Boston – NY Rangers 4:0 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:5 (kon.)
Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Carolina – Nashville 5:1 (kon.) | Columbus – Florida 4:5 (po pr.)
NY Islanders – New Jersey 5:3 (kon.) | Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Dallas – Chicago 2:4 (kon.)
Calgary – Montreal 2:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:2 (1:2, 0:0, 0:0) Stav série: 1:1
HC Slovan Ústí nad Labem
Pátek 12.03.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem:

    Pro ústecký hokej se jedná o velký úspěch. Klub se do play-off podívá po dlouhých čtyrech letech. Slovanu se vyplatila sázka zkušené posily. Michal Trávníček ovládl týmové kanadské bodování a hlavní trenér Miroslav Mach bude určitě na jeho bohaté zkušenosti sázet i v sérii předkola. Defenzivní řady měl na povel Jiří Drtina, ten prostředí Lapače velmi dobře zná, vždyť na Valašsku působil ještě v loňské sezoně.

    Ústí si účast v předkole definitivně vybojovalo minulou sobotu, když na domácím ledě v přímém souboji o 12. místo porazilo Havířov, Slovan přitom na Slezany ztrácel už dvě branky, ale nakonec skóre fantasticky otočil, když v 60. minutě rozhodl Daniel Vrdlovec, také on platil v základní části mezi týmové opory a určitě by měl být tahounem i pro play-off, mimochodem na Lapači působil v mládežnických letech.

    Krom již zmíněných borců se letošní sezona povedla i útočníkovi Jiřímu Severovi (9+16), mezi mladými dravci se prosazoval Martin Tůma (9+9) a rozruch na brankovišti by mohl budit i Anatolij Protasenja, který také působil ještě nedávno v dresu Vsetína.

    Brankoviště Ústí by měl střežit Petr Hamalčík, dvacetiletý brankář si v základní části vychytal úspěšnost zákroků na úrovni 91,23 procent, průměrně pak inkasoval 2,7 branek na zápas.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetín v závěru základní části předvedl parádní formu, měl stabilní výkonnost, zapracoval na efektivitě střelby a mohl se opřít o skvělé výkony brankářů. Z posledních deseti zápasů prohráli Vsetínští pouze dvakrát, když nestačili v odvetě pražské Slavii a poté těsně prohráli na ledě neoblíbeného Frýdku-Místku. Jinak ovšem Vsetín šlapal, znovu učinil z Lapače nedobytné prostředí, kde v základní části dokázali zvítězit pouze tři soupeři.

    Vsetín má velkou sílu v brankovišti. Výkonnost Davida Gáby v průběhu základní části rostla a zastavila se až na skvělé procentuální úspěšnosti zákroků 92,20 procent a tuto statistickou disciplínu vsetínský strážce svatyně mezi brankáři Chance ligy dokonce ovládl. Dobré výkony zaznamenal také osmnáctiletý Jakub Málek, jeho první sezona mezi muži mu přinesla spoustu nových zkušeností, zachytal si proti Jaromíru Jágrovi, několikrát měl i blízko k čistému kontu, které se mu nakonec podařilo vychytat právě v nedávné konfrontaci s Ústím nad Labem. Vsetínský brankářský tandem nakonec obsadil 3. místo v Chance lize, když společně zlikvidoval 91,50 procent střel soupeřů.

    Kanadské bodování Vsetína nakonec ovládl Antonín Pechanec (7+25), v živé paměti je určitě jeho povedené utkání se Sokolovem, kdy asistoval hned u čtyř branek. Druhé místo obsadil obránce Jan Bartko, kterému se podařilo na Lapači dobře aklimatizovat, což dokazuje jeho bodový příspěvek (6+22). Králem střelců se za základní část stal Sebastian Gorčík (12+15). Velmi dobře si počínal i David Březina, byť musel kvůli zranění vynechat řadu zápasů, nakonec ve 22 střetnutích zaznamenal 21 kanadských bodů. Ve Vsetíně se zalíbilo také lednové posile Janu Bergerovi za deset odehraných zápasů si připsal stejný počet kanadských bodů. Do play-off by měly být platné zkušenosti Radima Kucharczyka či Romana Vlacha.
     
    Vzájemné zápasy v základní části 2020/2021:

    15. kolo 5.12.2020 Ústí nad Labem – Vsetín 3:2p

    32. kolo 3.3.2021 Vsetín – Ústí nad Labem

    Oba zápasy byly velmi vyrovnané. Na ledě v Ústí nad Labem se Vsetín ujal vedení, ale domácí bojovníci skóre otočili. Valachům se však podařilo srovnat, ale i přes drtivou střeleckou převahu skóre neotočili a Slovan bral v prodloužení bonusový bod navíc. Odveta na Lapači je čerstvá, odehrála se 3. března. Vsetín toužil po bodech kvůli celkovému umístění po základní části, Severočeši pak přijeli bojovat o dvanáctku. Zápas byl tuhým bojem, který nakonec rozhodla jediná branka z hole Jana Bergera. Dá se očekávat, že právě tento obraz hry bude platit i v zápasech předkola, na čemž se ostatně shodli i trenér Jan Srdínko s obráncem Janem Bartkem.
     
    1. ZÁPAS PŘEDKOLA PLAY-OFF

    Vsetín – Ústí nad Labem 2:1n

    Branky a nahrávky: 50. Štach (A. Zeman), rozh. náj. Březina – 20. Severa (Trávníček). Rozhodčí: Koziol, Cabák – Hanzlík, Hranoš. Vyloučení: 3:6. Bez využití: 0:0. Střely na branku: 56:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1.

    První bitva přinesla přesně to, co jsme očekávali. Tuhou bitvu s urputnou obranou hlavně ze strany ústeckého Slovanu. Severočeši začali na Lapači nadějně, když dvě vteřiny před první sirénou otevřel skóre Jiří Severa. Následně se Slovan uchýlil k neprostupné obraně a s tím měli domácí Valaši velké problémy. Počet střel sice mluví jasně, ale určitě nemůžeme mluvit o jasné převaze favorizovaného Vsetína. Ústí dokonce v zápase ubránilo i dvojnásobnou přesilovou hru domácích, která trvala 55 vteřin. Vyrovnání se Vsetín dočkal až ve 3. třetině z hole Lubomíra Štacha. Zápas dospěl do prodloužení, kde každý chvilku tahal pilku, přesto se o vítězi nerozhodlo a na řadu musely přijít samostatné nájezdy. Dovednostní disciplína ukázala, že na obou stranách stojí kvalitní brankáři, ovšem Petr Hamalčík chytil o jeden nájezd méně než vsetínský David Gába, když jej překonal jako jediný úspěšný exekutor David Březina. Vsetín nakonec bral v domácím prostředí první bod, nicméně Ústí nad Labem jasně ukázalo, že nedá kůži lacino a Valachům bude minimálně vyrovnaným soupeřem.
     
    VSETÍN vs. ÚSTÍ NAD LABEM

    2. PŘEDKOLO

    Vítejte u pokračování série předkola play-off mezi celky Vsetína a Ústí nad Labem. Včerejší tuhá bitva na Lapači dospěla až do samostatných nájezdů, ve kterých Vsetínu vystřelil první bod v sérii David Březina. Slovan dnes bude usilovat o srovnání série, v opačném případě se bude předkolo na sever Čech stěhovat se dvěma mečboly pro Vsetín. Jaký obraz hry nám nabídne dnešní hokej? Zatím se hodně podobal tomu, co už známe ze vzájemných soubojů v základní části, tedy boji o každý metr ledu s velmi těsným výsledkem.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Smetana, Ondračka, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), Š. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, R. Půček – Hořanský, Kucharczyk (A), Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – Š. Havránek, J. Drtina (A), Klikorka, Vladimír Brož, Vacík, Vala, M. Voženílek – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – Tůma (A), Matějček, O. Bláha – D. Sklenář, Protasenja, Grim – Jouza, Costa, M. Bláha.

    Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Kreuzer, Polonyi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    První vsetínské formaci se zatím nepodařilo dostat se s pukem do útočného pásma, obrana Ústí úspěšně odrazila první snahy domácích.
     
    00:58
    Střelu Hryciow se snažil tečovat za Hamalčíka Babka, letící puk však netrefil a neuspěl ani z následné dorážky, Slovan pak vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    01:56
    Mětějček se dostal na chvíli s pukem do vsetínského pásma, domácí obrana však nepřipustila Slovanu delší pobyt a Valaši se znovu snaží o dobytí soupeřova území.
     
    02:34
    Hosté to znovu zkoušejí v útočném pásmu.
     
    02:53
    Protasenja se snažil zakončit bekhendem, byl ale odzbrojen vsetínskými obránci a z koncovky nic nebylo.
     
    03:39
    První formace Vsetína se na chvíli usadila v útočném pásmu a ke střele se dostal Březina, Hamalčík vyrazil.
     
    04:20
    Zdá se, že Vsetínští přišli na to, jak přecházet přes střední pásmo, ovšem v útočném pásmu se musejí vypořádat s velmi těsnou obranou hostů.
     
    04:58
    Matějček vyvezl puk z obranné třetiny Slovanu, další postup mu však znemožnil jeho vlastní spoluhráč, který přejel modrou čáru dřív, a tak bude znovu zakládat útočnou akci Vsetín.
     
    05:30
    Chyba vsetínského obránce v rozehrávce, který namazal na modrou čáru Valovi, ten si najel do střelecké pozice a vypálil, Gába dokázal úspěšně zasáhnout.
     
    06:14
    Po přihrávce Zemana zkusil Berger vypálit skrz bránícího hráče, Hamalčík dokázal jeho střelu zlikvidovat a následuje komerční přestávka.
     
    06:34
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Kudělka – 2 min., sekání).
     
    07:06
    Ondračkovi se nepodařilo vyhodit a Ústí pokračuje v akci.
     
    07:17
    Až nyní se to povedlo Smetanovi a Slovan začíná od vlastní branky.
     
    07:50
    Síly na ledě se srovnají, Hořanského průnik zastavil nedovoleným zákrokem Karel Klikorka a půjde si sednout na dvě minuty za držení. Útočnou akci ještě dojel Vítek, ale na Hamalčíka si střelou z levé strany nepřišel.
     
    08:05
    Kucharczyk to zkusil střelou z pravého kruhu, ale trefil pouze připraveného brankáře Hamalčíka.
     
    08:19
    Šimon Jenáček vystřelil od modré čáry a na brankovišti byl připraven Hořanský, Hamalčík vyrazil a vsetínský útočník se k dorážce nedostal.
     
    08:34
    Vsetín v plném počtu, startuje jeho zkrácená početní výhoda.
     
    08:57
    Na pravém křídle se uvolnil Berger, Hamalčík jeho střelou vyrazil pohotovým betonem.
     
    09:17
    Ondřeji Bláhovi se podařilo vyvést puk až do útočného pásma a šetří čas pro Ústí.
     
    09:38
    Březina poslal puk do slibné palebné pozice Zemanovi, jeho rána však trefila bránícího hráče.
     
    10:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Valaši si nepohlídali návrat vyloučeného KARLA KLIKORKY, ten sice přihrávku do samostatného úniku od Matějčka nezpracoval, ovšem nahozený puk dojel a po odrazu od mantinelu se dostal ke střele, která propadla Gábovi mezi betony a hlemýždím tempem doputovala do vsetínské branky. Asistence: Štěpán Matějček.
    10:01 Karel KLIKORKA - 0:1
     
    10:53
    No a opakuje se tak trochu včerejší scénář, kdy se Ústí dostalo do vedení jako první a nyní se bude moct takticky soustředit na svou propracovanou defenzívu, což určitě bude pro vsetínské útoky představovat velmi nepříjemnou překážku v cestě za vyrovnáním. Valaši budou muset být hodně trpěliví.
     
    11:18
    Zakázané uvolnění Slovanu.
     
    11:45
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Vladimír Brož – 2 min., sekání).
     
    12:00
    Ondřej Bláha vyjel s kotoučem z obranného pásma a střelou přinutil k zákroku domácího brankáře Gábu, ten vyrazil a Valaši se znovu pokusí zaútočit.
     
    12:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a srovnávají stav utkání! Po střele Kucharczyka byl na dorážku připraven ROMAN VLACH, jenž se dobře orientoval na brankovišti. Asistence: Radim Kucharczyk, Lubomír Štach.
    12:38 Roman VLACH - 1:1
     
    12:58
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan si ovšem velmi rychle bere jednobrankový náskok zpět! Mezi vsetínskými beky se zpoza branky do bekhendového zakončení dostal DOMINIK SKLENÁŘ, puk dostatečně zvedl a vymetl pravý růžek vsetínské branky. Asistence: Anatolij Protasenja, Štěpán Havránek.
    12:58 Dominik SKLENÁŘ - 1:2
     
    13:22
    Ústečtí teď aktivně napadali vsetínskou rozehrávku a Gába byl nucen odražený puk přikrýt a hru přerušit, následuje komerční přestávka.
     
    13:36
    Smetanova individuální akce byla narušena ve střední pásmu, z toho pak těžil Trávníček, když přijal přihrávku od Vrdlovce a ostře vypálil, Gába jeho střelu zkrotil.
     
    13:36
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Smetana – 2 min., sekání).
     
    14:20
    Severa při střele z pravého kruhu zlomil hůl a Gába mohl přikrýt puk, Vsetín posílá na led čerstvé síly.
     
    14:38
    Vsetínu se podařilo vyhodit.
     
    14:57
    Znovu se Valachům podařilo bleskově vyhodit, tentokrát zásluhou Šimona Jenáčka.
     
    15:36
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    15:51
    Gába teď musel pohotově reagovat na prudkou změnu kotouče, když Trávníček vystřelil a jeho střelu neúmyslně tečoval bránící Štach.
     
    16:10
    Vsetín se po delší době pokoušel o útočnou akci, ta se však rozbila o obranný val Ústeckých.
     
    16:30
    Od modré čáry to zkusil Hryciow, Hamalčík měl však dobrý výhled a kontroloval puk lapačkou.
     
    17:10
    Matějek zpoza branky vyzval ke skórování Tůmu, Gába dokázal reagovat a střelu ústeckého útočníka vyrazil.
     
    18:17
    Čtvrtá formace Vsetína se úspěšně dostala do útočného pásma, ovšem vlastní vinou musí toto území vyklidit a zase vymyslet, jak překonat ústecké zákopy.
     
    19:13
    První formace Valachů zatápí ústecké obraně.
     
    19:33
    K vážnější příležitosti se však nedostala a Ústí bleskově vyhazuje puk z pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám dnes nabídla hned tři branky. Do vedení šli hosté z Ústí nad Labem, když Vsetín nevyužil přesilovou hru a při návratu na led nepohlídal Karla Klikorku, jenž dojel nahozený kotouč a prostřelil brankáře Gábu. Vsetín srovnal ve druhé početní výhodě, kterou využil Roman Vlach. Slovan však bleskově reagoval díky povedenému bekhendu Davida Sklenáře. Hosté pak měli ještě možnost přesilové hry a byli po vedoucí brance aktivní směrem dopředu. Skóre se však do první sirény již nezměnilo. Vsetín stejně jako včera po úvodní dvacetiminutovce ztrácí jednu branku. Prostřední dějství odstartuje v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Gorčík se ihned hrne do útočného pásma, následuje jej první formace Vsetína.
     
    20:30
    Gorčík pálil z mezikruží, v ideální pozici však trefil Hamalčíka, který možná nevěděl ani jak zasáhl!
     
    21:23
    Matějček nabil na modrou čáru Ondřeji Bláhovi, puk pouze proskákal před vsetínskou brankou.
     
    21:58
    Hamalčíkova rozehrávka nebyla přesná, ale Vsetín z této chyby nic nevytěžil.
     
    22:47
    Ústí teď drží útočné pásmo i díky nepřesným přihrávkám vsetínských ve snaze rozehrát.
     
    23:26
    Zeman pronikl s pukem po levém křídle, zkusil to na Hamalčíka bekhendem, ten však byl připraven zasáhnout a hru přerušil.
     
    23:33
    Jenáček zachytil ústecké vyhození a připravil si střeleckou pozici, Hamalčík jeho ránu skrz bránícího hráče dokázal zpacifikovat.
     
    24:24
    Ústečtí se prezentují dobrým pohybem, dokáží aktivně napadat vsetínskou rozehrávku a zároveň si hlídají zadní vrátka.
     
    24:46
    Ovšem nyní našel slabinu v ústeckém valu Gorčík, byl zastaven hostujícím obráncem, ale rozhodčí kupodivu pravici nezdvihl!
     
    24:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Bartko – 2 min., podrážení).
     
    25:13
    Kudělka se vrhl do střely Severy, hosté jsou stále na puku.
     
    25:37
    Trávníček poslal puk na Tůmu, ten okamžitě vypálil mimo. Ústí nadále kombinuje.
     
    25:58
    Severa posílal puk na teč Trávníčkovi, ten minul jen o centimetry!
     
    26:22
    Severa vypálil z voleje, Gába puk jen vyrazil a následně mu pomohl obránce, když odpálil kotouč. Ústí je v přesilovce velmi aktivní.
     
    26:56
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    27:17
    Dobrá práce Klikorky, jenž prošel skrz obranný val Valachů a jeho akci dojel ze druhé vlny Protasenja, jeho střelu dokázal Gába zastavit. Důležitý zákrok vsetínského brankáře, Ústí je teď aktivnějším týmem a těží z náporu, který si vytvořilo díky přesilové hře.
     
    27:29
    Do další slibné pozice se dostal Costa, Gába znovu úspěšně zasáhl a drží Vsetín.
     
    27:52
    Vsetín se po delší době vymanil z obranného pásma, ale nic nevymyslel a Ústí otáčí hru.
     
    28:10
    Ústí bude hrát znovu přesilovou hru, probíhá signalizovaná výhoda pro hosty.
     
    28:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Kudělka – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:29
    Vsetín okamžitě vyhazuje.
     
    29:11
    Vsetín znovu vyhazuje a tentokrát se brání dobře.
     
    29:47
    Protasenja napřáhl na pravém křídle, Gába tlumí puk ve své výstroji.
     
    29:58
    Ústí v ofsajdu, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    30:27
    Vsetín už hraje v plném počtu.
     
    31:04
    Vsetín po delší době zaútočil, Štach vyslal na pravém křídla Bergera, ale jeho střelu dokázal Hamalčík zkrotit, vhazuje se před brankou Slovanu.
     
    31:32
    Bednář přihrál puk Zemanovi, jenž našel odvahu a dostal se do předbrankového prostoru, Hamalčíka ovšem nepřekonal.
     
    31:54
    Vsetín postupoval do přečíslení 3 na 2, ale nepřesnost v kombinaci tuto výhodu zatratila.
     
    32:21
    Vrdlovec uvolnil před brankou Grima, do tutové pozice se vložil bránící Pechanec a zabránil pohromě ve vsetínské brance!
     
    33:21
    Kudělka nahazoval puk do skrumáže před brankou, na dorážku se natahoval Vlach, ale puk mu hokejku přeskočil. Vsetín drží útočné pásmo.
     
    33:44
    Valaši se nadechují k náporu, nyní však byla střela domácího obránce sražena až do stropu vsetínského stadionu, následuje komerční přestávka.
     
    34:12
    Další vsetínská snaha končí postavením mimo hru.
     
    34:33
    Bartko nabil Zemanovi, ten trefil lapačku Hamalčíka, od níž se puk dostal zpět do hry a Ústí okamžitě odpaluje kotouč mimo obranné pásmo.
     
    34:49
    Ústí v úmyslném ofsajdu.
     
    35:38
    Vsetín si teď opět neví rady, jak se dostat k Hamalčíkovi, nahozené puky vedou k mantinelům, kde jsou obránci Ústí nekompromisní.
     
    36:38
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    37:11
    První formace Ústí drží puk v útočném pásmu, vsetínská obrana si zatím neví rady.
     
    37:32
    Ondráčka vybídl ke skórování Vlacha, ten místo koncovky ještě akci překombinoval, když se snažil poslat puk do jasné pozice Půčkovi, ale vracející se obránce tuto přihrávku zablokoval.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (David Vala – 2 min., podrážení).
     
    38:00
    Zeman přenesl hru na Pechance, ten ostře vypálil z voleje, Hamalčík se stačil přesunout a vyrazit.
     
    38:24
    Ústí se osvobodilo.
     
    38:45
    Bartkova střela od modré skončila mimo branku Slovanu.
     
    38:46
    Ústí vyhazuje.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Bartko – 2 min., hákování).
     
    39:27
    Hra ve čtyrech více svědčí Vsetínu, ale nahození Gorčíka skončilo na chráničích Drtiny.
     
    39:42
    Ústí je kompletní, startuje jeho zkrácená přesilová hra.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ústí nad Labem bylo ve druhé třetině aktivnějším týmem. Slovan měl lepší pohyb, jeho hráči vyhrávali osobní souboje a nepustili Valachy do větší brankové příležitosti. Svou aktivitou si hosté vytvořili také dvě přesilové hry, zejména v té první významně hrozili a bušili na dvoubrankový náskok, ale vsetínská obrana v čele s Gábou tyto krušné chvíle ustála. Vsetínští si moc neví rady, jak překonat ústecký obranný val, jejich hra je plná nepřesností, v klíčové chvíli přeskakují vsetínským hráčům puky hokejky a celkově je to ze strany domácích hodně nervózní. Uvidíme, zda něco změní třetí třetina, která odstartuje v 19:07, zatím platí, že Ústí má nakročeno ke srovnání série předkola.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Ústí se nastěhovalo do útočného pásma a pokračuje v přesilové hře.
     
    40:29
    Vsetín vyhazuje.
     
    40:51
    Znovu se Vsetínu podařilo vyhodit a to už by mohli domácí zvládnout.
     
    40:56
    Valaši hrají v plném počtu.
     
    42:10
    Ústečtí kombinují v útočném pásmu, vsetínská obrana se snaží získat puk.
     
    43:10
    Vrdlovec předkládal puk Trávníčkovi, ten ve slibné pozici promáhl puk.
     
    43:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukáš Bednář – 2 min., podrážení).
     
    43:37
    Vsetín se ihned osvobozuje.
     
    44:40
    Slovan usazen v útočném pásmu a úspěšně kombinuje.
     
    44:44
    Ústí bude hrát po dobu devětačtyřiceti vteřin v pěti proti třem. Dvě minuty za krosček fasuje Lubomír Štach a hosté mají velkou příležitost odskočit domácím.
     
    44:50
    Po vhazování pálil Vrdlovec, branku však minul.
     
    44:59
    Mimořádná výhoda Slovanu končí, Daniel Vrdlovec zastavil Šimona Jenáčka nedovoleným způsobem a půjde si sednout na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:09
    Kucharczyk zastavil rozehrávku hostů.
     
    45:26
    Gábova branka vypadla po nájezdu hostujícího Havránka do brankového konstrukce ze základního postavení. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    45:33
    Vsetín hraje ve čtyrech.
     
    45:56
    Smetanovu střelu dorážel Pechanec, branku Ústí jen těsně minul!
     
    46:18
    Půček obdržel přihrávku mezi kruhy, snažil se překonat Hamalčíka, ten puk vyrazil a Pechanec nadvakrát nedorazil puk za záda ústeckého brankáře!
     
    46:44
    Vsetín v plném počtu.
     
    46:59
    Také Ústí už je kompletní a po delší době zde máme hru 5 na 5.
     
    47:50
    Ústí znovu přistoupilo k těsné obraně a Vsetínští se marně pokoušejí usadit v útočném pásmu.
     
    48:16
    Pokus hostujícího Tůmy byl sražen mimo ledovou plochu, následuje komerční přestávka.
     
    48:29
    V předbrankovém prostoru se puk dostal na hůl Túmy, ten však branku minul.
     
    49:00
    Březina minul branku od modré a Ústí okamžitě vyhazuje puk z obranného pásma.
     
    49:39
    Zakázané uvolnění Ústí.
     
    50:11
    Bednář přihrál Zemanovi na střelu z pravého kruhu, ten si však asi neuvědomil svou ideální pozici a vrátil puk Bednářovi, který však byl odzbrojen.
     
    50:45
    Ondračka nahodil puk ještě před červenou čárou, to znamená zakázané uvolnění Vsetína.
     
    50:56
    Vsetínští si nyní znovu neví rady, jak přejít přes střední pásmo. Čas letí a Ústí je v obranné činnosti stejně urputné jako včera.
     
    51:29
    Matějček se nyní natlačil za vsetínského obránce a dostal se do bekhendu, který Gába vyrazil.
     
    52:03
    Kucharczyk poslal puk obsazenému spoluhráči, Ústí znovu takticky vyhazuje.
     
    52:20
    Nyní musel Hamalčík kotouč podržet, Valaši tak alespoň získávají vhazování v útočném pásmu, na jejich hokejkách je však patrná nervozita.
     
    52:23
    Štach to zkusil podobně jako včera od modré čáry, tentokrát však Hamalčík puk viděl a vyrazil.
     
    52:40
    Další střelu vyslal Zeman, Hamalčík i s menšími problémy zachytil puk do své lapačky.
     
    52:55
    Vrdlovec zaútočil a přenechal puk Trávníčkovi, jeho střela do protipohybu Gáby nebyla vůbec špatná, ale branku těsně minula.
     
    53:12
    Březina to zkusil prudkou střelou zápěstím, ale Hamalčík drží.
     
    53:30
    Hosté jeli do přečíslení dva na jednoho v signalizované výhodě, to jim díky vlastní nepřesnosti nevyšlo, ale rozhodčí vylučuje. Na trestnou lavici zamíří David Vítek a dost možná to bude i vyšší trest.
     
    53:30
    Situace pro Vsetín vypadá opravdu bledě. David Vítek dnes dohrál, za napadení Klikorky nafasoval 5 minut plus trest do konce utkání. Trest odsedí Roman Půček.
     
    54:45
    Vsetín to zkouší i ve čtyrech, nic jiného mu nezbývá, do slibného úniku postupoval Jenáček, ale jeho finální přihrávka byla zablokovaná.
     
    55:11
    Vsetín hosty přehrává i ve čtyrech, nejprve pálil Berger těsně mimo, následně sám připravil dobrou pozici pro Štacha, ten však ztroskotal na pozorném Hamalčíkovi.
     
    55:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    55:43
    Nyní už se Ústí usazuje v útočném pásmu.
     
    56:19
    Gorčík si vyměnil puk s Kucharczykem, jeho střela však zamířila nad branku Ústí.
     
    56:48
    Je to až k neuvěření, ale Vsetín si ve čtyrech vytváří tlak proti pěti, kdyby takhle hráli Vsetínští celý zápas, nemohl by soupeř ze severu Čech být ve vedení.
     
    57:19
    Vlach vypálil z vrcholku pravého kruhu, Hamalčík střelu utlumil ve své výstroji.
     
    57:46
    Odražený puk se dostal k Ondřeji Bláhovi mezi kruhy, Gába jeho střelu vyrazil a obstál i proti snahám o dorážku ze strany Protasenji.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    58:39
    Ondračkovu ránu zablokovala obrana Ústí, následně se dostal k dorážce Pechanec, Hamalčík se štěstím vyrazil.
     
    59:01
    Zakázané uvolnění Ústí.
     
    59:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:01
    Valaši jdou do akce v šesti, David Gába už je na střídačce.
     
    59:19
    Puk skončil na střídačce Ústí, vhazuje se před Hamalčíkem.
     
    59:31
    Kotouč opouští ústeckou třetinu.
     
    59:54
    Po střele Gorčíka mohl dorazit puk do prázdné branky Březina, ale ústečtí obránci zachránili situaci!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ústí nad Labem ustálo závěrečný nápor Vsetína a odváží si z Lapače první bod v sérii, čímž se předkolo přesune na sever Čech za stavu 1:1 na zápasy. Slovan si dnes vítězství za velkou bojovnost a aktivitu zasloužil. Vsetín po většinu zápasu neměl recept na překonání organizovaného obranného valu Severočechů. Až v závěrečných minutách začal být Vsetín akčnější, ale kýženého srovnání se nedočkal. To je pro dnešek vše, série pokračuje v sobotu na ústeckém ledě. Děkuji za pozornosti při sledování přenosu a přeji příjemný páteční večer i víkend. (19:51:28)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 13. R. Vlach (Kucharczyk, Štach) – 11. Klikorka (Matějček), 13. D. Sklenář (Protasenja, Š. Havránek)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Smetana, Ondračka, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), Š. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, R. Půček – Hořanský, Kucharczyk (A), Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – Š. Havránek (A), J. Drtina, Klikorka, Vladimír Brož, Vacík, Vala, M. Voženílek (C) – Trávníček, Vrdlovec, Severa (A) – Tůma, Matějček, O. Bláha – D. Sklenář, Protasenja, Grim – Jouza, Costa, M. Bláha.

    Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Kreuzer, Polonyi
    Vsetín 3 1 Ústí n/L
    #1 Čtvrtek 11.03.2021 • 17:30
    Vsetín - Ústí n/L 2:1 po s.n. (1:0)
    #2 Pátek 12.03.2021 • 17:30
    Vsetín - Ústí n/L 1:2
    #3 Neděle 14.03.2021 • 16:00
    Ústí n/L - Vsetín 2:5
    #4 Pondělí 15.03.2021 • 16:00
    Ústí n/L - Vsetín 3:4
    thejrc.org