Los Angeles – Vegas 3:1 (kon.) | Dallas – Nashville 3:4 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Dallas Stars
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Nashville Predators
Pondělí 22.03.2021, 01:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí Dallas Stars a Nashville Predators.
     
    Nashville Predators odehrál 31 zápasů s bilancí 9-4-1-17 a ziskem 27 bodů. Z posledních pěti zápasů Predators vyhráli dva. Poradili si s Tampou Bay Lightning 4:1 a Floridou Panthers 2:1. Tým nestačil Carolinu Hurricanes 1:5, Tampu 3:6 a Floridu 0:2. V tabulce Centrální divize je tým na sedmé pozici.
     
    Dallas Stars odehrál 27 zápasů s bilancí 8-2-7-10 a ziskem 27 bodů. V tabulce Centrální divize je na šesté pozice. Z posledních pěti zápasů vyhrál dva. Poradil si s Columbesem Blue Jackets 2:1 v nájezdech a s Detroitem Red Wings 3:0. Tým nestačil na Columbus 3:4 v prodloužení, Tampu Bay 3:4 v nájezdech a Detroit 2:3.
     
    Dallas nemá dobrou sezónu, ale proti Nashvillu se mu zatím daří. Třikrát jej hostil na svém ledě a získal pět z šesti možných bodů. Preds zvítězili až na třetí pokus a potřebovali k tomu samostatné nájezdy. První vzájemný duel ale prohráli vysoko 0:7 a druhý 2:3.
     
    Domácí kouč Rick Bowness má velké problémy s lepením sestavy. Kromě dlouhodobě zraněného brankáře Bishopa postrádá obránce Pysyka s Johnsonem a tři důležité útočníky Hintze, Radulova a Seguina.
     
    Hostující lodivod John Hynes na tom není o moc lépe, protože se mu rozpadla vesměs celá obrana. Mimo hru jsou Josi, Ellis, Sbisa i Borowiecki. Z útočníků schází Duchene, Richardson, Kunin a Mikael Granlund.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Kiviranta, Pavelski (A), Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – Gurjanov, Dickinson, Robertson – Dellandrea, Gardner, Kero.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Harpur, Benning, Davies – Tolvanen, Johansen, F. Forsberg (A) – Arvidsson, R. Pitlick, Järnkrok – Grimaldi, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Trenin.

    Rozhodčí: Morton, Rehman – Mills, Fournier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na zahajovacím vhazování uspěl Radek Faksa hájící zelené barvy Dallasu, zatímco Nashville oblékl bílou sadu dresů.
     
    00:28
    Cogliano otestoval Rinneho bekhendem z úhlu a Heiskanen pro změnu dělovkou od modré. Finský gólman první dvě zkoušky zvládl.
     
    01:02
    Joe Pavelski si vyměnil dvě krátké přihrávky s kapitánem Bennem, ale ani on z pravé strany gólmana Predators nepřekonal.
     
    01:42
    Viktor Arvidsson tečoval nahození od modré a kotouč prosvištěl jen těsně vedle brány, kterou hájí ruský mazák Anton Chudobin.
     
    02:03
    Úvodní přerušení způsobilo zakázané uvolnění Dallasu. Cousins vyhrál buly a Carrier slabou střelou z dálky přinutil Chudobina poprvé zasáhnout.
     
    02:36
    Tanner Kero nepřihrál na modrou. Puk si ve středním pásmu okamžitě vybojoval zpátky, ale pak mu zase pomohl mimo hrací plochu.
     
    03:15
    Forčekující Comeau ukradl puk Forsbergovi, nicméně z toho vznikl jen sražený pokus z hokejky Mira Heiskanena.
     
    03:59
    Klingberg zajistil Lindella, který měl nemalé starosti s průbojným Treninem. Puk posléze vyletěl do ochranné sítě.
     
    04:29
    Jason Robertson po nahrávce Dickinsona střílel z levého kruhu, ale Rinne stihl na poslední chvíli pokrýt bližší tyč.
     
    04:56
    Chudobin odehrál kotouč před Arvidssonem. Domácí mohou vyrazit do protiútoku, zapojuje se do něj i Jamie Oleksiak.
     
    05:20
    Haula poprvé vážněji prověřil Chudobina rychlou střelou švihem z osy hřiště. Ruský gólman musel pořádně natáhnout pravou nohu.
     
    05:41
    Rhet Gardner nemířil přesně z levého křídla. V případě Klingberga už to bylo přesnější, ovšem Rinne puk za svá záda nepustil.
     
    06:17
    Ofsajd Nashvillu a reklamní přestávka.
     
    06:49
    Blake Comeau skončil na zemi, když sledoval akci Heiskanena. Oba týmy si od prvních minut navzájem nic nedarují.
     
    07:31
    Joel Hanley nešikovně vyjel s pukem do středního pásma, takže Stars musí vyklidit prostory před Rinneho pracovištěm.
     
    07:58
    Predators určitě zažívají podařenější začátek než před dvěma dny na ledě Floridy, které v první periodě povolili přes dvacet střel na branku.
     
    08:11
    Rem Pitlick, který nahradil v sestavě Granluda, zkoušel štěstí z levého kruhu. Klingberg ho vyhnal z ideálního úhlu a Chudobin u své pravé tyče obstál.
     
    09:02
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí jdou zkraje desáté minuty do vedení! Esa Lindell se prohnal středním pásmem a asi nechtěnou přihrávkou o zadní mantinel dostal puk k RHETTU GARNEROVI, kterému střela zblízka moc nesedla, ale právě díky tomu kotouč pomalu doklouzal pod nohou gólmana do sítě. Je to jeho první trefa v NHL! Asistence: Esa Lindell, Tanner Kero.
    09:02 Rhett GARDNER - 1:0
     
    10:21
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars během krátké chvíle odskakují na 2:0! Comeau nahrál na zadní mantinel vytaženému Oleksiakovi. Ten posunul kotouč na modrou čáru a nahození Jasona Robertsona se díky drobné teči RADKA FAKSY odrazilo od pravé tyče až do brány. Asistence: Jason Robertson, Jamie Oleksiak.
    10:21 Radek FAKSA - 2:0
     
    10:40
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Esa Lindell – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hřiště).
     
    10:51
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé. Preds za jedenáct vteřin využívají přesilovku a mažou půlku svého manka! Vše začalo vhazováním mezi Johansenem a Faksou. Přes Forsberga šel kotouč na modrou čáru, kde si ho Ekholm vyměnil s Tolvanenem a ve finále vyslal ránu, která díky teči RYANA JOHANSENA proletěla mezi nohama bezmocného Chudobina. Asistence: Mattias Ekholm, Eeli Tolvanen.
    10:51 Ryan JOHANSEN - 2:1
     
    11:18
    Hosté jsou najednou při chuti. Chudobin zasahoval proti Sissonsovi. Ekholm střílel z levého konce modré čáry nepřesně a na druhý pokus trefil Sekeru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:09
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Rem Pitlick – 2 min., hákování).
     
    12:16
    Dallas se rychlého využití přesilovky nedočkal. Robertsonova střela tahem z levého kruhu nebyla pro Rinneho vážnou prověrkou.
     
    12:45
    Colton Sissons si rozmyslel útočný výpad a po nahození zpoza modré čáry raději vyrazil na střídačku.
     
    13:07
    Další vyhození. Chudobin jede pro puk až k rohu, kde nesměle napadá hostující útočník Mathieu Olivier.
     
    13:45
    Johansen ani Fabbro nevyhodili. Dallas se přece jenom usadil v pásmu, kde Faksovi nesedla střela zpoza levého kruhu.
     
    14:09
    Hosté v plném počtu.
     
    14:51
    Tanner Kero nezkrotil přihrávku od centra Hauly, nicméně Stars pomohli soupeři rozehrávkou na zakázané uvolnění.
     
    15:15
    Blake Comeau v protiútoku nezasáhl puk ve snaze o střelu golfákem. Přihrávka doleva na Gardnera by asi byla lepším řešením.
     
    15:43
    Kotouč se odrazil na střídačku texaského klubu. Zbytek první periody se odehraje po reklamní přestávce a úpravě ledové plochy.
     
    16:03
    Fabbro zabránil Gurjanovovi kvalitně vystřelit z levého mantinelu. Později ruský útočník připravil pozici pro Dickinsona, kterého trochu dezorientovaný Rinne vychytal. To samé platilo i o Dickinsonově dorážce z otočky.
     
    16:32
    Další zásah Rinneho, v jehož náruči skončilo prudké nahození od modré čáry v podání finského zadáka Johna Klingberga.
     
    16:57
    Kiviranta musel jít do zakončení, protože měl všechny spoluhráče daleko za sebou. Carrier srazil vypálený kotouč do vzduchu a zároveň do Rinneho lapačky.
     
    17:25
    Domácí si neporadili s aktivní obranou Predátorů. Za půlminutu v útočném pásmu si členové Faksovy formace nestihli připravit ani náznak šance.
     
    18:15
    Haulovo nahození zastavil za vlastní bránou Chudobin. Hra hokejku se mu úplně nepovedla, ale hosté toho bezprostředně nedokázali využít.
     
    18:40
    Rocco Grimaldi se uvolnil šikovným manévrem poblíž levého mantinelu. Následná střela až k Chudobinovi ale nedoletěla.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Nevynucený icing, jenž vyplynul z nepřesné rozehrávky Stars. Hra se vrací před brankoviště jednoho z hrdinů loňského play-off.
     
    19:25
    Anton Chudobin zvedl lapačku proti dělovce Carriera. Preds se v závěru prvního dějství snaží ještě něco udělat s nepříznivým stavem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Souboj dvou lazaretů ze spodní poloviny Centrální divize má po dvaceti minutách lépe rozehraný domácí Dallas. Zásluhu na tom má mimo jiné Rhett Gardner, který dal v čase 9:02 svůj první gól v NHL. Hned o minutu později navíc slavil se svým týmem podruhé, když za Rinneho zapadla Faksova teč Robertsonova nahození. Predátorům pomohlo vyloučení Lindella a přesilová hra, kterou za jedenáct vteřin stihl využít Ryan Johansen.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 7
    Zablokované střely soupeře: 3 – 7
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/1
    Vyhraná vhazování: 65 % – 35 %
    Bodyčky: 7 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Druhá část začíná několika osobními souboji a také zakázaným uvolněním klubu z Texasu.
     
    20:45
    Benn vyhrál buly sám pro sebe. Kotouč pak rozdal napravo Pavelskimu, jehož střela šla od hokejky Ekholma hodně vedle brány.
     
    21:06
    Klingberg zpoza pravého kruhu nepřekvapil Rinneho, jenž byl včas v pokleku. Na druhé straně se do brány netrefil Mattias Ekholm.
     
    21:30
    Další zakázané uvolnění Stars. Předcházel mu i pokus Oliviera, který se zastavil o nohu bolestivě trefeného Kiviranty.
     
    22:05
    Rocco Grimaldi přisunul kotouč k Haulovi, ale Chudobin díky bloku Joela Hanleyho nikterak zasahovat nemusel.
     
    22:42
    Boj o střed hřiště končí ofsajdem Nashvillu. Start druhé dvacetiminutovky je dost rozkouskovaný.
     
    23:06
    Dante Fabbro nezastavil Heiskanenovo vyhození po prknech. Hosté se proto nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    23:47
    Ekholmova přihrávka byla sražená na střídačku Nashvillu, kde předvedl parádní brankářský zákrok a rovněž dobrý postřeh Nick Cousins.
     
    24:40
    Jamie Benn se proti dvěma zmohl jenom na odhození puku z červené čáry. Dallas mezitím zahájil střídání.
     
    25:08
    Andrej Sekera posunul puk na brusli Gurjanova, od které putoval až do Rinneho rukavice. Stále se hraje bez pořádného tempa.
     
    25:46
    Jeremy Davies posunul puk do pravého kruhu, kde si jej převzal Grimaldi a zadovkou ještě našel Haulu, kterému utekl kotouč k vyjetému Chudobinovi.
     
    26:55
    Mathieu Olivier objel branku a na pravé straně nechal puk Carrierovi, který ho opětovně vrátil za Chudobina.
     
    27:13
    Výborný Chudobin po střele Ekholma a nebezpečné dorážce Sissonse! Předcházela tomu chybička Kiviranty.
     
    27:20
    Další dorážku z pravého kruhu předvedl v pravém kruhu Jakov Trenin, ale Chudobin byl v tomto souboji krajanů opět úspěšnější.
     
    28:23
    Robertson si zpracoval puk rukavicí a zpoza levého kruhu ho nasměroval do ohně, kde si na Rinnem z bezprostřední blízkosti vylámal zuby Gurjanov.
     
    28:32
    Klingberg pálil hned po buly nepřesně. Nashville odevzdal puk po špatné rozehrávce Harpura, signalizován byl ofsajd.
     
    29:02
    Rychlá výměna mezi Dellandreou a Bennem skončila střelou mladého útočníka z pravé strany. Rinne ji kontrolovaně vyrazil.
     
    29:22
    Cousins zkoušel překvapit Chudobina bekhendem po objetí branky. Úspěšný ale nebyl a druhá třetina zůstává bezbranková.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Miro Heiskanen – 2 min., hákování).
     
    30:14
    Preds byli úspěšnější ve velkém souboji na krátkém mantinelu. Do zakončení se ale netlačí.
     
    30:42
    Faksa bolestivě schytal ránu Ekholma. Chvíli zůstal ležet na ledě, ale rozhodčí kvůli tomu hru nepřerušují.
     
    31:12
    Tolvanenův švih z levého kruhu postrádal přesnost. Stejný hráč o pár chvil později trefil brusli Oleksiaka.
     
    31:35
    Hráči v zeleném vyhazují a jejich druhé oslabení se pomaličku blíží k závěru. Heiskanen se už zvedá.
     
    31:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    32:14
    Chudobin vykopl Harpurovu střelu z vrcholku pravého kruhu přesně na hůl Gardnera, takže Dallas je aspoň na chvíli z nejhoršího venku.
     
    33:02
    Dallas právě vstřelil branku!
    Klingberg si rychlou kličkou při zpracování Bennovy přihrávky povodil Sissonse a na základě toho mohl nahazovat od modré čáry. Puk nejprve tečoval Pavelski a za ním také TY DELLANDREA. Rinne s tímto mohl těžko něco dělat. Asistence: Joe Pavelski, John Klingberg.
    33:02 Ty DELLANDREA - 3:1
     
    33:58
    Comeau dal puk pod sebe na Heiskanena. Rinne měl se střelou z levého kruhu problémy, pomoct mu musel až obránce Davies.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Rem Pitlick – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:39
    Erik Haula vyhrál buly nad Pavelskim a Ekholm na třetí pokus přece jenom vyhodil kotouč ven z hostují obranné třetiny.
     
    35:05
    Jamie Benn přenesl hru přes osu hřiště na Klingberga. Rinne se ale přesunul a lapačkou svižnou střelu zápěstím vytěsnil.
     
    35:45
    Chudobin zastavuje vyhozený kotouč pro Esu Lindella. Nashville se až na jednu výjimku v tomto oslabení dobře brání.
     
    36:03
    Kotouč se zničehonic odrazil ze zadního mantinelu k vrcholku levého kruhu. Těžit z toho mohl Gurjanov, ale Pekka Rinne byl proti.
     
    36:19
    Hosté v plném počtu.
     
    37:04
    Jeremy Davies učebnicově vypíchl puk Gardnerovi a Benning ho vzápětí vyhodil z obranného pásma na střídačku Stars.
     
    37:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ryan Johansen vyhrál souboj v rohu proti Klingbergovi a zleva poslal přihrávku k vzdálenější tyči, u které dostal kotouč do sítě FILIP FORSBERG. Možná se tak stalo bruslí, hlavní rozhodčí se na to jdou osobně podívat na tablet. Asistence: Ryan Johansen, Eeli Tolvanen.
    37:54 Filip FORSBERG - 3:2
     
    37:54
    O úmyslné kopnutí se dle názoru rozhodčích nejednalo. Forsbergův gól platí a jeho Nashville opět ztrácí jen jeden gól!
     
    38:18
    Volně se potulující kotouč doletěl na zakázané uvolnění Nashvillu. Píšťalky sudích dostávají v této třetině dost zabrat, hra je nesmírně často kouskovaná.
     
    38:45
    Viktor Arvidsson přebruslil Lindella, ale dostal se s kotoučem až do rohu, odkud akci svého týmu nijak nerozvinu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:49
    Rinne neudržel projektil Dickinsona, ke kterému se puk zčistajasna odrazil ze souboje na krátkém mantinelu. Sekerova dorážka zprava minula bližší tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství nemohlo kvůli častému přerušování nabrat pořádné tempo, ale i tak se v ní hned dvakrát změnilo skóre. Poprvé to bylo k radosti domácích fanoušků, neboť svůj třetí gól v sezóně vsítil tečující Ty Dellandrea. Odpověď Predátorů přišla v čase 37:54, kdy z práce Johansena těžil švédský kanonýr Filip Forsberg. Stars vedou o jediný gól a vše zůstává otevřené.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 15 (11:7, 11:8)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 8
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
    Bodyčky: 15 – 12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:27
    Oleksiakovi utekl puk od hokejky vedle vlastní brány. Chudobin byl naštěstí v pozoru a zamezil smolnému vlastenci.
     
    40:31
    Propagační ranka Harpura znamenala zisk vhazování v útočném pásmu. Haula jej vyhrál na Ekholma a ten se postaral o další prácičku pro Chudobina.
     
    41:16
    Ty Dellandrea vypíchl puk Arvidssonovi. Nashville zakládá novou akci zpoza Rinneho zad.
     
    41:41
    Matt Benning se tam dostal pod tlak, ale napadající Comeau kotouč nezískal.
     
    42:40
    Chudobin posunul Forsbergovo nahození na Oleksiaka. Dallas má ale starosti s přechodovou fází.
     
    42:55
    Do třetí třetiny se zatím nezapojil Radek Faksa, který si zranil nohu při blokování střely. Doufejme, že nepůjde o nic vážného.
     
    43:33
    Zakázané uvolnění nejprve od Stars a po takové hluché pasáži také od Predators.
     
    43:45
    Andrej Sekera propadl u pravého mantinelu. Hosté rychle vyrazili vpřed, ale nedostali se až k zakončení.
     
    44:31
    Colton Sissons nebyl v dobrém úhlu na střelu z pravého křídla. Navíc ho měl dobře pokrytého finský obránce Esa Lindell.
     
    44:50
    Pekka Rinne to neměl jednoduché při střele Lindella. Těsně před zákrokem kolem něj projel Denis Gurjanov.
     
    45:42
    Opět v akci Rinne, jenž nejprve vyrazil Dellandreovu střelu z pravého mantinelu a poté zmrazil puk na boční síti.
     
    46:07
    Trend častého přerušování pokračuje. Kotouč už poněkolikáté opustil ledové kolbiště. Vhazovat se bude po Rinneho levici.
     
    46:41
    Místo Radka Fasky nastupuje mezi Comeauem a Coglianem Tanner Kero. Dallas asi bude až do konce jen s jedenácti útočníky.
     
    47:34
    Bennův oblouček z obranné poloviny doklouzal až pod lapačku Rinneho, jenž si rozmyslel rozehrávku. Pak se u něj strhla menší strkanice.
     
    48:02
    Zase je puk v zámezí. A aby těch pauz nebylo málo, tak nás čeká reklamní brejk.
     
    48:35
    Nic netušící Chudobin nechal ležet kotouč vedle sebe. Johansen dorážel do prázdné brány, ale to už hlavní rozhodčí stihl přerušit hru. Smůla pro hosty.
     
    49:01
    Zakázané uvolnění Nashvillu neuškodilo. Sissons byl na vhazování po pravici Rinneho šikovnější.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:51
    Olivier překvapil Sekeru, kterého obral o puk v prostoru mezi kruhy. Chudobin jej vyrazil do rohu a pak zneškodnil Sissonsův pokus z pravé strany.
     
    50:25
    Už je to dlouho, co se některému z týmů povedlo na delší dobu usadit před bránou soupeře. Je to velký boj s naprostým minimem šancí.
     
    50:56
    Bennovi před útočnou modrou sebral puk Järnkrok a po nahození Carriera už se zase válčí poblíž Antona Chudobina.
     
    51:36
    Fabbrovi nna modré čáře nevyšlo zpracování Tolvanenovy přihrávky. Nashville se kvůli tomu stěhuje pryč z útočného pásma.
     
    52:20
    Chudobin na poslední chvíli rozehrál puk, který se k němu doploužil po nahození Oliviera. Dallas ho každopádně dlouho neudržel.
     
    52:40
    Slovenský veterán Sekera podpořil probíhající útok Robertsona, ale bekhendová střela se kvůli bloku Oliviera do branky nedostala.
     
    53:01
    Ještě jednou Andrej Sekera, který po menším sólu tentokrát natáhl z levého kruhu. Rinne svůj tým podržel a nedovolil žádnou dorážku.
     
    53:15
    Dellandrea dobře zachytil kotouč na ose hřiště ještě v útočném pásmu. Harpur mu střelu pokazil blokem do ochranné sítě.
     
    54:05
    Obří souboje v obou rozích u branky Chudobina. Lindell mohl Dallasu ulevit, jenže místo toho kotouč nabral na čepel a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    54:09
    Fabbro po vhazování nic moc nevymýšlel a při první příležitosti nahodil směr brána. Bez teče to ale nebylo nebezpečné, Chudobin snadno zasáhl.
     
    54:09
    Marodka Stars se nekontrolovaně rozšiřuje. Během druhé části odstoupil ze hry Radek Faksa a v posledních střídáních už nenaskočil ani jeho finský kolega Kiviranta.
     
    54:15
    Nashville právě vstřelil branku!
    Teď už se Predátorům rychlá střelba po vhazování vyplatila. Necelých šest minut před koncem třetí části je srovnáno na 3:3! Johansen v rozstřelu porazil Benna. EELI TOLVANEN si vyměnil puk s Harpurem a z otočky zpoza pravého kruhu nachytal Chudobina, kterému překážel ve výhledu souboj Forsberga s Heiskanenem. Asistence: Ben Harpur.
    54:15 Eeli TOLVANEN - 3:3
     
    55:30
    Jamie Benn dostal šikovnou nahrávku od Heiskanena. Střela z levého kruhu se zastavila mezi Rinneho tělem a pravou rukou.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 011 diváků.
     
    55:56
    Gardnerův švih z delší vzdálenosti zaplul do Rinneho lapačky. Dallas vypadá, že ho inkasovaný gól trochu probudil.
     
    56:24
    Calle Järnkrok sebral puk z hokejky rozehrávajícího Benna. Vznikla z toho šance pro Arvidssona, jenž z pádu vůbec netrefil bránu.
     
    56:30
    Aktivita hráčů v bílém ještě pokračovala. Dante Fabbro přidal nahození od modré čáry, které Chudobin zastavil až na druhý pokus.
     
    57:20
    Snad čtyři icingy během několika desítek vteřin. Dallas zůstal zamčený před Chudobinem, ale hosté tentokrát nevymysleli žádné zakončení.
     
    58:04
    Rinne vyrazil hokejkou Pavelskiho pokus švihem zpoza pravého kruhu. Klingbergovo nahození poté proletělo těsně vedle brankové konstrukce.
     
    58:35
    Mattias Ekholm nikam nespěchá při rozehrávce. Robertson nenapadá a v klidu ho sleduje z prostoru mezi kruhy.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:03
    Gurjanovovi nikdo další v zeleném nepomoh. Fabbro jej u mantinelu uhlídal a Nashville ještě může rozjet jeden z posledních útoků v základní hrací době.
     
    59:50
    Andrew Cogliano mohl díky obloučku Comeaua ukončit zápas ještě před prodloužením. Dobrá rána z osy hřiště ale skončila v Rinneho lapačce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:34
    Ekholm, Johansen a Forsberg útočí jako první. Napoprvé si to tahle trojka ale rozmyslela a dobrovolně se vrátila do středu hřiště.
     
    61:06
    Hosté prostřídali. Na led naskočil Arvidsson, jehož střelu švihem Chudobin vyrazil. Pak už se hra přerušila a střídat budou i Stars.
     
    61:19
    Erik Haula individuálně projel přes většinu hřiště, ale ve finálové fázi se do Chudobinovy branky o nějaký ten decimetr netrefil.
     
    62:02
    Arvidsson si nerozuměl s Haulou při bránění Klingberga, kterého nakonec nechali úplně volného. Jedovku z pravého kruhu zastavila tyč!
     
    62:39
    Dante Fabbro zablokoval pokus Benna, který poté vybruslil ven z útočného pásma a přenechal kotouč Dellandreovi.
     
    63:06
    Preds uklidňují hru za vlastní brankou. Fabbro čeká na příjezd dvou čerstvých spoluhráčů.
     
    63:42
    A další couvnutí od Järnkroka. Nashville je hodně opatrný a z hlediště se logicky ozývá nespokojené bučení.
     
    64:06
    John Klingberg nebezpečně tečoval bekhendovou přihrávku Ekholma. Nechybělo moc a puk zapadl do Chudobinovy klece.
     
    64:26
    Joe Pavelski nabral rychlost a agresivním golfákem z vrcholku pravého kruhu těsně minul vzdálenější tyč. Puk odcestoval až na druhý konec hřiště.
     
    64:36
    Po střele Gurjanova rozvlnil puk jenom ochrannou síť. Stars si před koncovkou prodloužení vybírají svůj time-out.
     
    64:51
    Klingberg si několikrát vyměnil puk s Heiskanenem, přičemž jediným útočníkem byl v daný okamžik Pavelski. Ten se do akce ale nezapojil, střelu švédského beka Rinne jistě zkrotil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Nájezdovou loterii započal Jason Robertson. Zakončení z pravého kruhu šlo vedle vzdálenější tyče.
     
    1. série
    0:0
    Filip Forsberg mířil někam na lapačku nebo levý beton. Chudobin si však poradil.
     
    2. série
    0:0
    Dellandrea šel do bekhendového blafáku, jenomže místo kotouče skončil v Rinneho bráně on sám.
     
    2. série
    0:1
    Ryan Johansen zabrzdil v mezikruží. Nenechal si vypíchnout puk hokejkou Chudobina a bekhendem ho uklidil k horní tyči.
    Ryan JOHANSEN
     
    3. série
    1:1
    Také Pavelski ukázal hodně trpělivosti. Rinne mu vyjel z branky a on mohl jednoduše zakončovat z pravé strany.
    Joe PAVELSKI
     
    3. série
    1:1
    Zajímavý nájezd! Cousinsovi puk v pravém kruhu utekl. Mohl ale pokračovat a bekhendem nakonec narazil na Chudobinův levý beton.
    Nick COUSINS
     
    4. série
    1:1
    Jdeme do páté série. Klingberg poslal puk na Rinneho dobře postavenou lapačku.
     
    4. série
    1:1
    Eeli Tolvanen nic moc nevymyslel. Chudobin mu nenechal žádné místo.
     
    5. série
    1:1
    Neprosadil se ani Jamie Benn. Rinne zasáhl vyrážečkou.
     
    5. série
    1:2
    Järnkrok jel hodně pomalu, ale nakonec vyslal nechytatelnou střelu tahem ze svého pohledu k levé tyči.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Nashville Predators.
    Autorem vítězné branky je CALLE JÄRNKROK.
    Calle JÄRNKROK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Důležitý zápas dvou oslabených týmů o naději posunout se na čtvrté místo Centrální divize vyhrává Nashville, i když za celou dobu nebyl ani vteřinu ve vedení. To patřilo Dallasu, jenž měl zásluhou Gardnera a Faksy v polovině první třetiny dvougólový náskok. Na snížení Johansena odpověděl Dellandrea, ale to už bylo ze strany Stars vše. Forsberg s Tolvanenem zařídili jistotu jednoho bodu a ten druhý za výhru 4:3 vystřelil v nájezdech Calle Järnkrok.
     
    Nashville se tímto vítězstvím posunul před Dallas na šesté místo Centrální divize, z něhož ztrácí na čtvrté Chicago a pátý Columbus čtyři body. Manko Texasanů je ještě o bod větší, k dobru však mají čtyři zápasy.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 30 – 22 (11:7, 11:8, 7:6, 1:1)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 12
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 49 % – 51 %
    Bodyčky: 20 – 21.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Anton Chudobin (DAL)
    – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 65:00
    Pekka Rinne (NSH) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 65:00.
     
    Česká a slovenská stopa
    Andrej Sekera (DAL)
    – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:33
    Radek Faksa (DAL) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:10.
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Eeli Tolvanen (NSH)
    1+2
    2. Ty Dellandrea (DAL) 1+0
    3. Filip Forsberg (NSH) 1+0.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:41:54)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Gardner (Lindell, Kero), 11. Faksa (Robertson, Oleksiak), 34. Dellandrea (Pavelski, J. Klingberg) – 11. Johansen (Ekholm, Tolvanen), 38. F. Forsberg (Johansen, Tolvanen), 55. Tolvanen (Harpur), rozh. náj. Järnkrok

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jason Robertson (DAL)
    0:0   Filip Forsberg (NSH)
    2. série:
    0:0   Ty Dellandrea (DAL)
    0:1   Ryan Johansen (NSH)
    3. série:
    1:1   Joe Pavelski (DAL)
    1:1   Nick Cousins (NSH)
    4. série:
    1:1   John Klingberg (DAL)
    1:1   Eeli Tolvanen (NSH)
    5. série:
    1:1   Jamie Benn (DAL)
    1:2   Calle Järnkrok (NSH)


    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Kiviranta, Pavelski (A), Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – Gurjanov, Dickinson, Robertson – Dellandrea, Gardner, Kero.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Harpur, Benning, Davies – Tolvanen, Johansen, F. Forsberg (A) – Arvidsson, R. Pitlick, Järnkrok – Grimaldi, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Trenin.

    Rozhodčí: Morton, Rehman – Mills, Fournier

    Diváci: 4 011
    thejrc.org