Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
Winnipeg Jets
Neděle 14.03.2021, 01:20 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:03:19)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 32 | Přesilová hra: 0/3 – 2/4 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 27 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,4%, odchytal 59:51
    Laurent Brossoit (WPG) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Lowry (WPG) – 1+1
    2. Mason Appleton (WPG) – 1+1
    3. Mark Scheifele (WPG) – 1+1
     
    Winnipeg vrátil Torontu dva dny starou porážku po prodloužení, lídra Severní divize porazil po výborném výkonu 5:2.

    Oba celky začali střetnutí vzájemným oťukáváním, což mělo za následek fakt, že úvodní dvacetiminutovka skončila bez branek. Ale od druhé třetiny už se góly nešetřilo. Hosté šli do vedení zásahem Masona Appletona, avšak domácí zásluhou tref Jakea Muzzina a Williama Nylandera otočili průběh ve svůj prospěch. Do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu, povedenou tečí vyrovnal na 2:2 Paul Stastny.

    Ve třetí třetině stříleli do černého pouze hosté. Vedení jim vrátil Adam Lowry, na rozdíl dvou branek pak navýšil Nikolaj Ehlers a v přesilovce pěti proti třem stanovil konečný výsledek na 5:2 kapitán Mark Scheifele.

    Toronto i přes porážku zůstává na čele Severní divize. Winnipeg se posunul na druhou příčku, ztrátu na vedoucí celek stáhl na rozdíl čtyř bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Poslední útok patřil hráčům Jets. Ke střele ale již nedošlo, neboť výměnu puku mezi Scheifelem a Wheelerem zhatil povedeným obranným zákrokem Muzzin.
     
    59:31
    Auston Matthews ještě vyvinul snahu zaútočit, avšak od spoluhráčů se mu nedostalo pochopení. Americký centr byl sám proti třem protihráčům bez šance.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Hokejisté v bílých dresech si závěr střetnutí užívají plnými doušky. Zpoza brány našel Andrew Copp mezi kruhy Lowryho, rána z voleje prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    58:22
    Velkou rychlost nabral po pravé straně Ilja Michejev. Bez přemýšlení vypálil, ale přímo do míst, kde byl se zákrokem vyrážečkou připraven Laurent Brossoit.
     
    57:46
    Ve čtyřech se domácí ubránili bez inkasovaného gólu. Ale je jasné, že tříbrankový náskok soupeře během závěrečných dvou minut už nestáhnou.
     
    57:23
    Pokračuje tradiční početní převaha hostujícího mužstva. Ještě zvýraznit vítězství hostů mohl Kyle Connor, avšak míst poloodkryté brány zasáhl horní tyčku.
    56:32 Mark SCHEIFELE - 2:5
     
    56:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. MARK SCHEIFELE v levém kruhu zakvedlal s pukem, a když viděl, že proti němu nikdo nestartuje, tak vypálil a trefil se neomylně do pravého růžku brány. Asistence: Josh Morrissey a Blake Wheeler.
     
    55:46
    Domácímu trenérovi se vyloučení Hymana vůbec nelíbilo, což dal mužům v pruhovaném hlasitě najevo. Po poradě následuje další dvouminutový trest pro domácí střídačku, Toronto tak nebude hrát ve čtyřech, ale ve třech!
     
    55:46
    Vítězství Winnipegu je blízko. Rozhodčí totiž posílají na lavici hanby Zacha Hymana, jenž si počínal nedovoleným způsobem proti Forbortovi.
     
    55:40
    Tvrdá rána Morgana Riellyho se odrazila od zadního mantinelu před bránu. Matthews mířil brankáři mezi betony, ten puk za záda nepustil.
     
    55:33
    Není nač čekat, Toronto musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Také se tak děje, zakončení Jakea Muzzina ukryl Brossoit v lapačce.
    54:34 Nikolaj EHLERS - 2:4
     
    54:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Mauriceho využívají přesilovku a odskakují na rozdíl dvou branek! Z levého kruhu poslal puk střelou ze zápěstí do sítě NIKOLAJ EHLERS, brankář Andersen nic neviděl přes skvěle clonícího Perreaulta. Asistence: Neal Pionk a Andrew Copp.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Muzzin (Marner), 28. W. Nylander (J. Thornton, Holl) – 22. Appleton (Lowry, Copp), 37. Stastny (Scheifele, Stanley), 48. Lowry (Appleton, DeMelo), 55. Ehlers (Pionk, Copp), 57. Scheifele (Morrissey, Wheeler)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), J. Thornton – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Barton, Brisebois
    bahis siteleri