Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 14.03.2021, 22:07 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:50:36)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 32 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Bernier (DET) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 56:04
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 59:45

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+1, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 20:22
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:33
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 18:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Dougie Hamilton (CAR) – 1+0
    2. Nino Niederreiter (CAR) – 1+0
    3. Jonathan Bernier (DET) – 30 zákroků
     
    Hurikáni z Caroliny pokračují ve vítězném tažení. Po čtyřzápasovém pobytu doma v Raleighu zvládli přechod na venkovní stadióny skvěle, v Detroitu zvítězili 2:1.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Jako první se prosadili hráči Canes, jmenovitě Dougie Hamilton. Kanadský obránce v oslabení ujel do přečíslení, které sám zakončil střelou do levého horního rohu. Dvougólový náskok hostům vystřelil Nino Niederreiter, jenž si v úvodu třetí periody vyměnil puk s Ahem, načež mířil přesně pro změnu do pravé šibenice. Domácí zabojovali a v závěru odvolali gólmana. Gól vstřelili, ale až deset vteřin před koncem. Výsledek kosmeticky upravil Anthony Mantha, jehož nahození si do brány srazil Aho.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili poosmé v řadě a jedno vítězství je dělí od vyrovnání klubového rekordu. Výhra navíc Carolinu posunula do čela Centrální divize, o bod před Tampu Bay.
     
    Konec zápasu.
    59:50 Anthony MANTHA - 1:2
     
    59:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nedeljkovice dělilo od čistého konta deset vteřin! Od pravého mantinelu nahodil puk před bránu ANTHONY MANTHA, kotouč si smolně srazil do vlastní brány Aho. To však útočníka zřejmě mrzet nebude, poslední sekundy si Carolina s velkou pravděpodobností pohlídá. Asistence: Filip Hronek a Luke Glendening.
     
    59:38
    Filip Hronek zachytil slabé vyhození Staala. Neotálel a po rychlém zpracování pálil na bránu, skvěle chytající Alex Nedeljkovic ukryl hrací předmět v rukavici.
     
    59:16
    Dougie Hamilton sice hostující mužstvo osvobodil, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Obránce u rozhodčích signalizoval teč domácího beka, neúspěšně.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:54
    Pěknou kombinaci předvedli hráči Red Wings, ale na konci akce kýžené srovnání nepřišlo. Simon Gagner pálil z vrcholku pravého kruhu nad bránu.
     
    58:27
    Martin Nečas měl znovu příležitost zkusit štěstí, ale přes DeKeysera si na střelu netroufl. Černou gumu naopak udržel pár vteřin u mantinelu. Pošetřil tak důležitý čas.
     
    57:46
    Sebastian Aho vyvezl kotouč a pokusil se trefit prázdnou bránu, což se nepodařilo. S dorážkou neuspěl ani Nečas, trefil jen obránce.
     
    57:00
    Svěřenci kouče Blashilla se usadili v útočném pásmu, a to je signál pro Berniera, který opouští bránu a pouští do hry šestého spoluhráče!
     
    56:40
    Jordan Martinook nahrál zpoza brány mezi kruhy Warrenu Foegelovi, jemuž se kotouč při snaze o střelu svezl z čepele hole, kotouč skončil za svatyní domácích.
     
    56:11
    Přes DeKeysera a Naměstnikova se kotouč dostal k Fabbrimu. Ten dlouho váhal, co s pukem, až Kanaďana odzbrojil Hamilton tvrdým, ale čistým hitem.
     
    55:56
    K volnému puku v útočné třetině dojel Jordan Staal. Kapitán hostujícího mužstva střílel z otočky hodně nepřesně, Bernier mohl zůstat klidným.
     
    55:05
    Vladislav Naměstnikov vyhrál buly proti Staalovi, následovala rána Troye Stechera od modré čáry. Nedeljkovic zasahovat nemusel, neboť ho zase zastoupil obětavým blokem obránce, tentokráte Haydn Fleury.
     
    54:59
    Hokejisté Detroitu vybojovali vhazování v útočné třetině. Od pravého mantinelu nepříjemně nahazoval Michael Rasmussen, kotouč do ochranné sítě srazil Brett Pesce.
     
    54:24
    Jaccob Slavin podklouzl před vlastní svatyní, ale Filip Hronek zaváhání soupeře nevyužil. Přehazoval si puk z bekhendu na forhend, což se mu stalo osudným, při této akci ho o černou gumu obral Hamilton.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 60. Mantha (Hronek, Glendening) – 36. D. Hamilton, 42. Niederreiter (Aho, Slavin)


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Djoos, Nemeth, Stecher – Mantha, D. Larkin (C), Fabbri – Gagner, Naměstnikov, Zadina – B. Ryan, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: McIsaac, Lee – Galloway, Kelly
    thejrc.org