Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Stadion Litoměřice
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1) Stav série: 0:1
HC Baník Sokolov
Čtvrtek 11.03.2021, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Play-off Chance ligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u prvního utkání předkola play-off hokejové Chance ligy. Litoměřický Stadion, který po základní části skončil na sedmém místě, vyzve desátý sokolovský Baník. Přeji hezké hokejové počtení.
     
    Litoměřickým hokejistům se dařilo spíše v samotném závěru sezóny. Svědčí o tom, že z posledních dvanácti zápasů základní části prohráli jen jeden jediný. Postupně díky tomu dostoupali na stejnou pozici jako měl Vsetín a Poruba. Až v posledním kole ztratil jeden bod po výhře v samostatných nájezdech nad ústeckým Slovanem. Díky tomu dokončili kališníci základní část na sedmém místě se získanými 61 body.
     
    To Sokolov střídal výhry a prohry. Kvůli tomu se stále držel na podobných příčkách, na jaké také nakonec sezónu zakončil. Po posledním kolem se usadil na desáté příčce se ziskem 51 bodů. Do samotného play-off ale Baník nevstoupí zrovna v ideální formě, z posledních třech utkání si připsal jediný bod v prohře v prodloužení s Přerovem, dále nestačil na Kladno a Vsetín.
     
    Lídrem litoměřického i ligového bodování v základní části se stal Matěj Beran, kterému se povedlo nasbírat 52 kanadských bodů rozdělených mezi sedmnáct gólů a 35 asistencí. Více gólových tref má ale na svém kontě z hlediska produktivity druhý v pořadí, a to jak v Litoměřicích, tak i v Chance lize Patrik Miškář, a to díky devatenácti gólům, které doplnil 28 nahrávkami. Gólmanskou jedničkou Stadionu je Tomáš Král, který se mezi tři tyče postavil v 29 utkáních s úspěšností 89,83 %. Sekundoval mu Adam Beran, na něhož zbylo místo v sedmi zápasech v nichž se jeho úspěšnost vyhoupla na 89,64 %.
     
    Ofenzivu Baníku táhl v první řadě Tomáš Rohan, kterému se povedlo umístit čtrnáct kotoučů za záda soupeřových gólů, což ještě doplnil devatenácti asistencemi. Ve svých řadách ale našel překonavatele, a to v počtu gólových nahrávek. Je jím obránce Jan Pohl, který našel přesně střelce gólů ve dvaceti případech. V brankovišti Sokolova se pak pravidelně střídali Jakub Neužil a Oldřich Cichoň. První z nich odchytal devatenáct utkání s úspěšností 91,03 %. Druhý pak zasáhl do jedenácti zápasů, přičemž jeho úspěšnost se zastavila na 84,80 %. Mimo nich ještě okrajově zaskočili Patrik Hamrla, Jakub Kašpar a Adam Horák.
     
    Předchozí vzájemné zápasy základní části:

    16. 9. 2020, 2. kolo: HC Baník Sokolov – HC Stadion Litoměřice 12:5
    Branky a nahrávky:
    13. Kverka (D. Tůma, Kadeřávek), 14. Gut (Šik), 15. Kverka (Vracovský, T. Rohan), 19. Kropáček (Šik, D. Mikyska), 30. T. Rohan (Kropáček), 30. D. Tůma (Kverka, Prymula), 36. Kverka (D. Tůma, Vracovský), 43. Osmík (Prymula, Klodner), 44. Kropáček (Klodner, Osmík), 44. Vracovský (D. Mikyska), 46. Tureček (Kverka, D. Tůma), 55. T. Rohan (Kverka, Kadeřávek) – 25. Toman (Poizl), 38. Jícha (Marcel, Válek), 41. Procházka (J. Holý, Marcel), 45. Hašek (Čermák), 52. Procházka (Koffer, Miškář).

    18. 1. 2021, 19. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Baník Sokolov 4:3
    Branky a nahrávky:
    7. Miškář (M. Beran, Baláž), 19. Jindra (Konečný, Pajer), 24. Miškář (Jánský, Baláž), 44. Jánský (Procházka, Kremláček) – 29. T. Rohan (Kverka, Vracovský), 35. Švec (T. Rohan, Šik), 45. Švec (Kadeřávek, Šik).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Háva – M. Beran (A), Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský.

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Kadeřávek, A. Rulík, Přindiš (A), Poizl, J. Pohl, Březák, Tureček – Křemen, Vitouch, Kropáček – Švec, T. Rohan (C), D. Tůma – Vracovský, Kverka, Jiskra – Hašek, Vrána, Prymula.

    Rozhodčí: Jaroš, Micka – Jindra, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Litoměřičtí vybojovali úvodní buly. Rozehrávkou z obranného pásma se celkem rychle dostali před Neužila.
     
    00:33
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., podrážení).
     
    00:51
    Domácí musejí rozjíždět akci od vlastní branky. Je ale pro ně celkem obtížné přejít přes modrou čáru. Nakonec se to ale vyvedlo a Jakub Neužil si připsal další zásah.
     
    01:17
    Sokolovu se povedlo vyhodit puk ke Královi. Tam se jej zmocnil Lukáš Válek, který okamžitě vyjel proti soupeřově brance.
     
    01:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov zvládl skórovat ve vlastním oslabení! Přihrávku od mantinelu dokázal dotečovat k pravé tyči Královy svatyně MAREK ŠVEC, díky čemuž se Baník jako první v sérii střelecky prosazuje. Asistence: Tomáš Rohan.
    01:49 Marek ŠVEC - 0:1
     
    02:33
    Hosté v plném počtu.
     
    03:38
    Hávovu rozehrávku podél mantinelu prošťouchl dopředu Jan Výtisk. Litoměřičtí se díky opět mohli vydat k brance Jakuba Neužila, kterého také střelecky prověřili.
     
    04:07
    Jebavého nahození na branku zblokoval Tomáš Rohan. Vytěsnit kališníky ven ze třetiny se mu ale nepodařilo, Neužil musí být pořád na pozoru.
     
    04:45
    Tomáš Král vyrazil betonem kotouč do rohu kluziště. Jeho spoluhráčům se posléze povedlo narušit sokolovskou akci a vyrazit na opačný konec hrací plochy.
     
    05:07
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Svoboda – 2 min., faul kolenem).
     
    05:29
    Sokolov si ve své první přesilovce počíná velmi aktivně. V útočném pásmu se mu daří přihrávat i vysílat na Krále větší množství střel.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:35
    Baník se rozjížděl od vlastní branky. Jaromíru Kverkovi se dokonce povedlo dojet do útočného pásma, kde ale přišel o kotouč proti dvojici bránících hráčů Litoměřic.
     
    07:07
    Domácí v plném počtu.
     
    07:30
    Tomáš Svoboda rozjel litoměřický útok podél levého mantinelu. Příliš dlouhého trvání ale neměl, kališníci se zanedlouho museli vracet pro puk k Tomáši Královi.
     
    08:18
    Stadion se na poslední vteřiny přesilovky usadil v útoku, střela na Neužila ale zatím nepřichází.
     
    08:23
    Hosté v plném počtu.
     
    09:08
    Domácí se snaží vyhodit kotouč od mantinelu dopředu k brance.
     
    09:45
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., hákování).
     
    09:47
    Stadion navazuje na dlouhou výhodu a drží se v útočném pásmu. Jediná střela ale přenesla hru za modrou kvůli postavení Matěje Berana v brankovišti.
     
    10:10
    Domácí se ale celkem rychle dostali zpět dopředu a k ráně na Neužila. Ten ji ale dokázal pokrýt a vhazovalo se po jeho pravici.
     
    10:31
    Sokolovští zvládli vyhodit kotouč až za Krále. Z tohoto prostoru se ovšem Litoměřice celkem rychle dostaly zpět do útoku.
     
    11:15
    Stadion pokračuje v obléhání Neužilovy klece. Sokolovský gólman si ale nedá říct a spolehlivě blokuje všechny kotouče, které na něj letí.
     
    11:45
    Hosté v plném počtu.
     
    12:08
    Jiskrova tvrdá střela od modré se odrazila o plexisklo nad brankou Tomáše Krále. Puku se tak zmocnil domácí tým.
     
    12:48
    Krátkou přihrávku od Jana Výtiska poslal Jiří Háva až na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátila o kousek blíže ke Králově brance.
     
    13:12
    Sokolovští to zkusili ve dvou proti tříčlennému obrannému bloku Litoměřic. Akce jim ale nevyšla kvůli nahození kotouče na branku, které letělo pod příliš velkým úhlem a Královu klec minulo.
     
    14:10
    David Vitouch si vyzkoušel, jaké to je vyskočit do vzduchu a ještě se přitom zatočit do piruety. Dopad už tak ladný nebyl, neboť zasáhl do litoměřického protihráče a spadl na led.
     
    14:10
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hrubost).
     
    14:21
    Baník celkem rychle obsadil pozice v útočném pásmu a rychlými přihrávkami po obvodu třetiny se snaží najít ideální palebnou pozici proti Králově svatyni.
     
    15:19
    Peteru Jánskému se povedlo zastavit sokolovskou rozehrávku a poslat kotouč až k Neužilovi. Hosté se tak musí vrátit zpět, cesta to je ale trochu trnitá.
     
    16:07
    V posledních chvílích přesilovky rozjel Sokolov akci zpoza vlastní branky. Do útoku se sice dostal, přesto kotouč na svých holích neudržel.
     
    16:10
    Domácí v plném počtu.
     
    16:53
    Po vyrovnání početních sil se do akce odhodlali domácí. Z rohu ledové plochy ale nedokázali překonat sokolovský obranný val a přiblížit se k Neužilovi.
     
    17:44
    Hosté se osamostatnili ve vlastní třetině a celkem v poklidu rozehrávají zpoza Neužilovy branky.
     
    18:17
    Jakub Neužil udržel svůj tým nad vodou. Kolem jeho branky se prosmýkl Tomáš Svoboda, který se pokusil přes několikanásobnou přesilu dotlačil puk do branky. Neužil se ale rychle přesunul a Sokolov zachránil.
     
    19:00
    Baník se posléze dostal k Tomáši Královi, kde se mu daří vytvářet tlak na domácí branku, vzešla z něj ale jediná střela, se kterou si Král poradil.
     
    19:52
    Domácí se ještě zkusili prosmýknout kolem mantinelu.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Matěj Beran – 5 min. + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Marek Berka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina úvodního klání předkola Chance ligy je u konce. Ve vedení je sokolovský tým, který překonal Krále už v samém úvodu periody zásluhou Marka Švece. Baník už po celý zbytek vedení udržel a díky tomu vstoupí do další fáze zápasu s mírným náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Sokolovští se po úvodním buly vydali za vlastní branku, odkud se rozjeli proti Královi. Kvůli přihrávce rukou se ale hra brzy přesunula do středního pásma.
     
    20:54
    Z mezikruží se pokusil zakrytého Králova výhledu využít Tomáš Rohan. Litoměřický gólman ale rychle zareagoval a puk vyrazil před sebe.
     
    21:27
    U puku jsou stále hráči Sokolova, kteří se sice museli vrátit k Neužilovi, docela rychle se ale vrátili před litoměřickou branku. Kališnické čtveřici se ovšem daří blokovat jejich střely.
     
    22:33
    Lukáš Válek nestihl v rychlostním souboji vybojovat puk od Tomáše Vracovského, Sokolov se rychle vydal ke Královi.
     
    22:54
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a ujímají se už dvoubrankového vedení! DAVID RŮMA si najel podél mantinelu nahoru k modré, odkud vypálil na Krále a nekompromisně uklidil kotouč do svatyně domácího týmu. Asistence: Jan Pohl.
    22:54 David TŮMA - 0:2
     
    24:13
    Patrik Miškář si odclonil hned tři hráče Sokolova a vydal se sám proti Neužilovi. Posléze mu ale cestu zkřížil Jan Pohl, který ho o puk obral a vrátil se s ním před Krále.
     
    25:00
    Domácí v plném počtu.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Vojtěch Kropáček – 2 min., podrážení).
     
    25:34
    Sokolovští blokují prostor těsně před Jakubem Neužilem. Díky tomu byli schopni odolat již dvěma střelám, které domácí vyslali na jejich branku.
     
    25:52
    Až příliš razantně poslal Martin Procházka kotouč na branku po přihrávce od Jana Holého. Odraženého kotouče od plexiskla se posléze zmocnili hosté.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Procházka – 2 min., sekání).
     
    26:27
    Sokolovští se drží v útočném pásmu. Nemohou se ale dostat ke střele, domácí tým je blokuje u mantinelu.
     
    27:17
    Baník vystartoval ve třech proti osamocenému Jiřímu Hávovi. Tomu v poslední chvíli dopomohl Jakub Konečný, díky čemuž byla sokolovská akce předčasně odsouzena k zániku.
     
    27:18
    Hosté v plném počtu.
     
    27:47
    Jan Pohl rozjel další akci od vlastní branky. Stadion ji ale dokázal rychle narušit a vrátit kotouč na opačný konec ledové plochy.
     
    28:17
    Domácí v plném počtu.
     
    28:39
    Sokolovský nápor ale pokračuje i nadále. Tomáš Král musí čelit značnému množství střel, zvládá je ovšem vyrážet.
     
    29:33
    Patrik Miškář se dostal do mezikruží, kde se pokusil o střelu i přes dvojnásobnou sokolovskou obrannou přesilu. Na tu ale celkem zákonitě nestačil a hosté se vydali zpět ke Královi.
     
    30:36
    Jakub Konečný si vybruslil podél mantinelu a vyslal vyšší střelu na Neužila, kterému se ale povedlo vyrazit kotouč nad sebe.
     
    30:51
    Velkou šanci měl před sebou Lukáš Stehlík, který stál tváří v tvář odkrytému hornímu růžku Neužilovy branky. Puk ale zvedl příliš vysoko, Sokolovští ho pak pro větší klid vyhodili na icing.
     
    31:40
    Baník odolal velkému náporu Litoměřic a na čas přenesl hru do středního pásma. Odsud se ale dostal před Neužila Martin Procházka a pokusil se ho prostřelit u levé tyče. Neúspěšně.
     
    32:24
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Rohan – 2 min., podrážení).
     
    32:41
    Přestože je to Sokolov, který hraje v početní nevýhodě, drží se před brankou Krále. Litoměřickým chvíli trvalo, než si vybojovali kotouč, se kterým se posléze vrátili k Neužilovi.
     
    33:19
    Sokolovský gólman je pro kališníky stále neprostupnou tvrzí, letí na něj obrovské množství střel, které ovšem zvládá vyrážet před sebe.
     
    33:33
    Domácí se opět rozjeli od vlastní branky. Tentokrát se do zakončení dostal Tomáš Urban, který prověřil Neužila střelou po ledě z levého kruhu. Sokolovský gólman si ale opět poradil rychlým pohybem.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Holý – trestné střílení, podrážení).
     
    34:20
    K trestnému střílení se postavil faulovaný David Vitouch, který ovšem v samostatném nájezdu nedokázal vyzrát na Tomáše Krále.
     
    34:24
    Hosté v plném počtu.
     
    34:44
    Razantní střelu od modré zvolil Jan Výtisk. I tentokrát ale zůstal Neužil nepokořen, kotouč vyrazil svými betony do protipohybu.
     
    35:31
    Na opačné straně si Tomáš Král poradil se střelou Tomáše Rohana z mezikruží, když dokázal vyrazit puk k mantinelu.
     
    35:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Baláž – 2 min., krosček).
     
    35:51
    Prymulovu střelu dokázal Král vyrazit. Baník se ale stále drží v útočném pásmu a hledá další vhodnou střeleckou pozici.
     
    36:20
    Domácím se povedlo zahnat Sokolov před vlastní branku. Baník se ale záhy dokázal vrátit zpět a rychlou kombinací se dostat i k zakončení na Tomáše Krále. To přišlo z hole Jaromíra Kverky, avšak litoměřický gólman se blýskl velmi povedeným zákrokem lapačkou.
     
    37:13
    Jan Výtisk tvrdým hitem v útočném pásmu odstavil od kotouče Adama Rulíka. Litoměřičtí následně poslali puk za Neužilovu branku a získali cenné vteřiny pro návrat do obrany.
     
    37:39
    Domácí v plném počtu.
     
    38:20
    Martin Procházka ukázal své rychlé nohy a prokličkoval napříč středním pásmem až do útoku. Jak se ale nakonec ukázalo, rychlost zvolil příliš vysokou a ocitl se v ofsajdu.
     
    38:54
    Lukáš Válek vyslal povedenou kolmici do mezikruží pro Petera Jánského. Ten si ale v rychlosti nedokázal kotouče povšimnout a Sokolovští vystartovali na opačný konec kluziště.
     
    39:45
    Další sokolovský nájezd vyústil ve střelu z pravé strany. Tomáš Král ale dokázal kotouč udržet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla v naprosto stejném duchu jako ta první. Sokolov hned zkraje navýšil své vedení, které Litoměřičtí ani přes enormní množství střel nedokázali snížit. Do závěrečné periody tak Stadion musí popřemýšlet nad tím, jak vyzrát na Jakuba Neužila. Do karet mu nehraje ani to, že před druhou třetinou přišel o svého elitního střelce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Ihned po vhazování nahodil puk do útočného pásma Peter Jánský. Nijak ale svému týmu nepomohl, naopak Sokolovští se díky tomu vydali před Krále.
     
    40:48
    Patrik Miškář si obkroužil celé útočné pásmo, načež od modré vypálil. Jeho střelu ale srazil hned první stojící bránící hráč Sokolova. Nic na litoměřické hře v útoku ale nezměnil.
     
    41:21
    Výtiskovo nahození po levé straně využili hosté, kteří se probojovali před Tomáše Krále. Litoměřický gólman tak musel zasahovat.
     
    41:54
    Celkem dlouho se probíjel podél pravého mantinelu Tomáš Urban. Až na modré nepřešel před sokolovského obránce. I tak se ale kališníci dostali do útoku a Neužil si připsal první zákrok ve třetí třetině.
     
    42:31
    Patrik Marcel rozjel další akci svého týmu. Kolem levého mantinelu se pokusil prosmýknout do pásma Patrik Miškář, v první chvíli ale narazil na Daniela Poizla. I tak se ale kališníci probojovali k Neužilovi.
     
    43:49
    Tomáš Král zastavil puk za vlastní brankou. Kališníci se posléze opět vydali na opačnou stranu ledové plochy, opět se ale celkem rychle museli vracet za vyhozeným kotoučem ke Královi.
     
    44:48
    Z mezikruží dorazil kotouč na Neužilovu branku Martin Procházka. I tentokrát ale zůstal sokolovský gólman nepokořen, kotouč přidržel u ledu.
     
    45:08
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Dlouhé střelecké trápení Litoměřických je u konce! MARTIN PROCHÁZKA si projel napříč levým kruhem a z jeho vnější hrany naprosto přesně rozvlnil síť u levé tyče sokolovské svatyně. Asistence: Vladimír Kremláček a Jiří Jebavý.
    45:08 Martin PROCHÁZKA - 1:2
     
    45:51
    Martin Procházka svou zadovkou našel Ondřeje Baláže, který sice sám nedokázal vystřelit, udržel ale svůj tým v rohu kluziště poblíž Neužilovy branky.
     
    46:50
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Vít Jiskra – 2 min., sekání).
     
    47:30
    Stadion se ve své přesilovce drží poblíž Neužilovy branky, do níž se snaží umístit kotouč.
     
    47:47
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Křemen – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:48
    Patrik Miškář krouží u modré čáry a snaží se najít spoluhráče v lepším palebném postavení.
     
    48:19
    Dělovku od modré vyslal Jan Holý. Nezamířil ovšem přesně, kotouč se pouze odrazil o mantinel. Tlak Litoměřic ale trvá.
     
    48:59
    Martin Procházka byl blízko vyrovnání! Svou střelou z levé strany ale nastřelil pouze tyč branky Jakuba Neužila.
     
    49:42
    Jakub Konečný se pokusil o rychlý rozjezd zpoza vlastní branky. Sokolovští ho ale na modré zpacifikovali a vrátili hru ke Královi.
     
    49:47
    Hosté v plném počtu.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:14
    Tomáš Král nekompromisně podržel puk mezi betony po Kverkově střele z pravého kruhu.
     
    50:23
    Puk k brance tentokrát poslal Tomáš Rohan. Pro svůj klid ho litoměřický gólman posléze přidržel u kotouče svou lapačkou.
     
    50:31
    Z dalšího buly vyhodili kališníci kotouč ihned na opačný konec kluziště. Sokolovští se ale záhy probili zpět.
     
    51:07
    Jaromír Kverka našel vepředu Davida Tůmu. Ten se pokusil zadovkou najít některého ze svých spoluhráčů v mezikruží, natrefil ale jen Ondřeje Baláže, který poslal puk do bezpečí.
     
    52:02
    Sokolov hrozí i v posledních chvílích přesilovky. Litoměřická obrana mu ale nedovolí vystřelit.
     
    52:10
    Domácí v plném počtu.
     
    52:54
    Povedená kombinační akce první formace Stadionu se zakončením na Jakuba Neužila. Sokolovský gólman ale zůstal ve střehu a kotouč udržel u sebe.
     
    53:17
    Sám proti třem vyjel David Tůma. O puk ale přišel, Litoměřičtí se díky tomu snaží osvobodit z vlastního předbrankového prostoru.
     
    54:00
    Jiří Jebavý rozjel další litoměřickou akci zpoza vlastní branky. Kališníci ale nyní nepřešli přes modrou a museli se vrátit bránit prostor před Králem.
     
    54:56
    Tvrdě a nekompromisně! Tak namířil Jan Výtisk kotouč od modré na Jakuba Neužila. Sokolovský gólman ale v tomto případě dokázal kotouč udržet.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká David Tůma.
     
    55:35
    Jan Holý prověřil Neužila střelou od modré. Gólman Sokolova ale puk vyrazil svými betony. Sokolovská obrana si ale poradila i s dorážkou, a to konkrétně hned první stojící obránce.
     
    56:23
    Po Marcelově střele dokázali Sokolovští vyhodit kotouč do bezpečí ke Královi.
     
    56:56
    Hosté v plném počtu.
     
    57:31
    Ondřej Baláž nabral rychlost a sám se dostal do útočného pásma. Litoměřičtí pokračují ve velkém ostřelování Neužilovy branky, s čímž si ale gólman hostí zvládá poradit.
     
    57:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:56
    Tomáš Král zůstává na střídačce, Stadion to zkusí v šesti!
     
    58:05
    Bekhendem prověřil Neužila Lukáš Válek. Gólman Sokolova puk vyrazil.
     
    58:25
    Z hranice brankoviště se pokusil kotouč za Neužilova záda uklidit Martin Procházka. Neúspěšně.
     
    58:38
    Sokolovští netrefili svým nahozením prázdnou litoměřickou branku. Díky icingu se tak opět vhazuje před Neužilem.
     
    58:53
    Hostům se stále daří blokovat velké množství střel.
     
    59:25
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Pouhých 35 vteřin před koncem utkání dokázal Stadion srovnat! TOMÁŠ SVOBODA poslal na Neužila trochu lehčí střelu, která ovšem krapet se štěstím dopadla za záda sokolovského gólmana a vrátila kališníky do hry. Asistence: Jan Holý a Jan Výtisk.
    59:25 Tomáš SVOBODA - 2:2
     
    59:39
    Tlak Litoměřic ale pokračuje, pro jeho zmírnění ale Sokolovští vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině se povedlo Litoměřickým povedlo to, co v předešlých dvou nevycházelo. Díky tomu se dokázali dvěma góly vrátit do hry. Vítěze prvního klání série ale určí až prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    První buly prodloužení vyhráli domácí, kteří se s pukem vydali za Neužilovu branku. Celkem snadno ho ale odevzdali soupeři.
     
    60:50
    Josef Jícha dokázal přejít přes modrou, za ní ale přišel o puk v souboji s bránícím hráčem Sokolova. Nic to ale nemění na to, že domácí se drží v prostoru před Jakubem Neužilem.
     
    61:40
    Jebavého střela mířila příliš vysoko nad Neužilovu branku. Po chvilkovém boji se hosté na malou chvíli vydali na opačný konec ledové plochy.
     
    62:23
    Domácí rozjíždějí další akci zpoza vlastní branky. Tentokrát ale nedokázali přejít přes střední pásmo.
     
    63:08
    Důležitý blok Tomáše Krále, z něhož vyjeli do protiakce dva na jednoho Lukáš Stehlík a Tomáš Urban. Klíčová role čekala na druhého jmenovaného, který ale netrefil puk zcela ideálně a poslal ho vedle pravé tyče Neužilovy branky.
     
    64:31
    Tomáš Král opět úspěšný. Zvládl udržet kotouč po dorážce z těsné blízkosti brankoviště.
     
    64:58
    Tomáš Svoboda vyslal kolmici na dorážku Martinu Procházkovi. Ten měl ale příliš krátké ruce, kvůli čemuž na kotouč nedosáhl a nenasměroval puk za Neužilova záda.
     
    65:17
    Kališníci ve středním pásmu zastavili soupeřovu rozehrávku a naopak se sami vydali do útoku. Jakub Neužil tak musí být neustále ve střehu.
     
    66:12
    Velký tlak na vlastní branku Sokolovští uhájili a přinutili svého soupeře vrátit se do své třetiny. Kališníci ale neváhali a rychle se rozehrávkou dostali zpět.
     
    67:08
    Nájezd Patrika Miškáře byl celkem úspěšný, tedy až do doby než přešel přes modrou čáru. Sudí ho zachytili v postavení mimo hru.
     
    67:30
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov předčasně ukončuje prodloužení a ujímá se vedení v sérii! Po Vitouchově přihrávce k pravému mantinelu tvrdě rozvlnil síť Královy branky ADAM KŘEMEN, který tak strhává výhru pro svůj tým. Asistence: David Vitouch a Jan Pohl.
    67:30 Adam KŘEMEN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nervy drásající souboj v litoměřické Kalich Areně je u konce. Sokolov dlouho vedl, domácí dokázali srovnat v poslední minutě třetí třetiny. V prodloužení byli také kališníci o něco lepší, gól ale přišel z holí sokolovských hráčů, kteří se tak ujímají jednobrankového vedení v sérii. Už zítra je ale na programu zde v Kalich Areně druhé vzájemné utkání.
     
    Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (19:45:43)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 46. Procházka (Kremláček, Jebavý), 60. T. Svoboda (J. Holý, Výtisk) – 2. Švec (T. Rohan), 23. D. Tůma (J. Pohl), 68. Křemen (Vitouch, J. Pohl)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Háva – M. Beran (A), Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský.
    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Kadeřávek, A. Rulík, Přindiš (A), Poizl, J. Pohl, Březák, Tureček – Křemen, Vitouch, Kropáček – Švec, T. Rohan (C), D. Tůma – Vracovský, Kverka, Jiskra – Hašek, Vrána, Prymula.

    Rozhodčí: Jaroš, Micka – Jindra, Šimánek
    Litoměřice 3 2 Sokolov
    #1 Čtvrtek 11.03.2021 • 17:00
    Litoměřice - Sokolov 2:3 po prodl.
    #2 Pátek 12.03.2021 • 17:00
    Litoměřice - Sokolov 4:0
    #3 Neděle 14.03.2021 • 17:00
    Sokolov - Litoměřice 5:7
    #4 Pondělí 15.03.2021 • 17:00
    Sokolov - Litoměřice 3:2 po prodl.
    #5 Středa 17.03.2021 • 17:00
    Litoměřice - Sokolov 5:0
    thejrc.org