Chelsea – Atlético 2:0 (kon.) | Bayern – Lazio 2:1 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
2:1 (1:0)
S. S. Lazio
Středa 17.03.2021, 21:00 • Allianz Arena, Mnichov • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejprestižnější klubová soutěž Liga mistrů dnes pozná poslední dva své čtvrtfinalisty. K odvetě zajíždí římské Lazio na trávník Bayernu Mnichov a bude se pokoušet o zázrak. Mnichovští si totiž do domácí odvety přivezli pohodlný náskok 4:1.
     
    Bayern Mnichov

    Bayern byl v roce 2020 excelentní. Za dvanáct měsíců prohrál jeden jediný soutěžní zápas! Bezpečně si v Bundeslize došel již pro osmý titul v řadě. Navíc přidal i triumf v domácím poháru a co víc, ani v milionářské Lize mistrů nenašel zdatného soupeře, když finále proti PSG rozhodl jedinou trefou Kingsley Coman.

    Také v nové sezoně Bayern šlape. Sice již ve druhém kole nejvyšší německé soutěže senzačně prohrál 1:4 v Hoffenheimu, od té doby se ale usadil na první příčce. Úvod nového roku nebyl pro bavorského giganta vůbec ideální. Nejprve nestačil v přestřelce na Mönchengladbach, poté přišla pohárová ostuda, když na půdě druholigového Kielu vypadl ze soutěže. Přitom po gólu Gnabryho vedl, následně měl v samém závěru náskok 2:1, ale prodloužení pro domácí outsidery vydřel brankou v páté minutě nastavení Walh. Zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém z dvanácti pokusů neproměnil pouze Marc Roca. Poslední tři duely v domácí soutěži už ale svěřencům trenéra Flicka vyšly na jedničku. Nejprve Bayern přejel 5:1 Kolín, poté dokázal otočit dvoubrankovou ztrátu v důležitém souboji s Dortmundem a o víkendu si vyšlápl i na Brémy.

    V Lize mistrů bylo již po čtyřech zápasech jasné, že obhájce titulu postoupí z první pozice. V závěru sice přišla pouze remíza s Atléticem Madrid, ale i přesto Bayern si udržel bezpečný odstup. V úvodním osmifinále sestřelili Mnichovští 4:1 Lazio Řím a jsou tak už jednou nohou ve čtvrtfinále.
     
    S. S. Lazio

    Římský celek nebyl v minulé sezoně daleko od úplně nejvyšších příček v italské Serii A. Pouhých pět bodů dělilo Lazio od zlata, ale nakonec ve vyrovnaném čele skončilo na čtvrté pozici zaručující postup přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Velkou měrou se o to postaral nejlepší střelec ligy Ciro Immobile, který k šestatřiceti gólům přidal dalších devět asistencí a nechal za sebou i takového kanonýra jako je Cristiano Ronaldo.

    Letos ale Lazio ztrácí na vedoucí Inter už devatenáct bodů a bude mít co dělat, aby si opět pohlídal důležité postavení v první čtyřce. Ne zcela ideální bylo období kolem Vánoc, kdy Lazio získalo z pěti zápasů jen pět bodů. Od konce ledna už ale Římané opět válí a vyšvihli se po vítězstvích nad Sassuolem, Atalantou, Cagliari a Sampdorií už na šestou příčku.

    V základní skupině Ligy mistrů obstálo Lazio v konkurenci Dortmundu, Brugg a Zenitu Petrohrad. V šesti zápasech ani jednou italský celek neprohrál a i díky čtyřem nerozhodným výsledkům si zajistil postup z druhého místa.

    Trenér Simone Inzaghi spoléhá na velezkušeného brankáře Pepe Reinu, obranu poté řídí další zkušený fotbalista Francesco Acerbi. Ofenzivu poté jednoznačně táhne již také jednatřicetiletý Ciro Immobile.
     
    První vzájemný zápas v osmifinále Ligy mistrů

    23.2.2021

    S. S. Lazio – Bayern Mnichov 1:4

    Branky: 49. Correa – 9. Lewandowski, 24. Musiala (Goretzka), 42. Sané (Coman), 47. Acerbi (Sané) (vla.)

    Karty: 28. Alberto, 51. Lucas Leiva, 57. Correa, 65. Marušić, 69. Escalante – 72. Kimmich, 75. Coman

    Statistiky

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7.
    Střely mimo: 6:3.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 13:11.

    Sestavy

    S. S. Lazio: Reina – Patric (53. Hoedt), Acerbi, Musacchio (31. Lulić) – Lazzari, S. Milinković-Savić (81. Cataldi), Lucas Leiva (53. Escalante), Alberto (81. Akpa-Akpro), Marušić – Immobile (C), Correa.

    Náhradníci: Strakoša, Alia – Pereira, Hoedt, Parolo, Escalante, Lulić, F. Caicedo, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Musiala (90. Choupo-Moting) – Sané (90. B. Sarr), Goretzka (63. Javi Martínez), Coman (75. Lucas Hernández) – Lewandowski.

    Náhradníci: Hoffmann – Javi Martínez, Choupo-Moting, B. Sarr, Lucas Hernández, Roca.

    Lazio nevstoupilo do utkání ideálně. Již v deváté minutě zpackal malou domů Mateo Musacchio, daroval míč Lewandowskému a ten si kličkou poradil i s osamoceným Reinou. Následně se hra vyrovnala, ale udeřil znovu mnichovský gigant, když se po nahrávce Goretzky prosadil střelou z hranice šestnáctky teprve sedmnáctiletý talent Jamal Musiala. Těsně před přestávkou navíc utekl domácí obraně Coman, Reinu sice prudkou ránou po kličce nepřekonal, ale míč se odrazil k Sanému a ten už ho dopravil do opuštěné branky.

    Okamžitě po změně stran se opět měnilo skóre. Po ubráněném rohovém kopu uprchl Sané. Ještě chtěl přihrávat Daviesovi, ale míč si do vlastní branky srazil Francesco Acerbi. O další dvě minuty později bylo sníženo, když se prosadil Joaquín Correa po nedůslednosti mnichovské obrany. Correa mohl ještě jednou udeřit, ale jeho ránu ke vzdálenější tyči Neuer v 54. minutě vyrazil. Poté už jen rozhodčí Grinfeeld rozdával karty, bylo jich celkem sedm!
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím zápasu Bayernu s Laziem bude István Kovács z Rumunska. Šestatřicetiletému arbitrovi budou na čarách asistovat krajané Vasile Florin Marinescu a Ovidiu Artene. Čtvrtým sudím je poté Ovidiu Hategan také z Rumunska. Video poté bude mít na povel polský sudí Pawel Gil.

    István Kovács řídil v předešlém ročníku Ligy mistrů hned dva duely základních skupiny. Nejprve byl u jasného vítězství 5:0 PSG nad Galatasarayem a následně rozhodoval také bezbrankový zápas Genku s Neapolí.

    V roce 2019 si rumunský arbitr zapískal také čtvrtfinále mistrovství světa hráčů do 17 let, kdy mladí Francouzi smetli své vrstevníky ze Španělska 6:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Nübel – Pavard, J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández – Goretzka, Kimmich – Sané, T. Müller (C), Gnabry – Lewandowski.
    Náhradníci: Schneller – Süle, Javi Martínez, Choupo-Moting, A. Davies, B. Sarr, Roca, Musiala.

    S. S. Lazio: Reina – Marušić, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić (C), Escalante, Alberto, Fáris – Muriqi, Correa.
    Náhradníci: Strakoša – Patric, Lucas Leiva, Pereira, Hoedt, Parolo, Immobile, Lulić, Cataldi, Musacchio, Akpa-Akpro.

    Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (vš. ROU).
     
    Základní sestavy přinášejí hned několik překvapení! Při nemoci Manuela Neuera bude dnes roli jedničky v brance Bayernu plnit čtyřiadvacetiletý Alexander Nübel. Kapitánskou pásku převezme po Neuerovi Thomas Müller. V základní sestavě chybí také Süle s Daviesem. Naopak do hry se dostává duo francouzský beků Benjamin Pavard – Lucas Hernández.

    Jen na lavičce Lazia poté zahajuje zápas nejlepší střelec týmu Ciro Immobile. Na hrotu útoku po boku Joaquína Correy tak začne od úvodní minuty Vedat Muriqi. Ve středu pole poté Lucase Leivu nahradil Gonzalo Escalante.
     
    Hlavní rozhodčí István Kovács z Rumunska již se svými kolegy na čarách přivádí na hrací plochu mnichovské Allianz Areny obě úvodní jedenáctky. Odveta osmifinále Ligy mistrů mezi Bayernem a Laziem může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté římského celku. Po Muriqim se dotkl balonu také Escalante nebo kapitán Sergej Milinković-Savić.
     
    2
    Laziu příliš dlouho balon na kopačkách nezůstal. Po chybě Luise Alberta mohli jít do útoku také svěřenci trenéra Flicka. Ani Müller na dlouhý nakopnutý balon nedosáhl.
     
    3
    Teď už se domácí usadili na útočné polovině. Kimmich neměl dlouho s kým kombinovat a tak pod tlakem napadajícího Escalanteho poslal míč ke stoperské dvojici Boateng – Alaba.
     
    4
    Po dlouhém nákopu Pepeho Reiny měl v obraně co dělat Alaba, který sice nejprve zastavil Miriqiho, ale poté musel do souboje i Boateng. Bayern ale nebezpečnou situaci zažehnal ještě v dostatečné vzdálenosti od Nübela.
     
    5
    První vážnější situaci ve vápně Lazia. Z pravé straně nacentroval do vápna Leroy Sané. Přetažený balon si ještě hlavou našel Lewandowski, ale zpětnou přihrávkou už Müllera přes Acerbiho nenašel.
     
    6
    Alaba průnikovou nahrávkou mezi několika soupeři hledal Müllera, ten ještě zkoušel mezi nohama pustit balon Lewandowskému, ale před polským útočníkem sebral balon Adam Marušić.
     
    7
    Na Marušiće to zkoušel jeden na jednoho Serge Gnabry. Klička pětadvacetiletého křídelníka ale nebyla nejpřesnější a Gnabry tak do pokutového území nepronikl.
     
    8
    Opět přilétl balon před Reinu z pravé strany. Tentokrát ale jako první získal hrací předmět Stefan Radu. Po odraženém balonu sice ještě z voleje vypálil Goretzka, ale z nepřipravené pozice trefil jen spoluhráče.
     
    9
    Také Lazio se po delší době vydalo do útoku. Fáris si počkal na pomalou přihrávku od Alberta, poté si narazil ve vápně a připravil pozici Correovi, který ale pálil pouze za vzdálenější tyč.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka odvetného utkání příliš fotbalové krásy nepřinesla. Bayern je sice častěji u balonu, ale k ohrožení ani jedné z branek ještě nedošlo.
     
    12
    Sergej Milinković-Savić se snažil přihrávat podél postranní lajny Moriqimu, ale balon tečoval do zámezí bránící Hernández. Lazio bude pokračovat vhazováním.
     
    13
    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu příliš nežene do ofenzivy. Sané si potáhl balon z pravé strany více k ose trávníku, vypálil ke vzdálenější tyči, ale těsně minul.
     
    14
    Po Albertovi přihrával přímo do vápna Milinković-Savić. V šestnáctce sice balon na moment získal Correa, ale proti stoperské dvojici Bayernu se do zakončení neprosadil.
     
    15
    Stále více a více se dostává římský tým do hry. Fárisův centr ještě do vápna neprošel, ale následně našel Alberto ve vápně svého kapitána, který ale hlavičkoval jen do prostoru, kde byl Nübel.
     
    16
    Velmi opatrná rozehrávka mnichovských hráčů přinesla nepřesnost Hernándeze. Lewandowski poté při snaze získat míč zatáhl za dres Marušiće.
     
    17
    Luis Alberto sice odcentroval do vápna z místa přestupku, ale nejvýše se vyšrouboval zkušený Boateng. Bayern lehce ubránil další standardní situaci.
     
    18
    Bayern se vůbec nemůže dostat do tempa. Kimmich s Goretzkou se téměř nedostávají k balonu. Obranná čtveřice rovnou dlouhými pasy hledá Lewandowského s Müllerem.
     
    19
    Jeden takový pas nyní zkoušel David Alaba. Rakouský fotbalista ale přetáhl míč daleko za Müllera a balon se poté svezl po nakropeném trávníku až za koncovou čáru.
     
    20
    Ani dvacet minut nebezpečnější akci nepřineslo. Nyní číhal na balon na ofsajdové hraně Vedat Muriqi, ale než se k němu dostal míč, tak se ocitl až za posledním obráncem Bayernu.
     
    21
    Hernández přenesl hru přes celou šířku trávníku k Sanému. Najednou se ocitl s balonem na kopačce Goretzka, který už sice mohl pálit, ale ještě přihrával do vápna Sanému. Krajní záložník už ale na balon nedosáhl.
     
    22
    Po Marušićově nahrávce mířil s míčem do útoku Lazzari. Podél pravé postranní lajny neproklouzl kolem Hernándeze a poté chyboval v kombinaci i Milinković-Savić.
     
    23
    Odveta zatím výrazně zaostává za prvním vzájemným zápasem. Radu našel na zadní tyči Milinkoviće-Saviće, který podobně jako Goretzka přehrál celou situaci zbytečnou nahrávkou.
     
    24
    Při snaze dostihnout míč na hrací ploše se Goretzka opřel do bránícího Marušiće. Oba hráči skončili na trávníku, ale balon mezitím dolétl za koncovou čáru.
     
    25
    Bayern sice drží balon, ale stále ho posouvá jen ze strany na stranu kolem středového kruhu. Alaba nakonec vycestoval při kličce Lazzarimu mimo hrací plochu.
     
    26
    Právě Manuel Lazzari mohl vhodit míč do hry zpoza postranní lajny. Lazio rychle přišlo o balon a Lewandowského trefil nepříjemným skluzem Radu, za který je potrestán žlutou kartou.
     
    27
    Po faulu na Lewandowského uvedl míč zpět do hry Boateng. Sané se poté probíjel kolem trojice soupeřů, ale až do pokutového území neproskočil.
     
    28
    Po dlouhé době se dostal k míči také Joaquín Correa. Ani tentokrát se ale zakončení nekonalo. Bayern se s přehledem ubránil a může pokračovat v kombinaci ve středu pole.
     
    30
    Ani půlhodina hry nebezpečnou situaci u jedné z branek nepřinesla. V posledních minutách jsou dokonce více u balonu římští fotbalisté, ale Alexander Nübel zatím nemá při svém třetím startu za Bayern žádné starosti.
     
    31
    Gnabry posouval míč na pravou stranu k Pavardovi. Francouzský mistr světa z prvního doteku odcentroval do pokutového území, kde ale jako první zasáhl bránící Stefan Radu.
     
    31
    Penalta pro Bayern! Muriqi po rohovém kopu stáhl Goretzku a zavinil penaltu. Navíc za řeči směrem k rozhodčímu inkasuje žlutou kartu Acerbi.
    31. Penaltový zákrok
     
    33
    Bayern právě vstřelil branku!
    Balon si na značku pokutového kopu postavil ROBERT LEWANDOWSKI. Polský kanonýr se zhluboka nadechl, poté se rozběhl a před kopem lehce přibrzdil. Nakonec poslal míč do středu, zatímco Reina si vybral pravou stranu.
    33. Robert LEWANDOWSKI - 1:0
     
    35
    Ihned po inkasované brance se Lazio snažilo přetlačit obranu Bayernu, ale vše zhatila nepřesná nahrávka Manuela Lazzariho.
     
    36
    Bayern se snaží ještě do poločasu zvýšit své vedení. Kimmichovu pobídku směrem na Lewandowského ale zblokoval Acerbi.
     
    37
    Po vstřelené brance jsou domácí mnohem více na balonu. Nyní procházel skrz obranu Sané, kterého ale se štěstím zastavil čistým způsobem Stefan Radu.
     
    38
    Od Alaby putoval balon k Müllerovi, ale dnešní kapitán Bayernu hlavičkový souboj s Marušićem prohrál. Nakonec zkoušel neúspěšně prostřelit zhuštěný prostor Kimmich.
     
    39
    V těsné blízkosti pokutového území sestřelil Milinković-Savić unikajícího Gnabryho a vysloužil si žlutou kartu.
     
    40
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Robert Lewandowski. Střelec zatím dnešní jediné branky zkoušel prostřelit zeď, ale trefil jen Acerbiho do obličeje.
     
    41
    Kombinaci ve středu pole táhl Escalante. K argentinskému záložníkovi se přidal i Lazzari, ale to už byla obrana Bayernu zformována před šestnáctkou.
     
    42
    Po Goretzkovi mohl pokračovat do útoku Benjamin Pavard. Dále než za půlící čáru se ale nedostal a tak musel přihrávat pouze zpět k Boatengovi s Alabou.
     
    43
    Muhammad Fáris má potíže s kolenem a na moment zůstal na trávníku. Ale velmi rychle se za pomoci Alberta zvedá a první poločas může pokračovat bez dalšího přerušení.
     
    44
    Minutu před pauzou ztratil balon Leroy Sané právě v souboji s Fárisem. Než se ale Římané dostali k vápnu, tak byla opět obranná formace Bayernu připravena.
     
    45
    S Fárisem to znovu nevypadá nejlépe. Alžírský záložník má potíže s levým kolenem a bude potřebovat ošetření na hrací ploše.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu. Mezitím se za postranní lajnou začíná rozcvičovat Senad Lulić.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Bayern vede v odvetném utkání nad Laziem 1:0!

    První dějství dnešního duelu rozhodně zaostalo za úvodním střetnutím. Bayern ani Lazio se dlouho nemohli dostat do nadějnější pozice. Když už mohl Goretzka nebo Milinković-Savić ohrozit branku, tak situaci ještě přehráli a ke střele nedošlo. Až po půlhodině hry zavinil penaltu po rohovém kopu Vedat Muruqi a nařízenou výhodu bez problémů proměnil Robert Lewandowski.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Muhammad Fáris, přichází Senad Lulić.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Niklas Süle.
     
    47
    Rozehrávku druhého poločasu obstaral ze středového kruhu Robert Lewandowski. I po změně stran se Bayern nikam zbrkle nežene.
     
    48
    Gnabry přiťukával míč směrem k Sanému, ale oba křídelníci si příliš nerozuměli. Ještě Lewandowski dostihl balon, který ale poslal jen do připraveného Reiny.
     
    48
    Záhy po startu druhého poločasu vidí žlutou kartu od rozhodčího Kovácse Leon Goretzka. Střední záložník Bayernu zcela zbytečně poslal k zemi Lazzariho.
     
    49
    Lazio mohlo rozehrávat ze střední části trávníku. Balon uvedl znovu do hry střídající Senad Lulić. Přes staženou obranu se ale Lazio nemůže prokousat.
     
    50
    Reina nerozehrál zrovna ideálně, Escalante musel rychle do souboje s Kimmichem a svého soka zastavil jen za cenu dalšího faulu.
     
    51
    Také Niklas Süle se poprvé po svém příchodu na trávník zapojil do hry. S Nübelem si vyměnil balon kolem napadajících soupeřů a právě domácí gólman poté vykopl ke středu trávníku.
     
    52
    Po Kimmichově pobídce spěchal do útoku Leroy Sané. Deset metrů před vápnem se ujal balonu znovu Joshua Kimmich, ale přihrávka na Lewandowského do vápna už neprošla.
     
    53
    Už už to vypadalo, že by se Lazio mohl dostat do nebezpečného kontru, ale skvěle se vrátil do obrany Sané a čistým skluzem obral o balon váhajícího Luise Alberta.
     
    54
    Ani dlouhé vhazování italskému týmu nevyšlo podle představ. Dlouhý balon prodloužil až k Nübelovi David Alaba. Bayern může rozehrávat od svého brankáře.
     
    55
    Lazzari se drží po souboji s Gnabrym za ruku. Vypadá to, že bude muset dokonce přenechat své místo na trávníku spoluhráči.
     
    55
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Vedat Muriqi, přichází Andreas Pereira.
     
    55
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Marco Parolo.
     
    58
    Müller ve středu pole vytloukl Alberta a Bayernu bude moci pokračovat v mírném tlaku autovým vhazováním.
     
    59
    Pohledná souhra Lazia se z pravé strany přesunula více ke středu. Hosté rychle postupovali směrem k Nübelovi, ale střídající Parolo napálil jen Pavarda.
     
    60
    I po hodině hry vede Bayern v odvetě osmifinále Ligy mistrů nad Laziem 1:0. O zatím jediný gól se postaral z penalty Robert Lewandowski.
     
    61
    Süle si několikrát vyměnil balon se svým kolegou ze stoperské dvojice Davidem Alabou. Bayern ale nehraje v pohybu a musí zapojit do rozehrávky i Nübela.
     
    62
    Až nyní se na pravé straně rozběhl Pavard se Saném. Nakonec Saného centr směřoval směrem na Goretzku, ale ještě před ním odpravil balon na rohový kop Acerbi.
    62. Nebezpečný centr odvrátil Acerbi
     
    63
    Po centru od rohového praporku se dral po zakončení hlavou Niklas Süle. V souboji s Marušićem si ale pomohl přidržením a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    64
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Alphonso Davies.

    Žlutou kartou ohroženého Goretzku stahuje trenér Flick ze hřiště a nahrazuje ho Daviesem.
     
    65
    Přesuny na postech. Daviesovi uvolňuje místo na levém beku Hernández, který se posouvá na stopera a Alaba míří na místo, kde hrál Goretzka.
     
    66
    Pepe Reina vhodil míč do hry, poté ale musel Escalante podstoupit těžký souboj s Kimmichem. Balon nakonec vyplaval k Gnabrymu.
     
    67
    Střídající Davies mířil s míčem do úniku. Ještě před vápnem předal balon Gnabrymu, ten přiťukl Lewandowskému, který na nic nečekal, rychle se otočil směrem k brance a prudkou ránou napálil tyč.
    67. Pokus Lewandowského skončil na tyči
     
    69
    Lazio se stále nemůže dostat do jediné šance. Obhájci trofeje z Ligy mistrů soupeři nedávají žádnou šanci. Italský celek se opět zastavil již před vápnem.
     
    70
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Joaquín Correa, který při snaze získat výhodnou pozici nafilmoval pád.
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Jamal Musiala.
     
    72
    Mladičký Jamal Musiala se hned po příchodu do hry zapojil do kombinace. Po ztrátě ale musel nebezpečnou situaci řešit až Alexander Nübel.
     
    73
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern přidává pojistku. Alaba milimetrovou nahrávkou vysunul za obranu ERICA CHOUPO-MOTINGA, který po dvou minutách na trávníku sám proti Reinovi uspěl lehkým postrčením balonu kolem vyběhnutého gólmana.
    73. Eric CHOUPO-MOTING - 2:0
     
    74
    Bayern pokračuje ve snaze přidat další gól. S příchodem střídajících hráčů se tempo zápasu výrazně okysličilo. Davies získal po zblokovaném centru rohový kop.
     
    75
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Danilo Cataldi.
     
    76
    Až příliš dlouho si Sergej Milinković-Savić rovnal míč ke střele. Rychle se ke kapitánovi Lazia stáhl Kimmich, který čistě obral Milinkoviće-Saviće.
     
    77
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Javi Martínez.
     
    78
    Trenér Bayernu Hans-Dieter Flick stáhl z trávníku celou hlavní osu týmu. Při neúčasti Neuera není na hřišti ani Kimmich, Müller, Lewandowski nebo Jérome Boateng s Leonem Goretzkou.
     
    79
    Javi Martínez aktivně napadal rozehrávku soupeře. Při snaze získat míč na Marušićovi si ale pomohl lehkým faulem, který ale sudímu neunikl.
     
    80
    Süle si nechtěl dělat problémy a tak raději před dotírajícím Pereirou přihrál zpět až k Nübelovi. Po dlouhém výkopu byl faulován Lulićem Leroy Sané.
     
    81
    Sergej Milinković-Savić sebral míč Musialovi, poté ho předal Pereirovi, ale ten výrazně zbrzdil celou akci čekáním na spoluhráče.
     
    82
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio snižuje ztrátu na jediný gól. V součtu to je však stále jednoznačně 6:2 pro Bayern. Parádní Pereirův centr skončil na zadní tyči přesně na hlavě MARCA PAROLA, který usměrnil svůj pokus mezi nohama gólmana Nübela až do sítě.
    82. Marco PAROLO - 2:1
     
    84
    Lazio se snaží vyrovnat alespoň dnešní utkání. Lulićův centr našel Correa, ale skvěle si v obraně vedl Alphonso Davies.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    85
    Rozehrávka Bayernu je najednou pod tlakem. Sergej Milinković-Savić vystihl přihrávku Hernándeze, poté ale nepřesně přihrával směrem k Pereirovi.
     
    86
    Po centru Milinkoviće-Saviće se skácel v pokutovém území k zemi Correa. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat, ale další pobídku do vápna odvrátil Süle.
     
    87
    Benjamin Pavard se musel po zpětné přihrávce Martíneze vrátit pro balon téměř až k rohovému praporku. Nakonec přišel dlouhý pas až do pohybu Choupo-Motinga, ale ten už proti Acerbimu neměl šanci.
     
    88
    Právě Francesco Acerbi rozehrával středem na Parola. Ani další přihrávka na Pereiru neprošla a domácí mohou na chvíli pohlídat balon na svých kopačkách.
     
    89
    Už ani Davies se nepokusil projít přes levou stranu do slibnější pozice. Domácí po ztrátě ve středu pole faulovali Senada Luliće.
     
    90
    Leroy Sané získal míč po chybné rozehrávce Acerbiho. Skvěle se uvolnil a ještě přidal fantastickou nahrávku ke Gnabrymu. Ten ale sám proti Reinovi neuspěl.
    90. Serge Gnabry šanci na zvýšení náskoku neproměnil
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Až příliš agresivně si nyní počínal Leroy Sané. V souboji s Marušićem si pomohl nedovoleně a to ani v nastaveném čase neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    90+3
    Až příliš mnoho nepřesností ve středu pole z obou stran. Lulić se otáčel do pohybu a míč ho trefil do zad. Toho využili k zisku balonu fotbalisté domácího celku.
     
    90+4
    Závěr zápasu se už jen dohrává. O postupujícím do čtvrtfinále Ligy mistrů je dávno rozhodnuto. Bayern kontroluje balon v dostatečné vzdálenosti od své branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Bayern i ve druhém osmifinále porazil Lazio, tentokrát 2:1. V součtu si zajistil postup výsledkem 6:2 a může i nadále snít o obhajobě.

    První dějství dnešního duelu rozhodně zaostalo za úvodním střetnutím. Bayern ani Lazio se dlouho nemohli dostat do nadějnější pozice. Když už mohl Goretzka nebo Milinković-Savić ohrozit branku, tak situaci ještě přehráli a ke střele nedošlo. Až po půlhodině hry zavinil penaltu po rohovém kopu Vedat Muruqi a nařízenou výhodu bez problémů proměnil Robert Lewandowski.

    Ani dlouho po změně stran se tempo zápasu nezvyšovalo. Až s příchodem střídajících hráčů se utkání lehce rozproudilo. Po souhře Daviese s Gnabrym pálil pouze do tyče Robert Lewandowski. Právě Eric Choupo-Moting, který nahradil polského útočníka se po dvou minutách na trávníku zapsal mezi střelce. Alabovu parádní nahrávku za obranu bez potíží proměnil. Deset minut před koncem se prosadili také hosté. Pereirův přetažený centr na zadní tyč si našel Marco Parolo a hlavou mezi nohama Nübela dopravil balon do sítě.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 12:9.
     
    Kompletní čtvrtfinálová osmička

    Manchester City (ENG)
    Bayern Mnichov (GER)
    Chelsea (ENG)
    Liverpool (ENG)
    FC Porto (POR)
    PSG (FRA)
    Dortmund (GER)
    Real Madrid (ESP)

    Los čtvrtfinálový dvojice proběhne již v tento pátek.
     
    To už je ze zápasu Bayernu s Laziem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemní zbytek středečního večera. (23:05:15)

    Vít Schück

    Branky: 33. Lewandowski (pen.), 73. Choupo-Moting (Alaba) – 82. Parolo (Pereira)

    Karty:   48. Goretzka (BAY) – 26. S. Radu (LAZ), 31. Acerbi (LAZ), 39. S. Milinković-Savić (LAZ), 70. Correa (LAZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.
    Bayern Mnichov: Nübel – Pavard, J. Boateng (46. Süle), Alaba, Lucas Hernández – Goretzka (64. A. Davies), Kimmich (77. Javi Martínez) – Sané, T. Müller (C) (71. Musiala), Gnabry – Lewandowski (71. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Schneller – Süle, Javi Martínez, Choupo-Moting, A. Davies, B. Sarr, Roca, Musiala.

    S. S. Lazio: Reina – Marušić, Acerbi, S. Radu – Lazzari (55. Parolo), S. Milinković-Savić (C), Escalante (84. Akpa-Akpro), Alberto (75. Cataldi), Fáris (46. Lulić) – Muriqi (55. Pereira), Correa.
    Náhradníci: Strakoša – Patric, Lucas Leiva, Pereira, Hoedt, Parolo, Immobile, Lulić, Cataldi, Musacchio, Akpa-Akpro.

    Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (vš. ROU)
    23.02.2021
    Lazio - Bayern 1:4

    Branky: 49. Correa – 9. Lewandowski, 24. Musiala (Goretzka), 42. Sané (Coman), 47. Acerbi (Sané) (vla.)

    Karty:   28. Alberto (LAZ), 51. Lucas Leiva (LAZ), 57. Correa (LAZ), 65. Marušić (LAZ), 69. Escalante (LAZ) – 72. Kimmich (BAY), 75. Coman (BAY)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:11.
    thejrc.org