HC Slovan – Nitra 3:2 (2:1 po s.n.) | Nové Zámky – Detva 5:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:6 (kon.)
Michalovce – Lipt. Mikuláš 5:0 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 6:3 (kon.) | Miskolc – Košice 3:2 (kon.)
konec
HK Poprad
4:6 (2:0, 0:3, 2:3)
HKM Zvolen
sk Neděle 14.03.2021, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak tretia tretina bola najbohatšia na góly spomedzi všetkých troch. Za Zvolen v tretej tretine skórovali Kelemen, Nuutinen a Kolenič, za Poprad sa presadili Skokan a Zagrapan.
    Poprad môže mrzieť úvod druhej tretiny, v ktorej Zvolenčania otočili bleskovo skóre a položili základ svojho dnešného víťazstva. Líderskú pozíciu si Zvolen potvrdil, z Popradu berie tri body a odskakuje kamzíkom na rozdiel piatich bodov. (18:35:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania definitívne pečatia svoje víťazstvo v Poprade. McPherson sa zo stredného pásma vyrútil za pukom, bol faulovaný a hlavní rozhodcovia to posúdili ako technický gól. Gól je pripísaný JAKUBOVI KOLENIČOVI.
     
    59:47
    Zvolenčania vyhadzujú preč.
     
    59:39
    Rychlík na striedačke, domáci nahadzujú do útočného pásma.
     
    59:23
    Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    59:23
    Oddychový čas pre Poprad, berie si ho tréner Peter Mikula.
     
    59:12
    Zuzin získal puk a bezpečne to vyhodil tak, aby to nebolo zakázané uvoľnenie.
     
    58:53
    Rychlík je na striedačke, začína sa popradská powerplay.
     
    58:27
    Spomedzi kruhov strieľal Dalhuisen, mieril však mimo priestoru bránky.
     
    57:49
    Poprad pokračuje v tlaku. Domáci získali pásmo, od modrej čiary to nahadzoval Svitana, tečoval Seigo, no tento raz Rahm dokázal zasiahnuť.
     
    56:51
    Poprad dal gól!
    Popradčania ešte neskladajú zbrane a opäť znižujú zvolenské vedenie. Dalhuisen dostal prihrávku na modrú čiaru, skúsil to švihom ideálne na teč pre MAREKA ZAGRAPANA, ktorý to cez nič nevidiaceho Rahma trafil do bránky.
    Asistencie: Mike Dalhuisen, Filip Mešár.
     
    55:46
    TJ Melancon bol v súboji s Patrikom Svitanom a inkasoval úder do tváre. Svitana za svoje počínanie však vylúčený nie je.
     
    54:43
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Vošvrda – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    54:43
    Brankár Vošvrda po piatom inkasovanom góle vypenil a dostal 10-minútový trest za nešportové správanie. Prebehlo striedanie brankárov a na jeho miesto naskakuje Roman Rychlík.
     
    54:43
    Zvolen dal gól!
    Tak napokon predchádzajúca individuálna akcia MIKKA NUUTINENA bola gólová. Videorozhodca si k telefónu vyžiadal hlavného rozhodcu, prebehla diskusia a napokon z istého uhla záberu videorozhodca posúdil, že prienik Nuutinena a následný zákrok betónu Vošvrdu už bol za bránkovou čiarou a puk teda prenikol za bránkovú čiaru. Zvolen teda vedie opäť o dva góly.
     
    54:43
    Nuutinen z ľavého kruhu prešiel popred bránku k opačnej žŕdke, zakončil, ale Vošvrda jeho pokus dokázal zneškodniť.
     
    54:24
    Svitana od modrej čiary nahadzoval pred bránku, kde už korčuľoval Preisinger, puk si spracoval, ale šiel s ním do rohu klziska.
     
    53:11
    Seigo to skúsil strelou od modrej čiary, puk bol mierne tečovaný, ale letel mimo priestoru bránky, a tak to Rahma ohroziť nemohlo.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Svitana (Skokan, Haščák), 6. Skokan (Haščák, Vošvrda), 49. Skokan (Svitana, Haščák), 57. Zagrapan (Dalhuisen, Mešár) – 21. Nuutinen (Ivan, McPherson), 23. Viedenský (Zuzin, Stupka), 28. Kelemen (Puliš), 46. Kelemen, 55. Nuutinen, 60. McPherson


    HK Poprad: Vošvrda (55. Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Hudec, Višnevskij, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Mashinter, Bjalončík, Handlovský – Tavi, Preisinger, Livingston – Mešár, Zagrapan, Matúš Paločko – Valigura
    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) – Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala – Bondra, Mikúš, Kelemen – McPherson, Puliš, Nuutinen – Zuzin, Viedenský, Stupka – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Gubančok

    Rozhodčí: D. Konc st., Hronský – Synek, Gegáň
    thejrc.org