Washington – NY Islanders 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 1:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:2 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:0 (kon.) | Dallas – Tampa 3:4 (1:2 po s.n.)
Colorado – Anaheim 8:4 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
2:4 (0:1, 1:3, 1:0) Stav série: 2:3
HC Slavia Praha
Středa 17.03.2021, 17:30 • KHNP Aréna, Třebíč • Play-off Chance ligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Loučím se s vámi z Třebíče, přeji vám krásný zbytek týdne, užijte si víkend a někdy příště se budu na hokeji ať už z Hradce, Jihlavy, nebo třeba Třebíče, těšit napočtenou! (20:21:21)
     
    Jedenáct minut po osmé hodině večerní je rozhodnuto definitivně o čtvrtfinálových dvojicích. Slavia zvládla klíčové páté utkání především díky povedené druhé třetině, po které si vybudovala náskok 4:1 a ten už nepustila. Třebíč se sice snažila ve třetí třetině vrátit do utkání a zlomit to na svou stranu, zázraku se ale nedočkala i přesto, že měla poměrně dost šancí. Za domácí tak kosmeticky upravil jenom Petr Beránek z přesilové hry 29 sekund před koncem. Horácká Slavia tak sice prohrála poměrem 2:4, končí však se vztyčenou hlavou a ročník může ze své pozice hodnotit jako povedený.

    Slavia naopak postoupila mezi poslední osmičku a vyzve ve čtvrtfinále Kladno. Tato série se tak zdá býti velmi vyrovnanou a přestože bude favoritem Kladno, Slavia může svého rivala minimálně potrápit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Michajlov ale nahozený puk ihned bere a vyhazuje do protějšího pásma. Tohle již Slavia zvládne a vyzve ve čtvrtfinále Kladno.
    59:31 Petr BERÁNEK - 2:4
     
    59:31
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí sice ještě snižují na 2:4, na postupu Pražanů už to ale moc nezmění. PETR BERÁNEK se v předbrankovém prostoru zorientoval nejlépe a po četných dorážkách se nakonec ta jeho ujala. Horácká Slavia ještě bere oddechový čas, aby se pokusila o zázrak – 2:4! Asistence: Václav Krliš, Matouš Hrubec.
     
    59:06
    Hrubec současně s koncem přesilové hry vytloukl od modré jenom bloky. Jeřábek se vrací do hry, teď hrají domácí tak variantu 6 na 5.
     
    58:12
    Ferda podél mantinelu přesunul jenom hru na protější stranu, kde o kotouč bojuje hned několik hráčů. Třebíč nakonec v tomto má navrch a pokračuje v přesilovce.
     
    57:36
    Psota dostal možnost pálit po křížném pásu na levém kruhu, jenže orazítkoval jenom vnitřní část protější tyče! Domácí to zkouší již bez brankáře.
     
    57:16
    Domácí však mohou zakončit letošní ročník ještě jednou brankou. Radek Jeřábek (SLA) putuje na trestnou za další vyhození puku přímo na tribuny, bez teče dalším hráčem.
     
    57:16
    Minutu trvající dobrá souhra třebíčské první lajny v útoku branku nepřinesla, a to ani po několika střeleckých pokusech zblízka. Martin Michajlov je opravdu velkou oporou týmu.
     
    56:12
    Ferda protečoval do útočného pásma, kde se ale domácí dlouho neohřáli a hra se hned vrací zpět před branku Jekela. Ten sice ve třetí třetině neměl moc práce, ale na výsledku to již nic nezmění.
     
    55:25
    Hrubec nabral na levé straně rychlost a protáhl kotouč do útočného pásma, následnou střelu ale lapl Michajlov a opět přerušuje hru. Tento zápas patří rozhodně k těm delším na celkový čas, hraje se již přes dvě a půl hodiny.
     
    55:12
    Po dalším zásahu Michajlova následuje komerční přestávka, pravděpodobně poslední v tomto ročníku zde, na třebíčském ledu.
     
    54:35
    Bittner se protáhl středem a snažil se v tandemu vyšperkovat celou akci přihrávkou na Křehlíka, který ale nedokázal trefit kotouč tak, aby mohl směřovat na branku!
     
    53:39
    Tejnor nezachytil kotouč, který letěl na icing. Došlo tam ale k teči a hra tak bude pokračovat bez přerušení, hosté zápas dohrávají v bezproblémovém stylu.
     
    52:10
    Nedvídek trefil hokejku blokujícího hráče, Sedlák posléze odpálil kotouč až za branku Jekela. Hosté skutečně kontrolují závěr a zdá se, že Třebíč už na drama nemá síly.
     
    51:25
    Hraje se však až po chvíli, neboť při zákroku brankáře hostí vypadla branka a chvíli trvalo, než se celá procedura dotáhla do úspěšného konce.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 35. Nedvídek (Nedbal, Michálek), 60. P. Beránek (Krliš, Hrubec) – 9. Poletín (Kuťák), 32. Šteiner (D. Krejčí, J. Doležal), 34. Vampola (Sedlák), 37. J. Novák (Vampola, Kružík)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – L. Chalupa, Nedbal (A), Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Krliš, Bittner (A), Psota – Ferda, Nedvídek (C), P. Beránek – Křehlík, Michálek, Š. Kratochvil – Hrubec, Malý, Oščádal – Vedral.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, Sedlák, Jeřábek, J. Říha, D. Krejčí, J. Novák (C), Veber – Kafka, Vampola (A), Kuťák – Pšenička, Jaroslav Bednář (A), Šmerha – Vlček, Poletín, Kružík – M. Ondráček, Šteiner, J. Doležal.

    Rozhodčí: Wagner, Barek – Maštalíř, Bohuněk
    Třebíč 2 3 Slavia
    #1 Čtvrtek 11.03.2021 • 17:30
    Třebíč - Slavia 4:1
    #2 Pátek 12.03.2021 • 17:30
    Třebíč - Slavia 0:2
    #3 Neděle 14.03.2021 • 16:00
    Slavia - Třebíč 0:1
    #4 Pondělí 15.03.2021 • 17:00
    Slavia - Třebíč 4:3
    #5 Středa 17.03.2021 • 17:30
    Třebíč - Slavia 2:4
    thejrc.org