Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
Washington Capitals
Neděle 14.03.2021, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Domácí už zase hrají bez brankáře a hned toho mohl využít Travis Konecny, který ale z bezprostřední blízkosti minul!
    57:03 Claude GIROUX - 4:5
     
    57:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Omlouvám se za má předchozí slova, že už je rozhodnuto, protože Flyers necelé tři minuty před koncem snižují na rozdíl jediné branky! Celou branku připravil parádním křižným pasem Jakub Voráček, který tak v levém kruhu uvolnil CLAUDEHO GIROUXE, jenž napálil kus gumy pod horní tyč. Asistence: Jakub Voráček, Travis Sanheim.
     
    56:53
    Philadelphia se usadila v útočném pásmu a Carter Hart tak míří na střídačku! Domácí hrají s šesti bruslaři.
    53:07 Shayne GOSTISBEHERE - 3:5
     
    53:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers již potřetí v zápase snižují, takže to klidně ještě může být zajímavé! Při nátlaku v útočném pásmu nakonec vypálil od modré čáry SHAYNE GOSTISBEHERE, jehož rána, vzhledem ke dvěma clonícím hráčům, propadla až k pravé tyči branky Washingtonu. Asistence: Sean Couturier, Travis Konecny.
     
    52:05
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nick Jensen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:41
    Domácí brankář si aspoň trochu zlepšuje náladu povedeným zákroky, protože pokryl ránu Jakuba Vrány a poradil si s dorážkou Nicklase Bäckströma!
     
    50:10
    T. J. Oshie podnikl výborný průnik přes pravou stranu, kde na sebe natáhl tři protihráče a následně mezi kruhy uvolnil svého kapitána, který tam byl úplně sám, ale Carter Hart jeho ránu výborně zneškodnil!
     
    49:01
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Oskar Lindblom – 2 min., sekání).
     
    46:06
    Nicolas Aube-Kubel výborně projel až do útočného pásma, kde byl po výměně kotouče se spoluhráčem sám před Iljou Samsonovanem, ale kotouč napálil přímo do něj!
    44:25 Nic DOWD - 2:5
     
    44:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají střelecký účet poslední třetiny a možná si už zajišťují vítězství! Nahození Garneta Hathawaye by Carter Hart nejspíš měl, ale těsně před ním dokázal kotouč sklepnout NIC DOWD, který ho tak poslal přesně mezi nohy zaskočeného gólmana. Asistence: Garnet Hathaway, John Carlson.
     
    43:26
    James van Riemsdyk dokonale využil avizovaného ofsajdu pro soupeře, protože po přihrávce se dostal k nadějné střele z otočky, kterou ale Ilja Samsonov pokryl!
     
    41:49
    Nick Jensen opět ukázal svou rychlost, kolem protihráčů se tentokrát prodral k pravé tyči, ale Cartera Harta nepřekvapil.
     
    39:29
    Při protiútoku se dokonce činil Jakub Vrána, který to ale tentokrát se svou střelou přehnal, protože mířil moc vysoko!
     
    38:29
    Joel Farabee vedl útok do rozhozené obrany, ale po zaseknutí byl jeho pas sražen směrem na bránu, odkud byl brankářem poslán pryč!
     
    36:51
    Na druhé straně se do dobré pozice dostal Ivan Provorov, který mířil pod horní tyč, ale Ilja Samsonov prokázal dobré reflexy!
     
    36:20
    Garnet Hathaway si zničehonic našel před bránou odražený kotouč a měl spoustu prostoru k zakončení, ale trestuhodně mířil mimo branku!
    33:10 Alexandr OVEČKIN - 2:4
     
    33:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i zkrácenou početní výhodu a dostávají se zpátky do dvoubrankového vedení! Pěknou kombinaci v útočné třetině nakonec zakončil kapitán ALEXANDR OVEČKIN, který tentokrát vsadil na přesnost a vyplatilo se. Kotouč zaplaval do sítě podél levé tyčky. Asistence: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Sanheim – 2 min., držení).
     
    30:23
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., držení).
     
    27:40
    Hosté kombinují v útočném pásmu podél mantinelu, díky čemuž měl nakonec na levé straně spoustu prostoru Dmitrij Orlov, který ale brankáře nepřekonal!
    25:47 Nolan PATRICK - 2:3
     
    25:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dnes to začíná vypadat na přestřelku, protože je to zas o jeden gól! Jakub Voráček byl v souboji v útočném pásmu mírně podražen, ale nevylučovalo se. Český útočník však nic nevzdal a nakonec získal kotouč, přičemž následně uvolnil ještě lépe postaveného NOLANA PATRICKA, který prostřelil gólmana soupeře střelou mezi betony. Asistence: Jakub Voráček, Travis Sanheim.
     
    23:05
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Brian Elliott, přichází Carter Hart.
    23:05 Nick JENSEN - 1:3
     
    23:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se hned vrací do dvoubrankového vedení! Domácí sice zvládli buly v pásmu, ale NICK JENSEN ho následně šikovně vypíchl a pak zamířil až do úniku, který proměnil bombou do levé šibenice. Asistence: Carl Hagelin.
    22:36 James van Riemsdyk - 1:2
     
    22:36
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci prolomili střeleckou smůlu a jsou zpátky v zápase! Ilja Samsonov vyrazil nahození jen před sebe, kde se puku chopil Daniel Sprong, jenž však selhal při vyhození. Kus gumy totiž poslal na JAMESE VAN RIEMSDYKA, který vypálil tak rychle, že se brankář hostů ani nestačil ohlédnout. Bez asistence.
    13:21 Carl HAGELIN - 0:2
     
    13:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se nedostávají do nějakých vyložených šancí, ale když už si něco vytvoří, tak skóruje! Nick Jensen tvrdě vypálil od modré čáry a Brian Elliott opět neudržel kotouč ve své výstroji, čehož tentokrát využil CARL HAGELIN, který puk prostrčil do sítě mezi betony gólmana. Asistence: Nick Jensen, Garnet Hathaway.
     
    09:14
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Justin Schultz – 2 min., nedovolené bránění).
    04:40 Daniel SPRONG - 0:1
     
    04:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals velmi brzy otevírají skóre zápasu! Jakub Vrána si našel cestu do útoku přes levou stranu, odkud nahodil na Briana Elliotta, který neudržel kotouč pod kontrolou. Toho dokonale využil DANIEL SPRONG, který ho chytře přehodil a brankář domácích i přes několika dotyků s kusem gumy nedokázal úspěšně zasáhnout. Asistence: Jakub Vrána, Jevgenij Kuzněcov.
     
    01:45
    První větší šanci měl na svědomí Washington! Konkrétně pak Richard Pánik, který poslal kotouč do brankoviště, kde chvíli poskakoval, ale nakonec ho Brian Elliott dostal pryč!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 23. J. van Riemsdyk, 26. Patrick (Voráček, Sanheim), 54. Gostisbehere (Couturier, Konecny), 58. Giroux (Voráček, Sanheim) – 5. Sprong (J. Vrána, Kuzněcov), 14. Hagelin (Jensen, Hathaway), 24. Jensen (Hagelin), 34. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 45. Dowd (Hathaway, Carlson)


    Philadelphia Flyers: Elliott (24. Hart) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere, Prosser – J. van Riemsdyk, Couturier (A), Farabee – Laughton, K. Hayes, Konecny – Voráček, Giroux (C), Aube-Kubel – Lindblom, Patrick, Andreoff.
    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Dillon, Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – J. Vrána, Kuzněcov, Sprong – Hagelin, Dowd, Hathaway – Sheary, Pinho, Pánik.

    Rozhodčí: Charron, Hanson – Fournier, Kovachik
    thejrc.org