Boston – NY Rangers 4:0 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:5 (kon.)
Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Carolina – Nashville 5:1 (kon.) | Columbus – Florida 4:5 (po pr.)
NY Islanders – New Jersey 5:3 (kon.) | Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Dallas – Chicago 2:4 (kon.)
Calgary – Montreal 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Nashville Predators
Pátek 12.03.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:28)
    Fanoušci si spolu s hráči mohli užít čtvrtou děkovačku v rozmezí sedmi dnů
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 33 | Přesilová hra: 3/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97%, odchytal 59:49
    Pekka Rinne (NSH) – 18 zákroků, 5 OG, úspěšnost 78,3%, odchytal 44:38
    Kasimir Kaskisuo (NSH) – 3 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 15:22

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:32

    Tři hvězdy utkání

    1. Morgan Geekie (CAR) – 2+0
    2. James Reimer (CAR) – 32 zákroků, úspěšnost 97%
    3. Jake Bean (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Carolina Hurricanes v utkání proti Nashvillu potvrdila velkou herní pohodu. Stejného soupeře porazila podruhé v řadě a v sezóně už počtvrté ze čtyř případů. Dnes zaznamenala dosud nejpřesvědčivější vítězství 5:1.

    Hurikáni rozhodli o svém vítězství de facto už v první třetině, v níž vstřelili tři góly. V přesilovce poslal domácí do vedení Morgan Geekie, v rozmezí šestnácti sekund posléze skórovali Brock McGinn a Dougie Hamilton. V prostředním dějství Carolina ještě zvýraznila své vedení, když se podruhé trefil centr čtvrté formace Morgan Geekie, znovu v početní převaze. V závěrečném dějství vstřelily oba týmy po jednom gólu. Třetí přesilovku Canes využil střelou mezi betony gólmana český útočník Martin Nečas, za hosty zaznamenal alespoň čestný úspěch Nick Cousins.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili posedmé v řadě a vyšvihli se do čela Centrální divize o bod před Tampu Bay, která nezvládla své utkání v Detroitu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Za vlastní brankou kvedlá s kotoučem Matt Benning, na rozehrání poslední útočné akce to již nevypadá. Ani domácí nemají snahu amerického beka forčekovat.
     
    59:17
    V závěru střetnutí se ještě jednou vyznamenal James Reimer, který i vleže zvládl levým betonem pokrýt střelu Forsberga, lapačkou si pak smlsnul na dorážce Järnkroka.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:54
    Martin Nečas nejprve přemýšlel, až pak jednal. Viděl před brankou najíždějícího Aha, jenže mezitím mu puk sjel z hole, český útočník přihrál naprázdno.
     
    58:31
    Z důvodu hitu od Slavina ztratil Ryan Johansen rovnováhu a narazil do Reimera, jehož vyvezl za bránu. Rozhodčí nechali ve hře pokračovat, situaci vyřšil Hamilton odpalem na zakázané uvolnění.
     
    57:49
    Proti přesile měl Warren Foegele takřka nulovou šanci na úspěch. Přesto proti třem protihráčům zkusil štěstí, ale podle očekávání neuspěl.
     
    57:15
    Druhý ofsajd v krátkém časovém sledu, opět se špatným přechodem do útočné třetiny prezentovali hosté. Jmenovitě Filip Forsberg, který převzal nahrávku až za modrou.
     
    56:48
    Slibně vypadající útok predátorů zhatil hvizd čárového rozhodčího. Do ofsajdového postavení Mathieu Olivier kličkou navíc vystavil Järnkroka.
     
    56:20
    Na druhé straně vypálil zápěstím Brett Pesce. Kasimir Kaskisuo si našel prostor, odkud viděl na kotouč, černou gumu zachytil do rukavice.
    55:28 Nick COUSINS - 5:1
     
    55:28
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl. Předešlou situaci ještě Reimer ustál, ale NICK COUSINS již na kanadského gólmana vyzrál. Od pravého mantinelu natáhl ke svižné křižné střele zápěstím, za kterou se domácí strážce svatyně natahoval marně. Asistence: Mattias Ekholm.
     
    55:05
    James Reimer snad poprvé v utkání zaváhal, když neudržel v lapačce snadné nahození Ekholma. S pomocí Slavina ale stále drží nulu.
     
    54:37
    Brocku McGinnovi se kotouč zamotal mezi brusle. Ještě si v rámci možností zvládl poradit, nahrávku naslepo ovšem zachytil Carrier.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Geekie (Bean, Niederreiter), 12. B. McGinn (Foegele), 12. D. Hamilton (Svečnikov, Fast), 29. Geekie (Bean, Pesce), 45. Nečas (Svečnikov, D. Hamilton) – 56. Cousins (Ekholm)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.
    Nashville Predators: Rinne (45. Kaskisuo) – A. Carrier, Ekholm (A), Davies, Harpur, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg (A) – Järnkrok, Pitlick, Mikael Granlund – Tolvanen, Sissons, Cousins – Olivier, McCarron, Trenin.

    Rozhodčí: Lambert, St. Laurent – Fournier, Racicot

    Diváci: 2 924
    thejrc.org