Washington – NY Islanders 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 1:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:2 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:0 (kon.) | Dallas – Tampa 3:4 (1:2 po s.n.)
Colorado – Anaheim 8:4 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 17.03.2021, 00:37 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:17:47)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 37 | Přesilová hra: 2/6 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Bernier (DET) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6%, odchytal 59:57
    James Reimer (CAR) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 58:25

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 1+2, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 23:08
    Filip Zadina (DET) – 0+1, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:44
    Martin Nečas (CAR) – 0+1, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:13

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Erne (DET) – 2+0
    2. Jonathan Bernier (DET) – 35 zákroků
    3. Filip Hronek (DET) – 1+2
     
    Detroit oplatil Carolině dva dny starou porážku. Na domácím stadiónu tentokráte tahal za delší konec provazu, soupeře z Raleighu porazil 4:2.

    Základ k úspěšné odvetě položili hokejisté Red Wings už v první třetině. Po gólu Nina Niederreitera sice prohrávali, ale ještě před úvodní sirénou skóre otočili ve svůj prospěch, dvakrát se v přesilovce trefil Adam Erne. V prostředním dějství se hosté dočkali vyrovnání z hole Sebastiana Aha, ale Robby Fabbri byl tím, kdo ve 33. minutě vrátil vedení do moci Detroitu. V závěrečné dvacetiminutovce byla Carolina aktivnějším týmem, ale třetího zásahu se nedočkala, v poslední minutě naopak pečetil vítězství domácích gólem do prázdné brány Filip Hronek.

    Svěřenci kouče Blashilla se díky vítězství přiblížili sedmému Dallasu na rozdíl dvou bodů. Vítězné tažení Brind'Amourovy družiny se zastavilo na osmičce, klubový rekord v dnešním střetnutí vyrovnat nedokázali.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Filip HRONEK - 4:2
     
    59:34
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nejproduktivnější hráč domácích v sezóně FILIP HRONEK se dočkal premiérového gólu! V rohu kluziště vlastního pásma si s pukem nelámal těžkou hlavu a přes celou šířku kluziště ho poslal do odkryté klece. Bez asistence.
     
    59:13
    Po sérii nahrávek střílel Martin Nečas pouze do zaklenutého Larkina. Vzápětí střílel od modré švihem Jake Bean, ten pro změnu přestřelil.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:14
    Mohlo být rozhodnuto. Darren Helm nabral velkou rychlost a zrušil signalizované zakázané uvolnění. Nahrál před prázdnou bránu Glendeningovi, ten však trestuhodně promáchl.
     
    58:03
    Hostující trenér si vzal oddechový čas, po jehož vypršení zůstává James Reimer na střídačce. Carolina zkouší powerplay!
     
    58:03
    Odražený touš od Nemethovi hole zamířil k Dougiemu Hamiltonovi, jenž dobré pozice zamířil pouze do výstroje brankáře Když už nevsítil gól, tak alespoň vybojoval buly v útočné třetině.
     
    57:47
    Forhendové nahození Jakea Beana udržel James Reimer ve výstroji, a to bylo klíčové. Na dorážku totiž číhal nejen Aho, ale i Svečnikov.
     
    57:12
    Obránce Marc Staal ještě udržel puk před modrou čárou, černo gumu odrazil k Niederreiterovi. Ten se, podobně jako Slavin před malou chvílí, zachoval zbrkle. Další icing.
     
    56:36
    Tečovaný střelecký pokus Filipa Zadina James Reimer bez problémů pokryl a vyklepla z lapačky. Nebylo to nic platné, protože Slavin vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    56:06
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Berniera. Trenér Rod Brind'Amour již určitě přemýšlí i o možnosti hry bez gólmana, tu můžeme očekávat zhruba dvě minuty před koncem, pokud mezitím hosté nevyrovnají.
     
    55:54
    Svěřenci kouče Blashilla se udrželi v útočné třetině i po vypršení Staalova trestu. Z vrcholku pravého kruhu pálil ze zápěstí Dylan Larkin o pár čísel nad břevno.
     
    55:36
    Hostující kapitán je zpět na ledové ploše. Připravil svůj tým o cenné dvě minuty, avšak do konce základní hrací doby je stále poměrně dost času, minimálně na vyrovnání.
     
    54:47
    Hostům se rýsovalo zajímavé přečíslení. Brock McGinn ale neměl dostatek sil, a tak jen slabě nahodil za bránu. Oba celky střídají.
     
    54:09
    Střelecké štěstí pokusil Danny DeKeyser. Tvrdé střele chyběla přesnost, kotouč narazil do mantinelu za brankou, načež vyhodil Hamilton.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Erne (Zadina, Hronek), 13. Erne (D. Larkin, Hronek), 33. Fabbri (D. Larkin, M. Staal), 60. Hronek – 3. Niederreiter (Fast, Bean), 22. Aho (Nečas, D. Hamilton)


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Djoos, Nemeth, Stecher – Mantha (C), D. Larkin, Fabbri – Gagner, Naměstnikov, Zadina – Svečnikov, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Galloway, Kelly
    bahis siteleri