Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
Winnipeg Jets
Neděle 14.03.2021, 01:20 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:03:19)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 32 | Přesilová hra: 0/3 – 2/4 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 27 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,4%, odchytal 59:51
    Laurent Brossoit (WPG) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Lowry (WPG) – 1+1
    2. Mason Appleton (WPG) – 1+1
    3. Mark Scheifele (WPG) – 1+1
     
    Winnipeg vrátil Torontu dva dny starou porážku po prodloužení, lídra Severní divize porazil po výborném výkonu 5:2.

    Oba celky začali střetnutí vzájemným oťukáváním, což mělo za následek fakt, že úvodní dvacetiminutovka skončila bez branek. Ale od druhé třetiny už se góly nešetřilo. Hosté šli do vedení zásahem Masona Appletona, avšak domácí zásluhou tref Jakea Muzzina a Williama Nylandera otočili průběh ve svůj prospěch. Do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu, povedenou tečí vyrovnal na 2:2 Paul Stastny.

    Ve třetí třetině stříleli do černého pouze hosté. Vedení jim vrátil Adam Lowry, na rozdíl dvou branek pak navýšil Nikolaj Ehlers a v přesilovce pěti proti třem stanovil konečný výsledek na 5:2 kapitán Mark Scheifele.

    Toronto i přes porážku zůstává na čele Severní divize. Winnipeg se posunul na druhou příčku, ztrátu na vedoucí celek stáhl na rozdíl čtyř bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Poslední útok patřil hráčům Jets. Ke střele ale již nedošlo, neboť výměnu puku mezi Scheifelem a Wheelerem zhatil povedeným obranným zákrokem Muzzin.
     
    59:31
    Auston Matthews ještě vyvinul snahu zaútočit, avšak od spoluhráčů se mu nedostalo pochopení. Americký centr byl sám proti třem protihráčům bez šance.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Hokejisté v bílých dresech si závěr střetnutí užívají plnými doušky. Zpoza brány našel Andrew Copp mezi kruhy Lowryho, rána z voleje prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    58:22
    Velkou rychlost nabral po pravé straně Ilja Michejev. Bez přemýšlení vypálil, ale přímo do míst, kde byl se zákrokem vyrážečkou připraven Laurent Brossoit.
     
    57:46
    Ve čtyřech se domácí ubránili bez inkasovaného gólu. Ale je jasné, že tříbrankový náskok soupeře během závěrečných dvou minut už nestáhnou.
     
    57:23
    Pokračuje tradiční početní převaha hostujícího mužstva. Ještě zvýraznit vítězství hostů mohl Kyle Connor, avšak míst poloodkryté brány zasáhl horní tyčku.
    56:32 Mark SCHEIFELE - 2:5
     
    56:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. MARK SCHEIFELE v levém kruhu zakvedlal s pukem, a když viděl, že proti němu nikdo nestartuje, tak vypálil a trefil se neomylně do pravého růžku brány. Asistence: Josh Morrissey a Blake Wheeler.
     
    55:46
    Domácímu trenérovi se vyloučení Hymana vůbec nelíbilo, což dal mužům v pruhovaném hlasitě najevo. Po poradě následuje další dvouminutový trest pro domácí střídačku, Toronto tak nebude hrát ve čtyřech, ale ve třech!
     
    55:46
    Vítězství Winnipegu je blízko. Rozhodčí totiž posílají na lavici hanby Zacha Hymana, jenž si počínal nedovoleným způsobem proti Forbortovi.
     
    55:40
    Tvrdá rána Morgana Riellyho se odrazila od zadního mantinelu před bránu. Matthews mířil brankáři mezi betony, ten puk za záda nepustil.
     
    55:33
    Není nač čekat, Toronto musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Také se tak děje, zakončení Jakea Muzzina ukryl Brossoit v lapačce.
    54:34 Nikolaj EHLERS - 2:4
     
    54:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Mauriceho využívají přesilovku a odskakují na rozdíl dvou branek! Z levého kruhu poslal puk střelou ze zápěstí do sítě NIKOLAJ EHLERS, brankář Andersen nic neviděl přes skvěle clonícího Perreaulta. Asistence: Neal Pionk a Andrew Copp.
     
    53:55
    Scheifele se společně se Stastnym probojovali do útočné třetiny, ale jen na malý okamžik. Zpětná nahrávka druhého jmenovaného totiž našla pouze Muzzina.
     
    53:14
    Hokejisté Maple Leafs se ihned po vhazování osvobodili. Je vidět, že hráči v bílých dresech se tolik do útoku neženou, přesilovku berou spíše jako pošetření sil do závěru.
     
    52:50
    Velká komplikace pro domácí mužstvo, které se bude muset po nedovoleném bránění Morgana Riellyho bránit ve čtyřech. Avšak Toronto ukázalo, že umí skórovat i v oslabení, Winnipeg by rozhodne neměl nic podcenit.
     
    52:20
    Nate Thompson v rychlostním souboji přebruslil Marnera, avšak s kotoučem zůstal za brankou. A jelikož se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, tak jej tam nechal a odjel střídat.
     
    51:55
    Svěřenci kouče Keefeho se vlastní vinou připravili o útočné pásmo. Jason Spezza nahrál naslepo obráncům, kotouč poslal přesně mezi Riellym a Muzzinem.
     
    51:25
    Ofsajd přerušil akci i na druhé straně. A byl to pávě Dubois, jenž po dobré obranné činnosti chtěl ukázat i ofenzivní schopnosti, ale bez puku jedoucí Lewis přejel útočnou modrou rychleji.
     
    50:44
    Velmi dobrou práci odvedl v defenzivě Pierre-Luc Dubois. Protáhl se za vlastní brankou kolem dvojice pasivně stojících protihráčů a po levém mantineu dostal hru do střední třetiny.
     
    50:03
    Domácí hráči znovu ujeli do přečíslení. Tentokráte byl přechod přes modrou čáru v pořádku, ale vyrovnání se nedočkali, Zach Hyman vypálil z voleje do zadního mantinelu.
     
    49:32
    Ihned po vhazování pálil příklepem Jake Muzzin. Laurent Brossoit si našel místečko, odkud viděl na puk, ten vzápětí podržel v rukavici.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:11
    Přečíslení tří proti dvěma zastavil hvizd čárového rozhodčího. Auston Matthews očekával nahrávku, proto zrychlil, avšak Marner hrál na sebe.
     
    48:45
    Mathieu Perreault stihl touš na útočné modré a nabil Lowrymu. Tomu se druhý gól v krátkém časovém rozmezí vsítit nepodařilo, pálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    48:10
    Hosté chtěli bleskově odskočit do vedení o dvě branky. Příliš mnoho volného prostoru měl na vrcholku pravého kruhu Pionk, avšak pálil jen do vyjetého gólmana.
    47:39 Adam LOWRY - 2:3
     
    47:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hokejisté Jets se podruhé v utkání ujímají vedení! Appleton zpoza brány našel u levé tyčky najetého ADAMA LOWRYHO, jehož bekhendová střela po ledě propadla Andersenovi mezi betony. Asistence: Mason Appleton a Dylan DeMelo.
     
    46:54
    Mark Scheifele se skrze dvojici protihráčů neprobojoval, ale uvolnil prostor pro Blakea Wheelera najíždějícího z druhé vlny. Američan střílel forhendem nepřesně.
     
    46:30
    Útočí Winnipeg. Pierre-Luc Dubois si vyměnil hrací předmět s Thompsonem, načež vypálil tvrdou střelu příklepem. Trefil plexisklo za brankou.
     
    45:57
    V rohu kluziště byl nejrychleji Dylan DeMelo, jehož vyhození však nemělo potřebnou razanci, Rielly ještě zastavil puk před modrou. Zacouvat musel až pod tlakem dotírajícího Scheifeleho.
     
    45:12
    Místo čekávané nahrávky Jimmy Vesey střílel z velkého úhlu na bránu. Laurent Brossoit počítal i s tímto řešením, zaskočit se nenechal.
     
    44:45
    Ilja Michejev se chopil volného kotouče a po levém mantinelu se hnal do zajímavé příležitosti. Nakonec pálil zápěstím na bližší tyč, gólman si poradil.
     
    44:16
    Zakázané uvolnění vrátí hru před branku Brossoita. Mason Appleton přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče Coppa, ten na dlouhý pas nedosáhl.
     
    43:57
    Rychlý brejk bleskově rozehrál Justin Holl. Hledal Jasonu Spezzu, kterého i našel, jenže zkušený kanadský forvard si nedokázal poradit se zpracováním.
     
    43:33
    Jake je vidět, tak ani jeden z celků si nechce zopakovat prodloužení z posledního vzájemného měření sil. Trevor Lewis vypálil zápěstím těsně nad.
     
    42:39
    Obránce Tucker Poolman strávil na ledě přes minutu a půl, přesto zvládl zachytit pohyb Hymana a navíc mu vypíchl touš z pod hole. Posléze rozehrál na Lowryho a odjel si odpočinout.
     
    42:19
    Alexander Kerfoot měl sám proti třem jen velmi malou šanci na úspěch. Jeho individuální akce dopadla podle očekávání, o touš přišel.
     
    41:44
    Od levého mantinelu zkusil Brossoita překvapit Travis Dermott. Strážce svatyně Winnipegu byl připaven a černou gumu udržel v rukavici.
     
    41:08
    Do brejku vystartoval středem Pierre-Luc Dubois. S Kanaďanem ovšem udržel krok William Nylander, jenž soka čistým způsobem vytlačil mimo střeleckou pozici.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:32
    Přesto to byli domácí, kteří podnikli první útok v rámci třetí dvacetiminutovky. Marner ale hledal mezi kruhy Matthewse marně, neboť zakročil Morrisey.
     
    40:10
    Rozhodně třetí třetina o vítězi nebo půjdeme do nastaveného času? To se dozvíme během následující půl hodiny. Scheifele tentokráte na buly Matthewse přetlačil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:12.
     
    V prostředním dějství se v Torontu s góly roztrhl pytel. Padly hned čtyři, po dvou na každé straně. Do vedení se dostal ve 22. minutě Winnipeg, nahrávku Lowryho uklidil do brány Mason Appleton. Domácí posléze převrátili vývoj střetnutí ve svůj prospěch, když nejprve ve 26. minutě vyrovnal při vlastním oslabení Jake Muzzin a o dvě minuty později zařídil obrat William Nylander. Avšak do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu, neboť nahození Scheifeleho tečoval ve 37. minutě mimo dosah brankáře Paul Stastny.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 20
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Po návratu z trestné lavice chtěl zahrozit Pierre-Luc Dubois. jenže kotouč mu při zpracování ujel od čepele hole, za brankou útočníka obrana zpacifikovala.
     
    39:23
    Při hře čtyři na čtyři opět útočí domácí. Travis Dermott nahazoval do přehuštěného prostoru, kde se nejlépe zorientoval Appleton, střelec prvního gólu utkání přetlačil Spezzu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:55
    Laurent Brossoit zatím nepřipustil třetí gól ve své svatyni! Nejprve si poradil s pokusem Riellyho, vyrazil i dorážku Marnera. Hyman už mířil nepřesně.
     
    38:20
    Více volného prostoru pochopitelně musí vyhovovat hráčům jako Marner nebo Matthews. Oba zmínění hokejisté jsou na ledě a kombinují v útočném pásmu.
     
    37:43
    Přichází třetí vyloučení v krátkém časovém sledu, druhé na straně Winnipegu. Pierre-Luc Dubois poslal spoluhráče do tří držením.
     
    37:28
    Domácí si početní převahy dlouho neužili. Joe Thornton při návratu do ofenzivy natlačil na vlastního brankáře Wheelera, rozhodčí tento počin vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    37:00
    Úvod přesilovky si domácí určitě představovali povedenější. Auston Matthews prohrál na buly, následně Rielly nedokázal na modré zastavit vyhození Pionka.
     
    36:51
    Krátce po vyrovnávací trefě se Winnipeg bude muset bránit ve čtyřech. Josh Morrissey je vyloučen za hákování po souboji s TJ Brodiem.
    36:34 Paul STASTNY - 2:2
     
    36:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Skóre je opět srovnané! Scheifele podržel kotouč na holi, aby posléze cíleně nahodil do blízkosti PAULA STASTNYHO. Americký útočník ukázal obrovskou šikovnost, když kotouč ze vzduchu ztečoval mimo dosah domácího brankáře. Asistence: Mark Scheifele a Logan Stanley.
     
    35:59
    Zach Bogosian si protáhl střídání, na ledě strávil téměř dvě minuty. Ve finále pobytu na ledové ploše ještě rozdal hit Lewisovi, až poté odjel na střídačku.
     
    35:20
    Gólman Laurent Brossoit měl dojem, že ránu Boyda udržel ve výstroji, ale nebylo tomu tak. Bleskově se však stihl přesunout proti zakončení Bogosiana, to vykopl pravým betonem.
     
    34:44
    Jason Spezza mohl střílet, ale ještě hledal lépe postaveného Veseyho. To byla chyba, ten byl totiž výborně pokryt Morriseym. Hraje Winnipeg.
     
    34:15
    Dlouhá rozehrávka Scheifeleho na Wheelera kýžené ovoce nepřinesla. Kanadský útočník touš alespoň tečoval, takže se nepíská icing.
     
    33:47
    Sám proti třem se vydal na zteč Zach Hyman. Po mantinelu se probojoval za bránu, kde jeho štace s kotoučem na holi skončila. Pionk jej odstavil čistým způsobem.
     
    33:18
    Za brankou soupeře kvedlal s kotoučem na holi Pierre Engvall. Švéd nakonec zkusil najít mezi kruhy Kerfoota, avšak Thompson dobře myšlený pas úspěšně vypíchl.
     
    32:56
    Hosté si zahrávali s ohněm, v jednu chvíli již totiž bylo šest na ledové ploše. Tuto skutečnost si rychle uvědomil Andrew Copp, jenž skočil zpátky na střídačku. Rozhodčí nechali pokračovat hru bez přerušení.
     
    32:08
    Forčekující Jimmy Vesey poslal váhajícího Stastnyho za brankou tvrdým hitem k ledu. Ale Američan přesto zvládl rozehrát na druhou stranu, kde byl volný Appleton.
     
    31:44
    Na střeleckou listinu se chtěl zapsat Morgan Rielly. Křižná tvrdá střela od modré čáry měla gólové parametry, avšak Brossoit výborně zakročil pravým betonem.
     
    31:20
    Mitchell Marner hledal prostor, kudy by se mohl probojovat před branku. Nenašel a tak jen bekhendovým pokusem nahodil touš do brankoviště, kde ho přikryl gólman.
     
    30:37
    Jake Muzzin ve spolupráci s Matthewsem udrželi na uzdě Adama Lowryho. Vyhnali jej do středního pásma, hostující forvard zklidnil situaci nahrávkou dozadu na DeMela.
     
    30:02
    V době, kdy se střetnutí přehouplo do své druhé poloviny, vypálil nebezpečný projektil od modré čáry Neal Pionk. Andersen zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl obětavě blokující Dermott.
     
    29:40
    Hodně vidět je v dnešním střetnutí čtvrtá útočná lajna Toronta. Kanadský útočník Jason Spezza zkusil štěstí z velkého úhlu, Brossoit se nachytat nenechal.
     
    29:12
    Dalším, kdo zkusil střelecké štěstí, byl Nikolaj Ehlers. Pálil příklepem po nahrávce Duboise, černá guma prosvištěla pár čísel nad břevnem.
     
    28:36
    Druhý zásah ve vlastní svatyni Frederik Andersen zatím nepřipustil. Na jedničku si poradil s pokusem Lowryho, z lapačky pak navíc zvládl vyklepat touš pro Holla.
     
    28:00
    Před pár minutami ještě Winnipeg vedl, nyní musí dohánět jednobrankové manko. Tvrdá rána pro hostující mužstvo, které momentálně kombinují v útočném pásmu.
    27:12 William NYLANDER - 2:1
     
    27:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Toronto vede! WILLIAM NYLANDER obdržel nahrávku od Thorntona a volnou dálnici po levém mantinelu využil k průniku před bránu. Situaci vzal na sebe a dobře udělal. Nepříliš dobře umístěnou střelu totiž Brossoit nezkrotil, levým betonem si ji kopl do sítě. Asistence: Joe Thornton a Justin Holl.
     
    26:58
    Na druhou stranu se rozjelo Toronto ve třech hráčích. Mattews pasem napříč pásmem hledal Marnera, před nímž v poslední chvíli zasáhl Tucker Poolman, kanadský forvard byl před sebou jinak měl poloodkrytou bránu.
     
    26:17
    Hosté zůstali v útočném pásmu i poté, co se Zach Bogosian vrátil na ledovou plochu. Zajímavou příležitost si vypracoval Wheeler, z velkého úhlu trefil jen boční síť.
    25:03 Jake MUZZIN - 1:1
     
    25:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina vyrovnává při vlastním oslabení! Marner se chopil volného puku a rozjel se po pravém mantinelu. Nechal hlavu nahoře a z druhé vlny našel najetého obránce JAKEA MUZZINA, jenž si nabruslil mezi kruhy a zápěstím vypálil do pravé šibenice, Brossoit byl bez šance. Asistence: Mitchell Marner.
     
    24:39
    Hosté vyhráli buly a zamkli soupeře v jeho vlastní obranné třetině. Po sérii přihrávek pálil Mark Scheifele těsně vedle pravé tyče, vzápětí vyhodil Marner.
     
    24:02
    Z levého křídla se před branku probojoval Paul Stastny. Při snaze zakončit pod břevno mu sekl do hokejky Zach Bogosian, ve finále z toho tedy byla pouze rána po ledě do betonu brankáře. Domácí obránce už za svůj prohřešek usedá na trestnou lavici.
     
    23:47
    Winnipeg ukazuje, že v Torontu rozhodně neplánuje hrát druhé housle a útočí i navzdory faktu, že vede. Trevor Lewis vypálil zápěstím těsně nad břevno.
     
    23:06
    Defenziva Toronta si vůbec nevšímala Natea Thompsona, který se prodral po pravém mantinelu až d útočného pásma. Tvrdou střelou příklepem otestoval tvrdost Andersenovy vyrážečky.
     
    22:30
    Laurent Brossoit má problém s ostřím nože na levé brusli. Na ní se pracovalo i těsně před začátkem druhé třetiny, v případě přetrvávajících problémů by nejspíše musel na pár minut zaskočit Connor Hellebuyck.
     
    22:30
    Hokejisté v modrých dresech okamžitě šlápli do pedálů. Nejprve pálil nepřesně Justin Holl, vzápětí Jake Muzzin trefil jen výstroj brankáře.
    21:41 Mason APPLETON - 0:1
     
    21:41
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Prostřední dějství začali aktivněji domácí, ale skórují hosté! Lowry na sebe navázal dva protihráče, načež z levé strany nahrál před bránu nikým nepokrytému MASONU APPLETOVI, který i s notnou dávkou štěstí dostal touš za Andersena. Asistence: Adam Lowry a Andrew Copp.
     
    21:11
    Svěřenci kouče Keefeho pokračují v aktivním pojetí hry. Zápěstím vystřelil William Nylander, blokující obránce Josh Morrissey kotouč zblokoval do ochranné sítě.
     
    20:33
    Hokejisté Maple Leafs, jmenovitě Mitchell Marner, vyzkoušel pozornost Brossoita střelou ještě ze středního pásna. Gólman zasáhl lapačkou, puk v ní raději udržel.
     
    20:10
    Druhá třetina ukrajuje první vteřiny. Na buly byl znovu úspěšný Austin Matthews, americký útočník tentokráte přetlačil Lowryho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:14.
     
    První třetina utkání mezi Torontem a Winnipegem regulérní gól nepřinesla. Domácí sice skórovali už ve druhé minutě, avšak zásah Engvalla byl odvolán pro přihrávku rukou. Po zbytek úvodního dějství byla hra vyrovnaná, ani jeden z týmů neměl výrazně navrch. Vyrovnaný stav je zatím spravedlivým výsledkem
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Zřejmě poslední útočnou akci táhl Auston Matthews středem. Nechal se ale vlastní nepozorností chytit do kleští dvou obránců, americký ostrostřelec skončil na ledě.
     
    19:21
    Frederik Andersen skvělým zákrokem pravým betonem udržel bezbrankový stav. Mason Appleton v přečíslení našel Andrewa Coppa, ten pokusem z voleje trefil konec pravého betonu brankáře.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:35
    Elitní lajna Winnipegu nedostává od domácích hráčů příliš prostoru. Jakmile převzal kotouč Mark Scheifele, byli u něj dva protihráči. Útočník v bezvýchodné situaci přišel o puk.
     
    18:06
    Mathieu Perreault viditelně zaskočil Andersena bekhendovou střelou z velkého úhlu. Andersen jen vykopl touš před sebe, drobné zaváhání následně napravil, když si poradil i s dorážkou Poolmana.
     
    17:30
    Jeden gól byl Engvallovi odebrán, švédský forvard nyní zabojoval o druhý, první regulérní. Zápěstím pálil nebezpečně, těsně nad horní tyčku.
     
    17:03
    Trevor Lewis tvrdým nástřelem ze středního pásma otestoval pozornost Frederika Andersena. Jednatřicetiletý Dán byl v pozoru, vyrážečkou poslal touš do ochranné sítě.
     
    16:33
    Defenzivní složku týmu podpořil Mitchell Marner a dostal kotouč poté, co TJ Brodie odebral touš čistým způsobem Appletonovi. Kanaďan posléze vyvezl puk do středního pásma.
     
    16:11
    Domácí vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. William Nylander našel před brankou Tavarese, ten z bezprostřední blízkosti nenašel mezeru v postoji brankáře.
     
    15:40
    Do brejku chtěl vystartovat Nikolaj Ehlers, avšak skvěle zareagoval Justin Holl, jenž soupeři odpálil kotouč od hokejky i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    15:17
    Přechod přes modrou čáru zatím dělá oběma celkům velké problémy. Nahrávku Michejeva na Kerfoota přibrzdil Appleton, výsledkem je další ofsajd.
     
    14:45
    Zach Bogosian si bleskově narazil se Spezzou a vypálil příklepem od levého mantinelu. Laurent Brossoit na touš dobře viděl, ukryl ho v lapačce.
     
    14:14
    Dezorientovaný Jake Muzzin ztratil pojem o hracím předmětu, což Toronsto stálo pobyt v útočné třetině. Mezi bruslemi ho našel až v blízkosti středové čáry.
     
    13:28
    Tato skutečnost dlouho neplatila. Čitelnou rozehrávku Riellyho po pravém mantinelu vystihl Dylan DeMelo, který vysokým obloučkem přenesl hru do střední třetiny.
     
    13:00
    Mark Scheifele je zpět na ledové ploše, jeho trest domácí hráči potrestat nedokázali. Kanaďan spěchá vypomoci s defenzivou, neboť Toronto zůstává v útočném pásmu.
     
    12:33
    Do třetice bylo Toronto úspěšné. Po krátké kombinaci vypálil z vrcholku pravého kruhu John Tavares, Brossoit udržel kotouč ve výstroji.
     
    12:02
    Ani na druhý pokus se hokejisté Maple Leafs nedokázali usadit v útočné třetině. Mitchell Marner nabral velkou rychlost, avšak Neal Pionk mu touš vypíchl ukázkovým způsobem.
     
    11:22
    Auston Matthews zvládl buly, načež TJ Brodie okamžitě nahazoval před brnaku, kde však žádný ze spoluhráče nedokázal tečovat puk. Toho se naopak chopil Josh Morrissey, který hosty osvobodil.
     
    11:00
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí Toronto. Za podrážení v útočném pásmu odjíždí pykat na trestnou lavici nejproduktivnější hráč Winnipegu Mark Scheifele.
     
    10:46
    Další přechod hostujícího mužstva do útočné třetiny již byl v pořádku. Ve finále akce se Blake Wheeler pokusil obtočit bránu, Andersen ale přilepil levý beton k tyči včas.
     
    10:15
    Hra se v úvodní dvacetiminutovce hodně kouskuje. Ofsajd se píská tentokráte na straně Winnipegu, až moc netrpělivý byl Mark Scheifele.
     
    09:57
    V rychlostním souboji Justin Holl přebruslil Duboise, přesto rozhodčí rozpažil a zakázané uvolněné neodpískal. Velmi zajímavé rozhodnutí muže v prhovaném.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:14
    Morgan Rielly nedosáhl na nahrávku Scheifeleho po mantinelu, ale záda obránci kryl Jimmy Vesey, ten hrací předmět až k Ehlersovi nepustil.
     
    08:41
    Postavení mimo hru a v něm přichycen druhý útok Maple Leafs. John Tavares udělal před modrou nečekanou kličku, čímž vystavil ofsajdu Thorntona.
     
    08:00
    Volného puku se chopil Mitchell Marner, jenž rychle zkontroloval situaci a nahrál za sebe Brodiemu. Střela švihem na přední tyč Brossoita nezaskočila.
     
    07:33
    Dělovku Tuckera Poolmana těsně před gólmanem nepříjemně tečoval Travis Dermott. Andersen měl velké štěstí, že kotouč nezměnil směr příliš, černá guma brankáře trefila do masky.
     
    07:03
    Přihrávka Nikolaje Ehlerse nebyla ideální, ovšem Mason Appleton si poradil a málem zakončil. Bruslí si puk přikopl před sebe, jenže vystřelit nestihl.
     
    06:42
    Domácí se ubránili, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. Čtvrtá lajna Toronta je pod tlakem, přes všechny čáry vyhodil zkušený Jason Spezza.
     
    06:20
    O přerušení hry se zasloužil Frederik Andersen. Ten se rozhodl natáhnout rukavici pro vysoký oblouček Stastnyho, ačkoli věděl, že nemíří mezi tři tyče.
     
    05:55
    Blake Wheeler ujel společně se Scheifelem do přečíslení dvou proti jednomu. Americký kapitán vzal akci na sebe, pálil nepřesně.
     
    05:14
    Na ledě je formace, jež se postarala o první, leč neregulérní gól. Alexander Kerfoot dlouho otálel s rozehrávkou a schytal tvrdý hit od DeMela. Hrají hosté.
     
    04:55
    Rychlý brejk domácích táhl po pravém mantinelu Ilja Michejev. Neměl podporu, proto musel střílet, Brossoit s přehledem zakročil vyrážečkou.
     
    04:36
    Hokejisté Jets ukázali, že i oni umí útočit. Trevor Lewis lehkým nahozením hledal před brankou Appletona, ten skákavý touš promáchl.
     
    03:45
    A znovu Marner, nejproduktivnější hráč Toronta v sezóně je v úvodu hodně vidět. Tentokráte sám střílel z velkého úhlu, brankář se nachytat nenechal.
     
    03:00
    Na ledě opět úřaduje elitní lajna Maple Leafs. Mitchell Marner v situaci tři na tři hledal napříč pásmem Matthewse, ale nenašel jej, pokryl ho Appleton.
     
    02:39
    První úspěšný zákrok střetnutí zapsal Laurent Brossoit. Gólman Winnipegu si dobře povyjel proti střele Spezzy, mezeru mezi betony si pohlídal.
     
    02:14
    Hokejisté v modrých dresech pokračují v útočení. William Nylander najel do útočné třetiny, načež našel na modré čáře Brodieho, rána po ledě trefila do brusle Lewise.
    01:30 Neuznaný gól Engvalla
     
    01:30
    Gól neplatí! Hostující kouč Maurice si vzal coach challenge a ta byla úspěšná Zásah Engvalla neplatí z důvodu, že Dermott nahrál Kerfootovi rukavicí.
     
    01:30
    Parádní vstup domácích do utkání, vedení se ujímají už ve druhé minutě! Dermott s vypětím všech sil zastavil rukavicí puk ještě před modrou, načež nahrál Kerfootovi, který o mantinel našel PIERRA ENGVALLA a švédský útočník z levého kruhu vypálil zápěstím nechytatelně do bližšího horního rohu brány.
     
    01:09
    Alexander Kerfoot zvládl zachytit vyhození Wheelera, ale z otočky vypálil jen slabou střelu po ledě, s níž Laurent Brossoit neměl žádné větší problémy.
     
    00:42
    Premiérový útok ale elitní formaci nevyšel. Mitchell Marner nabral až příliš velkou rychlost, nahrávku přebral až za modrou čárou. Postavení mimo hru.
     
    00:10
    Zápas mezi Torontem a Winnipegem je v plném proudu! Úvodní buly ovládl domácí centr Auston Matthews, od první lajny domácích můžeme očekávat znovu velké věci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), J. Thornton – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.

    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Barton, Brisebois.
     
    Winnipeg Jets

    Také Winnipeg se v současné chvíli drží na pozici, která by znamenala postup do vyřazovací fáze. Je třetí s mankem šesti bodů na Toronto, avšak oproti lídrovi sehrál o tři zápasy méně. Náskok na pátou příčku je pak už poměrně značný, Calgary zaostává o sedm bodů. Mauriceho družina našla v předešlých deseti střetnutí přemožitele jen třikrát. Prohrála s Vancouverem (0:4), Montrealem (1:7) a naposledy s Torontem (3:4 pr.) Týmovou produktivitu vede Mark Scheifele s 34 body.
     
    Toronto Maple Leafs

    Hokejisté Toronta kralují Severní divizi a to již dlouhou dobu. Na kontě po 28 odehraných zápasech rovných 40 bodů a na druhý Edmonton, který má odehráno o jedno utkání více, disponují čtyřbodovým náskokem. Svěřenci kanadského kouče Keefeho mohli mít daleko větší náskok, pokud by neprohráli třikrát v posledních třech případech. Dvakrát prohráli s Vancouverem a jednou s Winnipegem, kterému vrátili porážku o dva dny později, dnes půjde o jejich třetí střetnutí v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mitchell Marner s 37 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Winnipegem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Muzzin (Marner), 28. W. Nylander (J. Thornton, Holl) – 22. Appleton (Lowry, Copp), 37. Stastny (Scheifele, Stanley), 48. Lowry (Appleton, DeMelo), 55. Ehlers (Pionk, Copp), 57. Scheifele (Morrissey, Wheeler)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), J. Thornton – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Barton, Brisebois
    thejrc.org