Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
Columbus Blue Jackets
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Dallas Stars
Neděle 14.03.2021, 22:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Columbusem a Dallasem.
     
    Dallas Stars

    Dallas zatím neprožívá povedenou sezónu. Ve dvaceti třech odehraných zápasech získal jen dvacet dva bodů a patří mu sedmá pozice Centrální divize. Na čtvrté místo zaručující postup do bojů o Stanley Cup nyní ztácí už jedenáct bodů. Oproti Chicagu však odehrál o šest zápasů méně. Dallas se tak do boje o postup stále může vrátit. To by ale potřeboval začít vyhrávat. Poslední dva duely totiž prohrál právě doma s Chicagem a naposledy v noci ze soboty na neděli na ledě Columbusu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus je na tom o něco lépe. Po dvaceti devíti odehraných zápasech má na svém kontě dvacet osm získaných bodů a patří mu pátá pozice Centrální divize. Na Chicago ztrácí pět bodů a také musí zabrat. Columbus navíc trápí obrana. Dosud inkasoval už devadesát sedm branek, což je nejhorší defenziva v celé divize. Naposledy právě proti Dallasu přerušil Columbus sérii porážek.
     
    Vzájemné zápasy

    13. 3. 2021 Columbus – Dallas 4:3 v prodloužení
    7. 3. 2021 Dallas – Columbus 5:0
    5. 3. 2021 Dallas – Columbus 2:3
    5. 2. 2021 Columbus – Dallas 4:3
    3. 2. 2021 Columbus – Dallas 3:6
     
    Češi a Slováci

    Andrej Sekera (DAL) – 17 zápasů, 1 gól, 1 asistence
    Radek Faksa (DAL) – 23 zápasů, 3 góly, 5 asistencí
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Atkinson, Jenner, N. Foligno – Laine, Riley Nash, Bjorkstrand – Bemström, Roslovic, Domi – Stenlund, Texier, Robinson.

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Kiviranta, Pavelski, Robertson – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn – Comeau, Faksa, Cogliano – L'Esperance, Gardner, Caamano..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Columbus bude hrát v modrém, zatímco Dallas oblékne bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Columbus uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek uspěl na úvodním vhazování, ale Oleksiakovo nahození skončilo u brankáře.
     
    00:35
    Radek Faksa uspěl v souboji u pravého mantinelu a bekhendem před soupeřem odehrál kotouč za modrou čáru. Český hokejista má za sebou povedené první střídání.
     
    01:05
    Domi projel po levém křídle do útočného pásma, zadovkou ještě připravil střeleckou pozici pro spoluhráče, ale brankář zakončovat nemusel.
     
    01:28
    Seth Jones dostal nabito na modrou čáru, odkud pálil příklepem, ale jeho pokus nebyl přesný. Columbus však vlétl do dnešního souboje bez zábran.
     
    02:06
    Robertson projel do útočného pásma, kde přenechal kotouč Radulovovi, jehož projektil zápěstím jen zaduněl o zadní mantinel za brankou.
     
    02:36
    Hostující brankář si dal pozor na prudkou ránu z levé strany ledové plochy a dokázal kotouč vyrazit mimo tři tyče. Odražený puk zadáci Dallasu odehráli do bezpečí.
     
    03:05
    Emil Bemström dojel prudké nahození do rohu útočného pásma, kde k němu přistoupil John Klingberg, ale domácího hráče o puk nepřipravil.
     
    03:35
    Jamie Oleksiak získal puk na levé straně útočného pásma a ihned jej nahodil před branku soupeře. Jeho pobídka skončila vedle levé tyčky.
     
    04:05
    Eric Robinson projel po pravém křídle do útočného pásma, nahodil puk na levou stranu, nicméně tam neměl nikoho v modrém dresu Columbusu.
     
    04:35
    Miro Heiskanen uklidnil rozehrávku Dallasu v obranném pásmu. Hosté mají v úvodních minutách dnešního souboje velké problémy s přechodem do útoku.
     
    05:10
    Korpisalo vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a odehrál puk za modrou čáru. Dallas může rozjet další útok.
     
    05:39
    Jamie Benn si našel prostor na levém kruhu, kam dostal prudkou přihrávku, jenže z těžké pozice kotouč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    06:12
    Radek Faksa se skvěle vrátil do obranného pásma, kde od kotouče odstavil jednoho ze soupeřů a dokázal puk odrazem o mantinel dostat za modrou čáru.
     
    06:39
    Miro Heiskanen zastavil další rodící se akci Columbusu a protečoval puk do středního pásma. Zadák Dallasu v úvodních minutách prokazuje skvělé čtení hry.
     
    07:10
    Max Domi nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, jenže brankář Dallasu vyjel za svou klec a odehrál puk do bezpečí. Zatím sledujeme minimum zakončení.
     
    07:41
    David Savard dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, kde se dobře zbavil obránce a poslal přihrávku mezi kruhy, jenže tam neměl spoluhráče.
     
    08:12
    Joe Pavelski uspěl v souboji ve středním pásmu, uvolnil na levé straně Cogliana, jenže druhý jmenovaný zakončením od modré čáry minul branku.
     
    08:41
    Roslovic si sjel na přihrávku na pravou stranu, kde si skvěle vyměnil puk s jedním ze spoluhráčů, jenže před důrazného Andreje Sekeru už nevypálil.
     
    09:12
    Atkinson dostal přihrávku do rohu útočného pásma, kde neustál souboj s obráncem Dallasu. Zatím je to hodně fyzicky náročné a soubojové utkání.
     
    09:38
    Patrik Laine dostal přihrávku na pravou stranu, protečoval puk do útočného pásma, nicméně tam nebyl nikdo v modrém dresu. Dallas může uklidnit hru.
     
    10:12
    Radek Faksa pelášil vpřed po pravé straně, jenže v klíčovou chvíli zapomněl puk za sebou a už se pro něj nestačil včas vrátit.
     
    10:47
    Až nyní se po dlouhé době znovu přerušuje hra. Nahození za branku domácího celku totiž bylo příliš dlouhé a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    11:10
    Robertson se v obranném pásmu dostal k volnému kotouči, který nahodil na levou stranu, jenže Radulov puk protečoval jen k obráncům Columbusu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:37
    Zach Werenski dostal moře prostoru na levém křídle, po kterém projel až do střelecké pozice, ale hostující brankář jeho pokus hravě vyrazil.
     
    12:02
    Denis Gurjanov zavezl puk do rohu útočného pásma, nicméně k němu přistoupil důrazný Savard, který hokejistu Dallasu nenechal přihrát.
     
    12:30
    Joel Hanley uklidňuje rozehrávku Dallasu za vlastní brankou. Obránce hostujícího celku poslal přihrávku na Faksu, ale ten mu puk rychle vrátil.
     
    13:05
    Oleksiak vypálil z pravé strany útočného pásma. Jeho pokus před brankou ještě tečoval jeden z hokejistů Dallasu, ale Korpisalo výborně zasáhl.
     
    13:36
    Seth Jones se v obranném pásmu dostal k volnému puku, který chtěl rychle rozehrát o mantinel. Jeho prudká pobídka všako skončila na zakázaném uvolnění.
     
    14:05
    Andrej Sekera zvládl bruslařský souboj se Stenlundem, natlačil se před něj tělem a odehrál puk na pravou stranu. Dallas může zaútočit.
     
    14:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas se dostává do vedení! Hosté si snad poprvé v dnešním utkání vytvořili nějaký souvislejší tlak v útočném pásmu. Na přihrávku zpoza branky si sjel JOE PAVELSKI, který měl hokejku na ledě a pohotovou střelou otevřel skóre! Asistence: Joel Kiviranta, Rhett Gardner.
    14:28 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    15:10
    Nash nahodil puk do útočného pásma, kam spěchali další hráči domácího Columbusu, nicméně pozorný Heiskanen puk odehrál do bezpečí.
     
    15:36
    Radek Faksa nahodil puk bekhendem do útočného pásma, jenže Pavelski tentokrát spěchal pryč z ledové plochy. Columbus uklidňuje hru za brankou.
     
    16:02
    Gavrikov chtěl udržet kotouč v útočném pásmu, jenže na modré čáře mu kotouč přeskočil přes čepel a vyskočil ven ze třetiny.
     
    16:26
    Roslovic dostal přihrávku na levou stranu, odkud zakončoval příklepem, ale jeho pokus zastavila brusle prvního obránce v bílém dresu Dallasu.
     
    17:30
    Joe Pavelski dojel nahození na levou stranu útočného pásma, kde musel svést souboj s dvojicí napadajících soupeřů, ale nakonec už nedokázal přihrát.
     
    17:51
    Korpisalo musel znovu zasahovat. Domácí brankář si dal pozor na dělovku z levé strany a pravým betonem vyrazil puk někam k mantinelu.
     
    18:36
    Columbus si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Jamie Benn.
     
    18:51
    Columbus se hned v úvodu přesilovky usadil v útočném pásmu, jenže zakončení od modré čáry prolétlo kolem levé tyčky.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Zach Werenski pokazil přihrávku na pravou stranu a odevzdal kotouč soupeři. Dallas se zatím brání bez jakýkoliv problémů. Columbusu se přesilovka nedaří.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Dallasu. Columbus sice vstoupil do zápasu o něco aktivněji, ale vyloženou šanci si nevypracoval. Na opačné straně naopak z první velké možnosti otevřel stav dnešního souboje Joe Pavelski. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 8 – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 22:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Columbus uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale akce skončila u prvního obránce v bílém dresu.
     
    20:36
    Hosté v plném počtu.
     
    21:03
    Domácí brankář Korpisalo vyjel za svou branku, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho pobídka mířila na levou stranu, kde neměl spoluhráče.
     
    21:29
    Max Domi dostal přihrávku na levou stranu, po které se tlačil do zakončení, jenže jeho příklep mířil jen do prostoru, kde stál pozorný brankář.
     
    22:10
    Boone Jenner si sjel na prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže nikdo ze spoluhráčů jeho akci nepodpořil. Zadáci Dallasu se stačili stáhnout.
     
    22:37
    Radek Faksa ustál souboj na pravé straně ledové plochy, odkud kotouč bez váhání nahodil před branku, ale nikdo z hráčů Dallasu jeho pobídku netečoval.
     
    23:05
    Vladislav Gavrikov dostal přihrávku na levou stranu, nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, jenže tam si nesjel nikdo z domácích hráčů.
     
    23:29
    Miro Heiskanen si pohlídal pohyb Cama Aktinsona a nechal puk proklouzat na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    24:00
    Jason Dickinson dostal přihrávku do útočného pásma, jenže si puk pustil daleko před sebe a už jej nestačil včas dobruslit.
     
    24:08
    Dallas si zahraje přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Max Domi.
     
    25:02
    Domácí se za brankou dostali k volnému puku a Seth Jones jej bez problémů vyhodil přes všechny čáry za klec Dallasu. Stars musí rozjet novou akci.
     
    25:29
    John Klingberg si vybruslil na modrou čáru, odkud nahodil puk před branku soupeře, nicméně dobře postavený Joe Pavelski puk netečoval.
     
    26:05
    Gurjanov dostal přihrávku na pravý kruh, odkud bez přípravy zakončil příklepem, ale domácí brankář se rychle přesunul a kotouč vyrazil.
     
    26:08
    Domácí v plném počtu.
     
    27:12
    Patrik Laine se dostal k volnému puku ve středním pásmu, kde se otočil kolem soupeře a rozehrál na levou stranu. Pokračuje boj o každý metr ledu.
     
    27:48
    Savard motal hlavu zadákům Dallasu v útočném pásmu. Domácí hokejista se ještě otočil a zadovkou poslal puk za branku, kde už nebyl nikdo z hráčů Blue Jackets.
     
    28:12
    Pavelski dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže puk neprotečoval do nebezpečného prostoru. Dallas musí uklidnit hru a začít znovu.
     
    28:45
    Kevin Stenlund ustál přetlačovanou na modré čáře a nahodil puk do útočného pásma. K odraženému puku se dostal Texier, jenže zadovkou spoluhráče nenašel.
     
    29:10
    Gurjanov ustál souboj v rohu obranného pásma a před napadajícím Atkinsonem vyhodil puk odrazem o mantinel ven z obranného pásma.
     
    29:38
    Andrew Cogliano poslal od červené čáry prudký pozdrav na domácí klec. Připravený Korpisalo kotouč po celou dobu viděl a hravě jej vyrazil do bezpečí.
     
    30:35
    Pokračuje se v hodně svižném tempu. Robinson nahodil puk do útočného pásma po mantinelu, jenže tam nebyl nikdo z hokejistů Dallasu.
     
    31:05
    John Klingberg získal volný puk v obranném pásmu a odrazem o mantinel jej poslal za modrou čáru. Columbus se snaží hrát aktivněji.
     
    31:38
    Miro Heiskanen si v obranném pásmu pohlídal odražený kotouč, který následně poslal na levou stranu, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    32:05
    Patrik Laine dostal přihrávku na levou stranu, odkud zakončil příklepem, ale jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyčky hostující branky.
     
    32:32
    Seth Jones uklidnil rozehrávku Columbusu za domácí klecí. Nikdo z hráčů Dallasu nyní akci domácího celku nikterak neatakuje.
     
    33:03
    Jake Oettinger si dal pozor na odražený kotouč a před napadajícím soupeřem jej raději zalehl svým tělem. Vhazuje se po levici brankáře Dallasu.
     
    33:48
    Roslovic dostal přihrávku na pravou stranu, po které se prohnal do útočného pásma, jenže obránce v bílém dresu mu vystavil stopku na modré čáře.
     
    34:04
    Jake Oettinger si dal pozor na další nahození od modré čáry a raději schoval puk do lapačky. Hostující brankář jej ale v limitu stačil rozehrát.
     
    34:34
    Alexandre Texier si udělal prostor u mantinelu v útočném pásmu a z otočky poslal kotouč za branku Dallasu. Důrazní zadáci Stars byli znovu důraznější.
     
    35:05
    Radulov projel přes modrou čáru do útočného pásma, kde si puk připravil na forhend, ale svižnou střelou zápěstím vůbec netrefil branku.
     
    35:21
    Atkinson v útočném pásmu krásně zakombinoval s Domim a sám se dostal do zakončení z mezikruží. Hostující brankář se však skvěle přemístil a připsal si důležitý zákrok!
     
    36:02
    Seth Jones si dal pozor na napadajícího soupeře a rozehrál kotouč odrazem o zadní mantinel. Domácí obránce zatím patří k těm tvořivějším hráčům.
     
    36:25
    Neskutečný Korpisalo! První střela zazvonila o tyč, ale akce pokračovala. Na pravé mrkuhu se zjevil Jamie Benn, který mířil do odkryté branky, ale Korpisalo se stačil přemístit a levou bruslí puk zastavil!
     
    37:02
    Jamie Benn dostal prostor na levém křídle a táhl akci Dallasu směrem vpřed. Kapitán hostujícího celku však na modré čáře nechal puk za sebou.
     
    37:26
    Michael Del Zotto nahodil puk do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém dresu nebyl v útočném pásmu dostatečně důrazný.
     
    38:02
    Michael Del Zotto tentokrát zakončoval od modré čáry, jenže do jeho rány se postavil obětavý obránce, který kotouč srazil mimo tři tyče.
     
    38:35
    Korpisalo si dal pozor na další zakončení z levé strany a vykopl puk pravým betonem mimo tři tyče. Dallas sice útočí málo, ale zato nebezpečně.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:28
    Jason Robertson zavezl puk do útočného pásma, jenže si všiml, že jej nikdo z hráčů Dallasu nepřijel podpořit. Robertson tak puk poslal za branku a zamířil na střídačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách se ve vedení stále drží hostující Dallas. Ve druhé části jsme sledovali několik šancí na obou stranách, ale zatím kralují defenzivy a oba brankáři podávají skvělé výkony. Zejména Korpisalo ještě drží šance Columbusu na body. Domácí brankář totiž předvedl proti Bennově ráně neskutečný zákrok.
     
    Střely na branku: 17 – 24
     
    Další třetina začne přibližně v 23:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Dallas uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hostující celek bude chtít v závěrečné periodě dnešního souboje udržet náskok z první části.
     
    40:36
    John Klingberg dostal přihrávku na pravou stranu, odkud následně střílel zápěstím, jenže jeho pokus jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    41:10
    Jamie Benn dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně si nedokázal položit soupeře a o puk přišel. Pokračuje se ve svižném tempu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:35
    Korpisalo vyjel za svou branku, odkud pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Laine následně spěchal do útoku po pravém křídle, ale Lindell jej nenechal zakončit.
     
    42:10
    Roslovic dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže v tísni puk jen protečoval k dobře postaveným obráncům Dallasu.
     
    42:35
    Joel Hanley uklidnil rozehrávku za brankou Columbusu, poté vymyslel prudké nahození na levé křídlo, nicméně jeho pobídku nepochopil nikdo ze spoluhráčů.
     
    43:10
    Seth Jones dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově nahodil puk před branku soupeře, ale tam už nebyl nikdo, kdo by byl schopen puk tečovat.
     
    43:39
    Jamie Oleksiak se dostal na levou stranu útočného pásma, odkud nahodil puk forhendem na branku, ale brankář Dallasu stále drží čisté konto.
     
    45:10
    Michael Del Zotto spěchal za pukem do útočného pásma, jenže jeho projektil příklepem z ostrého úhlu trefil jen vnější oblouk branky.
     
    45:38
    Miro Heiskanen nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, nicméně jeho pobídku nepochopil nikdo v bílém. Zadáci Columbusu měli snadnou kořist.
     
    46:20
    Riley Nash projel po pravé straně do útočného pásma, jenže jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    46:29
    Seth Jones se po vyhraném vhazování v útočném pásmu opřel do volného puku, jenže jeho rána příklepem jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    46:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí Columbus se ve třetí třetině dočkal vytoužené branky. ZACH WERENSKI dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud střílel příklepem a poslal puk do sítě! Asistence: Seth Jones, Jack Roslovic.
    46:49 Zach WERENSKI - 1:1
     
    47:05
    Jamie Benn poslal prudké nahození na pravou stranu útočného pásma, jenže na jeho pobídku nedosáhl Pavelski. Puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    47:35
    Columbus se usadil v útočném pásmu, jenže kombinace domácího celku skončila nepřesnou přihrávkou na Atkinsona. Dallas se osvobodil vyhozením.
     
    48:10
    Jake Oettinger vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Dallasu poslal puk na pravou stranu, kde se k němu dostal Domi.
     
    48:39
    Jamie Oleksiak poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho projektil skončil vedle levé tyčky domácí klece. Pokračuje zajímavý duel.
     
    49:10
    Columbus je po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzený a snaží se rozhodnout o svém triumfu ještě v základní hrací době. Dallas čeká hodně těžká desetiminutovka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:38
    Nick Foligno po chybě Dallasu v rozehrávce projel s pukem mezi kruhy, odkud střílel zápěstím, jenže Heiskanen jeho projektil srazil k mantinelu.
     
    50:05
    Jamie Oleksiak objel branku a snažil se vyhodit puk z obranného pásma. Hráčů Columbusu je nyní plná ledové plocha a Dallas to má nesmírně těžké.
     
    50:38
    Foligno si ještě prodloužil pobyt na ledě, dostal se do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu trefil jen brusle prvního obránce v bílém dresu Stars.
     
    51:05
    Hostující brankář si dal pozor na nahození ze středního pásma a schoval puk do lapačky. Brankář Dallasu puk rychle vyklepal z lapačky pro Lindella.
     
    51:39
    Gavrikov projel za červenou čáru a po mantinelu poslal puk do útočného pásma. Jeho pobídku si zadáci Dallasu pohlídali a sami se mohou vydat vpřed.
     
    52:05
    Andrew Cogliano si dal pozor na rozjetého Rileyho Nashe, projel s pukem kolem vlastní branky a vyhodil jej za modrou čáru. Columbus stále nepolevuje.
     
    52:34
    Andrej Sekera vyslal dlouhou křížnou přihrávku, kterou odevzdal puk hokejistům Columbusu. Slovenský zadák svou minelu okamžitě napravil.
     
    53:10
    Foligno dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, přenechal kotouč Jonesovi, jehož ránu ještě tečoval Laine, ale brankář Dallasu byl opět pozorný.
     
    53:31
    Domi si důrazem udělal prostor v útočném pásmu a zakončil příklepem. Joel Kiviranta jeho pokus ještě zbzdil zakleknutím a Jake Oettinger už měl snadnou práci.
     
    54:03
    Domi projel do útočného pásma, kde si puk krásně přehodil na forhend, nicméně jeho pokus zablokoval dobře postavený obránce.
     
    54:34
    Alexandre Texier se prodral do rohu útočného pásma za nahozeným kotoučem, jenže obránce Miro Heiskanen mu nenechal přihrát mezi kruhy.
     
    55:02
    Korpisalo si skvěle pokryl mezírku u své pravé tyčky a betonem vyrazil puk mimo nebezpečný prostor. Domácí se následně osvobodili obloučkem do středního pásma.
     
    55:26
    Oettinger vyjel za svou branku, kde pomohl hráčům Dallasu s rozehrávkou. Hosté v posledních minutách nakonec otupili tlak Columbusu.
     
    56:03
    Lindell měl dostatek prostoru na levé straně útočného pásma, jenže jeho nahození zablokoval skvěle postavený Seth Jones nožem brusle.
     
    56:26
    Joe Pavelski bojoval o puk za brankou soupeře, jenže Zach Werenski byl u kotouče o dva kroky rychleji a před hostujícím střelcem jej odehrál.
     
    57:05
    Dallas znovu pouze nahodil puk do útočného pásma, kde kotouč získali hokejisté Columbusu. Ani jeden z týmů nechce v závěru udělat chybu.
     
    57:29
    Korpisalo si dal pozor na napadajícího Radka Faksu a před českým útočníkem zvládl těžkou rozehrávku bekhendem. Puk prosvištěl za modrou čáru.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:36
    Miro Heiskanen dostal prostor na pravé straně útočného pásma, odkud zakončil příklepem, nicméně jeho projektil Korpisalo dobře viděl a ukryl puk do lapačky.
     
    59:01
    Lindell napřáhl ke střele od modré čáry, jenže jeho projektil schoval do lapačky Korpisalo. Pokračuje se v opatrném tempu, vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    59:34
    V závěru základní hrací doby se do zakončení příklepem dostal ještě Atkinson, jenže při snaze o vyslání prudkého projektilu zlomil hokejku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba končí! Šedesát minut hokeje nám o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. Domácí Columbus totiž dokázal ve třetí části vyrovnat, když se prosadil Werenski. Columbus se poté nadále tlačil do útoku, ale další branku už nepřidal. O vítězi tak rozhodne prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 25 – 32
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Dallas uspěl na úvodním vhazování prodloužení. Uvidíme, zda hra ve třech na obou stranách přinese rozhodnutí.
     
    60:38
    Atkinson rozjel první akci Columbusu, kterou následně sám zakončil. Jeho projektil z levé strany však hostující brankář vykopl levým betonem.
     
    61:10
    Atkinson protečoval puk do útočného pásma a raději odjel na střídačku. V úvodu prodloužení se zatím hraje velmi opatrný hokej z obou stran.
     
    61:26
    Radulov si na levém kruhu přehodil puk na bekhend a zkoušel jej zvednout nad beton brankáře. Pozorný Korpisalo vytáhl další cenný zákrok.
     
    62:03
    Právě Radulov se tentokrát prosmýkl do zakončení po pravém křídle, jenže jeho projektil forhendem prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    62:38
    Jason Robertson vymyslel nebezpečnou přihrávku na brankoviště, kam se hnal Miro Heiskanen, ale druhému jmenovanému scházel k zakončení krok.
     
    63:10
    Jack Roslovic projel do útočného pásma, kde si puk nahodil na forhend, ale přihrávkou mezi kruhy odevzdal kotouč hráčům Dallasu.
     
    63:28
    Další zakončení měl na svědomí Laine, ale jeho pokus forhendem prolétl kolem levého betonu brankáře a zaduněl o mantinel.
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta prodloužení!
     
    64:25
    Seth Jones zavezl puk po pravé straně do útočného pásma, kde našel Domiho, ale jeho pokus z velké rychlosti vůbec nemířil mezi tři tyče.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V hodně svižném prodloužení jsme se nakonec rozhodující branky nedočkali. O držiteli druhého bodu tak rozhodnou až samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se k nájezdu rozjel Cam Atkinson, který tvrdě střílel příklepem, ale minul branku.
    Cam ATKINSON
     
    1. série
    0:0
    Robertson na opačné straně trefil Korpisalovu lapačku.
    Jason ROBERTSON
     
    2. série
    0:0
    Patrik Laine také střílel z mezikruží, ale netrefil branku.
    Patrik LAINE
     
    2. série
    0:0
    Joe Pavelski zpomalil těsně před brankářem, ale ani on netrefil branku.
    Joe PAVELSKI
     
    3. série
    0:0
    Max Domi vyzkoušel bekhendový blafák, ale zvedl puk až nad břevno.
    Max DOMI
     
    3. série
    0:1
    Radulov projel až k brankáři a parádním blafákem jej překonal.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dallas Stars.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR RADULOV!
    Alexandr RADULOV - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vítězství po nájezdech nakonec slaví Dallas! Hostující brankář Jake Oettinger totiž nepustil kotouč za svá záda ani jednou. Naopak ve třetí sérii se za Stars prosadil návratilec do sestavy Alexandr Radulov!
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,%, odchytal 64:24
    Jake Oettinger (DAL) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 65:00
     
    Česká a slovenská stopa

    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 14:24
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:28
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jake Oettinger (DAL) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%
    2. Joonas Korpisalo (CBJ) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,7%
    3. Alexandr Radulov (DAL) - 0+0
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (00:47:05)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 47. Werenski (S. Jones, Roslovic) – 15. Pavelski (Kiviranta, Gardner), rozh. náj. Radulov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Cam Atkinson (CBJ)
    0:0   Jason Robertson (DAL)
    2. série:
    0:0   Patrik Laine (CBJ)
    0:0   Joe Pavelski (DAL)
    3. série:
    0:0   Max Domi (CBJ)
    0:1   Alexandr Radulov (DAL)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Atkinson (A), Jenner (A), N. Foligno (C) – Laine, Riley Nash, Bjorkstrand – Bemström, Roslovic, Domi – Stenlund, Texier, Robinson.
    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – Radulov, Hintz, Robertson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Pavelski, Gardner, Kiviranta.

    Rozhodčí: Rank, St. Laurent – Daisy, Nagy
    bahis siteleri