Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:1, 2:0, 0:0) Stav série: 2:0
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 11.03.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Pospíšil vystřelil z ostrého úhlu, Mazanec srazil puk před sebe a přikryl jej lapačkou, do které mu útočník Vervy kopnul. Přesto brankář Hradce udržel kotouč pod rukavicí.
     
    59:28
    Vladimír Országh a Václav Sýkora si vybírají oddechový čas. Jejich svěřencům však zbývá na vstřelení dvou branek jen dvaatřicet sekund. To se jeví jako málo na to, aby byl Mazanec dvakrát pokořen.
     
    59:28
    Důležitý zákrok Marka Mazance! Lukáš Žejdl vypálil z pravé strany od modré čáry. Před brankářem Hradce byl chumel hráčů, on však přesto dokázal zasáhnout lapačkou, ve které touš udržel!
     
    58:16
    Vypadá to na závěrečný tlak Vervy, která odvolává brankáře! Irving ale pasem do mezikruží žádného ze spoluhráčů nenašel!
     
    53:20
    Litvínov si komplikuje cestu za kýženým gólem. Dosti nešikovným způsobem se nyní prezentoval Martin Havelka, jenž podtrhl Jergla u klece Mountfieldu a fasuje dvě trestné minuty.
     
    51:58
    Martin Hanzl dostal zpětnou přihrávku do druhé vlny, objel beka a vypálil. Mazanec šel ale skvěle kupředu, zmenšil úhel a kotouč jej trefil do hrudi!
     
    46:05
    Velká příležitost Litvínova! Z ničeho nic se Pawel Zygmunt dostal k zakončení z předbrankového prostoru. Mazanec však svými betony zlikvidoval první i druhé zakončení forvarda Ltivínova!
     
    45:45
    Provinil se Uvis Janis Balinskis, který už usedá na trestnou lavici. Jeho proviněním je hákování, za které odsedí dvě trestné minuty.
     
    45:45
    Kevin Klíma se hnal po levé straně do velké šance, nakonec byl rozhozen drobným háčkem soupeře a proto skončil zabořený jako šipka v zadním hrazení.
    38:19 Petr KOUKAL - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává gól do šatny a jde do dvoubrankového trháku! Nedomlel dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a vypálil. Kotouč tečoval na vrcholu kruhů PETR KOUKAL, jenž posílá Lvy do důležitého vedení! Asistence: Richard Nedomlel, Radek Smoleňák.
     
    35:27
    Jarůšek se při hře ve čtyřech šikovnou kličkou dostal přes útočnou modrou a celou akci Vervy zakončil Jan Ščotka ranou z pravého kruhu. Mazanec jeho tvrdý projektil chytil!
     
    34:45
    Přesilovka Litvínova nebude mít delšího trvání. Jordann Perret pláchl po levém hrazení a František Lukeš se neštítil využít svou hůl k tomu, aby jej zastavil. Naprosto jasné dvě minuty za hákování.
     
    34:13
    Sudí si v podle mě vyrovnaném souboji vybírají zákrok Jana Veselého, který fasuje dvě trestné minuty za hrubost. Přesilovka pro Vervu, ačkoliv tentokrát se sudími zcela nesouhlasím.
     
    32:30
    Lvi však přesto zvládli ještě zatopit, myslím, že to byl Orsava, kdo se proháčkoval před klec Litvínova a zakončil bekhendem z bezprostřední blízkosti! Godla připraven!
     
    31:49
    Východočeši prohodili kotouč na útočnou modrou, kde šel Jergl do situace dva na jednoho s Kevinem Klímou, pas prvního jmenovaného si jeho parťák nezvládl dobře zpracovat. Zakončení skoro nestálo za řeč.
     
    28:03
    Verva sebrala puk a po zaváhání hráčů Hradce ve středním pásmu šla do situace dva na jednoho! Lukáš Žejdl však prudkou přihrávku svého parťáka zkrotit nedokázal. Následuje komerční pauza.
     
    25:30
    Verva se nacpala před klec Mazance a brankář Hradce musel řešit několik ošemetných situací včetně rány Martina Hanzla, kterou vykopl betonem!
    24:50 Jakub ORSAVA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početná výhodu a bere si své vedení zpět! JAKUB ORSAVA nyní ukázal, jak to má vypadat, když obrana soupeře propadne a útočník jde sám na bránu. Lev vyslal kupředu svého dřívějšího spoluhráče z Komety, který si na levém kruhu nebral servítky a parádní ranou na zadní tyč vymetl vzdálenější šibenici! 2:1 pro Hradec! Asistence: Jakub Lev.
     
    24:00
    Po třech vyloučeních v řadách Mountfieldu přichází první přesilovka Hradeckých. Prvním hříšníkem Vervy je František Lukeš, jenž inkasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    23:51
    Radim Šalda dostal kotouč od Kevina Klímy na modrou čáru k levé straně a tvrdě vypálil na přední tyč. Godlovi puk vypadl, proskákal kolem tyče k zadnímu hrazení.
    19:46 Tomáš POSPÍŠIL - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:46
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nádherný hokejový moment v podání Litvínova, máme srovnáno a troufám si tvrdit, že zaslouženě! Hloupý faul Smoleňáka je potrestán a přesilovka využita! Svoboda si na pravé straně uvědomil, že je již příliš blízko brance, otočil se a krásně poslal kotouč na osu hřiště do druhé vlny, kde se TOMÁŠ POSPÍŠIL opřel do puku a ranou na zadní tyč nedal Mazancovi šanci – 1:1! Asistence: Přemysl Svoboda.
     
    19:06
    Radek Smoleňák se následně úplně zbytečně proviňuje faulem u brány soupeře, kde jednoho z protivníků zasáhl vysokou holí, za což fasuje příslušný trest.
     
    17:49
    Graňák šikovně počkal s rozehrávkou, Sklenář ale nezvládl puk na útočné modré udržet a na druhé straně se kupředu vydal Cibulskis. Střela obránce Litvínova z levého kruhu zaduněla o tvrzené sklo za klecí Hradce!
     
    15:09
    Jordann Perret je vyloučen na dvě minuty za sekání a Litvínov tak rychle dostává šanci se vrátit do zápasu.
    14:53 Radim ŠALDA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec v ojedinělé šanci střílí branku a otevírá skóre utkání! RADIM ŠALDA dostal ve středním pásmu puk od Růžičky a projel trojicí bránících hráčů jako nůž máslem! Na levém kruhu pak natáhl ke střele a parádní ránou vymetl vzdálenější horní roh branky Litvínova! Životní akce beka Hradce! Asistence: Vladimír Růžička, Filip Pavlík.
     
    13:10
    Šalda se nyní šikovně vytočil na levém kruhu a ocitl se ve slibné pozici. Jeho rána však šla Godlovi přímo na hrudník a brankář Litvínova s ní neměl žádné větší potíže. Následuje další komerční pauza.
     
    10:36
    František Gerhát vystřelil z levé strany nebezpečně na vzdálenější tyč a Mazanec musel vytěsnit tento pokus vyrážečkou!
     
    05:05
    Litvínovští trpělivě kombinují a hledají vhodnou palebnou pozici! Nakonec to od modré zkusil Balinskis, do jehož rány padl obětavě Nedomlel. Kotouč se od něj odrazil na pravou stranu, kde byl znovu Svoboda, jenž tentokrát napálil břevno!
     
    04:38
    Přemysl Svoboda nyní dostal kotouč na pravou stranu a z kruhu tvrdě vypálil, jeho pokus orazítkoval bližší tyč!
     
    03:28
    Patrik Zdráhal nyní zůstal ležet na ledě po velice tvrdém střetu u střídaček. Velmi důrazně jej totiž dohrál Jakub Orsava, jenž fasuje dvě trestné minuty za faul kolenem. Přesilovka pro Vervu.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 15. Šalda (V. Růžička, F. Pavlík), 25. Orsava (Lev), 39. Koukal (Nedomlel, Smoleňák) – 20. Pospíšil (P. Svoboda)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, Žejdl, F. Lukeš (C) – P. Svoboda, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: Bez diváků
    Mountfield HK 3 0 Litvínov
    #1 Středa 10.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:0
    #2 Čtvrtek 11.03.2021 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 3:1
    #3 Sobota 13.03.2021 • 18:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:5
    thejrc.org