Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
New York Islanders
Neděle 14.03.2021, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásný den všem fanouškům NHL! Dnes budeme sledovat utkání mezi Devils a Islanders, tedy týmy, kteří se setkaly dva dny zpátky a týmy, jenž mají naprosto odlišnou formu. Utkání startuje pár minutek po jedné hodině ranní!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Islanders jsou naprosto v neuvěřitelné fomě a z posledních deseti duelů vyhráli hned devět! Newyorčané jsou aktuálně na prvním místě divize před týmy jako jsou Boston anebo Washington. Naposledy Isles zdolali právě Devils, po naprosto dominantní výkonu vyhráli 5:3.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Mathew Barzal – 27 utkání, 23 bodů (9+14)
    Anders Lee – 27 utkání, 19 bodů (11+8)
    Jean-Gabriel Pageau – 27 utkání, 18 bodů (9+9)
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Naopak Devils jsou na opačné straně s opačnými problémy. Z posledních deseti duelů vyhráli jen dvakrát a jsou na předposledním místě divize s náskokem tří bodů na poslední Buffalo. Nevypadá to ani na play-off, na které má New Jersey již propastnou ztrátu.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Pavel Zacha – 23 utkání, 16 bodů (6+10)
    Jack Hughes – 23 utkání, 14 bodů (6+8)
    Miles Wood – 23 utkání, 12 bodů (8+4)
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – D. Kulikov, P. K. Subban, T. Smith, Severson, R. Murray, Vatanen – Kuokkanen, Zajac, Šarangovič – A. Johnsson, J. Hughes, Bratt – M. Malcev, Zacha, Palmieri – Wood, M. McLeod, Bastian.

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Bellows, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Jo. Bailey – Dal Colle, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Lambert, St. Pierre – Rody, Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Vhazování vyhráli hosté, ale ani jeden celek se zatím nedostal do žádného útoku. Aktivnější v pásmu byli ale domácí, kteří mají co napravovat.
     
    00:45
    Islanders následně nerozjeli útočnou akci a přihrávka do útočné třetiny skončila jen odpískáním zakázaného uvolnění.
     
    01:41
    Nahození od levého mantinelu posílal na branku dlouholetý hráč Devils Andy Greene. Jeho nahození bylo ovšem blokováno bránícími hráči New Jersey.
     
    02:11
    Michael McLeod se pak dostával do útoku a u pravého kruhu se pokoušel obránce zbavit kličkou, ale ten jej zastavil a nedovolil mladému hráči zakončit.
     
    03:30
    Domácí celek byl následně aktivní v útočné třetině, ale nic nebezpečného nevymyslel. Puk se vrátil k brance Blackwooda, odkud se NJ pokusí opět něco vymyslet.
     
    03:48
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Michail Malcev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:22
    Hosté se dostali do první střelecké pozice v přesilové hře, ale Wahlstrom si vylámal zuby na připraveném Blackwoodovi. Devils následně vyhodili.
     
    04:57
    Barzal na levém kruhu již vypadal na střelu, ale místo toho přišla přihrávka k levé tyčce. Jordan Eberle zde po ledě zakončoval do betonů Blackwooda.
     
    05:29
    Pokračovalo se velkým tlakem Isles v brankovišti, ale Blackwood a jeho defenzíva vše ustála a nejspíše celé oslabení zvládne.
     
    05:47
    Ke konci přesilové hry se ještě do akce dostal domácí Jegor Šarangovič, kterému se ale u levé tyčky nepovedlo překonat Varlamova.
     
    06:37
    Devils právě vstřelili branku!
    PAVEL ZACHA nyní ukázal, proč se o něm mluví v poslední době jen v superlativech a proč je nejproduktivnějším hráčem Devils. Český útočník si najel do útočné třetiny a před kruhy poslal svižné zakončení k levé tyčce, na které Varlamov nedokázal zareagovat! Asistence: Kyle Palmieri a Ryan Murray.
    06:37 Pavel ZACHA - 1:0
     
    07:31
    Hosté se hned dostali zpátky do útočné třetiny, ale svižné nahození Pelecha od modré čáry skončilo na betonech připraveného Blackwooda.
     
    08:06
    Aktivita vedoucího celku divize pokračovala a Pelech opět střílel jen do betonů Blackwooda. Obrana New Jersey poté raději vyhodila na icing.
     
    09:23
    Domácí se dostali do útoku a Subban zakončoval jen vedle branky. Jack Hughes se následně dostal před branku, kde nezakončil ideálně i díky faulu Isles.
     
    09:36
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Andy Greene – 2 min., hákování).
     
    10:14
    Po kombinační hře se dostal kotouč na hokejku Zachy, který z pravého kruhu ale nepřekonal Varlamova zakončením ke vzdálenější tyčce.
     
    10:45
    Islanders hned poté vyhodili a zatím Devils nepovolili vrátit se do útočné třetiny. New Jersey tak musí pomalu od své branky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:19
    V posledních sekundách přesilovky se mezi kruhy otočil Jesper Bratt, ale jeho zakončení z otočky se do branky nevešlo a kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    11:36
    Hosté v plném počtu.
     
    12:43
    Hosté se poté dostali do útoku, ale žabička Bellowse nenašla adresáta před brankou a jako první u kotouče byl brankář Mackenzie Blackwood. Pokračovat se bude po pauze.
     
    12:57
    Devils se dostali hned po vhazování do útoku, ale Bastianovi se otočka zpoza branky nepovedla dovést do dokonalosti. Pokračuje se ovšem hrou New Jersey.
     
    13:31
    Aktivní střelec první třetiny Adam Pelech si najel od levého mantinelu do zakončení, ale pokus po ledě pokryl betonem Blackwood.
     
    14:17
    Subban poté zavezl kotouč do útoku a posunul jej na levé křídlo na Zajaca. Ten střílel vedle branky a Kuokkanen to následně neubrzdil a sundal branku. Komerční přestávka.
     
    14:57
    Subban je dnes aktivní a tentokrát se dostal ke střele od pravého mantinelu, ale z úhlu se mu nepovedlo ohrozit branku Semjona Varlamova.
     
    15:37
    K volnému kotouči se u levé tyčky dostal Johnsson, který se lehce ukvapil a zakončoval jen mimo branku hostujícího celku.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jesper Bratt – 2 min., držení).
     
    16:12
    Na startu druhé početní výhody se u levé tyčky dostal do zakončení Eberle, který se pokoušel několikrát procpat puk do branky, ale Blackwood opět stoprocentní.
     
    16:35
    Barzal trefil Šarangoviče, který šel do protiakce společně s obráncem Kulikovem. Právě Kulikov před brankou dostal přihrávku, ale kotouč šel vysoko a ruský obránce kotouč nedokázal trefit.
     
    17:34
    Domácí zatím hrají velice dobré oslabení a Islanders se zatím do ničeho nebezpečného nedostali.
     
    17:58
    Islanders právě vstřelili branku!
    Těsně po skončení přesilové hry se hostující celek prosazuje a máme vyrovnáno! Nejdříve ujel Zacha, ale Varlamov jeho střelu po ledě vyrazil. V protiakci se mezi kruhy dostal OLIVER WAHLSTROM, který svižným zakončením naprosto překvapil zamrzlého Blackwooda. Bez asistence.
    17:58 Oliver WAHLSTROM - 1:1
     
    19:02
    Na začátku poslední minuty první třetiny se kotouč dostal mimo ledovou plochu a vhazuje se po pravici Varlamova, který si připsal asistenci na branku Wahlstroma úspěšným zákrokem proti Zachovi.
     
    19:24
    Dmitrij Kulikov nejdříve zakončoval od pravého mantinelu, ale přesný nebyl. Isles poté ujeli do protiakce dvou na jednoho, ale právě obránce Devils zachytil tuto pobídku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi aktivní první třetina, která nakonec nabídla po jedné brance na obou stranách. Skóre otevřel laserovou střelou český útočník Pavel Zacha, ale Islanders srovnali brankou Olivera Wahlstroma, který naprosto překvapil Mackenzieho Blackwooda zakončením mezi kruhy.

    Střely na branku: 6:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Devils začali třetinu třetí formací a Malcev se hned dostali na pravém kruhu ke střele, ale puk skončil jen v lapačce pozorného Varlamova.
     
    20:40
    Ty Smith si nyní udělal prostor a mezi kruhy zakončoval. Puk ještě u pravé tyčky tečoval Severson, ale kotouč skončil na betonu pozorného Varlamova!
     
    21:04
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí mužstvo pokračovalo v aktivní hře a dočkává se zasloužené branky! Jegor Šarangovič zakončoval z levého kruhu a puk se od brankové konstrukce odrazil k pravé tyčce, kde rybičkou akci dovedl do dokonalosti JANNE KUOKKANEN! Asistence: Jegor Šarangovič a Travis Zajac.
    21:04 Janne KUOKKANEN - 2:1
     
    22:10
    Isles se dostali do útoku, kde nic nevymysleli a u kotouče je opět domácí celek, který dnes hraje mnohem lépe než naposledy na ledě Islanders.
     
    22:57
    Tentokráte přišla střela od pravého mantinelu, na kterou si počkal Blackwood a betony pokus vyrazil mimo svou branku.
     
    23:16
    Opět musela být v pozoru domácí jednička. Brock Nelson se dostal k volnému kotouči mezi kruhy, ale svižným zakončením střílel jen do připraveného Blackwooda.
     
    23:54
    Devils se pokoušeli dostat do dalšího útoku, ale podél levého mantinelu to nevyšlo, a tak přišlo jen nahození za branku Varlamova.
     
    24:27
    Mathew Barzal obešel obránce a u levé tyčky to již vypadalo, že půjde do bekhendového zakončení. Místo toho se ještě stihl otočit a zakončit, ale Blackwood byl opět připraven.
     
    25:51
    Domácí se dostali do přečíslení, které se jim ale nepovedlo zakončit a vše bylo překombinováno obráncem Murrayem. Isles se dostali do nebezpečného protiútoku, který zakončoval Beauvillier střelou do lapačky Mackenzieho Blackwooda!
     
    26:54
    Před první komerční pauzou druhé třetiny se do zakončení po levé straně dostal Nathan Bastian, ale jeho pokus bekhendem Varlamov pokryl.
     
    27:26
    Jesper Bratt se nyní dobře dostal až k pravé tyčce a celou akci zakončoval přihrávkou do brankoviště na Johnssona. Tomu se ale nepovedlo zblízka nastavit hokejku a navýšit vedení.
     
    28:23
    Miles Wood rozjel akci a posunul kotouč na McLeoda, jenž střílel od mantinelu jen do Varlamova. Přišel ovšem faul a uvidíme přesilovku domácích.
     
    28:28
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Adam Pelech – 2 min., hákování).
     
    28:43
    Hned na startu přesilové hry dostal nabito na pravém kruhu Zacha, ale jeho dělovka z první skončila v lapačce pozorného Varlamova.
     
    29:07
    Ty Smith zakončil do Cizikase, který unikal sám na branku. Hostujícího útočníka dojel Hughes a lehce mu znemožnil zakončení, které šlo nakonec jen do betonů Blackwooda!
     
    30:00
    Následně se domácímu celku již nepovedlo najet do útočné třetiny. Islanders velice dobře brání modrou čáru a nedovolují domácím zakončit.
     
    30:28
    Hosté v plném počtu.
     
    30:49
    Devils poté nerozjeli útočnou akci ideálně a po nepřesné kombinaci se píská icing. Vhazovat se tak po delší době bude před brankou Blackwooda.
     
    31:27
    Pelech se dostal do dalšího zakončení od modré čáry, ale Blackwood si poradil i s tímto pokusem hostujícího beka. Devils poté kotouč vyvezli od své branky.
     
    32:54
    Ani jednomu celku se nyní nedařilo projít do nějaké útočné akce a hra je přerušena až nyní, kdy se nepřesná přihrávka dostala do rukavice Blackwooda. Hra se přerušuje a pokračovat bude po pauze.
     
    33:11
    Do přečíslení se dostali domácí a Jegor Šarangovič šel před branku, ale jeho střelu na poslední chvíli zneškodnil jeden z bránících hráčů Isles.
     
    33:18
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (P. K. Subban – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:52
    Islanders to sehráli velice dobře a kotouč se dostával mezi kruhy po kombinaci na jeden dotyk. Střela ovšem nepřišla vinou promáchnutí a puk proletěl až k brance Varlamova.
     
    34:45
    Velice dobré oslabení od domácího celku, který svého soupeře do ničeho nepustil a kotouč opět vyhodil. Tentokrát to byl obránce Damon Severson.
     
    35:18
    Domácí v plném počtu.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    36:00
    Hosté se dostali k nahození od modré čáry, které Blackwood neudržel a hosté tak mohou pokračovat v kombinační hře přesilové hry.
     
    36:40
    Velice dobrou práci odvedl Pavel Zacha, který rybičkou vyhodil kotouč ze třetiny a jeho spoluhráči mohou jít střídat.
     
    37:23
    Barzal vymyslel naprosto luxusní přihrávku na pravý kruh, kde stál Anthony Beauvillier. Jeho rána z první byla ovšem zachycena přesouvajícím se Blackwoodem!
     
    37:38
    Domácí v plném počtu.
     
    38:15
    A po přežití dvou přesilovek mohli jít domácí do dvoubrankového vedení! Jack Hughes se dostal mezi dvěma obránci, ale Varlamova zblízka nepropálil nad lapačku!
     
    38:24
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Scott Mayfield – 2 min., krosček).
     
    38:46
    První dva útoky domácímu celku nevyšly a pokaždé ztratil kotouč útočník Palmieri. Islanders se povedlo dvakrát vyhodit puk ze třetiny.
     
    39:30
    Jack Hughes si najel do útočné třetiny a na pravé straně našel Bratta, který zakončoval do Varlamova. K dorážce se mezi kruhy prodral ještě Subban, ale ani jemu se nepovedlo navýšit vedení.
     
    39:58
    V posledních sekundách měl celek z Newarku ještě několik střeleckých příležitostí, ale nikdo v červeném se nakonec neprosadil a druhá část je u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu vyhrál domácí celek, který se prosadil hned ve druhé minutě. Zatím rozdílovým střelcem je finský mladík Janne Kuokkanen, jemuž se střelecky v posledních duelech parádně daří. Každopádně jsme viděli aktivní útočnou třetinu od obou celků a určitě jsme se nenudili.

    Střely na branku: 24:22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hosté v plném počtu.
     
    40:54
    Palmieri zavezl kotouč do útoku a posunul jej na levé křídlo Malcevovi, který střílel jen do krajana Varlamova.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:59
    Islanders právě vstřelili branku!
    Mathew Barzal na sebe nyní navázal dva hráče a uvolnil tak místo pro KIEFFERA BELLOWSE, který byl nehlídaný a před brankou zakončil nekompromisně k levé tyčce. Asistence: Mathew Barzal a Jordan Eberle.
    41:59 Kieffer BELLOWS - 2:2¨
     
    42:40
    Islanders jsou po vstřelené brance aktivní na kotouči a pokouší se otočit skóre třetí trefou v duelu.
     
    43:38
    Do další akce si sjel hostující Anthony Beauvillier, ale jeho rána z pravého kruhu šla jen do výstroje připraveného Mackenzieho Blackwooda.
     
    44:02
    Mezi kruhy se ke střele dostal aktivní Zacha, ale druhý zářez večera nepřidal. Následně se kotouč válel v brankovišti, ale domácí se neprosadili.
     
    44:45
    Po aktivní kombinaci Devils se do protiakce dostal opět Beauvillier, ale jeho zakončení z pravého kruhu šlo jen do betonu Blackwooda.
     
    45:10
    Islanders právě vstřelili branku!
    A vedení domácích je rázem pryč. KIEFFER BELLOWS se nacpal podél pravého mantinelu až před branku, kde kličkou na zadní tyčku otáčí stav duelu druhou branku v této třetině. Asistence: Jordan Eberle.
    45:10 Kieffer BELLOWS - 2:3
     
    46:19
    Domácí hrají od své branky, ale jsou přecijen o něco otřesenější po ztrátě vedení. Islanders jsou teď mnohonásobně aktivnější.
     
    46:49
    Po přihrávce do brankoviště, kterou Blackwood pokryl, se bude pokračovat vhazováním v obranné třetině domácích. Vše ovšem až po uplynutí komerční přestávky.
     
    47:20
    Brock Nelson nevěděl, jak zakončit akci svého celku a neviděl spoluhráče, tak jen nahazoval ze střední třetiny za brankou New Jersey.
     
    47:54
    Subbanovi byl připraven kotouč, ale obránce Devils zakončoval dělovkou jen vedle branky Semjona Varlamova.
     
    48:43
    Po pravé straně teď pláchnul Casey Cizikas, ale jeho sřela z kruhu šla jen nad masku Blackwooda a puk se nakonec odrazil od ochranné sítě.
     
    49:02
    Od modré čáry to následně zkoušel domácí obránce Murray, ale také jeho rána byla přizvednuta do ochranné sítě nad brankou Semjona Varlamova.
     
    49:44
    V posledních chvilkách je utkání hodně kousané a ani jeden celek nehraje moc dobře. Oba celky se nyní vystřídaly ve vyhození na icing.
     
    51:05
    Od levé strany posílal svižné nahození na branku Michael McLeod, ale Varlamov byl na svém místě a betony puk srazil do rohu kluziště.
     
    51:56
    Kyle Palmieri udělal kličku na levém kruhu a dostal se do zakončení, ale Varlamov předvedl další dobrý zákrok! Domácí neuspěli ani v dorážkách v brankovišti.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:38
    Poté přišlo přečíslení domácího celku, puk se pak odrazil mezi kruhy, ale Ty Smith nezakončil tak, aby se domácí celek dočkal vyrovnaného stavu.
     
    53:55
    Devils byli nyní aktivní před brankou, ale zakončení před levým kruhem se ani nedostalo do prostoru tří tyčí.
     
    54:48
    Velice dlouho se nepřerušovalo a Islanders ani trochu nespěchají. Nyní si předávali kotouč za brankou a jen čekali, co se uděje.
     
    55:08
    Přerušení přišlo až po střele Kulikova, který hraje sedmisté utkání v NHL. Jeho pokus z levého kruhu ale skončil jen v lapačce připraveného Semjona Varlamova.
     
    55:24
    Islanders se cpali do útočné třetiny, ačkoliv v posledních minutách jen bránili výsledek. Sudí ale viděli ofsajd, a tak se bude pokračovat ve střední třetině.
     
    56:05
    Barzal se na pravé straně dostal ke střeleckému pokusu, ale branku Blackwooda se mu tentokrát trefit ani nepovedlo.
     
    56:46
    Nabito na modrou čáru dostal obránce Ryan Murray, ale jeho zakončení se do branky nedostalo a Varlamov nemusel ani výrazně zasahovat.
     
    57:49
    New Jersey se pokouší být aktivní v útoku, ale proti obraně Isles to dnes nemají vůbec jednoduché.
     
    58:16
    Mackenzie Blackwood opustil branku a Devils hrají v šesti hráčích v útoku!
     
    59:22
    Damon Severson dostal nabito na modrou čáru, ale jeho svižné zakončení skončilo jen vedle branky Varlamova.
     
    Konec zápasu.
     
    New York Islanders otočili utkání v New Jersey dvěma góly Kieffera Bellowse a získají i dnes dva body. Naopak domácí celek prodloužil svojí špatnou formu a hlavně formu na domácím ledě. Českého fanouška může těšit sedmá branka Pavla Zachy v sezóně.

    New Jersey Devils 2:3 New York Islanders
    7. Zacha (Palmieri, R. Murray), 22. Kuokkanen (Šarangovič, Zajac) – 18. Wahlstrom, 42. Bellows (Barzal, Eberle), 46. Bellows (Eberle)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 58:13
    Semjon Varlamov (NYI) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 60:00
     
    Československá stopa v utkání:

    Pavel Zacha (NJD) – 1+0, účast 0, 4 střely na bránu, odehrál 16:20
     
    Hvězdy utkání

    1. Kieffer Bellows (NYI) – 2+0
    2. Jordan Eberle (NYI) – 0+2
    3. Janne Kuokkanen (NJD) – 1+0
     
    Za mě je to vše. Děkuji za pozornost a zase někdy u přenosů z NHL na počtěnou. (03:38:27)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 7. Zacha (Palmieri, R. Murray), 22. Kuokkanen (Šarangovič, Zajac) – 18. Wahlstrom, 42. Bellows (Barzal, Eberle), 46. Bellows (Eberle)


    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – D. Kulikov, P. K. Subban, T. Smith, Severson, R. Murray, Vatanen – Kuokkanen, Zajac, Šarangovič – A. Johnsson, J. Hughes, Bratt – M. Malcev, Zacha, Palmieri – Wood, M. McLeod, Bastian.
    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Bellows, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Jo. Bailey – Dal Colle, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Lambert, St. Pierre – Rody, Suchánek
    thejrc.org