Washington – NY Islanders 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 1:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:2 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:0 (kon.) | Dallas – Tampa 3:4 (1:2 po s.n.)
Colorado – Anaheim 8:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:0 (1:0, 3:0, 1:0) Stav série: 3:2
HC Baník Sokolov
Středa 17.03.2021, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Play-off Chance ligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to odsud z Litoměřic pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek večera a těším se u čtvrtfinálových klání zde v Kalich Areně. (19:09:11)
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Celkem jednoznačným výsledkem si litoměřický Stadion vybojoval postup do čtvrtfinále, naopak Sokolov ve svém prvním play-off v rámci Chance ligy tímto zápasem končí. Dokázal ale kališníkům celkem značně zdramatizovat průchod sérií, za což mu zcela jistě patří obrovské poděkování. Zatímco kališníci se už mohou připravovat na páteční duel na horké půdě jihlavské Dukly.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Sám se do útočného pásma dostal Tomáš Rohan. Při pokusu o úvodní zakončení ale na tom pohořel, i tak se ale Baník udržel v útoku.
     
    59:00
    Jan Pohl tvrdě napasoval kotouč na Královu branku. Ten vyrazil kotouč kousek před sebe a Sokolovští se chystali k dorážce. Tu ovšem litoměřická obrana pokryla.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Urban – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:37
    Sokolov se stále drží v útočném pásmu. To bude ještě podpořeno dvojnásobnou přesilovkou.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vladimír Kremláček – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Marek Berka.
     
    57:39
    Hosté zkusili rozehrávku zpoza vlastní branku. Tu ale už ve středním pásmu narušil Marek Berka, který vrátil puk do kališnické moci.
     
    57:18
    Hosté v plném počtu.
     
    56:32
    Sokolovu se povedlo vytěsnit kotouč ven ze třetiny. Od Krále se tak s ním rozjíždí Jan Holý a domácí opět rychle obsadili pozice poblíž Cichoňovy klece.
     
    55:55
    Další Marcelova střela, kterou tentokrát Cichoň zachraňoval rychlým pohybem svého betonu.
     
    55:28
    Z vrchu od modré napasoval dělovku na Cichoňovu klec Patrik Marcel. Gólman Baníku ale dokázal kotouč udržet u svých betonů.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jan Pohl – 2 min., podrážení).
     
    54:37
    Rozjetý Vojtěch Kropáček svou přihrávkou našel pouze Martina Procházku, který nelenil a ihned se s pukem vrátil zpět před Cichoně. Střelecky ho ale neohrozil.
     
    53:55
    Stadion se nebezpečně přibližuje k brance Oldřicha Cichoně. Hned první zakončení z hranice brankoviště ale nováček v sokolovské brance polapil.
     
    53:42
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Křemen – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:17
    Střídání v týmu HC Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jakub Neužil, přichází Oldřich Cichoň.
    51:17 Marek BERKA - 5:0
     
    51:17
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tlak Stadionu vyšel, Kalich Arenou zní Helena Vondráčková! Po přihrávce z pravého kruhu se chopil střely MAREK BERKA, který po chvilkovém přidržení kotouče napálil puk přesně za Neužilova záda. Asistence: Tomáš Urban a Jakub Konečný.
     
    49:24
    Sám Patrik Miškář se posléze z hranice brankoviště dostal k zakončení! To mu ale blokovala celá trojice bránících hráčů Baníku.
     
    49:10
    Miškářovo nahození od modré srazil hned první obránce Sokolova, i tak se ale domácí drží v útočném pásmu.
     
    48:05
    Vojtěch Kropáček zakončil z mezikruží po zemi na Tomáše Krále. Do rány ale nevložil příliš velkou razanci, čímž neměl litoměřický gólman s polapením této příležitosti téměř žádné problémy.
     
    47:24
    Baník se odhodlal k dalšímu průniku od vlastní branky. Tentokrát se mu ale stala osudnou modrá čára, za níž byl zachycen v ofsajdu.
     
    46:20
    Lehkou tečí na Krále přesunuli Sokolovští hru do útočného pásma. Z celé snahy ale vytěžili jen jedinou střelu Daniela Poizla, kterou domácí obránci včas zablokovali.
     
    45:31
    Josef Jícha zkřížil u mantinelu cestu Vojtěchu Kropáčkovi. Díky tomu mohl vyslat svůj tým do další akce proti Neužilově svatyni.
     
    45:17
    Hosté pro zklidnění napětí na svou branku vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    44:17
    Volného kotouče se chopil Jan Výtisk, který nasměroval svůj tým do brejku. K zakončení se odhodlal Lukáš Stehlík, puk byl ale na něj příliš rychlý.
     
    43:03
    Na puku jsou opět hráči Sokolova, kteří se rozjíždějí zpoza vlastní branky. Přes střední pásmo ale přejít nedokázali, naopak Stadion vrátil kotouč na dostřel Neužilovy klece.
     
    41:56
    Sám se řítil středem pole Tomáš Urban. Od zakončení mu ale bránil jeden ze sokolovských beků. I tak se ovšem dostal ke střele na Neužila, byť nepřesné.
     
    41:04
    Litoměřická rozehrávka nepřešla přes modrou čáru. Puku se tak zmocnili hráči Sokolova, kteří se s ním ale museli vrátit za vlastní branku.
     
    40:04
    Prvního ataku třetí třetiny se chopili hráči Sokolova. Rychlý průnik na svou branku ale dokázal Král zarazit a Stadion posléze hru obrátil na opačný konec kluziště.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda už dopadla pro domácí tým daleko lépe. Stadion dokázal vstřelit další tři góly a díky tomu odstoupil už na rozdíl čtyř branek a před závěrečnou třetinou má celkem značnou výhodu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Josef Jícha se zmocnil kotouče, který Sokolovští odebrali Ondřeji Balážovi. Moc dlouho ho ale na holi neudržel, v souboji o něj ho zblokoval Vít Jiskra.
     
    38:59
    Domácí v plném počtu.
     
    38:26
    Jaromír Kverka dvakrát v krátkém čase minul z levé strany celkem velký odkrytý prostor svatyně Tomáše Krále a už teď je jisté, že Sokolov dvojnásobnou přesilovku nevyužije.
     
    37:32
    Jan Holý poslal kotouč podél mantinelu daleko od sebe. Zastavil ho až Jakub Neužil, který ho přidržel pro Jana Pohla a jeho návratovou akci.
     
    36:59
    Sokolovští mají před sebou patrně největší šanci na snížení. Toho v útočném pásmu využívají ke kombinaci. Jediná střela ale přišla od Jana Pohla, s čímž si Král dokázal poradit.
     
    36:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Baláž – 2 min., podrážení).
     
    36:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Král – 2 min., podrážení). Trest odpyká Marek Berka.
     
    35:37
    Kousek od brankoviště se pokusil Neužila vymíchat Tomáš Svoboda. Sokolovský gólman ale i nyní zůstal ve střehu a šanci pokryl.
     
    34:54
    Hosté v plném počtu.
     
    34:04
    Litoměřičtí masivně ostřelují Neužilovu branku. Sokolovský gólman se ale celkem statečně drží a blokuje všechny šance domácího týmu.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Kadeřávek – 2 min., držení hole).
     
    31:52
    Od mantinelu vypálil Marek Berka, jehož šanci srazil Neužil svým betonem. Avšak pouze na hokejku Josefa Jíchy, který ihned dorážel. I v tomto případě ale Neužil reagoval betonem.
     
    30:50
    Daniel Poizl vyslal do akce Tomáše Vracovského. Ten se pokusil prostřelit hned dva obránce Stadionu, což mu nevyšlo.
     
    29:51
    Do zakončení se ze středu od modré dostal Patrik Marcel. Svou holí ale kromě puku trefil ještě rukavici bránícího hráče Baníku.
     
    29:24
    Domácí v plném počtu.
     
    29:14
    Adam Rulík si počínal nebezpečně svou vysokou holí. Sudí kvůli tomu přerušili hru a vhazuje se před Neužilem.
    28:23 Martin PROCHÁZKA - 4:0
     
    28:23
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ani oslabení nezabránilo kališníkům od vstřelení dalšího gólu! V mezikruží si vyčíhal ideální okamžik MARTIN PROCHÁZKA, který tvrdě poslal puk do volného prostoru u levé tyče Neužilovy klece. Asistence: Josef Jícha a Ondřej Baláž.
     
    27:34
    Nepříliš dlouhou souhru Sokolova na hraně útočného pásma narušil Patrik Miškář vyhozením puku až k Neužilovi.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Svoboda – 2 min., držení).
     
    26:07
    Zpoza branky nasměroval Peter Jánský kotouč na Martina Kadlece. Ten ale v té rychlosti nedokázal zpracovat kotouč přesně a odskočil mu.
     
    25:26
    Hosté v plném počtu.
    25:26 Martin PROCHÁZKA - 3:0
     
    25:26
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využívá přesilovku a opět navyšuje vedení! Po rychlé kombinaci se v levém kruhu opřel do kotouče MARTIN PROCHÁZKA a rozvlnil síť Neužilovy svatyně. Asistence: Patrik Miškář a Jan Holý.
     
    24:40
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Kadeřávek – 2 min., sekání).
     
    24:17
    Další gól měl na své holi Jakub Konečný, který se prosmýkl kolem Neužilovy branky a pokusil se uklidit puk k pravé tyči. Byl ale příliš rychlý a nevystihl ideální moment k zakončení.
     
    23:40
    Tomáš Vracovský nasměroval puk přes mezikruží na dorážku. Nenašel ale žádného ze svých spoluhráčů.
    22:08 Peter JÁNSKÝ - 2:0
     
    22:08
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí navyšují své vedení! Zpoza kruhu vypálil tvrdě na Neužila Martin Kadlec, jehož střelu ale sokolovský gólman vyrazil nad sebe. Puk ale pod kontrolou neměl, což zpozoroval PETER JÁNSKÝ a dopravil ho za Neužilova záda. Asistence: Martin Kadlec a Josef Jícha.
     
    21:45
    Další nepřesnou souhru Litoměřic využil ke svému rozjezdu proti Králově brance Jaromír Kverka.
     
    20:49
    Beranova nahrávka od pravého mantinelu nenašla nikoho v ideálním postavení na teč do branky. I tak se ale domácí tým drží v prostoru před sokolovskou brankou.
     
    20:04
    Hned po buly se do útočné situace snažili dostat hosté, což ale zarazil ještě ve středním pásmu Matěj Beran a kališníci se přesunuli před Neužila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Ve vedení je domácí tým, který se dostal do vedení úvodním gólem Jana Výtiska. Oba celky následně měly větší množství střeleckých pokusů, ani v jednom případě ale nepřekonaly dobře chytající gólmany. Stadion tak vstoupí do druhé části zápasu s mírným náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Domácí jsou stále v útočném pásmu. Nemohou ale najít volnou cestu ke střele.
     
    19:05
    Hosté v plném počtu.
     
    18:37
    Kališnický tlak na Neužilovu branku přinesl vyústění v podobě střely Martina Procházky na vzdálenější tyč. Svou ranou ji ale pouze orazítkoval.
     
    17:50
    Domácí v plném počtu.
     
    17:39
    Jan Výtisk to tentokrát zkoušel trochu technicky, když si najel s pukem obloukem z rohu k bližší tyči, kam se pokusil prostrčit kotouč. Neužil ale vymezený prostor uzamkl.
     
    17:17
    Ač byl Daniel Poizl opravdu rychle rozjetý, na dostihnutí kotouče to nestačilo. Ten se tak dostal až na zakázané uvolnění.
     
    17:05
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Vracovský – 2 min., sekání).
     
    16:25
    Následně ukázal Tomáš Král i něco ze svého gymnastického umění. Jen díky tomu ale dokázal zblokovat hned tři sokolovské střely.
     
    16:00
    První přesilovková střela na Tomáše Krále. Od modré se jí chopil Tomáš Rohan. Gólman Litoměřic ale včas vytáhl proti puku svou lapačku.
     
    15:50
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., hrubost).
     
    15:49
    Těžký boj o kotouč ve středním pásmu stále ne a ne najít vítěze. Oba týmy se přetahují o to, kdo se přiblíží více k modré.
     
    14:00
    Jiří Jebavý odrazil Švecovu střelu už po metru jejího letu. Sokolov ale zůstává v pásmu a hledá volnou pozici pro střelu na Jakuba Neužila.
     
    12:55
    Jan Výtisk to opět zkusil od modré. Tentokrát ale střelou zleva na Neužila nevyzrál. I tak to ale kališníci nadále v pásmu zkouší.
     
    12:07
    Sokolovu se povedlo vyjet po delší době z vlastní třetiny. Do trháku se ale nedostal. Patrik Prymula poslal kotouč na Krále od modré, přičemž ten opět reagoval svými betony.
     
    11:13
    Tomáš Urban tváří v tvář Jakubu Neužilovi. Sokolovského gólmana se pokusil prostřelit po zemi z levé strany. Ten ale dokázal puk vyrazit.
     
    10:41
    Tůmovo vrácení kotouče od modré našlo pouze Jana Holého. Díky tomu se mohli domácí dostat do brejku.
     
    09:45
    Od mantinelu naservíroval kolmici přímo před Neužilovu branku Matěj Beran. Před brankovištěm ale Miškářovi clonil jeden z hostujících obránců, který neumožnil litoměřickému forvardovi převzít kotouč.
     
    08:21
    Od modré vypálil středem Petr Přindiš, Tomášovi Královi se ale podařilo vyrazit kotouč betony. Nebezpečí ovšem nepominulo, záhy přišla dorážka od Kadeřávka. I tu ale strážce kališnické svatyně dokázal odrazit.
     
    07:34
    Vojtěch Kropáček se rozjel zpoza vlastní branky. Sám sice o puk přišel krátce za modrou, i tak ale Sokolov zakončoval. O finální střelu se postaral Jaromír Kverka, Král ale přesně zasáhl.
     
    06:13
    Baník se ale stále držel před Tomášem Králem, jehož branku masivně ostřeloval. Těsně před litoměřickým gólmanem ale stáli Jiří Jebavý s Vladimírem Kremláčkem, kteří tělem blokovali všechny letící kotouče.
     
    04:46
    Petr Hašek se prosmýkl přes dvojici hráčů v litoměřickém dresu a z mezikruží poslal kotouč po ledě, namířil ale vedle pravé tyče.
     
    03:38
    Další velkou šanci měl na své holi Lukáš Stehlík, který se řítil ku Neužilově brance z levé strany. Z kruhu pod úhlem vypálil, nastřelil ale jenom tyč sokolovské svatyně.
    02:50 Jan VÝTISK - 1:0
     
    02:50
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    První rána kapitána nabitá! JAN VÝTISK se napřáhl od modré čáry a nekompromisně napálil kotouč do levého horního rohu Neužilovy branky. Asistence: Peter Jánský a Jan Holý.
     
    01:33
    Rozehrávku Vladimíra Kremláčka od modré narušili Sokolovští ještě před modrou čárou. Sám to pak zkusil podruhé, už ale o něco úspěšněji.
     
    00:53
    Přindišův rozjezd s kotoučem zblokoval Lukáš Stehlík. Díky tomu to jsou kališníci, kteří se snaží probít ze středního pásma.
     
    00:06
    Litoměřičtí se po prvním buly vydali ihned k Jakubu Neužilovi. Celkem snadno ale odevzdali puk do moci soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A) – M. Beran (A), Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jícha, Soukup, Jánský – M. Kadlec.

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Tureček, A. Rulík, Přindiš (A), Poizl, J. Pohl, Kadeřávek, Březák – Křemen, Gut, Jiskra – Švec, T. Rohan (C), D. Tůma – Vracovský, Kverka (A), Kropáček – Prymula, Hašek, Vrána.

    Rozhodčí: Petružálek, Micka – Flegl, Kotlík.
     
    Předchozí vzájemné střety v předkole

    11. 3., OF1: Litoměřice – Sokolov 2:3 pp.
    Branky a nahrávky:
    46. Procházka (Kremláček, Jebavý), 60. Svoboda (Holý, Výtisk) – 2. Švec (Rohan), 23. Tůma (Pohl), 68. Křemen (Vitouch, Pohl).

    12. 3., OF2: Litoměřice – Sokolov 4:0
    Branky a nahrávky:
    21. Svoboda (Jánský, Baláž), 24. Holý (Miškář, Beran), 49. Válek (Svoboda, Stehlík), 50. Stehlík (Jánský, Válek).

    14. 3., OF3: Sokolov – Litoměřice 5:7
    Branky a nahrávky:
    13. Tůma (Rohan, Pohl), 19. Kverka (Vracovský), 21. Rulík (Křemen, Jiskra), 23. Tůma (Vracovský, Kverka), 40. Vracovský (Kverka) – 5. Procházka (Miškář, Holý), 6. Marcel (Jánský, Jindra), 37. Válek (Svoboda, Beran), 43. Miškář (Procházka, Holý), 51. Beran (Miškář, Holý), 58. Beran (Miškář, Jebavý), 60. Válek (Svoboda).

    15. 3., OF4: Sokolov – Litoměřice 3:2 pp.
    Branky a nahrávky:
    4. Jiskra (Přindiš, Gut), 40. Kverka (Pohl, Jiskra), 63. Pohl (Rohan, Tůma) – 47. Miškář (Beran, Jebavý), 49. Miškář (Procházka, Beran).
     
    Sokolovští ukázali, že v sérii nejsou Litoměřickým ani zdaleka sparing partnerem a umí se porvat o vítězství. Ostatně dvakrát už dokázali dotáhnout utkání do vítězného konce. V obou případech to ale bylo až v prodloužení, kdy z rychlé akce vyzráli na gólmana Krále. Díky tomu byli první, kteří se ujali vedení v sérii. Druhou výhrou si pak vybojovali rozhodující páté utkání. Tahounem produktivity Baníku je, možná trochu překvapivě, obránce Jan Pohl s jedním gólem a čtyřmi asistencemi. Nejlepším střelcem ale David Tůma se třemi přesnými trefami do Královy svatyně.
     
    Domácí Stadion těží především ze třetích třetin. Kromě jediného utkání vždy v úvodu prohrával, z čehož se ale dokázal otřepat a jednou dovést duel do vítězství v základní části, dvakrát pak do prodloužení. Právě v něm ale už dvakrát o výhru přišel a také se kvůli tomu hraje dnešní utkání. Litoměřickým se daří hodně v ofenzivě. Svědčí o tom fakt, že Patrik Miškář s Matějem Beranem zaujímají pozice na čelních příčkách v bodování. Oproti základní části si je ale obrátili, nejproduktivnější Miškář dokázal jako jediný v play-off vybojovat sedm bodů, druhý Beran pak také jako jediný získal šest bodů.
     
    Zdravím vás u klíčového utkání série předkola play-off mezi Stadionem Litoměřice a Baníkem Sokolovem. Série mezi oběma týmy je vyrovnaná, ale jen jeden z nich se po tomto zápasu může radovat z postupu do čtvrtfinále. Přeji hezkou a napínavou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Výtisk (Jánský, J. Holý), 23. Jánský (M. Kadlec, Jícha), 26. Procházka (Miškář, J. Holý), 29. Procházka (Jícha, Baláž), 52. Berka (Urban, Konečný)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A) – M. Beran (A), Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jícha, Soukup, Jánský – M. Kadlec.
    HC Baník Sokolov: Neužil (52. Cichoň) – Tureček, A. Rulík, Přindiš (A), Poizl, J. Pohl, Kadeřávek, Březák – Křemen, Gut, Jiskra – Švec, T. Rohan (C), D. Tůma – Vracovský, Kverka (A), Kropáček – Prymula, Hašek, Vrána.

    Rozhodčí: Petružálek, Micka – Flegl, Kotlík
    Litoměřice 3 2 Sokolov
    #1 Čtvrtek 11.03.2021 • 17:00
    Litoměřice - Sokolov 2:3 po prodl.
    #2 Pátek 12.03.2021 • 17:00
    Litoměřice - Sokolov 4:0
    #3 Neděle 14.03.2021 • 17:00
    Sokolov - Litoměřice 5:7
    #4 Pondělí 15.03.2021 • 17:00
    Sokolov - Litoměřice 3:2 po prodl.
    #5 Středa 17.03.2021 • 17:00
    Litoměřice - Sokolov 5:0
    thejrc.org