Los Angeles – Vegas 3:1 (kon.) | Dallas – Nashville 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Mountfield HK
0:3 (0:2, 0:1, 0:0) Stav série: 0:3
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 22.03.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek pondělního večera a pokud možno klidný průběh pracovního týdne. Zítřejším zápasem vás provede kolegyně Klára Petrásková, já se budu těšit zase někdy příště, na počtenou. (19:18:26)
     
    Petr Kváča a jeho obrana nenechali Hradec skórovat už 168 minut, což je hlavní důvod toho, proč Liberec jasně vede v této sérii.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 8 (21)
    Bílí Tygři Liberec – 9 (29)
     
    Zápas Hradce s Libercem skončil. Bílí Tygři dominovali utkání v průběhu celého duelu, což jasně deklaruje také skóre na světelné tabuli. Ve třetí třetině už pouze hlídali náskok, který si v prvních dvou dějstvích vypracovali. Důležitý třetí bod získali a nyní mají čtyři pokusy na to, aby sérii dovedli do úspěšného konce. První z nich mohou využít už zítra. Mountfield je na dně. Zachránit ho může už pouze malý hokejový zázrak, který se stává málokdy. Potřebuje najít něco nového, něco, co sebejistotu Severočechů nahlodá, dnes nepředvedli nic takového. Kváča lacino získává další vychytanou nulu. Utkání bylo oproti soubojům v Liberci o něco klidnější, emoce z něj malinko opadly, uvidíme, zda zítra znovu vzplanou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Severočeši oslavují v závěru utkání a přihrávají si kotouč za vlastní klecí. Naštvaného Jakuba Lva zachytává v kruhu Petr Koukal, závěr by se měl obejít bez trapných událostí, které jsme viděli v Liberci.
     
    59:46
    Vhazování jako většinou v tomto zápase skončilo na holích Bílých Tygrů z Liberce, kteří tak kontrolují závěrečné vteřiny duelu.
     
    59:27
    Utkání zvolna končí, kotouč se ještě jednou podívá mimo mantinely, takže nás čeká ještě jedno vhazování po levé ruce Petra Kváči.
     
    58:58
    Knot nyní před svou bránou složil zezadu Koukala, což asi sudí neviděl, protože jinak by musel vylučovat, takhle se pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    58:49
    Buly před brankářem Liberce vyznělo lépe pro Bílé Tygry, kteří zatáhli hru za svou klec a snažili se po levé straně vyhodit. To se jim ale nepovedlo.
     
    58:25
    Hraje se opět dlouho bez přerušení, tuto dlouho pasáž nyní ukončil Kelly Klíma, jenž nahodil kotouč z levé strany do brankoviště, kde byl pozorný Kváča.
     
    57:59
    Severočeši pohodlně kontrolují závěr utkání, nyní se sice Derner nedostal přes útočnou modrou sám, když zlomil hůl. Puk ale do tohoto prostoru poslal.
     
    57:25
    Adam Najman se nyní vydal po pravé straně kupředu, sjel na osu hřiště a kotouč z jeho hole zastavil Mazanec betonem jen centimetr před brankovou čárou!
     
    56:55
    Nyní se už počet hráčů na obou stranách srovnal a Filip Pavlík posílá žabku na levý makntinel, kde bude rozehrávat Pialř.
     
    56:05
    Jergl z levé strany nepropálil Rosandiče před sebou. Severočeši jsou následně kompletní a Hradečtí jsou tak zmatení, že při střídání chvíli hráli ve třech s Mazancem, který se vrátil.
     
    55:35
    Mountfield hraje bez gólmana, Lvi sice drží kotouč, jenže aktuálně v obranném pásmu, přesto jsou odhodlání zkusit přesilovku šest na čtyři.
     
    55:15
    Nyní Lvi konečně usazeni v útočném pásmu, tedy asi na čtyři vteřiny, než Jelínek vyhodil touš až za klec Mazance, který stále zůstává v brance.
     
    54:41
    Mountfield nedokázal přejít útočnou modrou a stahuje se ke své kleci a to již podruhé. Liberec zatím brání více než precizně.
     
    54:15
    Jenže Hradečtí prohráli buly v útočném pásmu, takže kotouč nemají pod kontrolou a gólman Lvů tak putuje zpátky do své klece.
     
    54:11
    Michal Bulíř tak putuje na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost a Marek Mazanec stojí na vrcholu kruhů v obranném pásmu. Očekáváme přesilovku šest na čtyři.
     
    54:09
    Liberečtí znovu okupují útočné pásmo. Bulíř nyní svedl osobní souboj s Čápem u pravého hrazení. Obránce Mountfieldu zasáhl pěstí do obličeje, zda bude střídačka Liberce tleskat i tomu, vám nepoví. Střetu předtím ale holdovala hlasitě.
     
    53:49
    Nahozený kotouč po levém hrazení kupředu. Kevin Klíma ale zatahuje hru k obranné modré a snaží se najít cestu k ohrožení svatyně Liberce.
     
    53:15
    Po levé straně se kupředu vydal Michal Birner, jenž tvrdě vypálil a Mazanec jeho pokus zastavil vyrážečkou. Jeho beci pak odvezli touš do bezpečí.
     
    53:01
    Vhazování před klecí Hradce vyznělo v prospěch Bílých Tygrů, Musilovi ale v rozhodující chvíli kotouč utekl z čepele, takže Mazanec si zákrok připisovat nemusel.
     
    52:44
    Marek Mazanec chytá ránu z levé strany od modré čáry, kterou na něj vyslal Kolmann. Troufám si tvrdit, že do konce utkání zbývá něco málo přes sedm minut a nás čeká poslední komerční pauza.
     
    52:14
    Čáp následně selhal při rozehrávce a Radovan Pavlík šel do situace dva na jednoho, kterou ale nevyřešil dobře, takže Mazanec neměl větší starosti.
     
    51:44
    Po icingu Liberce se vhazuje před Kváčou, buly vyznělo lépe pro Bílé Tygry, kteří vyhodili po pravém hrazení kotouč až za klec Mazance, kde rozehrává Čáp.
     
    51:33
    Petr Kolmann nyní tvrdě vypálil na levé straně a zasáhl Richarda Nedomlela do ruky. Hradecký bek v bolestivém předklonu odjíždí na střídačku.
     
    51:09
    Lvi se dožadovali odpískání icingu Liberce, sudí ale nechali hru pokračovat, Nedomlel následně zaváhal při rozehrávce a nyní tlačí Najmana na mantinel, aby si od něj vzal puk zpět.
     
    50:27
    Zběsilé tempo pokračuje a utkání nám rychle směřuje ke svému konci. Blain může rozehrávat z rohu obranného pásma, přihrávka Kevina Klímy kupředu nebyla přesná.
     
    50:05
    Adam Musil se málem na levé straně dostal do obrovské šance, kdy mohl jít sám na Marka Mazance, u hrazení ale nedokázal kotouč zpracovat.
     
    49:38
    Čáp propíchl kotouč na levé straně a snaží se ho získat v pásmu Bílých Tygrů, což se mu ale nepovedlo a soupeř tak může rozehrát.
     
    49:09
    Východočeši vyvážejí kotouč středem kluziště, byl to Filip Pavlík, jenž nabral hrací předmět na hůl a vypálil ho na Kváču, ten vyráží do rohu.
     
    48:29
    Dva dobré zákroky Petra Kváči! Nejprve vyrazil ránu Perreta z levé strany, následně byl na ledě včas s betony aby zastavil pokus Jergla! Dobrá práce gólmana Liberce!
     
    48:05
    Hradečtí mohou rozehrávat z obranného pásma, Blain se šikovnou otočkou vyhnul Jelínkovi a přes Perreta pokračoval kotouč až na útočnou modrou.
     
    47:28
    Dávid Gríger se probil přes bránícího Čápa a bekhendem z bezprostřední blízkosti zakončoval, ačkoliv nejprve sám padl na led. Mazanec byl na ledě s betony včas.
     
    47:05
    Dlouho se ale svěřenci Vladimíra Růžičky na touši neudrželi. Nyní se Najman šikovně otočil u hrazení a vyhodil hrací předmět přes obrannou modrou.
     
    46:35
    Nedomlel se snažil rozehrát přes Lence, což se mu nepovedlo, útočník Bílých Tygrů ale puk nezískal, takže Mountfield pokračuje v útoku.
     
    46:09
    Severočeši přenesli hru na pravou stranu a z půlící čáry vyslal tvrdý projektil Ronald Knot. Mazanec ho raději podržel ve své náruči a tak sudí opět přerušují hru.
     
    46:09
    Buly ve středním pásmu popírá mou předchozí větu, rána Jergla musela jít do ochranné sítě přímo či po teči některého z jeho spoluhráčů. Buly vyhráli Liberečtí.
     
    46:08
    Lvi se usídlili v útočném pásmu a Aleš Jergl dostal pas na vrchol kruhů. Jeho tvrdá rána však pouze zaduněla o tvrzené sklo a následně šla mimo hrací plochu. Přerušuje se a následuje další komerční pauzička.
     
    45:46
    Severočeši vyhazují na zakázané uvolnění a čárový je chytá u jejich střídačky. Hlasitě se dožadují střídání, to jim ale pochopitelně není umožněno.
     
    45:27
    Vyhozený kotouč tentokrát sebral na obranné modré Čáp, který byl podražen, sudí však mlčí. Následně nemohl hrát Špaček, který byl v ofsajdovém postavení a musel tak nechat prostor Kellymu Klímovi.
     
    45:08
    Severočeši vyhodili kotouč z kluziště a nyní klepou holemi na tvrzené sklo, aby dokázali, že puk šel do hlediště od něj. Sudí jim dávají za pravdu.
     
    45:05
    Buly před Kváčou. Lvi se ještě domlouvají, co zahrají. Buly vyhráli a Šalda mohl z pravé strany od modré čáry vypálit. Změť těl před sebou však neprostřelil.
     
    44:43
    Filip Pavlík chytá další vyhozený kotouč z obranného pásma Libercea snaží se rozehrát, Jakub Lev však byl natlačen do brány soupeře a ještě si něco vyříkává s Grígerem. Sudí jen přerušují. Vylučovat se nebude.
     
    44:05
    Severočeši kombinují podél hrazení v útočném pásmu. Birnera odstavil od puku Blain a Nedomlel vyváží touš zpoza vlastní svatyně. Jeno nastavení zastavuje až Kváča.
     
    43:24
    RIchard Nedomlel tvrdě vystřelil z levé strany od modré čáry, kotouč však ke Kváčovi skrz chumel hráčů před ním nedošel.
     
    43:05
    Nedomlel posouvá puk za sebe a Perret počká, než oba celky vystřídají, následně vrátil puk svému mohutnému parťákovi a vyráží vpřed.
     
    42:38
    Vhazování vyznělo lépe pro Mountfield, jeho hokejisté rychle přenesli hru na druhou stranu, jenže se hned vzápětí stahují ke své kleci, odkud rozehrává Kelly Klíma.
     
    42:11
    Liberečtí se pokusí dovést utkání rychle ke konci, zatím se nepřerušuje a Lvi se do šancí nedostávají, takže se jim to daří. Hradec je nyní nachytán v ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný, buly před Mazancem.
     
    41:27
    Vladimír Růžička poslal prudkou přihrávku skrz brankoviště Liberce. Tam ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl, takže Kváča práci neměl.
     
    41:09
    Kotouč drží v rohu kluziště Lenc, který odmítl napadajícího Sklenáře, ale dál se s kombinací stejně nedostal, jelikož byl zdvojen. Hradec jde vpředu.
     
    40:38
    Puk je zašlápnut pěticí hokejistů na zadním mantinelu, oba celky se jej snaží vydolovat. Povedlo se to Mountfieldu, ale Blain z rohu nastřelil jen Perreta.
     
    40:15
    Úvodní buly třetí třetiny získali Hradečtí, Nedomlel za svou bránou poslal kotouč do rohu Perretovi, jenž s pukem přejel kluziště na opačnou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté obou celků jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina tak může začít.
     
    Neprůstřelnost Petra Kváči trvá už 148 minut!
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:37.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 5 (13)
    Bílí Tygři Liberec – 7 (20)
     
    Souboj Východočechů se Severočechy má za sebou již čtyřicet minut. Pokud měl Liberec v prvním dějství převahu, v druhé dvacetiminutovce na ni perfektně navázal a Mountfield nepustil v podstatě k ničemu. Své vedení pak svěřenci Patrika Augusty ještě zvýšili zásahem Bulíře, který v 24. minutě dokonale využil totálního zkratu brankáře Mazance. Bílí Tygři kontrolují hru a zdá se, že Hradec nenalezne zbraň, kterou by svého soupeře na cestě za třetím bodem v sérii mohl ohrozit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Druhá třetina skončila ranou Ronalda Knota z pravého kruhu, kterou Mazanec vytěsnil vyrážečkou před sebe.
     
    39:32
    Lev se snažil zpoza brány i s pukem natlačit do brankoviště Severočechů, stopku mu však vystavil důrazný Mislav Rosandič.
     
    39:05
    Vyhození Libereckých směřuje až za klec Mazance, zakázané uvolnění se ale pískat nebude. Kevin Klíma jde kupředu po pravé straně, u hrazení je ale zastaven.
     
    38:59
    Po dalším přerušení se bude znovu vhazovat před Petrem Kváčou. Buly vyznělo lépe pro hokejisty Liberce, kteří přes Kolmanna a Vlacha rozehráli na levou stranu.
     
    38:25
    Daniel Špaček vyjel po pravé straně kupředu a z kruhu bleskově vypálil na přední tyč, Mazanec jeho pokus vyrazil ramenem do rohu hrací plochy.
     
    38:05
    Sudí ještě vrátili jednu z holí na střídačku Liberce, Šalda nedokázal zachytit vyhození Bílých Tygrů a Mountfield tak přichází o útočné pásmo.
     
    37:54
    Rána Filipa Pavlíka z levé strany končí mezi betony Petra Kváči, který se už nějakou dobu zase nudí ve svém brankovišti.
     
    37:19
    Hra plyne rychle kupředu bez přerušení, Lvi se snaží dalším nahozením na zadní mantinel získat touš v pásmu liberce, napadajícímu Orsavovi se to nyní dokonce na malou chvilku pvoedlo.
     
    36:49
    Už to mohlo být o čtyři branky, zvoní nám v uších! Rána Jana Šíra z pravé strany nyní orazítkovala tyč klece Mountfieldu!
     
    36:09
    Liberečtí nyní dostali kotouč z pravé strany do brankoviště, kde ho na brankové čáře vyhodil z klece Mountfieldu Jordann Perret.
     
    35:34
    Beci hodně podporují hru Lvů dopředu, Blain vyjel kupředu, ale jeho nahození před bránu Zachar nemohl zamést, protože nevyhrál osobní souboj s bekem Bílých Tygrů.
     
    35:05
    Radek Pilař se vydal z pozice beka po levé straně kupředu a jeho rána nebyla špatná, chyběla jí však tolik potřebná přesnost.
     
    34:33
    Lukáš Derner kombinoval na levé straně se spoluhráčem, kterým byl David Gríger, k zakončení se ale nakonec ani jeden z těchto dvou hráčů nedostal.
     
    34:04
    Vyhozený kotouč znovu sbírá Rosandič u své brány, schovává se s ním za vlastní klec a nechá oba celky vystřídat. O chvilku později posílá Najman na modré čáře střílený puk do rohu útočného pásma.
     
    33:27
    Východočeši mohou rozehrávat zpoza vlastní klece, při přechodu středu kluziště touš ztratili a Rosandič jej bez rozpaků ometl o mantinel zase na druhou stranu hrací plochy.
     
    33:05
    Vhazování po levé ruce Marka Mazance. Úspěšnější byli tentokrát hokejisté Liberce, kteří získali puk a Birner jej poslal na zadní mantinel, kde byl Lenc. Ten zase vrací na modrou Kolmannovi.
     
    32:53
    Hrajeme hodně dlouho bez přerušení, Liberec znovu zavezl kotouč do pásma, tam se však Kolmann na pravé straně neprosadil. Puk následně končí na střídačce Severočechů a nás čeká další komerční pauza.
     
    32:27
    Lev byl při výpadu po pravé straně lehce zahákován, na což reagovala střídačka Mountfieldu. Sudí však správně zůstali v klidu a faul nepískají.
     
    31:58
    Bílí Tygři mačkají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Lvům se ale nyní podařilo vyhodit, takže Vitásek musí znovu rozehrávat z vlastního pásma.
     
    31:25
    Hradečtí se v útočném pásmu nezdrželi dlouho, kupředu tak mohou Bílí Tygři, Vlachovi puk sice utekl z hole, přesto se mu však povedlo přejít přes Graňáka.
     
    30:59
    Severočeši se znovu derou kupředu po levé straně, nyní však byli ve středu kluziště zastaveni, takže se vrátili zpět a Lukáš Derner následně vyvezl kotouč středem.
     
    30:34
    Obrovská šance Dávida Grígera, který se protlačil přes Blaina a šel sám na Mazance, kterého se snažil pokořit bekhendovou kličkou, která mu vyšla ideálně. Brankář Mountfieldu ale předvedl zákrok večera, roztáhl se na čáře a pokusu vystavil stopku svou lapačkou!
     
    30:16
    Hradečtí se drží v útočném pásmu, do šance se však nedostali a Rosandič už ve spolupráci s Najmanem rozehrává na levé straně.
     
    29:38
    Kolmannovu ránu z pravé strany od modré čáry srazil Perret do rohu hrací plochy. Následně Lvi přenesli hru do útočného pásma a Blain se nenechal prohodit Najmanem.
     
    29:05
    Růžička zavezl kotouč za klec soupeře a pak se snažil na slepici poslat kotouč za sebe do předbrankového prostoru. Puk žádný z jeho spoluhráčů nezískal.
     
    28:48
    Nyní byli Bílí Tygři na levé straně nedočkaví, když se snažili přejít útočnou modrou, takže čároví pískají další postavení mimo hru.
     
    28:30
    Liberečtí vyváželi kotouč po levé straně, rozehrávka Vitáska však postrádala přesnost, Hradec však jeho zaváhání nedokázal využít k žádné šanci.
     
    28:05
    Severočeši se vymanili z tlaku soupeře a po pravé straně se vydali kupředu, před Mazancem se ale delší dobu neohřáli a Blain míchá s pukem za svou bránou. Čeká až mu dostřídají spoluhráči.
     
    27:40
    Nedomlel se vydal po levé straně kupředu a vypálil, Kváča však pokryl jeho pokus i dorážku. Když pak Nedomlela při dorážce zezadu postrčil Špaček, zle se na útočníka Liberce otočil a ten se náhle zdál být o metr menší. Hradec ale získal jen další buly před klecí Bílých Tygrů. Probíhá další komerční pauza.
     
    27:15
    Následně byl Jakub Lev u střídačky Liberce sražen k zemi Jelínkem, kterému potom ještě něco vysvětloval, hra zatím stále plyne dál.
     
    26:49
    Kolmann ještě jednou rozehrává z vlastního pásma, jeho prudký projektil příčně přes kluziště zachytil Lev, který s ním ale nic velkého nevymyslel.
     
    26:16
    O černou pryž se bojuje za klecí Lvů, kde se střetla šestice hráčů, kteří na chvíli zašlápli kotouč u hrazení, ale sudí nechávají hru plynout a nepřerušují.
     
    25:38
    Severočeši obrací hru po nepřesné rozehrávce beků Mountfieldu. Kolmann nahazuje bekhendem puk do pásma. Na druhé straně se pak Smoleňák snažil prohodit Rosandiče. Bez úspěchu.
     
    25:05
    Po několika střetech ve středním pásmu se dostal Aleš Jergl s pukem za útočnou modrou a ihned vystřelil, blok před sebou ale propálit nedokázal.
     
    24:27
    Mountfield se snažil rychle jít do protiútoku, ale sražená rána končí jen v ochranné síti za klecí Liberce. Buly ale vyhráli Hradečtí, rána Nedomlela od modré div nerozbila tvrzené sklo za bránou Kváči.
     
    24:08
    Vhazuje se před Petrem Kváčou, buly opanovali Severočeši a Radovan Pavlík poslal na pravé straně zpětnou přihrávku Knotovi, jeho tvrdý projektil byl sražen do rohu hrací plochy.
    23:47 Michal BULÍŘ - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec vede už 3:0 a zvýrazňuje svůj náskok! Mazanec zaváhal za svou klecí, kde zastavil puk a následně ho poslal dál, aniž by se podíval kam. Touš tak lacino získal MICHAL BULÍŘ, jenž rychle vyjel od zadního mantinelu a zametl kotouč do klece. Připisuje si tak svou druhou branku v tomto utkání. Bez asistence.
     
    23:09
    Nahozený kotouč za klec Lvů. Na černou pryž se nyní navalilo pět hokejistů, kteří si ho chvíli kopali pod nohama. Hradec po chvilce uklidňuje situaci.
     
    22:43
    Zpětnou přihrávku vystihl Kevin Klíma, jenž o chvíli později najel z rohu kluziště na Kváču a prověřil jej ranou z ostrého úhlu!
     
    22:23
    Rána Radovana Pavlíka z pravé strany skončila jen na tvrzeném skle za klecí Mountfieldu. Liberečtí už zase rozehrávají od své klece.
     
    22:05
    Graňák se otočil s pukem a šikovně jej vyhodil do útočného pásma, kde ale jeho spoluhráči nebyli na zadním mantinelu včas, kupředu tak může protivník.
     
    21:44
    Přetlačovaná o puk ve středním pásmu u trestných lavic dopadla lépe pro Severočechy, Vlach se snažil na levé straně přejít útočnou modrou, ale dostal se jen do ofsajdu.
     
    21:19
    Kotouč končí po další rozehrávce hokejistů Mountfieldu mimo hrací plochu. Vhazovat se bude u obranné modré Bílých Tygrů.
     
    20:54
    Vladimír Růžička reaguje na vývoj po první třetině přeskupením svých formací. První útok nyní tvoří Orsava, Smoleňák a Cingel. Uvidíme, zda tato změna bude Mountfieldu k užitku.
     
    20:25
    Severočeši rozehráli o pravý mantinel, Knot o něj puk ometl a dostal tak své spoluhráče do útočného pásma, tam však delší dobu nepobyli.
     
    20:09
    Buly na začátku druhého dějství vyznělo lépe pro Lvy, Blain se snažil na pravé straně vysunout Orsavu, který však byl nachytán v pasti s názvem postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté obou celků se vrací na ledovou plochu. Sudí jsou zde již také, takže nic nebrání tomu, aby druhá třetina mohla začít.
     
    Hradec Králové nevstřelil Liberci branku již 128 minut.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 8
    Bílí Tygři Liberec – 13
     
    První dějství duelu mezi Lvy a Bílými Tygry je za námi. Liberec se v něm dostal do dvoubrankového vedení a nelze než konstatovat, že tento náskok patří svěřencům Patrika Augusty zaslouženě. Soupeře přestříleli, vytvářeli si větší šance a delší dobu se dokázali udržet v pásmu před brankářem jejich protivníka. První jejich zásah přišel v 7. minutě, kdy tvrdou ranou procedil kapitán Petr Jelínek skrz Mazancovu ruku a tělo kotouč do sítě. Druhý zásah pak obstaral v přesilovce po faulu Koukala Michal Bulíř, který umisťoval na zadní tyči střílený pas Birnera. Hra Severočechů má lehkost, rychlost a kombinace nevázne, pokud budou takto pokračovat, mají velkou šanci získat po dnešním utkání mečbol v sérii.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Nakonec Špaček ještě přihrál z rohu kluziště na levou stranu k modré čáře, odkud vypálil Rosandič, jehož pokus srazil jeden z bratrů Klímových do rohu hrací plochy.
     
    19:38
    Další buly a další úspěch Libereckých, kteří získali kotouč, následně ho vyvezli přes všechny čáry a Špaček jej zatáhl do rohu, kde se jej snaží udržet.
     
    19:20
    Lvi se vydali po inkasované brance kupředu a získali vhazování před Kváčou, to sice znovu prohráli, ale Bílí Tygři zahráli pouze na zakázané uvolnění.
    18:59 Michal BULÍŘ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    17 sekund stačilo a přesilovka je využita, Liberec vede zaslouženě 2:0! Severočeši vydolovali hrací předmět v rohu hrací plochy a poslali jej za bránu Grígerovi, jenž následně ideálně předložil kotouč pro Birnera, který dostal puk na pravý kruh a rozhodl se situaci ještě vylepšit. Poslal totiž střílený pas na zadní tyč, kde kotouč šikovně umístil za bezmocného Mazance MICHAL BULÍŘ! Asistence: Michal Birner, David Gríger.
     
    18:42
    Podruhé se dnes vylučuje a podruhé jde ven hokejista Hradce. Petr Koukal fasuje dvě trestné minuty za držení. Přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    18:42
    Najman se zvládl propracovat do prostoru mezi kruhy, ale Mazanec jeho pokus dokázal betonem zastavit, dobrá pozice hráče Liberce!
     
    18:30
    Další buly v prostoru před brankářem Mountfieldu, Bílí Tygři byli při této činnosti znovu lepší, ale Kolmanovu ránu od modré Zachar zvládl zblokovat.
     
    17:52
    Ondřej Vitásek se prohnal náhle po levé straně jako vítr, ve své rychlosti ale nezvládl zakončit, snažil se o to ještě střelou od zadního mantinelu, ale o Mazance se mu puk do sítě poslat nepovedlo. Následoval icing Hradce.
     
    17:27
    Knot poslal z pravé strany střílený pas do mezikruží, kam prudce sjel Lenc a Mazanec měl co dělat, aby vytěsnil puk vedle pravé tyče.
     
    16:50
    Liberečtí znovu rozehrají zpoza vlastní klece. Jelínek mával holí ve středním pásmu ve vzduchu, kotouč ale asi nezasáhl, sudí nechávají hru plynout.
     
    16:23
    Kotouč byl zašlápnut v rohu kluziště, po dalším buly před Kváčou se k němu dostal Nedomlel, jenž tvrdě vystřelil z levé strany od modré čáry. Brankář Bílých Tygrů parádně zasáhl ramenem.
     
    16:19
    Vhazování před brankářem Mazancem tentokrát dopadlo lépe pro hokejisty Mountfieldu, Nedomlel o tvrzené sklo poslal kotouč na obrannou modrou, kde si ho rukou zpracoval Jergl.
     
    16:03
    A kombinace pokračovala, Bulíř objel bránu soupeře a poslal kotouč na modrou, kde Derner vypálil a Gríger se snažil u levé tyče dorážet. Mazanec byl pozorný. Následuje další komerční pauza.
     
    15:43
    Severočeši mohou znovu rozehrávat zpoza vlastní svatyně, ačkoliv nešlo o nejlepší rozehrávku, Bulíř se nakonec dostává kupředu.
     
    15:16
    Přesilovka skončila, Liberec však jde znovu kupředu, konkrétně to byl Radovan Pavlík, kdo se rychle protáhl po pravé straně. Jeho výpad ale delšího trvání neměl.
     
    14:27
    Radek Pilař se dostal po sražené ráně z levé strany k puku a okamžitě jej vyhodil přes všechny čáry. Na druhé straně se zrodila zatím největší šance Lvů, Sklenář ale pálil z mezikruží na levou tyč nepřesně!
     
    14:05
    Perret se dostal k puku v mezikruží a poslal jej přes všechny čáry. Liberečtí jsou už ale zase v pásmu a Birner kombinuje na pravé straně s Grígerem.
     
    13:38
    Další vhazování opanovali hokejisté ze severu Čech. Rosandič šikovně puk zavezl do rohu, zpětná přihrávka Jelínka však neměla dobré parametry a vyhnala Bílé Tygry z pásma.
     
    13:05
    Bílí Tygři vyhráli buly a drží se v útočném pásmu, do nebezpečného zakončení se zatím nedostali, nicméně před Mazancem se zdrží delší dobu.
     
    12:55
    Vladimír Růžička vysekl hůl Rychlovskému a nyní již sedí na trestné lavici, kde při nejlepším pro něj pobyde dvě minuty. Přesilovka pro Liberec.
     
    12:38
    Severočeši se drží na puku v prostoru před vlastní bránou a vyčkávají s rozehrávkou. Celou akci ukončuje nedovolený zákrok Vladimíra Růžičky.
     
    12:16
    Souboj o kotouč ve středu hrací plochy vyzněl lépe pro Liberecké, Michal Birner vrací touš dozadu na své beky, kteří nakonec zvolili nahození za klec Mazance.
     
    11:48
    Mountfield rychle přenesl hru a Lukáš Cingel rval z pravé strany kotouč do předbrankového prostoru, kde byli jeho spoluhráči, kteří však nebyli dost důrazní a šanci si nevypracovali.
     
    11:27
    Další vhazování před Markem Mazancem opanovali Východočeši, kteří se ale dobrovolně vrací do svého pásma, kde Filip Pavlík s Pilařem plánují rozehrávku.
     
    11:15
    Adam Najman se vydal po pravé straně kupředu a z ostrého úhlu se snažil zaskočit Mazance, ten se opřel o svou tyč, ránu vyrazil a následně učinil to samé se svou klecí, která vyletěla ze základního postavení. Přerušuje se.
     
    11:07
    Kevin Klíma se snažil ukázat svou rychlost, když chtěl projít skrz tři hráče soupeře, nakonec se ale v útočném pásmu roztočil jako káča a byl rád, že svůj výlet ustál.
     
    11:02
    Buly před Mazancem dopadlo lépe pro hokejisty Liberce, Bulíř posunul puk za sebe na své beky, ti však zahráli jen do rohu hrací plochy, kde vládne soupeř.
     
    10:44
    Hrajeme hodně dlouho bez přerušení a také bez toho, aby jeden z celků vytvořil větší šanci. Nyní je pískán zásah vysokou holí, po němž bude následovat první komerční pauza.
     
    10:05
    Útočník Liberce byl odstaven od puku, ten však přejali jeho spoluhráči a Mazanec musel holí zasáhnout, když se puk náhle ocitl těsně před brankovištěm.
     
    09:38
    Nyní se už Hradec dostal do pásma, rána Filipa Pavlíka od modré však byla sražena do rohu hrací plochy a na druhou stranu se už valí Musil.
     
    09:09
    Mazanec zpomalil nahození za svou klec, jeho obránci ale nedokázali rozehrát tak, aby to Hradci přineslo nějaký užitek a celou situaci si zopakují.
     
    08:38
    Oba celky nyní střídají, Lev nezachytil nahození na levou stranu a ke kotouči se tak znovu v poklidu dostali Severočeši, kteří s ním ale útočnou modrou nepřešli.
     
    08:16
    Aleš Jergl se neprobil po pravé straně do šance a v rohu kluziště byl přiražen na hrazení. Bílí Tygři rozehrávají zpoza vlastní klece.
     
    07:41
    Nejprve Pilař nepropálil ranou od modré Radovana Pavlíka, na druhé straně to pak zkusil Jan Šír, jehož pokus ale orazítkoval jen tvrzené sklo za klecí Hradce.
     
    07:23
    Svěřenci Patrika Augusty nyní zahráli na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat po pravé ruce Petra Kváči. Buly vyhráli Lvi.
     
    07:15
    Lvi se snažili napadat, ale jejich snaha neměla efektu, kotouč následně po střetu ve středu kluziště končí mimo hrací plochu.
    06:34 Petr JELÍNEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec otevírá skóre a jde do vedení! Knotovi nejprve nesedla rána z pravé strany. Bílí Tygři tak přenesli hru doleva, kde byl PETR JELÍNEK, jenž na vrcholu levého kruhu napřáhl a jeho rána prošla Mazancovi mezi rukou a tělem na zadní tyči do sítě – 1:0! Asistence: Ondřej Vitásek, Ronald Knot.
     
    06:09
    Nyní mladý bek Hradce nahazoval z levé strany od modré čáry. Jakub Lev však v souboji na brankovišti nebyl úspěšný a Kváča nakonec neměl žádnou práci.
     
    05:38
    Výpad Mountfieldu velké ohrožení klece Bílých Tygrů neznamenal, Šalda nyní vyvezl kotouč po levé straně, jenže ho pak jen hodil na zadní mantinel, kde jsou prví obránci Liberce.
     
    05:10
    Další rána Knota od modré čáry byla tečována Musilem, puk však zpomalil a Mazanec jej schoval pod lapačku. Následně si musel poradit i s pokusem Rosandiče od modré.
     
    05:05
    Ronald Knot se prezentoval ranou z pravé strany od modré čáry, jeho pokus ale pouze zaduněl o zadní mantinel a Bílí Tygři mohou dále útočit.
     
    04:36
    Severočeši se hnali do zajímavé situace, ale v rozhodující chvíli si nedokázali poslat klíčovou přihrávku. Další puk do mezikruží zastzavuje Blain a vyhazuje.
     
    04:11
    Jaroslav Vlach dostal kotouč na pravou stranu k mantinelu a ihned jej poslal směr Mazancova klec. Brankář Hradce v poklidu schoval tento kotouč ve své náruči.
     
    03:49
    Na druhé straně se na vrcholu kruhů opřel do puku Petr Jelínek, Mazanec jeho ránu srazil lapačkou k zemi tak, že jen těsně prošla kolem jeho pravé tyče.
     
    03:36
    Buly před svým gólmanem Liberečtí zvládli, nepodařilo se jim ale vyvézt puk a Petr Koukal nebezpečně vystřelil z pravého mantinelu, Kváča jeho pokus vykopl betonem.
     
    03:13
    Mountfield jde kupředu, CIngel se u pravého hrazení otočil, ale následně podklouzl, přesto dokázal posunout touš k Filipu Pavlíkovi, jehož ránu od hrazení Kváča bezpečně chytá.
     
    02:38
    Severočeši se trochu krkolomně dostali na pravé straně přes útočnou modrou, za ní však Musil s Birnerem nic velkého nevymysleli a nyní se už stahují ke své kleci.
     
    02:03
    Následně se Východočeši pokusili vyrazit vpřed po pravé straně, ale zahráli jen na icing. Další buly před svou brankou sice zvládli, ale Jergl musel i tak blokovat ránu Vitáska.
     
    02:03
    Vhazování před Mazancem vyznělo lépe pro Hradec, Nedomlel zavezl kotouč za bránu, ale jeho přihrávku na levou stranu Kelly Klíma nezpracoval.
     
    01:50
    Hned první přerušení tak bude trošku delší, jelikož na led musí technik, který lehce zaspal. Pravděpodobně neočekával, že jeho služby budou třeba tak brzy. Nyní už však míří rozvážným krokem do brankoviště Mountfieldu, aby klec Lvů pevněji ukotvil v ledu.
     
    01:38
    Severočeši se probili do útočného pásma, za bránou se Jelínek srazil s Nedomlelem a nakonec od modré pálil Vlach, jehož pokus byl sražen do rohu. Poprvé se přerušuje kvůli posunuté kleci Mountfieldu.
     
    01:05
    Radek Smoleňák se snažil nahodit kotouč do prostoru mezi kruhy, kde byli jeho spoluhráči. Pas byl však sražen a vyletěl až ke stropu haly.
     
    00:49
    Filip Pavlík zastavil kotouč vyhozený za obrannou modrou Liberce a poslal jej zpět do pásma, kde se však Hradečtí delší dobu nezdrželi.
     
    00:29
    Na pravé straně se objevil Lukáš Cingel, jenž nastupuje po měsíci a dni. Z kruhu vypálil, ale Kváča byl připraven.
     
    00:15
    Úvodní buly bylo vhozeno, Blain se dostal k puku a nahodil ho do pásma soupeře. Liberečtí poslali kotouč na druhou stranu, kde ho zastavuje Mazanec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ceremoniím bylo učiněno zadost, oba celky provádí závěrečné rituály u svých klecích a následně už na ledové ploše zůstávají pouze zahajovací formace, duel může začít!
     
    Před zahájením samotného utkání zazní státní hymna České republiky.
     
    Hokejisté Hradce Králové vstupují na ledovou plochu a řadí se na modrou čáru. Liberečtí jdou hned za nimi a řadí se na druhou modrou čelem k nim.
     
    Sudí jsou na hrací ploše a hlasatel Jiří Stolín nás seznamuje se sestavami obou celků. Do startu utkání už chybí necelých pět minut.
     
    Hradecký zimní stadion byl vyzdoben choreem a vlajkou klubu, které visí přes sedadla za domácí klecí. Smutně upozorňují na nepřítomnost diváků při tomto střetnutí. Nezbývá, než věřit, že v další sezóně již chybět nebudou.
     
    Ledové kluziště by mělo být připraveno, rolba zajela do tunelu ke kabinám a v ČPP Aréně začíná čekání na příchod hokejistů obou celků. Utkání by mělo odstartovat za necelých deset minut.
     
    Radim Šalda byl dnes "vítězem" oblíbené hry kámen-nůžky-papír a už se s vakem plným puků zvolna plouží k vratům, která vedou ke kabinám. Na hrací plochu vjela rolba, která led ještě jednou před startem utkání upraví.
     
    Dovolte mi, abych vám popřál ještě jednou dobré odpoledne. V královéhradecké ČPP Aréně právě končí rozbruslení obou celků, které odchází do šaten na finální poradu před startem utkání, které začíná už za necelých dvacet minut!
     
    Změny v sestavě

    Hradečtí hlásí jedinou změnu ve svých formacích oproti druhému utkání v Liberci. Do hry se vrací Lukáš Cingel, jenž naskočí ve třetí řadě místo Jana Veselého. Bílí Tygři věří tomu, že vítěznou sestavu není třeba měnit a nastupují ve stejném složení jako v předchozím duelu.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield Hradec Králové: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Čáp – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Cingel, Lev, M. Zachar – Perret, Koukal, Smoleňák (C).

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Pešek, Malý.
     
    Dnešní duel budou jako hlavní arbitři řídit zkušený Antonín Jeřábek a Jakub Šindel, kteří pískali už úvodní utkání této série. Uvidíme, zda jim tento zápas vyjde lépe než ten první. Na čarách jim budou pomáhat Tomáš Pešek a Ondřej Malý.
    Vypracují si dnes Severočeši mečbol?
     
    Rivalita, agresivita, výkon sudích a vyrovnanost série

    Zápasy mezi Hradcem a Libercem bývají už pravidelně hodně vyhecované. Pro Mountfield jde o největšího rivala hned po pardubickém Dynamu. Jistá nevraživost mezi týmy panuje už od doby, kdy Bílé Tygry ještě vedl současný kouč národního týmu, který velké emoce svého celku svým projevem na střídačce vždy rád umocnil, za což se mu zde dostalo reakce fanoušků v ochozech ČPP Arény, kteří dnes budou bohužel scházet.

    Čtvrtfinálovou sérii mezi Lvy a Bílými Tygry lze už po dvou utkáních hodnotit jako velice agresivní. V obou zápasech došlo k soubojům, které na ledovou plochu sice patří, ale raději bychom se jich vyvarovali. Fauly hokejkou, šarvátky, strkanice i pěstní výměny byly na pořadu dne v obou dosavadních duelech a to v nebývalé míře i na poměry play off. Bohužel lze očekávat, že s přibývajícími šrámy z úvodních bojů touha po pomstě jen poroste a myslím, že se můžeme vážně obávat o zdraví hokejistů na ledě.

    Na toto téma bychom měli navázat výkony sudích, kteří byli, dle mého názoru, v obou zápasech až příliš benevolentní a svými výkony k vyhrocenosti situace, byť nepřímo a neúmyslně, jen přispěli. Pánové Jeřábek s Šindelem, ani jejich nástupci o den později – Šír se Svobodou nedokázali na ledě zjednat pořádek, nebyli pány hrací plochy, kde má arbitr být nejvyšším soudcem. V Home Credit Areně se někdy hrál hokej a jindy se dělo něco, co bychom očekávali spíše v boxerském ringu. Přehlédnuté fauly holí do obličeje, přecházení menších potyček a další nedorazy nepřímo zapříčinily to, co jsme mohli vidět na konci druhého duelu – hromadnou strkanici a bitku, která byla naprosto zbytečná. Kdybych měl tu moc, tuze rád bych poslal na kluziště Milana Mináře, že by se však do ČPP Arény vrátil ze zaslouženého důchodu jen na mé přání, o tom bohužel vážně pochybuji.

    Pojďme však ještě k jednomu tématu a tím je vyrovnanost série.. Po prvních dvou zápasech každého čtvrtfinálového klání vedou favorizované celky 2:0 na zápasy. Třinec zatím likviduje Kometu v ohromující formě (výsledky 5:0, 7:2), Sparta s notnou rezervou hlídá svou pozici proti Olomouci (3:1, 2:0) a Mladá Boleslav sice vyhrála první utkání s Dynamem jen 2:0, jenže jí sudí upřeli další dva regulérní góly (druhý zápas skončil výhrou Bruslařů nad Pardubicemi v poměru 5:0). Suma sumárum se tak souboj Mountfieldu se Severočechy stává nejzajímavější čtvrtfinálovou sérii, jakou ve čtvrtfinále play off máme možnost sledovat. A to je ta nejlepší pozvánka pro to, abyste společně s námi sledovali toto utkání, které startuje dnes v 17:00!
     
    Sestavy z druhého utkání čtvrtfinále:

    Mountfield Hradec Králové: Mazanec – Nedomlel, Blain, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Čáp – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – Sklenář, Růžička, Orsava – Veselý, Lev, Zachar – Perret, Koukal, Smoleňák.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča – Vitásek, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, Hanousek – Birner, Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – Vlach, Jelínek, Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.
     
    Řekli po druhém utkání čtvrtfinále

    Patrik Augusta (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): Myslím, že jsme podali velice kvalitní a koncentrovaný výkon od začátku až do konce. Jsem rád, že jsme udrželi chladné hlavy. Od prvního do posledního hráče gratulace do kabiny.

    Vladimír Růžička (hlavní trenér Mountfield Hradec Králové): První třetina byla z naší strany ještě poměrně dobrá, bohužel od druhé už to dobré nebylo. Hlavně vstup do té třetiny, kdy jsme hned dostali branku. Pak se utkání vyvíjelo tak, že jsme se víceméně bránili a soupeř si to hlídal. Nepodařilo se nám dát gól, kterým bychom se nastartovali a vrátili do zápasu.
     
    2. zápas čtvrtfinálové série play off

    Druhé střetnutí těchto vah bylo diametrálně odlišné od prvního. Severočeši měli sice znovu poněkud pomalejší rozjezd, když v první třetině neskórovali. Hned v úvodu druhého dějství se však do střelecké listiny zapsal Bulíř, jenž tak vsítil rozhodující gól. Krátce po polovině utkání se trefil Vlach a tentýž hráč se prosadil také ještě jednou v třetí dvacetiminutovce.

    Bílí Tygři tak přemohli Mountfield podstatně snazším způsobem než v prvním čtvrtfinálovém utkání a posílili tím nejen své sebevědomí, ale také šance na postup do semifinále play off. Hradec totiž musí především trápit to, že v druhém utkání série nedokázal ani jednou skórovat, což je kardinální problém, který je nutno řešit a to bezodkladně. Pokud Lvi chtějí pomýšlet na zdramatizování série, musí přijít na způsob, jak udržet dobrou úroveň své defenzivní části hry, ke které však musí přidat podstatně lepší ofenzivu. Jejich soupeř přicestoval na soutok Labe s Orlicí v naprosté pohodě a sázkové kanceláře ho lehce favorizují i v dnešním měření sil.

    19.3.2021 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 3:0
    Branky a nahrávky: 22. Bulíř (Najman), 36. Vlach (Rosandič, Najman), 47. Vlach (Najman).
     
    Řekli po prvním utkání čtvrtfinále

    Patrik Augusta (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): Gratulace do kabiny. Máme první vítězství, ale nebylo to jednoduché. Půlku zápasu jsme se trošičku rozkoukávali a zjišťovali, co je play off. Udělali jsme nějaké naivní fauly. Ale od třetího gólu klobouk dolů před hráči. Začali jsme hrát, vyhrávat souboje, tlačili jsme se do brány, hodně stříleli a hráči byli odměněni prvním vítězstvím.

    Vladimír Růžička (hlavní trenér Mountfield Hradec Králové): Polovinu zápasu jsme hráli velice dobře, dostali jsme se do vedení 3:0. Myslím, že nás hodně nahlodal první gól, po kterém jsme přestali hrát a Liberec nás začal přehrávat. My jsme se jenom bránili, odhazovali puky a nehráli svoji hru. Bohužel ve třetí třetině to pokračovalo a dostali jsme góly. V prodloužení jsme měli dvě tři tutové šance, které jsme nedali. Je to o gólech. Zápas se podle mě lámal za stavu 3:1, kdy jsme jeli čtyřikrát sami na bránu a nedali gól.
     
    1. zápas čtvrtfinálové série play off

    První duel čtvrtfinále byl zatím možná nejvyrovnanějším a nejzajímavějším utkáním celého letošního play off. V podstatě se dá rozetnout na dva stejné díly. Dva poločasy, které byly zrcadlově obrácené. Zatímco první polovinu utkání byl lepší Hradec, tu druhou zcela opanovali Bílí Tygři.

    Lvy očividně pozitivně nakopla hladká výhra nad Litvínovem v předkole vyřazovací části a z vysokého sebevědomí těžili prvních třicet minut duelu s Libercem. Severočeši jako by v té době ještě nepostřehli, že už play off odstartovalo. Těly byli na ledě, dušemi však ještě v kabině. Hradec po brankách Kellyho Klímy, Růžičky a Orsavy vedl v polovině klání 3:0 a zdálo se, že Bílé Tygry dokonale zaskočil. Ti se však s úderem třicáté minuty proměnili víc než Popelka o půlnoci na bále, náhle jich byl plný led a díky zásahům Grígera, Lence a Musila dvaasedmdesát sekund před třetí sirénou, poslali zápas do prodloužení. V něm v rozhodující chvíli selhal Zachar, jenž měl obrovskou šanci, kterou neproměnil a následně byl na opačné straně úspěšný Birner, jenž přiřkl první bod svěřencům Patrika Augusty.

    18.3.2021 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 4:3p
    Branky a nahrávky: 34. Gríger (Knot, Birner), 54. Lenc (A. Musil, Birner), 59. A. Musil (Lenc, Knot), 77. Birner – 17. Kelly Klíma (Nedomlel), 25. Růžička, 29. Orsava (F. Pavlík).
     
    Vzájemné vazby

    Mountfield příliš mnoho vazeb na Severočechy nemá. Tou jedinou, zato pořádnou, je Marek Zachar, kterého Lvi přivedli na hostování do konce sezóny výměnou za to, že Radovan Pavlík zůstane stejnou dobu v kádru Bílých Tygrů. Rychlonohý útočník se tak vrací do města, v němž se narodil a poprvé se představí v hale, kterou tak dobře zná, proti svým bývalým spoluhráčům v play off. Jak informoval Aleš Kmoníček, generální manažer Hradce, Radovan Pavlík pravděpodobně nebude pod Bílou věží pokračovat v nadcházející sezóně a bude nejspíš působit někde jinde.

    V kádru Liberce jsou pak dva další hráči, kteří dobře znají prostředí v ČPP Aréně a jejím okolí. Jedná se o šikovného beka Mislava Rosandiče, jenž byl v základní části nejproduktivnějším obráncem Bílých Tygrů a na soutoku Labe s Orlicí strávil tři roky. A také Jaroslava Pavelku, odchovance královéhradeckého klubu, který aktuálně plní roli týmové dvojky, když v play off kryje záda prvnímu brankáři Petru Kváčovi.
     
    Nejproduktivnější hráči celků ze základní části

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (20+15)
    Vladimír Růžička ml. (12+15)
    Jakub Lev (11+16)
    Jakub Orsava (12+13)
    Kevin Klíma (10+14)

    Bílí Tygři Liberec
    Michal Birner (14+31)
    Radan Lenc (19+22)
    Jaroslav Vlach (16+20)
    Dávid Gríger (18+12)
    Michal Bulíř (14+15)

    Úspěšnost zákroků brankářů ze základní části

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 91,63 %
    Štěpán Lukeš – 91,62 %

    Bílí Tygři Liberec
    Petr Kváča – 92,46 %
    Jaroslav Pavelka – 91,08 %
     
    Vzájemné souboje ze základní části

    V základní části sezóny se oba celky pochopitelně utkaly čtyřikrát. Podstatně lépe se v těchto kláních vedlo Bílým Tygrům, kteří přetlačili Lvy poměrem 9:3 na body, přičemž Mountfieldu povolili jedinou výhru v nájezdech a sami jim jednu porážku po trestných stříleních připravili. I z tohoto důvodu jsou Liberečtí favoritem série a jejich vyřazení by bylo překvapením, o které se však Hradečtí ještě rozhodně pokusí.

    27.9.2020 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 4:3 sn
    13.11.2020 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 4:1
    28.12.2020 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 2:3 sn
    4.2.2021 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 3:1
     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílí Tygři si vrásky na čele z předkola play off dělat nemuseli, jelikož v závěrečných kolech základní části dokázali po dramatických bojích urvat vytouženou čtvrtou příčku, která zajišťovala přímý postup do čtvrtfinálových klání vyřazovací části soutěže. V poklidu tak mohli sledovat toho, kdo se proti nim v osmičce nejlepších postaví. Velkým adeptem na jejich protivníka byla Plzeň, která však v osmifinále fatálně selhala v souboji s Olomoucí a postarala se tak o dosud největší senzaci letošního play off. Rázem tak Liberečtí necestují ve čtvrtfinále na západ, nýbrž na východ republiky k souboji s Hradcem Králové.

    A zatím se zdá, že jim tento soupeř vyhovuje. Severočeši dosud neumožnili hokejistům Mountfieldu to, aby potěšili své příznivce dobrým výsledkem ve čtvrtfinále. Ačkoliv se polovinu prvního utkání dostávali Liberečtí z lehké dřímoty po základní části soutěže, druhý poločas jim stačil na to, aby se stihli vzpamatovat a duel urvat pro sebe. Pod Bílou věž tak mohou Bílí Tygři cestovat v naprosté pohodě s nadějí, že v Home Credit Areně už za jistých okolností Hradec přivítat nemusí. Na soutoku Labe s Orlicí mohou pouze získat. I kdyby zde oba zápasy prohráli, vrátí se pod Ještěd znovu za nerozhodného stavu a opět s výhodou domácího prostředí. Před nimi se však rýsují i mnohem pozitivnější scénáře toho, jak se čtvrtfinále může vyvíjet.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši se do čtvrtfinálové bitvy s Bílými Tygry probojovali přes předkolo play off, ve kterém dokázali hladce vyřadit Litvínov poměrem 3:0 na zápasy. Soubor Vladimíra Růžičky šlapal v této sérii jako dobře naolejovaný stroj, jehož součástky netrpí ani tím nejmenším opotřebením. Cheza působila v souboji se Lvy často až bezradně, marně hledala způsob, jak se probít skrz defenzivu Hradce v čele s Markem Mazancem. Brankář Mountfieldu dovolil Chemikům pouhé dvě branky za sto osmdesát minut hry, což byl hlavní důvod toho, proč Severočeši opustili vyřazovací část nejkratší možnou drahou.

    Jenže Bílí Tygři z Liberce jsou úplně jiná kávička. Ve skutečnosti chutná jejich hra hráčům Mountfieldu dosti trpce či chcete-li hořce. Ne že by se jednalo o nějakou novinku, Hradec má zápornou bilanci se Severočechy dlouhodobě. Přesto jistým povzbuzením mohl být pro Lvy fakt, že zvládli celek Patrika Augusty před třemi roky ve stejné fázi soutěže přetlačit 4:3 na utkání a postoupit do semifinále. Jenže tehdy se hráči z města Františka Ulricha umístili po základní části lépe a play off začínali doma. Známé prostředí využili a po prvních dvou duelech vedli v sérii 2:0. Nyní je situace zcela opačná.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje z metropole východní části Čech. Na soutok Labe s Orlicí se přesouvá čtvrtfinálový souboj Generali play off Tipsport extraligy. Třetími zápasy dnes budou pokračovat hned dvě série, jedna z nich se bude odehrávat přibližně o dvacet kilometrů dál směrem na jih. My se však budeme věnovat té zajímavější, čeká nás třetí utkání, ve kterém změří síly Mountfield Hradec Králové s jedním z jeho největších rivalů, pod Bílou věž přicestovali Bílí Tygři Liberec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (Vitásek, Knot), 19. Bulíř (Birner, Gríger), 24. Bulíř


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Čáp – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Cingel, Lev, M. Zachar – Perret, Koukal, Smoleňák (C).
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Pešek, Malý

    Diváci: Bez diváků
    Mountfield HK 0 4 Liberec
    #1 Čtvrtek 18.03.2021 • 19:00
    Liberec - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Pátek 19.03.2021 • 17:00
    Liberec - Mountfield HK 3:0
    #3 Pondělí 22.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Liberec 0:3
    #4 Úterý 23.03.2021 • 19:00
    Mountfield HK - Liberec 1:3
    thejrc.org