Alavés – Cádiz 1:1 (kon.) | Real Madrid – Elche 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Getafe – Atlético 0:0 (kon.)
konec
Real Madrid
2:1 (0:0)
Elche CF
Sobota 13.03.2021, 16:15 • Estadio Alfredo Di Stéfano (Madrid) • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Realu Madrid – Elche vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:14:03)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:16.
     
    Hlavní rozhodčí naposledy foukl do píšťalky a zápas končí! Real Madrid dokázal otočit domácí utkání proti sestupem ohroženému Elche na konečný stav 2:1

    První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Benzemova nadějná rána skončil jen vedle levé tyče, následně musel být pro zranění střídán hostující bek Antonio Barragán. Až v samotném závěru první půle nejprve prováhal šanci Carrillo a na druhé straně spálil gólovku Vinícius Júnior.

    Až po hodině hry se poprvé měnilo skóre. Do vedení šlo překvapivě Elche, které se muselo téměř celou první polovinu pouze bránit. Tvrdou hlavičkou překonal Courtoise stoper Daniel Calvo. Následně ale přišli na trávník Luka Modrić s Toni Kroosem a ofenziva Realu se výrazně rozhýbala. Netrvalo dlouho a po centru Modriće srovnal krok hlavou Karim Benzema. Právě Benzema poté rozhodl zápas v nastaveném času po přihrávce Rodryga tvrdou ránou ke vzdálenější tyči.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Bílý balet nakonec otáčí zápas v nastaveném čase! Po souvislém tlaku v posledních minutách se Real usadil na na dlouhou dobu před vápnem Elche. KARIM BENZEMA se hrdinou Zidanova týmu, když francouzský útočník proměnil přiťuknutí od Rodryga prudkou ránou ke vzdálenější tyči.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned čtyři minuty.
     
    90
    Ani další nadějná kombinace Realu úspěch nepřinesla. Hazard si vůbec nerozuměl s Vázquezem a poté se už dostal k odkopu do bezpečí Verdú.
     
    89
    Elche už cítí šanci na zisk alespoň bodu. Příchodem Diega Gonzáleze se snaží podpořit defenzivu a dohrát zápas bez inkasovaného gólu.
     
    88
    Z velké vzdálenosti to zkusil z nepřipravené pozici Luka Modrić. Ani nyní nemusel Edgar Badía zasahovat, míč vylétl metr nad břevno.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Diego González.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Fidel, přichází Josema.
     
    86
    Nápor Realu se se závěrem zápasu zvyšuje. Ani Guti nepřerušil dlouhou kombinaci madridského týmu, ale na další šanci se stále čeká.
     
    85
    Modrić tentokrát přihrával jen do kombinace Kroosovi. Také Vázquez se zapojil do hry, ale ve vápně už Hazardovi chybělo několik metrů.
     
    84
    Luka Modrić přesunul hru na levou stranu, odkud přilétl do vápna nebezpečný centr. Nacho sice našel Casemira, ale ten hlavičkoval jen nad břevno.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Sestupem ohrožené Elche hraje i nadále na půdě Realu Madrid nerozhodně 1:1.
     
    81
    Fidal vytlačil Vázqueze s míčem u nohy až za koncovou čáru. Tentokrát může vykopávat od své branky Edgar Badía.
     
    80
    Bílému baletu pouze remíza v boji o titul nestačí. Po faulu na Josana se však domácí musí stáhnout na vlastní polovinu trávníku.
     
    79
    Také Eden Hazard se poprvé po příchodu na trávník zapojil do kombinace. Casemiro v nadějné šanci z hranice vápna minul branku Elche.

    Vít Schück

    Branky: 73. Benzema (Modrić), 90+2. Benzema (Rodrygo) – 61. Calvo (Morente)

    Karty:   38. Benzema (REA) – 70. Carrillo (ELC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:16.
    Real Madrid: Courtois – Nacho Fernández, Varane, Ramos (C) (63. Rodrygo), F. Mendy – Valverde (63. Kroos), Casemiro – L. Vázquez, Isco (62. Modrić), Vinícius Júnior (76. E. Hazard) – Benzema.
    Náhradníci: Lunin, Altube – Rodrygo, Modrić, Kroos, Asensio, Duro, Militao, E. Hazard.

    Elche CF: Badía – Barragán (37. Cifuentes), Calvo, Verdú (C), Mojica – Fidel (87. Josema), Guti (87. González), Marcone, Morente (75. Josan) – Carrillo, Boyé (75. Mfulu).
    Náhradníci: Gazzaniga, Andreu – Luismi, Cifuentes, Nino, Mfulu, V. Rodríguez, Josema, Josan, González, Milla, Palacios.

    Rozhodčí: Figueroa – Martínez, Carreňo
    thejrc.org