Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 14.03.2021, 22:07 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Detroitem a Carolinou.
     
    Detroit Red Wings

    Trápení Detroitu pokračuje, ale nutno podotknout, že jeho výsledky nejsou tak strašné, jako byly v minulé sezóně. Hokejisté Red Wings sice jsou na posledním místě Centrální divize, ale drží se v odstupu za Dallasem, tři body pak ztrácejí na Nashville. Postupové příčky už jsou vzdálené výrazně více, manko na čtvrté Chicago čítá třináct bodů. Svěřenci v noci ze čtvrtka na pátek přerušili sérii čtyř porážek v řadě, když si vyšlápli na obhájce Stanley Cupu, Tampu Bay na domácím stadiónu porazili 6:4. Nejproduktivnější hráči týmu jsou dva, a sice Dylan Larkin a Filip Hronek, oba nasbírali po 14 bodech.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny prožívají parádní sezóně. Po 26 odehraných zápasech vévodí Centrální divizi s jednobodovým náskokem na Tampu Bay, která však má o jedno utkání sehráno méně. Na vedoucí příčku se Brind'Amourova družina posunula zásluhou skvělých výsledků z poslední doby, hráči Canes čekají na přemožitele už dlouhých sedm zápasů, naposledy porazila doma v Raleighu Nashville vysoko 5:1. Týmovou produktivitu vede dvojice Sebastian Aho a Vincent Trocheck s 24 body. Druhá jmenovaný ale v utkání proti Nashvillu zranil, doba jeho absence zatím není známá.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET)
    Filip Zadina (DET)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Djoos, Nemeth, Stecher – Mantha, D. Larkin (C), Fabbri – Gagner, Naměstnikov, Zadina – B. Ryan, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm.

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: McIsaac, Lee – Galloway, Kelly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Detroitem a Carolinou začalo! Na buly byl úspěšnější hostující kapitán Jordan Staal a hurikáni se rychle probojovali do útočného pásma.
     
    00:43
    Hokejisté Canes se k první střele nedostali, neboť nahození Dougieho Hamiltona zastavil Erne. Na druhou stranu může rozjet akci Detroit.
     
    01:12
    První úspěšný zákrok zapsal Alex Nedeljkovic. Pětadvacetiletý Američan si hravě poradil se střelou zápěstím Larkina, kterou udržel ve výstroji.
     
    01:48
    Nahrávku Helma po mantinelu Filip Hronek na modré čáře nezachytil. Český obránce musel zabojovat směrem dozadu, Lorentze na zádech udržel.
     
    02:20
    Na ledě se střetli elitní formace obou celků. Individuální akcí se prezentoval Sebastian Aho, pokusem od levého mantinelu Berniera nezaskočil.
     
    02:58
    Hosté se ubránili nebezpečnému útoku soupeře, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Nino Niederreiter nezvládl tečovat vyhození Pesceho.
     
    03:23
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Michael Rasmussen. S kličkovanou to ale přehnal, nakonec mu kotouč úspěšně vypíchl z pod hole Slavin.
     
    03:56
    Čtvrtá lajna Caroliny potvrzuje, že i s ní se musí počítat. Lorentz napříč pásmem našel Morgana Geekieho, zakončení centra proletělo těsně nad bránou.
     
    04:13
    Drobného zaváhání DeKeysera chtěl využít Sebastian Aho. Finský útočník se z pravého křídla probojoval před bránu, avšak ve střelu mu zabránil Erne, zablokoval sokovi hokejku.
     
    04:47
    Utkání se zatím hraje ve velkém tempu, přerušuje se jen minimálně. Již delší dobu se hosté drží v útočném pásmu, jenže chybí tomu střelba.
     
    05:11
    Svěřenci trenéra Blashilla se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Pod tlakem byl nuce hrát Filip Hronek, zvolil sázku na jistotu.
     
    05:44
    Kličkovaná Dylana Larkina neměla dlouhého trvání. Amerického forvarda vystál Warren Foegele, který následně dostal hru do střední třetiny.
     
    06:09
    Larkin hrál hlavní roli i při další akci Red Wings. Když viděl, že nemá komu nahrát, tak nahodil do lapačky Nedeljkovice a vybojoval pro spoluhráče buly v útočném pásmu, sám odjel střídat.
     
    06:33
    Jonathan Bernier zůstal v pozoru po střele Brocka McGinna z vrcholku levého kruhu. Kotouč udržel, což bylo klíčové, na dorážku číhal Svečnikov.
     
    07:03
    Poprvé o sobě dal výrazně vědět Filip Zadina. Dobře si pokryl puk, načež jej nahodil za bránu. Spoluhráčům vypomohl gólman Nedeljkovic, jenž vyjel za kotoučem a rozehrál po mantinelu na spoluhráče.
     
    07:46
    Bekhendovou nahrávku před brankoviště zkusil Sebastian Aho. Hrací předmět se až k Martinu Nečasovi nedostal, DeKeyser se prezentoval dobrým obranným zákrokem.
     
    08:07
    Hosté předvedli pěknou kombinaci, ale Bernier zatím drží čisté konto. Po ose Hamilton – Nečas se puk dostal do brankoviště, kde Svečnikov pravý beton brankáře nepřehodil.
     
    08:30
    Hra se vrací do obranného pásma Detroitu, domácí se totiž provinili zakázaným uvolněním. Bobby Ryan prudké nahození Nemetha nezkrotil.
     
    09:12
    Robby Fabbri sice tělem odstavil Martinooka, jenže vzápětí pod tlakem volil nahrávku naslepo na střed, kde byli pouze protihráči v bílých dresech.
     
    09:44
    Za nahozením Fleuryho vystartoval jeho kolega z obrany Jake Bean. Úmysl si v poslední chvíli rozmyslel, nechtěl riskovat možný rychlý brejk.
     
    10:22
    Odvážný průnik Darrena Helma nebyl úspěšný. Chtěl si narazit o mantinel a zbavit se tak hned dvou protihráčů, ale Slavin se přechytračit nenechal.
     
    10:55
    Steven Lorentz patří v úvodu střetnutí k nejaktivnějším hráčům. Nyní vyprodukoval svůj druhý střelecký pokus mezi tři tyče, i s ním si pozorný Bernier věděl rady.
     
    11:11
    Krátce po vhazování zkoušel štěstí Andrej Svečnikov. V pokleku vystřelil slabě po ledě, gólman i s pomocí obránce zvládl přikrýt puk a přerušit hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:44
    Filip Hronek dlouhým pasem našel na útočné modré čáře Vladislava Naměstnikova. Ten svedl souboj s Brettem Pescem, úspěšnější byl obránce.
     
    12:02
    Larkin se společně s Fabbrym probojovali do útočného pásma. Na konci akce stál druhý jmenovaný, jeho střelu zblokoval Hamilton mimo tři tyče.
     
    12:22
    Domácí hokejisté byli blízko vedoucímu gólu! Opět dopředu ujeli Fabbry a Larkin. Po přihrávce před branku zakončoval druhý jmenovaný, Nedeljkovic předvedl výborný zákrok vyrážečkou!
    12:22 Larkin v přečíslení neuspěl, Nedeljkovic zasáhl vyrážečkou
     
    13:00
    Detroit je v posledních okamžicích jasně lepším týmem. Anthony Mantha místo očekávané nahrávky střílel z velkého úhlu, překvapeného brankáře zachránila pravá tyčka.
     
    13:45
    Patrik Nemeth hledal za branou soupeře Helma, avšak obráncův úmysl výborně přečetl Haydn Fleury, který se stal novým majitelem kotouče. Vysokým obloučkem přenesl těžiště hry do středního pásma.
     
    14:22
    Centr čtvrté formace Morgan Geekie se bekhendovou stahovačkou zbavil Merrilla a našel Bradyho Skjeie. Rána od modré skončila ve výstorji Berniera.
     
    14:48
    S pukem za svatyní domácích operoval Steven Lorentz. Před brankou seuvolnil Paquette, na nějž také směřovala přihrávka, střela ale byla nepřesná.
     
    15:13
    Ve snaze vyvézt kotouč do středního pásma Nino Neiderreiter podklouzl, a tak Detroit zůstal v tlaku. Ne na dlouho, neboť DeKeyserův pas vystihl Jordan Staal.
     
    15:32
    Zajímavé nahozené od pravého mantinelu vyprodukoval Marc Staal. Alex Nedeljkovic vykopl pravým betonem puk jenom před sebe a měl velké štěstí, že Gagner při bekhendové dorážce selhal.
     
    16:32
    Andrej Svečnikov udržel na zádech Nemetha, ale pod jeho tlakem přihrál slabě na Fleuryho. Obránce vypálil pouze do chráničů obětavě blokujícího Erneho.
     
    16:59
    Další nebezpečné příležitost Detroitu zamezil kapitán Canes Jordan Staal. Kanaďan v poslední chvíli vložil hokejku do nahrávky Hronka na Ramussena.
     
    17:31
    Český obránce Hronek znovu hrál prim v ofenzivním tažení Red Wings. U pravého mantinelu našel Stechera, jenž těsně minul prostor u bližší, levé tyčky.
     
    17:46
    Danny DeKeyser vypálil po vhazování do chumlu hráčů stojících před brankou. Puk až k Nedeljkovicovi podle očekávání neprošel.
     
    18:23
    Domácí defenziva zapomněla na Andreje Svečnikova, který se rázem ocitl tváří v tvář Bernierovi. Ale gólový účet utkání neotevřel, z forhendové strany přestřelil.
     
    18:46
    Martin Nečas poslal do jízdy touš Ninu Niederreiterovi, jenž svedl za brankou soupeře souboj s Jone Merrillem. Domácí bek soka úspěšně odstavil od černé gumy.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Elitní centr Detroitu Dylan Larkin ukázal, v čem spočívá jeho hlavní přednost. Jako blesk se protáhl po pravém mantinelu do šance, střelu k bližší tyči Nedeljkovic vytěsnil za branku.
     
    19:44
    V záběru úvodního dějství ještě vyvinul snahu vstřelit gól Morgan Geekie. Těsně bráněný Nemethem trefil jen obráncovu hůl, hrací předmět skončil v ochranné síti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 11
     
    První třetina utkání mezi Detroitem a Carolinou gól nepřinesla. Favorizovaní hurikáni v úvodní dvacetiminutovce soupeře přestříleli, ale byli to domácí, kteří měli největší šanci. Fabbry v přečíslení vybídl ke skórování Dylana Larkina, jenž ztroskotal na vyrážečce Nedeljkovice. Na druhé straně velkou příležitost Canes zahodil Andrej Svečnikov, který v úniku trestuhodně přestřelil bránu.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Přetlačovanou ve středovém kruhu nakonec vyhrál Filip Zadina. Český útočník nahodil za bránu, kde akci domácím zhatil Alex Nedeljkovic.
     
    20:40
    Brett Pesce dlouho vyčkával za vlastní brankou. Mohl si to dovolit, neboť Fabbry se jej nevydal forčekovat. Bek zvolil nahrávku volnému Staalovi po pravé straně.
     
    21:21
    Elitní lajna Red Wings si prodloužila pobyt na ledové ploše. Robby Fabbri nezachytil pohyb Niederreitera, ale nemusel smutnit, Švýcar v plné rychlosti zapomněl vystřelit.
     
    21:47
    Rozhodčí přerušil akci Detroitu z důvodu hry vysokou holí. Tou se provinil Vladislav Naměstnikov, rozhodnutí muže v pruhovaném se však hodně diví.
     
    22:23
    Dobrou příležitost si na vrcholku pravého kruhu vytvořil Jordan Martinook. Asistent kapitána Staala vypálil forhendem do výstroje Berniera.
     
    22:44
    Domácí mají výhodu, která ještě pár vteřin potrvá. Filip Hronek totiž nezachytil nahrávku na modrou čáru, musel se vrátit až za vlastní bránu.
     
    23:08
    Prvním vyloučeným hráčem je Brady Skjei. Šestadvacetiletý americký obránce se provinil držením proti Ramussenovi a už poslušně odjíždí na trestnou lavici.
     
    23:25
    Šanci si domácí vytvořili zásluhou dvou FIlipů. Hronek našel v pravém kruhu Zadina, rána příklepem z voleje na bližší tyč Nedeljkovice nepřekvapila.
     
    24:09
    V oslabení ujel do příležitosti Jordan Martinook. Sebastian Aho jej nepochopitelně nepodpořil, tudíž musel Kanaďan zakončovat sám. Mířil vedle levé tyčky.
     
    24:36
    A další přečíslení! Po zaváhání a podklouznutí Zadiny nabral po pravém mantinelu rychlost Sebastian Aho, jenž puk dostal k Martinookovi, proti němuž se blýskl povedeným zákrokem pravým betonem Bernier.
     
    25:08
    Premiérové oslabení zvládla Carolina na jedničku, paradoxně měla sama dvě šance na skórování. Brady Skjei po návratu na ledovou plochu spěchá na střídačku.
     
    25:44
    Steven Lorentz vyhrál vhazování na Geekieho, ten ještě přiťuknul na modrou Jaccobu Slavinovi. S tvrdým projektilem si gólman poradil vyrážečkou.
     
    26:01
    Hra se přerušuje, protože domácí branka vypadla ze svého postavení. A to kvůli Jonu Merrillovi, jenž se nedíval před sebe a tvrdě narazil do pravé tyčky.
     
    26:33
    Filip Hronek s vypětím všech sil udržel puk před modrou čárou, ale nahrávku poslal jen na brusle Ahovi. Finský centr obloučkem poslal touš do střední třetiny.
     
    27:19
    Amrický forvard obtěžoval Sebastiana Aha, ale o kotouč jej připravit nedokázal. Následně nahrál Skjeiovi, který nahodil černou gumu do útočného pásma.
     
    27:36
    Nino Niederreiter byl rychlejší než DeKeyser, a tak se hosté usadili v útočné třetině. Švýcar hledal před brankou Martina Nečase, toho udržel na uzdě Merill.
     
    28:09
    Hodně kuriózním způsobem mohl vsítit gól Dougie Hamilto. Nahození po mantinelu se zničehonic odrazilo před branku, kde Jonathan Bernier zareagoval na poslední chvíli, touš přikryl lapačkou.
     
    28:31
    Haydn Fleury nahodil od modré čáry v naději, že by puk někdo mohl tečovat. Nestalo se tak, Jonathan Bernier tak měl se zákrokem snadnou práci.
     
    29:20
    Po pravém mantinelu se Cédric Paquette proháčkoval za záda Glendeninga až za bránu. Pod tlakem našel na modré Slavina, pokračuje kombiační akce hostů.
     
    29:48
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší rovněž Carolina. Na lavici hanby usedá Michael Rasmussen, švédský forvard trefil vysokou holí do obličeje Pesceho.
     
    30:29
    Martin Nečas číhal před brankou, kam dostal nahrávku, ale na brusle. Výsledkem byla ztráta puku a úspěšné vyhození Marca Staala přes všechny čáry.
     
    30:44
    Na ledě dostává příležitost i druhá přesilovková formace Canes. Ta nezačala svůj pobyt na ledové ploše dobře, v ofsajdu byl přichycen Nino Niederreiter.
     
    31:02
    Napodruhé se již hosté usadili v útočné třetině. Jake Bean si rozmyslel nahození a nabil Niederreiterovi, jehož tvrdý projektil Bernier pokryl.
     
    31:48
    Ani hosté nevyužili svou první přesilovku. Michael Rasmussen prožil na trestné lavici poklidné dvě minuty, Carolina si žádnou větší příležitost nevytvořila.
     
    32:12
    Jordan Martinook hledal přihrávkou napříč pásmem Foegela. Výborně zareagoval Danny DeKeyser, jenž svou hokejkou pas úspěšně vypíchl.
     
    32:47
    Na druhou stranu se po levé straně rozjel Bobby Ryan, avšak až ke střele se neprotlačil. Defenzivní povinnosti si Jaccob Slavin splnil na jedničku.
     
    33:03
    Anthony Mantha se odpoutal od Svečnikova a před brankou našel najetého Dylana Larkina. Střela z voleje proletěla pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    33:28
    Úvodní přesilovku Detroit nevyužil, jak si poradí s tou druhou? To se dozvíme za pár chvil, neboť Jesper Fast zastavil Larkina jen za přispění drobného háčku, který se muži v pruhovaném rozhodli potrestat.
     
    34:00
    Z pravého kruhy pálil Anthony Mantha, ale radost z gólu mu překazil spoluhráče Gagner, který zastavil zakončení spoluhráče.
     
    34:27
    Alex Nedeljkovic při zákroku proti další ráně Manthy přišel o vyrážečku, ale domácí této indispozice brankáře využít nedokázali. Carolinu osvobodil Hamilton.
     
    35:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni otevírají gólový účet střetnutí při vlastním oslabení! DOUGIE HAMILTON v přečíslení nechal projet Larkina mimo střeleckou osu, načež zamířil ze zápěstí nechytatelně do levého horního růžku. Bez asistence.
    35:13 Dougie HAMILTON - 0:1
     
    35:30
    Jesper Fast bude za svůj faul na střídačce možná i pochválen. Právě díky němu a samozřejmě povedené akci Hamiltona se totiž hosté ujali vedení.
     
    36:12
    Domácí nyní budou muset více otevřít hru, defenzivní hra jim teď už k bodovému zisku určitě stačit nebude. DeKeyser dlouhým pasem hledal Larkina neúspěšně.
     
    36:55
    Po ztrátě Manthy elitní formace Canes ujela do brejku, jenže Sebastian Aho bez puku nabral větší rychlost než Niederreiter, soka vystavil do ofsajdového postavení.
     
    37:22
    Martin Nečas se za branku vydal forčekovat Stechera, ten si pomohl nahrávkou o mantinel DeKeyserovi. Domácí mohou v klidu rozjet další útočnou akci.
     
    37:44
    Daleko se však hokejisté Red Wings nedostali. Bobby Ryan totiž při snaze založit rychlý útok trefil do bruslí Slavina, kotouč se posléze odrazil na domácí střídačku.
     
    38:18
    Zajímavou příležitost si vytvořil Detroit, když Vladislav Naměstnikov nahrávkou napříč pásmem našel na hraně pravého kruhu Gagnera. Forvard v pokleku zamířil vedle brány.
     
    38:42
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Martin Nečas, k dokonalosti chyběla poslední klička. Ve snaze zbavit se DeKeysera českému útočníkovu ujel puk.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Dylan Larkin ukázal, že umí zahrát i v obraně. Čistým způsobem zbavil touše Beana, načež přejel středovou čáru a nahodil za bránu soupeře. Unavená elitní formace Red Wings může vystřídat.
     
    39:54
    Hráči Canes ještě vybojovali útočné pásmo a vytvořili si i zajímavou příležitost. Jordan Martinook našel mezi kruhy Foegela, jehož pokus z první trefil brusle Nemetha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 18
     
    V prostřední dvacetiminutovce se poprvé měnilo skóre utkání, do vedení se dostala favorizovaná Carolina. Stalo se tak ve 36. minutě, kdy přečíslení v oslabení vyřešil Dougie Hamilton nechytatelnou střelou do levé šibenice. Stále platí, že hosté vyprodukovali více střeleckých pokusů na bránu, ale Detroit o moc nezaostává, ve třetím dějství se můžeme těšit na velkou bitvu.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu. Detroit bude muset více otevřít hru, neboť ztrácí a Carolina zatím působí v defenzivě velmi jistým dojmem.
     
    40:46
    Filip Zadina si na pozici obránce poradil, když zastupoval DeKeysera, ten se vydal do útoku. Český mladík za záda nepustil Niederreitera.
     
    41:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes přidávají druhou branku a výrazně se tak přibližují vítězství! NINO NIEDERREITER si narazil s Ahem a najel si do levého kruhu, z kterého vypálil křižnou střelu do horních pater brány, Bernierovi puk proletěl těsně nad lapačkou. Asistence: Sebastian Aho a Jaccob Slavin.
    41:37 Nino NIEDERREITER - 0:2
     
    42:33
    Domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, ale neuspěli. Střílenou nahrávku Gagnera nedokázal Naměstnikov poslat za záda gólmana, který si připsal další důležitý zákrok.
     
    42:56
    Střelecké štěstí pokoušel Brock McGinn. Projektil vypálený z velkého úhlu Berniera nezaskočil, dvaatřicetiletý Kanaďan touš podržel ve výstroji.
     
    43:20
    Clony před Nedeljkovicem využil Patrik Nemeth k dělovce od modré čáry. Ale zamířil špatně, trefil totiž beton brankáře, jenž skutečně neviděl vůbec nic.
     
    43:56
    Nahození DeKeysera od modré čáry bylo hodně slabé, neboť jej dokázal zblokovat Sebastian Aho. Volného kotouč se následně chopil Dougie Hamilton.
     
    44:26
    Za obránce Fleuryho zaskočil v defenzivě Nino Niederreiter. Střelec druhého gólu se po zmocnění puku nerozpakoval a odpálil ho za bránu domácích.
     
    44:55
    Martin Nečas vymyslel zajímavou nahrávku na Niederreitera, ten je v posledních minutách hodně vidět. V souboji jeden na jednoho proti Gagnerovi však neuspěl.
     
    45:13
    Darren Helm sice rozehrál bezchybně, jenže směrem do defenzivy. Svěřenci kouče Blashilla se snaží útočit, ale recept na Nedeljkovice zatím hledají marně.
     
    45:49
    Otevřenou obranu soupeře chtěl potrestat Luke Glendening, jenže to mu znemožnil spoluhráč Adam Erne, který kolegu vystavil do ofsajdové pozice.
     
    46:05
    Alex Nedeljkovic už byl překonaný, ale jak je vidět, tak si pro dnešní střetnutí dobře postavil tyče. Bobby Ryan vypálil švihem do břevna, puk následně skončil v ochranné síti.
     
    46:58
    Hostující kapitán si zkoušel hodit kotouč o mantinel a následně ujet DeKeyserovi, ale ten se nachytat nenechal. protivníka zpacifikoval tvrdým hitem.
     
    47:14
    Jesper Fast na sebe v útočném pásmu navázal dva hráče, aby posléze přihrál před bránu Staalovi. Bekhendovou střelu udržel Bernier mezi betony.
     
    47:43
    Nahození Jona Merrilla od modré čáry bylo z kategorie těch méně nebezpečných. Nedeljkovic na puk dobře viděl a bez problémů zasáhl.
     
    48:02
    Po vysokém obloučku Marca Staala došlo k sobotnímu souboji mezi Fabbrym a Pescem, který pokračoval, i když už byl kotouč dávno pryč. Rozhodčí se rozhodli drobnou potyčku přejít mávnutím rukou.
     
    48:47
    Detroit se místo útočení spíše brání. Dylan Larkin zachytil dobře myšlenou nahrávku Nečase na Aha, pod tlakem pouze posunul touš do střední třetiny.
     
    49:23
    Situaci uklidňuje Jonathan Bernier. Moc dobře si vyl vědom, že slabá střela Stevena Lorente míří nad bránu, ale sáhl si pro něj lapačkou a přerušil hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:56
    Dannyho DeKeysera se vydal napadat Nino Niederreiter. Švýcarský forvard soka počastoval tvrdým hitem, bek ale ještě předtím zvládl nahrát.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina drží dvoubrankový náskok a je každou vteřinou blíže vítězství. Detroit zůstává na nule.
     
    50:46
    A to i po zakončení Dylana Larkina, které nebylo vůbec špatně, ale Alex Nedeljkovic se na dnešní zápas dobře vyspal a předvedl další z povedených zákroků.
     
    51:16
    Elitní formace Red Wings i sobě znovu dala vědět. Anthony Mantha naznačil střelu, načež nahrál Larkinovi, rána z první prosvištěla těsně nad horní tyčkou.
     
    51:33
    Larkin a spol. si pořádně prodloužili pobyt na ledové ploše. O další zakončení se pokusil Robby Fabbri, úspěšným blokem se prezentoval Slavin.
     
    52:19
    Nino Niederreiter mohl střílet, avšak všiml si lépe postaveného Jordana Martinooka. Ten z velkého úhlu trefil pouze boční oblouk brány.
     
    52:45
    O vítězství hurikánů mohl definitivně rozhodnout Warren Foegele. Vlétl do otevřené obrany, v plném sprintu poslal puk vedle pravé tyčky.
     
    53:22
    Brett Pesce dlouho utajoval nahrávku mezi kruhy na Jespera FASTA. Švédský útočník vystřelil z první po ledě, trefil brankářův beton.
     
    53:47
    Domácí se vydali do útoku, ale nic zajímavého nevymysleli. Na druhou stranu se vydala kompletní druhá útočná lajna Canes, pohlednou kombinaci završil Jordan Staal forhendovou střelou do dobře postaveného Berniera.
     
    54:24
    Jaccob Slavin podklouzl před vlastní svatyní, ale Filip Hronek zaváhání soupeře nevyužil. Přehazoval si puk z bekhendu na forhend, což se mu stalo osudným, při této akci ho o černou gumu obral Hamilton.
     
    54:59
    Hokejisté Detroitu vybojovali vhazování v útočné třetině. Od pravého mantinelu nepříjemně nahazoval Michael Rasmussen, kotouč do ochranné sítě srazil Brett Pesce.
     
    55:05
    Vladislav Naměstnikov vyhrál buly proti Staalovi, následovala rána Troye Stechera od modré čáry. Nedeljkovic zasahovat nemusel, neboť ho zase zastoupil obětavým blokem obránce, tentokráte Haydn Fleury.
     
    55:56
    K volnému puku v útočné třetině dojel Jordan Staal. Kapitán hostujícího mužstva střílel z otočky hodně nepřesně, Bernier mohl zůstat klidným.
     
    56:11
    Přes DeKeysera a Naměstnikova se kotouč dostal k Fabbrimu. Ten dlouho váhal, co s pukem, až Kanaďana odzbrojil Hamilton tvrdým, ale čistým hitem.
     
    56:40
    Jordan Martinook nahrál zpoza brány mezi kruhy Warrenu Foegelovi, jemuž se kotouč při snaze o střelu svezl z čepele hole, kotouč skončil za svatyní domácích.
     
    57:00
    Svěřenci kouče Blashilla se usadili v útočném pásmu, a to je signál pro Berniera, který opouští bránu a pouští do hry šestého spoluhráče!
     
    57:46
    Sebastian Aho vyvezl kotouč a pokusil se trefit prázdnou bránu, což se nepodařilo. S dorážkou neuspěl ani Nečas, trefil jen obránce.
     
    58:27
    Martin Nečas měl znovu příležitost zkusit štěstí, ale přes DeKeysera si na střelu netroufl. Černou gumu naopak udržel pár vteřin u mantinelu. Pošetřil tak důležitý čas.
     
    58:54
    Pěknou kombinaci předvedli hráči Red Wings, ale na konci akce kýžené srovnání nepřišlo. Simon Gagner pálil z vrcholku pravého kruhu nad bránu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Dougie Hamilton sice hostující mužstvo osvobodil, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Obránce u rozhodčích signalizoval teč domácího beka, neúspěšně.
     
    59:38
    Filip Hronek zachytil slabé vyhození Staala. Neotálel a po rychlém zpracování pálil na bránu, skvěle chytající Alex Nedeljkovic ukryl hrací předmět v rukavici.
     
    59:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nedeljkovice dělilo od čistého konta deset vteřin! Od pravého mantinelu nahodil puk před bránu ANTHONY MANTHA, kotouč si smolně srazil do vlastní brány Aho. To však útočníka zřejmě mrzet nebude, poslední sekundy si Carolina s velkou pravděpodobností pohlídá. Asistence: Filip Hronek a Luke Glendening.
    59:50 Anthony MANTHA - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Hurikáni z Caroliny pokračují ve vítězném tažení. Po čtyřzápasovém pobytu doma v Raleighu zvládli přechod na venkovní stadióny skvěle, v Detroitu zvítězili 2:1.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Jako první se prosadili hráči Canes, jmenovitě Dougie Hamilton. Kanadský obránce v oslabení ujel do přečíslení, které sám zakončil střelou do levého horního rohu. Dvougólový náskok hostům vystřelil Nino Niederreiter, jenž si v úvodu třetí periody vyměnil puk s Ahem, načež mířil přesně pro změnu do pravé šibenice. Domácí zabojovali a v závěru odvolali gólmana. Gól vstřelili, ale až deset vteřin před koncem. Výsledek kosmeticky upravil Anthony Mantha, jehož nahození si do brány srazil Aho.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili poosmé v řadě a jedno vítězství je dělí od vyrovnání klubového rekordu. Výhra navíc Carolinu posunula do čela Centrální divize, o bod před Tampu Bay.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 32 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Bernier (DET) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 56:04
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 59:45

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+1, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 20:22
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:33
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 18:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Dougie Hamilton (CAR) – 1+0
    2. Nino Niederreiter (CAR) – 1+0
    3. Jonathan Bernier (DET) – 30 zákroků
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:50:36)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 60. Mantha (Hronek, Glendening) – 36. D. Hamilton, 42. Niederreiter (Aho, Slavin)


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Djoos, Nemeth, Stecher – Mantha, D. Larkin (C), Fabbri – Gagner, Naměstnikov, Zadina – B. Ryan, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: McIsaac, Lee – Galloway, Kelly
    thejrc.org