal kotouč na pravou stranu a z kruhu tvrdě vypálil, jeho pokus orazítkoval bližší tyč!
     
    04:17
    Lvi vyhazují do středního pásma, kde kombinují beci Vervy. Pospíšil se s pukem stáhl ke své kleci, aby následně rozjel rychlejší útok, s nímž se dostal přes útočnou modrou.
     
    03:55
    Tomáš Pospíšil nabral na pravé straně rychlost a hbitě vypálil z kruhu. Marek Mazanec jeho pokus udržel v náruči a přerušil tak hru.
     
    03:38
    Severočeši se se štěstím udrželi v útočném pásmu, když kombinovali na modré čáře. Následně ale touš ztratili a Lvi vyhodili přes všechny čáry.
     
    03:28
    Patrik Zdráhal nyní zůstal ležet na ledě po velice tvrdém střetu u střídaček. Velmi důrazně jej totiž dohrál Jakub Orsava, jenž fasuje dvě trestné minuty za faul kolenem. Přesilovka pro Vervu.
     
    03:16
    Mountfield vyhrál buly před Mazancem a po pravém hrazení poslal kotouč jednoduše skoro přes všechny čáry. Zakázané uvolnění se nepíská, beci Litvínova musí hrát.
     
    02:49
    Jergl se po prohraném vhazování snažil napadat, ke kotouči se ale nedostal a Verva tak mohla kupředu. Jarůškova snaha ale skončila stejně jako pokus útočníka Lvů. Následně Hradečtí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    02:29
    Na druhé straně se do nadějné pozice probíjel Radek Pilař, kotouč mu ale v klíčovém momentu přeskočil hůl a trojice bránících hráčů odvezla puk do bezpečného prostoru.
     
    02:16
    Martin Havelka to zkusil z ostrého úhlu a snažil se nachytat Mazance na přední tyči. Tu měl však strážce svatyně Východočechů skvěle pokrytou.
     
    02:07
    Po střele od levého hrazení si první vážnější zákrok připisuje Marek Mazanec. František Gerhát byl navíc sražen k ledu a nyní v předklonu odjíždí na střídačku. Vylučovat se nebude.
     
    01:49
    Východočeši se drží v útočném pásmu a snaží se propracovat od hrazení na osu hřiště. Hrací předmět ale ztratili a na druhé straně musel Graňák uklidit touš do bezpečí.
     
    01:05
    Lukáš Žejdl se hnal kupředu po pravé straně, ale na kruhu mu puk sjel z čepele a z jeho šance tak nic nebylo, Hradečtí převzali kotouč.
     
    00:27
    Verva se kostrbatou kombinací dostala za útočnou modrou, kde ale dobře zapracoval Nedomlel, jenž vrátil hru lehkým dloubáčkem do středního pásma.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli Hradečtí, Nedomlel posunul puk na pravou stranu na Blaina, jenž podél hrazení vysunul Kellyho Klímu, jehož rána byla sražena do rohu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledě zůstávají zahajovací formace, úvodním ceremoniím bylo učiněno zadost. Utkání může odstartovat!
     
    Do startu utkání zbývala minuta a půl, když se vrata směřující k šatnám otevřela a na led se vřítil hradecký tým. Litvínovští jsou svým soupeřům v zádech a oba celky se řadí na modré čáry k vzájemnému pozdravu.
     
    Čtveřice sudích, která bude dnešní utkání řídit, právě vstoupila na ledový povrch a zkontroluje, zda je hrací plocha v pořádku a způsobilá ke hře. My věříme, že bude vše v pořádku a zápas za pět minut odstartuje.
     
    Oba celky opouští kluziště a čtveřice Hradeckých si formou oblíbené hry kámen-nůžky-papír vybrala toho, kdo odnese puky. Ve finále "zvítězil" Kevin Klíma, jenž podlehl Zacharovi a nyní už se táhne s taškou přes hrací plochu, na kterou se už chystá rolba, která ji ještě jednou před startem utkání upraví. Do začátku zápasu zbývá něco málo přes čtvrt hodinky.
     
    Ještě jednou mi dovolte, abych vám, nyní již z královéhradecké ČPP Arény, která opět zeje smutnou prázdnotou, popřál krásný podvečer. Do startu druhého utkání předkola play-off mezi Hradcem a Litvínovem zbývá přibližně půlhodinka. Obě mužstva se aktuálně prohánějí po ledě při rozbruslení.
     
    Změny v sestavách

    Litvínov sáhl po prvním zápasu do sestavy, jde však o změnu vynucenou. Vervě bude chybět ikona Vervy Viktor Hübl, kterého Viktor Ujčík potrestal stopkou na jedno utkání za včerejší seknutí do ruky Jakuba Lva.

    Do hry se tak dostane Filip Helt. Chemici navíc výrazněji zamíchali sestavou a změní pořadí nasazování svých obranných i útočných dvojic, respektive trojic.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, Žejdl, F. Lukeš (C) – P. Svoboda, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.
    Zavře branku i dnes?
     
    Co řekli trenéři o prvním utkání série

    Vladimír Růžička
    Měli jsme dobrý vstup do zápasu, podařilo se nám hned na začátku dát gól z přesilovky. Litvínov hrál ale velice dobře. Počítali jsme s jeho rychlými protiútoky, umí se prosadit přes hráče jeden na jednoho a má šikovné hráče kolem brány. Utkání bylo hodně vyrovnané a hrané tak, jak se hraje play off – tvrdé, bojovné, a na dva góly se vyhrává. Vynikající výkon podal Marek Mazanec a hráči bojovali do poslední vteřiny, což je strašně důležité. Zatím je to ale jenom první krok.

    Vladimír Országh
    První třetina nebyla z naší strany úplně ideální, možná ji poznamenal ten rychlý první gól, který jsme dostali. Ve druhé jsme hru vyrovnali a měli některé velmi dobré šance, navíc jsme neproměnili trestné střílení. Tam jsme měli vyrovnat. Ve třetí třetině to domácí zavřeli a čekali na naši chybu, ta přišla a skórovali na 2:0. Měli jsme sice ještě nějaké šance, ale nedokázali jsme se prosadit. Potřebujeme hrát daleko agresivněji, víc se tlačit do brány, víc si pro to jít okolo obou branek. Je to první zápas, který jsme nezvládli, ale byl vyrovnaný. Na zítra se připravíme znovu a budeme to chtít urvat.
     
    Sestavy z 1. utkání předkola play off:

    Mountfield HK: Mazanec – Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Zachar, Lev, Perret – Smoleňák, Koukal, Pilař.

    HC VERVA Litvínov: Godla – Irving, Ščotka, Demel, Zeman, Balinskis, Cibulskis – Zdráhal, Hanzl, Jarůšek – Svoboda, Gerhát, Látal – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Havelka, Žejdl, Zygmunt.
     
    1. zápas předkola play off

    Včerejší zápas je pochopitelně něčím, co oba týmy výrazně ovlivní i v jejich dnešním střetnutí. Verva ho začala katastroficky. Již po dvou minutách se nechala vyloučit a Hradec zvládl za deset sekund přesilovku využít. Blain si párkrát vyměnil kotouč s Jerglem na levé straně a druhý jmenovaný ho nakonec z kruhu poslal tvrdou ranou do sítě. Jinak se hrál v prvním dějství převážně opatrný hokej.

    Ani druhá dvacetiminutovka nepřinesla nějakou průtrž mračen, kde by místo kapek deště padaly na led vyložené příležitosti. Verva ale přikládala pod kotlem a Mazanec musel likvidovat několik slušných příležitostí soupeře. Korunu svému výkonu nasadil brankář Hradce na začátku 39. minuty, kdy po faulu na Látala nařídili sudí trestné střílení. Zdráhal však ranou na vyrážečku neuspěl.

    Třetí část hrál Hradec ze zabezpečené obrany, přesto se dostával i do příležitostí. V čase 51:34 se kotouč po ráně Jergla z levé strany odrazil od zadního mantinelu na hůl Kellyho Klímy, jenž ho z ostrého úhlu dokázal poslat do brány dřív, než se Godla stačil přesunout. Mountfield tak vedl 2:0, ještě zvýšil důraz na precizní práci v defenzivě a první bod v sérii tak bezpečně zůstal na soutoku Labe s Orlicí.

    10.3.2021 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov 2:0
    Branky a nahrávky: 3. Jergl (Blain), 52. Kelly Klíma (Jergl, Nedomlel).
     
    Vzájemné vazby

    Série bude nepochybně velice zajímavá z pohledu hráčů i členů realizačních týmů. Vladimír Růžička, trenér Hradce, má velice silné vazby na Litvínov. Na druhé straně zase stojí Václav Sýkora v roli asistenta hlavního trenéra Vladimíra Országha. Dříve býval šéfem lavičky Mountfieldu.

    Hradecké barvy dříve oblékali Oskars Cibulskis, který zde skončil před sezónou. Dále také Richard Jarůšek či Martin Látal. Nepříliš dobré vzpomínky na angažmá pod Bílou věží má Lukáš Žejdl. Naopak dres Chezy dříve nosil borec s nejtvrdší ranou v extralize – Filip Pavlík.

    Zároveň může znovu dojít na pikantní bratrský souboj mezi Františkem a Štěpánem Lukešovými. Nutno však dodat, že to není příliš pravděpodobné vzhledem k tomu, že Marek Mazanec v bráně Hradce včera vychytal čisté konto.
     
    Nejproduktivnější hráči celků ze základní části

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (20+15)
    Vladimír Růžička ml. (12+15)
    Jakub Lev (11+16)
    Jakub Orsava (12+13)
    Kevin Klíma (10+14)

    HC VERVA Litvínov
    Viktor Hübl (14+23)
    Patrik Zdráhal (12+22)
    Richard Jarůšek (18+14)
    František Lukeš (12+20)
    Tomáš Pospíšil (11+19)

    Úspěšnost zákroků brankářů ze základní části

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 91,63 %
    Štěpán Lukeš – 91,62 %

    HC VERVA Litvínov
    Denis Godla – 91,35 %
    Šimon Zajíček – 89,87 %
     
    Letošní vzájemné souboje

    Nutno je také zmínit vzájemné souboje ze základní části soutěže. Oba celky se samozřejmě utkaly čtyřikrát. Hradec z tohoto měření sil vychází jako suverénní vítěz. Chezu čtyřikrát porazil a ani jednou jí nenechal jediný bodík! Hned vzápětí ale dodejme, že šlo většinou o těsné výhry. Jen jednou byl rozdíl ve skóre větší než dvoubrankový.

    20.9.2020 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK 2:4
    22.11.2020 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov 4:1
    8.1.2021 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov 3:1
    19.2.2021 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK 2:3

    Závěrem u tohoto bodu ještě připomeňme, že pokud započítáme i včerejší duel, tak Mountfield porazil Chezu již v šesti po sobě jdoucích utkáních a má tak proti tomuto soupeři výbornou bilanci. Co se týče vzájemných soubojů v play off české nejvyšší hokejové soutěže, vede Hradec 1:0. V sezóně 16/17 porazil Vervu ve čtvrtfinálové sérii poměrem 4:1.
     
    HC VERVA Litvínov

    Severočeši obsadili po dvaapadesátém kole základní části extraligy jedenácté místo, přičemž na své konto nastřádali dvaasedmdesát bodů. Vervě tak těsně unikla top desítka, od které ji dělil jediný bodík. Dá se říci, že Litvínov nemusel v závěru soutěže tlačit na pilu, postup do předkola měl díky mizerným výkonům Zlína a Budějovic v průběhu celé sezóny zajištěn již dlouho dopředu.

    Jenže právě v posledních kolech se Cheza nadechla k něčemu, co by od ní málokdo čekal. Po sérii čtyř porážek natáhla šňůru svých výher na úctyhodných šest duelů, přitom porazila i oba suverény letošní sezóny – Spartu a Třinec. Chemici náhle získali respekt i titul černého koně play off. V posledním kole základní části však nechali některé své hráče odpočinout, na ledě trápícího se Zlína nevstřelili jediný gól a nadšení možná trochu opadlo.

    Litvínov totiž včera nedokázal najít způsob, jak by pokořil hradeckou obranu v čele se skvělým Mazancem. Chemici sice Lvy výrazně přestříleli, jenže hokej se hraje na branky a těch se svěřencům Vladimíra Országha docílit nepodařilo. Uvidíme, zda přes noc přišli na způsob, jak dostat černou pryž do sítě Mountfieldu.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Královéhradečtí zakončili základní část na šesté příčce se ziskem devětaosmdesáti bodů. Lvi tak nesplnili předsezónní cíl, když si umínili umístit se mezi čtyřmi nejlepšími týmy extraligy, ačkoliv o přímou účast ve čtvrtfinále přišli až dvě kola před koncem základní pasáže soutěže.

    Ještě hůř se ale jevil fakt, že Mountfield prohrál tři zápasy před koncem této fáze a až v posledním kole si podstatně zvedl sebevědomí, když zničil Karlovy Vary na jejich ledě poměrem 6:1. Mnohým fandům se totiž mohla vybavit série z konce základní části v sezóně 18/19, Východočeši tehdy prohráli pět posledních duelů a ve čtvrtfinále s Kometou pak vypadli v nejkratší možné době – po čtyřech utkáních.

    Výhra nad Energií tak mohla být pro svěřence Vladimíra Růžičky klíčová před včerejším duelem. Ten zvládli Hradečtí na jedničku, především co se týče defenzivy. Marek Mazanec nepustil za svá záda ani jednu z osmatřiceti ran Chemiků a díky brankám Jergla a Kellyho Klímy mohou Lvi vstoupit do druhého duelu s těsným náskokem, ale především s další porcí tolik potřebné sebedůvěry.
     
    Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z největšího města východních Čech. Včera se rozeběhlo Generali play off Tipsport extraligy prvními zápasy předkola a emoce z těchto duelů ještě určitě nestačily ani trochu ochladnout. My však už zase žhavíme dráty na další měření sil, když si bohužel nemůžeme náš oblíbený sport vychutnat přímo na zimních stadionech.

    Dnes nás tedy čekají druhá utkání předkola vyřazovací části. Všech osm týmů jde znovu do akce a my se tak můžeme těšit na pořádnou nálož parádní podívané. Společně se budeme detailně věnovat druhému střetnutí, v němž Mountfield Hradec Králové vyzve k boji o možná klíčový bod v sérii celek HC VERVA Litvínov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 15. Šalda (V. Růžička, F. Pavlík), 25. Orsava (Lev), 39. Koukal (Nedomlel, Smoleňák) – 20. Pospíšil (P. Svoboda)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, Žejdl, F. Lukeš (C) – P. Svoboda, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: Bez diváků
    Mountfield HK 3 0 Litvínov
    #1 Středa 10.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:0
    #2 Čtvrtek 11.03.2021 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 3:1
    #3 Sobota 13.03.2021 • 18:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:5
    bahis siteleri