NHL
Minnesota – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:5 (po pr.) | Edmonton – Ottawa 6:2 (kon.)
Colorado – Los Angeles 2:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 0:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 0:4 (kon.)
Columbus – Dallas 4:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Los Angeles Kings
Sobota 13.03.2021, 03:07 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:51:24)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 46 – 18 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 11 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 18 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Cal Petersen (LAK) – 44 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,8%, odchytal 59:48

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    Neuvedeno v zápise
     
    Colorado potvrdilo roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazilo soupeře z Los Angeles 2:0.

    Domácí hráči byli od prvních minut aktivnějším týmem, ale herní převahu se jim dlouho nepodařilo přetavit v gól. Dočkali se až ve 30. minutě, kdy se střelou zápěstím k pravé tyči prosadil nejproduktivnější hráč týmu Mikko Rantanen. Hokejisté Avalanche byli lepší i po vstřeleném gólu, ale Cal Petersen hosty držel skvělými zákroky ve hře o body do posledních minut. V závěru zkusili Kings hru bez gólmana, na což rychle doplatili, když krátce po vhazování ujel po pravé straně Rantanen, který daroval gól do prázdné brány Nathanu MacKinnonovi, ten zpečetil vítězství Colorada.

    Svěřenci kouče Bednara i navzdory vítězství zůstávají v Západní divizi na čtvrté pozici. Odpoutali se ale od pátého místa, které drží právě Los Angeles, a sice na rozdíl čtyř bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nahození Blakea Lizotteho ze středného pásma Philipp Grubauer nemusel vůbec řešit. Kotouč nabral velkou výšku a doplachtil za bránu, kam dojel jako první domácí hokejista.
     
    59:21
    Utkání se dohrává, hosté už nezkusí senzační zvrat. Matt Roy mohl zkusit vyslat za obranu Moora, ale neudělal to, místo toho déle podržel touš za brankou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:37 Nathan MACKINNON - 2:0
     
    58:37
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Slabou nahrávku Kempeho na modrou vystihl Rantanen, jenž se naražením puku o mantinel zbavil Doughtyho a před prázdnou bránou věnoval gól NATHANU MACKINNONOVI. Asistence: Mikko Rantanen.
     
    58:30
    Hosté vybojovali útočné pásmo a to je jasný signál pro Cala Petersena, který upaluje na střídačku a pouští na led šestého spoluhráče. Hosté zkouší powerplay!
     
    58:08
    Domácí se ubránili a situaci klidní v obranném pásmu Samuel Girard. Odjel za vlastní svatyni a unaveným spoluhráčům umožnil vystřídat.
     
    57:30
    Pierre-Édouard Bellemare strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Francouz se okamžitě vydal vypomoci spoluhráčům do defenzivy, Los Angeles se drží v útočném pásmu.
     
    57:14
    Drew Doughty naznačil střelu, načež ještě vylepšil palebnou pozici pro Adriana Kempeho. Grubauer se přesouval pozdě, obětavým blokem jej však zastoupil Ryan Graves.
     
    56:47
    Další těžký zákrok pro domácího gólmana! Němec se skvěle přesunul k pravé tyčce proti ráně Kopitara, kterou zastavil koncem pravého betonu.
     
    56:21
    Anže Kopitar vyhrál buly na Drewa Doughtyho, jenž vypálil tvrdou ránu od modré čáry. Philipp Grubauer vyrážečkou poslal kotouč za bránu.
     
    55:30
    Na trestnou lavici si odjíždí sednout francouzský útočník Pierre-Édouard Bellemare. Hodně zbytečné podrážení, kterého se útočník dopustil ve středním pásmu mimo hlavního dění hry.
     
    55:19
    Pojistku na vítězství domácího mužstva chtěl přidat Nathan MacKinnon. Dělová rána se odrazila od zadního mantinelu do brankoviště, v němž si puk našel Petersen. Američan raději přerušil hru.
     
    54:33
    Domácí dostali kotouč do branky, ale rozhodčí okamžitě rozpažil z důvodu, že Gabriel Landeskog v brankovišti zabránil Petersenovi v zákroku. Velká smůla pro domácí mužstvo, neboť Američan by nejspíše nedokázal zasáhnout ani v případě, že by jej Švéd neatakoval.
     
    54:08
    Nazem Kadri měl proti sobě jediného obránce. Do kličky si jít netroufl, volil střelu zápěstím přes Vilardiho. Petersen včas vystrčil levé rameno.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Rantanen (Graves, D. Toews), 59. MacKinnon (Rantanen)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Girard, MacDonald, D. Toews, Graves, Pateryn, Renouf – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Calvert.
    Los Angeles Kings: Petersen (Grosenick) – Doughty (A), M. Anderson, Roy, Björnfot, S. Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), A. Kempe – J. Carter (A), Vilardi, Athanasiou – T. Moore, Lizotte, Luff – Wagner, Amadio, Grundström.

    Rozhodčí: Peel, Chmielewski – Gibbons, Flemington
    thejrc.org