Nitra – Nové Zámky 4:2 (kon.) | Trenčín – HC Slovan 3:2 (2:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 2:7 (kon.)
Zvolen – Michalovce 7:1 (kon.) | Košice – Poprad 5:2 (kon.) | Detva – Miskolc 3:1 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:7 (2:2, 0:3, 0:2)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 12.03.2021, 17:00 • TITAN Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, v ktorom jasne dominovali hokejisti Banskej Bystrice. Tí si z dnešného duelu odnesú plný bodový zisk po víťazstve 7:2, čím si zabezpečia osemfinále play-off. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:21:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Sloboda niekoľkýkrát sa pokúsil rozvlniť sieť, ale ani v tomto prípade sa mu to nepodarilo. Jeho príklep skončil na ľavom betóne pozorného gólmana.
     
    58:16
    Domáci ešte vpredu zakombinovali, ale vyťažili z toho len slabé zakončenie, ktoré Belányi zachytil a ešte stihol aj založiť akciu pre svoj tím.
     
    58:00
    Do konca stretnutia ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:35
    Alex Breton zakončil z pravej strany. Jeho pokus včasným zákrokom zblokoval Sebastian Droppa.
     
    57:05
    Duel sa už len viac-menej dohráva. Liptáci nejavia žiadny záujem smerom dopredu. Zápas sa pravdepodobne dohrá v útočnom pásme Banskej Bystrice, ktorá možno ešte stihne vsietiť presný zásah.
     
    56:17
    Zakončiť sa podarilo Slobodovi. Bátory mal však skvelý výhľad a jeho pokus s prehľadom zneškodnil. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v útočnom pásme Banskej Bystrice.
     
    55:42
    Do príležitosti sa dostal D’aoust, ale v poslednej chvíli mu do dráhy strely vložil hokejku jeden z brániacich hráčov. Hostia sa aj naďalej nachádzajú v útočnej tretine.
     
    55:04
    Čiarový rozhodca signalizuje ofsajdové postavenie. Banskobystričania sa tak musia vrátiť do stredného pásma.
     
    54:15
    Dnes sledujeme veľmi disciplinovaný zápas, v ktorom sme boli svedkami len štyroch vylúčení.
     
    53:40
    Hostia obliehajú obranné pásmo súpera, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu. Je na nich vidieť, že sa chcú pokúsiť o ďalšie presné zásahy.
     
    53:07
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Liptovského Mikuláša, ale sú to práve Liptáci, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    52:33
    Bdžoch si spracoval prihrávku už v strednom pásme a čiarový rozhodca signalizuje ofsajdové postavenie. Hra sa tak presunie do stredného pásma.
     
    51:24
    D’aoust vyslal prudkú prihrávku cez os klziska, kde našiel hokejku Kabáča. Do puku sa oprel z prvej, ale jeho strela k pravej tyčke úspešná nebola.
     
    50:30
    Alex Breton v dnešnom zápase chce zaknihovať hetrik. Svoju individuálnu akciu takmer doviedol do úspešného konca. Proti bola lapačka Bátoryho, ktorý predviedol výborný zákrok.
     
    50:00
    Úplne zabudnutý Samuel Mlynarovič medzi kruhmi zakončil, ale nasmeroval to taktiež úplne mimo bránky.
     
    49:17
    Michalík sa ako blesk rútil smerom dopredu. V útočnom pásme nemal komu prihrať, a tak sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z veľkého uhlu. Jeho tvrdý pokus smeruje len mimo bránky.
     
    49:06
    Dlhšiu dobu sa hralo bez prerušenia, ale to už neplatí. Pokus Liptákov o rýchle založenie akcie končí zakázaným uvoľnením.

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 19. Dunčko (Michalík), 20. Štrauch (Uhrík, Huna) – 9. Breton (Ihnačák, Faško-Rudáš), 17. Lamper (Faško-Rudáš), 22. Breton (Ihnačák, Lamper), 22. Mlynarovič (Vašaš), 24. Jago (Breton, D’aoust), 41. Ihnačák (Faško-Rudáš, Breton), 43. Výhonský (Tamáši)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory (Kozel) – Droppa, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina. Duran – Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Oško, Dunčko – Vybiral, Haluška, Kiss – Židek, Parobek, Kalousek
    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Jago, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Bdžoch, Ganz, Kriška, Hudec – Faško-Rudáš, Ihnačák, Lamper – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D’aoust, Sojka, Sloboda – Výhonský, Tamáši, Kabáč

    Rozhodčí: Štefik, Müllner – Hercog, Jurčiak – Martinko
    thejrc.org