NHL
Minnesota – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:5 (po pr.) | Edmonton – Ottawa 6:2 (kon.)
Colorado – Los Angeles 2:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 0:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 0:4 (kon.)
Columbus – Dallas 4:3 (po pr.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Dallas Stars
Sobota 13.03.2021, 23:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:55 Zach WERENSKI - 4:3
     
    64:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak nakonec přeci jen máme gól v prodloužení. Oettinger v bráně Dallasu předvedl hned dva skvělé zákroky proti střelám Bjorkstranda, jenže nedůrazná obrana Dallasu poté nechala sebrat kotouč ZACHA WERENSKÉHO, jenž už jen musel trefit opuštěnou klec Dallasu. Asistence: Oliver Bjorkstrand.
     
    59:39
    Nicméně Stars si vytvořili několik zajímavých příležitostí a při Columbusu nyní stáli všichni bohové, když po vyražené střele Benna Dickinson nedorazil kotouč do prázdné klece.
     
    52:26
    Comeau nahrál zpoza domácí klece mezi kruhy, kde byl Oleksiak, který však se svou následnou střelou ani netrefil bránu Columbusu.
    49:02 Neúspěšný nájezd Bemströma
     
    49:02
    Bemström však nic zajímavého nevymyslel, když zkusil střelu mezi betony a Oettinger si tento prostor pohlídal.
     
    49:02
    Domácí pojedou trestné střílení, když byl Bemström při svém úniku podražen Hanleym.
     
    47:49
    Domi nahrál na střed útočného pásma Atkinsonovi, jehož následná střela skončila na břevně hostující klece!
    45:08 Denis GURJANOV - 3:3
     
    45:08
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se přeci jen konečně dočkávají! Hosté si několikrát vyměnili kotouč kolem brány Columbusu až nakonec Dickinson dostal puk před Merzlikinse na DENISE GURJANOVA, jenž už poté prostřelil domácího brankáře. Asistence: Jason Dickinson, Jamie Benn.
    37:45 Nick FOLIGNO - 3:2
     
    37:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets otáčejí stav utkání! Kdo jiný by se o to měl postarat, než kapitán NICK FOLIGNO, jenž využil toho, že před ním obránce upadl a následně vjel do útočného pásma, kde se svou střelou prostřelil Oettingera. Asistence: Zach Werenski.
    36:45 Cam ATKINSON - 2:2
     
    36:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po následném vhazování kotouč skončil v rohu kluziště, kde jej vybojoval Domi, jenž poté ihned přihrál na hranici levého kruhu CAMU ATKINSONOVI, jehož střela na vzdálenější tyč vyrovnává stav utkání. Asistence: Max Domi, Jack Roslovic.
    27:17 Andrej SEKERA - 1:2
     
    27:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars otáčejí vývoj utkání na svou stranu a nutno dodat, že zaslouženě, protože jsou zatím ve druhé třetině mnohem lepším týmem. Coglianovu střelu Merzlikins odrazil na modrou čáru, kam si najel ANDREJ SEKERA, jehož dělovka skončila až v bráně Columbusu. Pro slovenského obránce je to jeho první trefa v sezóně. Asistence: Andrew Cogliano, Blake Comeau.
     
    21:54
    Pavelski mohl poslat Stars do vedení, když jej Robertson našel svým pasem za obránci a následně byl americký útočník zcela sám před Merzlikinsem, jenže svou střelu poslal až do ochranné sítě.
     
    17:55
    Stars mohli jít do vedení! Z čista jasna se Stars dostali do přečíslení dvou na jednoho, když nejdříve střelu Camaana vyrazil Merzlikins a následná dorážka Gardnera skončila na vzdálenější tyči domácí klece.
    16:44 Andrew COGLIANO - 1:1
     
    16:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars vyrovnávají stav utkání! Faksa obdržel dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, kde následně posunul puk do jízdy ANDREW COGLIANOVI, jehož následnou střelu ještě lehce tečoval bránící hráč a zřejmě díky tomu poté puk proletěl do brány Columbusu. Asistence: Radek Faksa, Jamie Oleksiak.
    09:07 Max DOMI - 1:0
     
    09:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dostávají do vedení! Roslovic se dostal s pukem do útočného pásma, kde jej přihrával mezi kruhy MAXU DOMIMU, jehož první střelu ještě zblokoval bránící hráč Dallasu, jenže útočník Columbusu se následně dostal i k dorážce, kterou už jen poslal do odkryté brány Dallasu. Asistence: Jack Roslovic, Emil Bemström.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 10. Domi (Roslovic, Bemström), 37. Atkinson (Domi, Roslovic), 38. N. Foligno (Werenski), 65. Werenski (Bjorkstrand) – 17. Cogliano (Faksa, Oleksiak), 28. Sekera (Cogliano, Comeau), 46. Gurjanov (Dickinson, Ja. Benn)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Kukan, Del Zotto – Laine, Riley Nash, Bjorkstrand – N. Foligno (C), Jenner (A), Atkinson (A) – Robinson, Roslovic, Stenlund – Domi, Texier, Bemström.
    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Hanley, Sekera – Robertson, Pavelski (A), Kiviranta – Ja. Benn (C), Dickinson, Gurjanov – Cogliano, Faksa, Comeau – Caamano, Gardner, L'Esperance.

    Rozhodčí: Rank, Morton – Daisy, Nagy

    Diváci: 4 160
    thejrc.org