Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
Winnipeg Jets
Neděle 14.03.2021, 01:20 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:46
    Domácímu trenérovi se vyloučení Hymana vůbec nelíbilo, což dal mužům v pruhovaném hlasitě najevo. Po poradě následuje další dvouminutový trest pro domácí střídačku, Toronto tak nebude hrát ve čtyřech, ale ve třech!
     
    55:46
    Vítězství Winnipegu je blízko. Rozhodčí totiž posílají na lavici hanby Zacha Hymana, jenž si počínal nedovoleným způsobem proti Forbortovi.
     
    52:50
    Velká komplikace pro domácí mužstvo, které se bude muset po nedovoleném bránění Morgana Riellyho bránit ve čtyřech. Avšak Toronto ukázalo, že umí skórovat i v oslabení, Winnipeg by rozhodne neměl nic podcenit.
     
    37:43
    Přichází třetí vyloučení v krátkém časovém sledu, druhé na straně Winnipegu. Pierre-Luc Dubois poslal spoluhráče do tří držením.
     
    37:28
    Domácí si početní převahy dlouho neužili. Joe Thornton při návratu do ofenzivy natlačil na vlastního brankáře Wheelera, rozhodčí tento počin vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    36:51
    Krátce po vyrovnávací trefě se Winnipeg bude muset bránit ve čtyřech. Josh Morrissey je vyloučen za hákování po souboji s TJ Brodiem.
     
    24:02
    Z levého křídla se před branku probojoval Paul Stastny. Při snaze zakončit pod břevno mu sekl do hokejky Zach Bogosian, ve finále z toho tedy byla pouze rána po ledě do betonu brankáře. Domácí obránce už za svůj prohřešek usedá na trestnou lavici.
     
    11:00
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí Toronto. Za podrážení v útočném pásmu odjíždí pykat na trestnou lavici nejproduktivnější hráč Winnipegu Mark Scheifele.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Muzzin (Marner), 28. W. Nylander (J. Thornton, Holl) – 22. Appleton (Lowry, Copp), 37. Stastny (Scheifele, Stanley), 48. Lowry (Appleton, DeMelo), 55. Ehlers (Pionk, Copp), 57. Scheifele (Morrissey, Wheeler)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), J. Thornton – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Barton, Brisebois
    thejrc.org