Brighton – Newcastle 3:0 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
3:0 (1:0)
Newcastle United
Sobota 20.03.2021, 21:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:33)
     
    Brighton v utkání o šest bodů potvrdil mírnou roli favorita a trápící se Newcastle porazil po velmi dobrém výkonu jasně 3:0.

    Domácí byli od prvních minut výrazně lepším týmem, ale dlouho nedokázali na Dúbravku najít recept. To se podařilo až v nastaveném času první půle Leandru Trossardovi, který přízemní střelou k pravé tyči uštědřil protivníkovi tvrdý úder do šatny. V úvodu druhé půle navýšil náskok Danny Welbeck. Anglický útočník zvolil stejné zakončení jako Trossard, tedy po zemi doprava. Racci neměli dost a v 68. minutě přidali ještě jednu trefu, na konečných 3:0 upravil Neal Maupay, Francouz ukončil dlouhé devítizápasové čekání na úspěšnou trefu.

    Svěřenci kouče Pottera po hladkém vítězství sice zůstali na šestnácté příčce, avšak sedmnáctému Newcastlu se vzdálili na čtyři body. Straky ještě budou mít se záchranou plné nohy práce, náskok na Fulham zůstává jednobodový.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:5.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru střetnutí si zahrál i Robert Sánchez. Španělský strážce svatyně Brightonu bez problémů sebral dlouho letící centr vyslaný z kopačky Joelintona.
     
    90+2
    Do velmi těžké pozice byl vystaven Javier Manquillo, jenž obdržel hodně prudkou zpětnou nahrávku od Clarka. Poradil si obstojně, obranným nákopem poslal balón na útočnou polovinu.
     
    90+1
    Nechybělo moc, aby Neal Maupay zaútočil na svůj druhý zásah v utkání. V důležitou chvíli si však před Francouze dal tělo Lascelles, ten vzápětí odkopl do kulatý nesmysl do autu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Jakub Moder, přichází Davy Pröpper.
     
    88
    Útočným faulem se provinil Adam Lallana. Bývalý hráč Liverpoolu okopával Ciarana Clarka tak dlouho, až arbitra Taylora přinutil přerušit hru.
     
    87
    Dlouhé autové vhazování Veltmana prodloužil Yves Bissouma naslepo za sebe. Našel jenom kopačky protihráče Jonja Shelveyho.
     
    86
    Domácí se přesunuli na útočnou polovinu. Andi Zeqiri obdržel nahrávku od Lallany, patičkou posunul za sebe Modera. Přes něj s hrací předmět vrátil ke stoperům.
     
    85
    Racci pokračují v trpělivé kombinaci, soupeř již střetnutí v hlavách zabalil předčasně. Presink je nulový, hráči v modrém si na vlastní polovině mohou dělat, co se jim zlíbí.
     
    84
    Čtvrtý zářez mohl přidat Pascal Groß, jenž obdržel pas napříč pokutovým územím od Modera. Střelou po zemi ovšem zasáhl dobře postaveného obránce.
     
    83
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Danny Welbeck, přichází Andi Zeqiri.
     
    82
    Těsně před svým odchodem z trávníku zahrozil Danny Welbeck, který technickou střelou na zadní tyč prověřil pozornost Dúbravky, ten zasáhl konečky prstů. V případě že by balón skončil v síti, tak by ale byl gól odvolán, útočník se totiž v době nahrávky nacházel v ofsajdu.
     
    81
    Odvážná rozehrávka brankáře Sáncheze přinesla kýžené ovoce. Přízemní nahrávka středem prošla mezi dvěma presujícími protivníky k nohám Yvese Bissoumy.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Brighton zvítězí a připíše si do tabulky velmi důležité tři body. Newcastle naopak zůstane těsně před osmnáctým Fulhamem.
     
    79
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Alexis Mac Alister.

    Milan Huppert

    Branky: 45+3. Trossard (Veltman), 51. Welbeck (Trossard), 68. Maupay (Groß)

    Karty:   63. P. Dummett (NEW)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:5.
    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Moder (89. D. Pröpper), White, Dunk (C), Veltman – Groß, Bissouma, Lallana, Trossard (79. Mac Alister) – Welbeck (83. Zeqiri), Maupay.
    Náhradníci: Steele – Alzate, Burn, Izquierdo, Džahánbachš, Mac Alister, D. Pröpper, Tau, Zeqiri.

    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, Lascelles (C), Clark, P. Dummett – Willock (62. Jacob Murphy), Shelvey, Hayden (45+2. Hendrick) – Joelinton, Almirón (77. S. Longstaff), Fraser.
    Náhradníci: Darlow – Carroll, F. Fernández, Gayle, Hendrick, Lewis, S. Longstaff, Jacob Murphy, Ritchie.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org