W. Brémy – Bayern 1:3 (kon.) | Mohuč – Freiburg 1:0 (kon.) | Union Berlín – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.)
Wolfsburg – Schalke 5:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 13.03.2021, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Dortmund potvrdil roli favorita a Vladimír Darida viděl červenou kartu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:28:15)
     
    Sledovali jsme střetnutí, ve kterém se téměř neustále hrálo na polovině hostující celku. Navíc si Dortmund vypracoval velkou řadu vyložených šancí a dvě z nich využil, když se prosadili Julian Brandt a Youssoufa Moukoko. Pokud se budeme věnovat hře Herthy, ta si vypracovala pouze jednu vyloženou příležitost, kterou zahodila. Navíc deset minut před koncem vytáhl nevybíravý zákrok Vladimír Darida, jenž si prohlédl červenou kartu a znemožnil svému mužstvu závěrečný tlak.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Standardní situaci rozehrál Giovanni Reyna, ovšem Erling Haaland i další hráči centr přeběhl. Balon tak doputoval jen mimo hrací plochu.
     
    90+3
    Hertha dnes byla směrem dopředu téměř neškodná! Tentokrát vymyslela střelu, možná centr, z velkého úhlu. Jenže balon kopíroval jen brankovou čáru.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ale teď už je definitivně rozhodnuto! Erling Haaland sice do vápna neprošel, ale vše napravil YOUSSOUFA MOUKOKO, který na levé straně vápna oklamal hostujícího kapitána a pak z úhlu prostřelil norského brankáře, jemuž zahrál na housle – 2:0.
     
    89
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Z levé strany pokutového území nepřesně vystřelil Youssoufa Moukoko a situaci na zadní tyči zavíral Giovanni Reyna, který šel do skluzu a trefil tyčku!
     
    88
    Na levé straně se nacházel Maximilian Mittelstädt, jehož centr zastavila dvojice soupeřů. Dortmund se zmocnil balonu a okamžitě upaloval na útočnou polovinu.
     
    86
    Střetnutí se bude spíše dohrávat, Dortmund si bude chtít užít v závěru balonu. Po chvíli přišla přihrávka z pravé strany, která byl v šestnáctce zastavena.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Youssoufa Moukoko.
     
    83
    Marco Reus se vrátil na zelený pažit a směrem ke střídačce Dortmundu ukázal, že potřebuje vystřídat. Hráči ve žlutý dresech tak hrají přesilovku a měli by zvítězit.
     
    82
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Omar Alderete.
     
    82
    Vypadá to, že Marco Reus bude v pořádku, ovšem dá se očekávat, že dnes už bude raději střídán.
     
    81
    Marco Reus zůstává stále ležet na trávníku! Darida trefil přesně ten kotní, který byl domácímu kapitánovi tejpován!
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby a červenou kartu vidí Vladimír Darida (Hertha), který zezadu došlápl na kotník domácího kapitána. Český reprezentant jde předčasně pod sprchy!
     
    79
    Na pravé straně je po svém příchodu velmi aktivní Thomas Meunier, který se pokusil o průnikovou přihrávku, která ale byla nepřesná a opustila hrací plochu.
     
    78
    Hertha vyslala za obranu domácího mužstva další pas, který byl příliš dlouhý. Celou situaci tak mohl uklidnit pozorný Marwin Hitz.
     
    77
    Další rohový kop Dortmundu zakončil hlavou Emre Can, jehož pokus mířil pod břevno. Ovšem výborným zákrokem se předvedl Rune Jarstein, jenž míč vytáhl nad bránu!

    Michal Luxa

    Branky: 54. Brandt (Reus), 90+1. Moukoko

    Karty:   23. N. Schulz (DOR) – 59. Zeefuik (HER)   80. Darida (HER)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 10:4. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:11.
    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (71. Meunier), Can, Hummels (58. Zagadou), N. Schulz – Dahoud, Bellingham – Reus (C) (84. Moukoko), Brandt, T. Hazard (71. Reyna) – Haaland.
    Náhradníci: Bürki – Delaney, Meunier, Moukoko, Passlack, Ł. Piszczek, Reinier, Reyna, Zagadou.

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Stark (C), Dardai – Tousart – Zeefuik (59. Leckie), Darida, Mittelstädt, Plattenhardt (59. Lukebakio) – K. Piątek (82. Alderete), J. Córdoba (68. Dilrosun).
    Náhradníci: Schwolow – Alderete, Dilrosun, Leckie, Netz, Pekarík, Torunarigha, Lukebakio, Michelbrink.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Schiffner
    thejrc.org