Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
Winnipeg Jets
Neděle 14.03.2021, 01:20 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:32 Mark SCHEIFELE - 2:5
     
    56:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. MARK SCHEIFELE v levém kruhu zakvedlal s pukem, a když viděl, že proti němu nikdo nestartuje, tak vypálil a trefil se neomylně do pravého růžku brány. Asistence: Josh Morrissey a Blake Wheeler.
     
    55:46
    Domácímu trenérovi se vyloučení Hymana vůbec nelíbilo, což dal mužům v pruhovaném hlasitě najevo. Po poradě následuje další dvouminutový trest pro domácí střídačku, Toronto tak nebude hrát ve čtyřech, ale ve třech!
     
    55:46
    Vítězství Winnipegu je blízko. Rozhodčí totiž posílají na lavici hanby Zacha Hymana, jenž si počínal nedovoleným způsobem proti Forbortovi.
    54:34 Nikolaj EHLERS - 2:4
     
    54:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Mauriceho využívají přesilovku a odskakují na rozdíl dvou branek! Z levého kruhu poslal puk střelou ze zápěstí do sítě NIKOLAJ EHLERS, brankář Andersen nic neviděl přes skvěle clonícího Perreaulta. Asistence: Neal Pionk a Andrew Copp.
     
    52:50
    Velká komplikace pro domácí mužstvo, které se bude muset po nedovoleném bránění Morgana Riellyho bránit ve čtyřech. Avšak Toronto ukázalo, že umí skórovat i v oslabení, Winnipeg by rozhodne neměl nic podcenit.
    47:39 Adam LOWRY - 2:3
     
    47:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hokejisté Jets se podruhé v utkání ujímají vedení! Appleton zpoza brány našel u levé tyčky najetého ADAMA LOWRYHO, jehož bekhendová střela po ledě propadla Andersenovi mezi betony. Asistence: Mason Appleton a Dylan DeMelo.
     
    37:43
    Přichází třetí vyloučení v krátkém časovém sledu, druhé na straně Winnipegu. Pierre-Luc Dubois poslal spoluhráče do tří držením.
     
    37:28
    Domácí si početní převahy dlouho neužili. Joe Thornton při návratu do ofenzivy natlačil na vlastního brankáře Wheelera, rozhodčí tento počin vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    36:51
    Krátce po vyrovnávací trefě se Winnipeg bude muset bránit ve čtyřech. Josh Morrissey je vyloučen za hákování po souboji s TJ Brodiem.
    36:34 Paul STASTNY - 2:2
     
    36:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Skóre je opět srovnané! Scheifele podržel kotouč na holi, aby posléze cíleně nahodil do blízkosti PAULA STASTNYHO. Americký útočník ukázal obrovskou šikovnost, když kotouč ze vzduchu ztečoval mimo dosah domácího brankáře. Asistence: Mark Scheifele a Logan Stanley.
    27:12 William NYLANDER - 2:1
     
    27:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Toronto vede! WILLIAM NYLANDER obdržel nahrávku od Thorntona a volnou dálnici po levém mantinelu využil k průniku před bránu. Situaci vzal na sebe a dobře udělal. Nepříliš dobře umístěnou střelu totiž Brossoit nezkrotil, levým betonem si ji kopl do sítě. Asistence: Joe Thornton a Justin Holl.
    25:03 Jake MUZZIN - 1:1
     
    25:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina vyrovnává při vlastním oslabení! Marner se chopil volného puku a rozjel se po pravém mantinelu. Nechal hlavu nahoře a z druhé vlny našel najetého obránce JAKEA MUZZINA, jenž si nabruslil mezi kruhy a zápěstím vypálil do pravé šibenice, Brossoit byl bez šance. Asistence: Mitchell Marner.
     
    24:02
    Z levého křídla se před branku probojoval Paul Stastny. Při snaze zakončit pod břevno mu sekl do hokejky Zach Bogosian, ve finále z toho tedy byla pouze rána po ledě do betonu brankáře. Domácí obránce už za svůj prohřešek usedá na trestnou lavici.
    21:41 Mason APPLETON - 0:1
     
    21:41
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Prostřední dějství začali aktivněji domácí, ale skórují hosté! Lowry na sebe navázal dva protihráče, načež z levé strany nahrál před bránu nikým nepokrytému MASONU APPLETOVI, který i s notnou dávkou štěstí dostal touš za Andersena. Asistence: Adam Lowry a Andrew Copp.
     
    11:00
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí Toronto. Za podrážení v útočném pásmu odjíždí pykat na trestnou lavici nejproduktivnější hráč Winnipegu Mark Scheifele.
    01:30 Neuznaný gól Engvalla
     
    01:30
    Gól neplatí! Hostující kouč Maurice si vzal coach challenge a ta byla úspěšná Zásah Engvalla neplatí z důvodu, že Dermott nahrál Kerfootovi rukavicí.
     
    01:30
    Parádní vstup domácích do utkání, vedení se ujímají už ve druhé minutě! Dermott s vypětím všech sil zastavil rukavicí puk ještě před modrou, načež nahrál Kerfootovi, který o mantinel našel PIERRA ENGVALLA a švédský útočník z levého kruhu vypálil zápěstím nechytatelně do bližšího horního rohu brány.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Muzzin (Marner), 28. W. Nylander (J. Thornton, Holl) – 22. Appleton (Lowry, Copp), 37. Stastny (Scheifele, Stanley), 48. Lowry (Appleton, DeMelo), 55. Ehlers (Pionk, Copp), 57. Scheifele (Morrissey, Wheeler)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), J. Thornton – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Barton, Brisebois
    thejrc.org