Los Angeles – Vegas 3:1 (kon.) | Dallas – Nashville 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Mountfield HK
0:3 (0:2, 0:1, 0:0) Stav série: 0:3
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 22.03.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek pondělního večera a pokud možno klidný průběh pracovního týdne. Zítřejším zápasem vás provede kolegyně Klára Petrásková, já se budu těšit zase někdy příště, na počtenou. (19:18:26)
     
    Petr Kváča a jeho obrana nenechali Hradec skórovat už 168 minut, což je hlavní důvod toho, proč Liberec jasně vede v této sérii.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 8 (21)
    Bílí Tygři Liberec – 9 (29)
     
    Zápas Hradce s Libercem skončil. Bílí Tygři dominovali utkání v průběhu celého duelu, což jasně deklaruje také skóre na světelné tabuli. Ve třetí třetině už pouze hlídali náskok, který si v prvních dvou dějstvích vypracovali. Důležitý třetí bod získali a nyní mají čtyři pokusy na to, aby sérii dovedli do úspěšného konce. První z nich mohou využít už zítra. Mountfield je na dně. Zachránit ho může už pouze malý hokejový zázrak, který se stává málokdy. Potřebuje najít něco nového, něco, co sebejistotu Severočechů nahlodá, dnes nepředvedli nic takového. Kváča lacino získává další vychytanou nulu. Utkání bylo oproti soubojům v Liberci o něco klidnější, emoce z něj malinko opadly, uvidíme, zda zítra znovu vzplanou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Severočeši oslavují v závěru utkání a přihrávají si kotouč za vlastní klecí. Naštvaného Jakuba Lva zachytává v kruhu Petr Koukal, závěr by se měl obejít bez trapných událostí, které jsme viděli v Liberci.
     
    59:46
    Vhazování jako většinou v tomto zápase skončilo na holích Bílých Tygrů z Liberce, kteří tak kontrolují závěrečné vteřiny duelu.
     
    59:27
    Utkání zvolna končí, kotouč se ještě jednou podívá mimo mantinely, takže nás čeká ještě jedno vhazování po levé ruce Petra Kváči.
     
    58:58
    Knot nyní před svou bránou složil zezadu Koukala, což asi sudí neviděl, protože jinak by musel vylučovat, takhle se pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    58:49
    Buly před brankářem Liberce vyznělo lépe pro Bílé Tygry, kteří zatáhli hru za svou klec a snažili se po levé straně vyhodit. To se jim ale nepovedlo.
     
    58:25
    Hraje se opět dlouho bez přerušení, tuto dlouho pasáž nyní ukončil Kelly Klíma, jenž nahodil kotouč z levé strany do brankoviště, kde byl pozorný Kváča.
     
    57:59
    Severočeši pohodlně kontrolují závěr utkání, nyní se sice Derner nedostal přes útočnou modrou sám, když zlomil hůl. Puk ale do tohoto prostoru poslal.
     
    57:25
    Adam Najman se nyní vydal po pravé straně kupředu, sjel na osu hřiště a kotouč z jeho hole zastavil Mazanec betonem jen centimetr před brankovou čárou!
     
    56:55
    Nyní se už počet hráčů na obou stranách srovnal a Filip Pavlík posílá žabku na levý makntinel, kde bude rozehrávat Pialř.
     
    56:05
    Jergl z levé strany nepropálil Rosandiče před sebou. Severočeši jsou následně kompletní a Hradečtí jsou tak zmatení, že při střídání chvíli hráli ve třech s Mazancem, který se vrátil.
     
    55:35
    Mountfield hraje bez gólmana, Lvi sice drží kotouč, jenže aktuálně v obranném pásmu, přesto jsou odhodlání zkusit přesilovku šest na čtyři.
     
    55:15
    Nyní Lvi konečně usazeni v útočném pásmu, tedy asi na čtyři vteřiny, než Jelínek vyhodil touš až za klec Mazance, který stále zůstává v brance.
     
    54:41
    Mountfield nedokázal přejít útočnou modrou a stahuje se ke své kleci a to již podruhé. Liberec zatím brání více než precizně.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (Vitásek, Knot), 19. Bulíř (Birner, Gríger), 24. Bulíř


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Čáp – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Cingel, Lev, M. Zachar – Perret, Koukal, Smoleňák (C).
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Pešek, Malý

    Diváci: Bez diváků
    Mountfield HK 0 4 Liberec
    #1 Čtvrtek 18.03.2021 • 19:00
    Liberec - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Pátek 19.03.2021 • 17:00
    Liberec - Mountfield HK 3:0
    #3 Pondělí 22.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Liberec 0:3
    #4 Úterý 23.03.2021 • 19:00
    Mountfield HK - Liberec 1:3
    ocianews.com