Lazio – Crotone 3:2 (kon.) | Atalanta BC – Spezia 3:1 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
3:1 (0:0)
Spezia Calcio
Pátek 12.03.2021, 20:45 • Gewiss Stadium • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Atalanty, která svého soupeře porazila výsledkem 3:1. Bergamo totiž do druhého poločasu vstoupilo naprosto ukázkově, v krátkém časovém sledu se totiž dostalo do dvoubrankového vedení. Spezia se snažila s výsledkem něco udělat, avšak místo toho inkasovala třetí branku. Nováček soutěže ovšem zhruba deset minut před koncem zápasu dokázal snížit manko, avšak nic víc jsme už neviděli. Bergamo si tak z tohoto zápasu odnáší plný počet bodů. (22:36:30)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:6.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na pořadu dne bylo zřejmě poslední autové vhazování tohoto zápasu. Z levé strany se ho nakonec ujal domácí obránce Palomino, který si vybral de Roona.
     
    90+1
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Matteo Pessina.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Matteo Ruggeri.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o osudu tohoto zápasu je zřejmě rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    86
    Sám na branku nyní uháněl domácí Zapata, proti kterému velice chytře vyběhl brankář Zoet, který si se zakončením pravou nohou dokázal poradit.
     
    85
    Míč se ovšem odrazil mimo vymezený prostor, což znamenalo autové vhazování pro soupeře. Marchizza si nakonec vybral Chabota, který rychle přenesl hru.
     
    84
    Ve středu hrací plochy se poté povedlo zakročit domácímu Gosensovi, který se poté vydal do rychlého protiútoku, při kterém trefil pouze kopačku protihráče.
     
    83
    Následovala standardní situace hostujícího celku. Ta byla nakonec rozehrána po zemi nakrátko, domácí mužstvo nakonec soupeře vytlačilo do bezpečí.
    82. Roberto PICCOLI - 3:1
     
    82
    Spezia právě vstřelila branku!
    Hostující celek se nakonec postaral o kontaktní branku! K zadní tyči totiž přiletěl centr, který se Estevezovi povedlo vrátit do malého vápna, kde měl hodně snadnou práci ROBERTO PICCOLI. Před ním číhala prázdná domácí branka, domácí brankář Sportiello tak byl naprosto bez šance.
     
    81
    Na opačné straně se daleko s míčem nedostal domácí Maehle, který nakonec narazil pouze do kopačky protihráče. Bergamo tak bude moci vhazovat.
     
    80
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Ardian Ismajli, přichází Julian Chabot.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Daniele Verde, přichází Diego Farias.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Mbala N'Zola, přichází Roberto Piccoli.
     
    79
    Spezia rozjela i další kombinaci, při které se k opačnému pokutovému území pokoušel dostat útočník Nzola, kterého ovšem čistým způsobem zastavil soupeř.
     
    77
    Atraktivita utkání v posledních minutách hodně uvadla. Nyní se za obranu soupeře pokoušel dostat domácí Zapata, kterému ovšem nevyšlo převzetí nahrávky.
     
    76
    V souboji o míč si nakonec nedovoleně pomáhal domácí Zapata, který zezadu poslal protihráče na zem. Spezia následný volný kop rozehrála nakrátko.
     
    75
    Spezia to bude mít hodně složité, v tuto chvíli totiž prohrává už o tři branky. Hostující celek se nyní usadil na útočné polovině, kde postupně rozjel kombinaci.

    David Suchý

    Branky: 53. Pašalić (Iličić), 55. Muriel (Gosens), 73. Pašalić (D. Zapata) – 82. Piccoli (Estevez)

    Karty:   8. Tolói (ABC), 25. de Roon (ABC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:6.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Palomino, Djimsiti (54. Romero) – Maehle, Freuler, de Roon, Gosens (90+1. Ruggeri) – Pašalić (90+1. Pessina) – Iličić (66. Malinovskyj), Muriel (66. D. Zapata).
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Ghislandi, Pessina, Al. Mirančuk, Caldara, Ruggeri, Kovalenko, S. Lammers, Malinovskyj, D. Zapata, Romero.

    Spezia Calcio: Zoet – Vignali (67. Acampora), Ismajli (80. Chabot), Erlić, Marchizza – Sena, M. Ricci, Maggiore (67. Estevez) – D. Verde (80. Farias), N'Zola (80. Piccoli), E. Gyasi.
    Náhradníci: Rafael – Pobega, Agudelo, Ferrer, Farias, Chabot, Piccoli, Bastoni, Estevez, Terzi, Acampora, Galabinov.

    Rozhodčí: Marini – Rocca, Perrotti
    thejrc.org